voxave 17.12.10, 01:44 w j.angielskim w naszym radiu,telewizji---znienawidziłam przez to świeta bo zaraz tygodniami beda dzingobele i inne smieci,co sie z nami dzieje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doc1 Re: kolędy 17.12.10, 08:53 Bo natworzono pełno świeckich kolęd a one są jak nowa świecka tradycja. Dla chrześcijan te Święta zaczynają się adwentem. Potem jest Wiglia, Pasterka, Boże Narodzenie i drugi dzień na pamiątkę św. Szczepana (kto mieszka w Anglii wie co to Boxing Day). Na dobrą sprawę okres świąteczny kończy się po Święcie Trzech Króli. W tym roku mam nadzieję na białe święta :)) Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: kolędy 17.12.10, 10:10 > W tym roku mam nadzieję na białe święta :)) Ja też :D w573.wrzuta.pl/audio/0JA6VuLkN21/michael_buble_-_white_christmas Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: kolędy 17.12.10, 11:47 doc1 ciesze sie że wiesz jak kolejno nazywa sie okres związany ze Swiętami Bozego Narodzenia beda biale tak zapowidaja meteorolodzy Odpowiedz Link Zgłoś
doc1 Jingle Bells 17.12.10, 12:03 To nie jest kolęda ale zimowy utwór, który ma prawie 150 lat. Tytuł ma coś wspólnego z koniem. Jest tyle wariacji na temat, że na pewno znajdziesz piękne, artystyczne wykonanie i może nawet polubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Jingle Bells 17.12.10, 15:37 Mi sie marzy trash-metalowe Jingle Bells, albo punk-rockowe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Jingle Bells 17.12.10, 16:11 wszystko mi jedno---ale dlaczego w j.angielskim----gdzie ja żyje nie w Polsce ? a to gdzie w takim razie najpierw śpiewano po rosyjsku teraz po angielsku-----niepostrzeżenie podchodzi mnie halołyn i inne łykendy oraz święto zakochanych.... Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: dzamble Bells 17.12.10, 16:24 czyli, ze co? ze nie moze byc wolnego tlumaczenia zrozumialego dla wszystkich: gdy sliczna gerlska bejbi kolysala to z wielkim fanem jemu swingowala. nie mozna bo, ze niby jankielskim? Odpowiedz Link Zgłoś
zorz_ponimirski Re: Jingle Bells 17.12.10, 16:38 może kup sobie jakieś ładne majtki, zjedz ciacho na mieście, Mikolaja w Galerii pociagnij za ...pompon, ogónie daj się ponieść nastrojowi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
doc1 Re: Jingle Bells 17.12.10, 18:52 Pewnie reagujesz jak ten piesek :)) www.youtube.com/watch?v=WcJh7itUrzM Odpowiedz Link Zgłoś
zorz_ponimirski Re: kolendy 19.12.10, 00:01 ojej, twoj niewierny chlopak i twoje dramy w związku z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: kolendy 19.12.10, 05:57 uwielbiam śpiewać nasze polskie kolendy---i nie tylko polskie---ale w naszch mediach na okrąglo w j.angielskim przecież jesteśmy polskim narodem---są też przepiękne pastorałki okołoświąteczne----pieśni kościelne tworzyli wielcy muzycy.. Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: kolendy 22.12.10, 14:01 Ja np. lubię tę Celinki...a te laski sa genialne! www.youtube.com/watch?v=H_6h8yYlQgs&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: kolendy 22.12.10, 14:07 Z takich fajnych rzeczy, to jak ktoś lubi brzemienia Chicago (tego od Petera Cetery - Hard to Say I'm sorry, IF you leave me now, You're my inspiration), "chicagowskie" chórki, to polecam takie ujęcie klimatu świątecznego: www.youtube.com/watch?v=IfSBI1CztpY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: kolendy 22.12.10, 14:10 Z polskich, to tę kocham najbardziej... dano2005.wrzuta.pl/audio/2SuwSySbO80/stanislaw_soyka_-_bog_sie_rodzi Tu w przepięknym wykonie S.S. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: kolendy 22.12.10, 14:23 to.niemozliwe---trafiłes mnie w serce---ja śpiewam w dwóch chórach i jestem wielbicielka śpiewu chóralnego --najbardziej kocham odwiecznego Jozefa Sabalale z RPA---śpiewa z bracmi od lat--na mim wzorowało się wielu współczesnych piosenkarzy i muzyków---śpiewam kolęndy i pastorałki i dlatego taka jestem nieszczęśliwa jak coś z tym niehalo Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: kolendy 22.12.10, 14:38 O, to fajnie! Tego wykonanie, to moge słuchac w kółko :) www.youtube.com/watch?v=BI7wis-HmfI Proste, wszystkie walory chóru, wokalisty i orkiestry wykorzystane, ale nie nadużyte...:) Pozdrawiam..Aha...VoxAve. Już wiem skąd! Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: kolendy 30.12.10, 11:35 To jego popisowy numer (z chórem) to "Homeless" www.youtube.com/watch?v=KT6mlW8NlCU&feature=related choć ja najbardziej z tej płyty lubię "Diamonds on the soles of her shoes" szczególnie te pierwsze 65 sekund...pulsowanie brzmienia, przestrzeń dżwięków, cudowne zejścia z dynamiki, po czym natychmiast precyzyjne, punktowe uderzenia, jak fala gorąca. Bardzo duzo jest takich chórów męskich :). Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: kolendy 30.12.10, 11:37 Diamonds on the soles of her shoes :) www.youtube.com/watch?v=olE7gKuRjQ4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: kolendy 31.12.10, 08:42 widziałam na zywo wystep Paula Simona własnie z chórem Jozefa może i ten zespól tak się nazywał coś niebywałego Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: kolendy 22.12.10, 14:24 to.niemozliwe napisał: > Z polskich, to tę kocham najbardziej... > dano2005.wrzuta.pl/audio/2SuwSySbO80/stanislaw_soyka_-_bog_sie_rodzi > Tu w przepięknym wykonie S.S. Faktycznie pięknie brzmi w jego wykonaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: kolendy 22.12.10, 14:45 Tak, cudowna dykcja, łagodne akcenty To jest jak...opowieść, niesiona ciepłym głosem. I ta prosta i dośc ujmująca aranżacja na pianino/fortepian. Tekst też się Karpińskiemu udał...wszystko to jest, cała historia i takie proste, szczere życzenia... "Błogosław Ojczyznę miłą, W dobrych radach, w dobrym bycie Wspieraj jej siłę swą siłą. Dom nasz i majętność całą, I Twoje wioski z miastami. A Słowo Ciałem się stało i mieszkało między nami." Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: kolendy 22.12.10, 15:00 niemożliwy jesteś niemozliwy----lubie muzykę klasyczną i orkiestry symfoniczne jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: kolendy 31.12.10, 16:08 a od dzisiaj karnawał. nie kolendowałem wcale. nie mam rzeczywiście tej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: kolendy 01.01.11, 13:47 dlatego pako jest taki duzy pakiet przyjemnosci z którego kazdy wybiera to co mu odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś