mona.blue 30.01.11, 22:11 Fajny ten Enneagram, wszystko się zgadza :) www.enneagram.pl/ Mój profil i bliskiej osoby oraz jako pary :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lifeisaparadox Re: Enneagram 30.01.11, 23:12 Pamiętam że kiedyś miałem inny wynik niż ten co teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
juliaiga Re: Enneagram 30.01.11, 23:29 Bo tojest tak jak z krokami,łatwo zapamiętać,możesz zrobić kroka do przodu(faza relaksu),kroka do tyłu(faza stresu)i krok w lewo i krok w prawo(kroki w lewo i prawo to skrzydła).Życie nas zmienia,możemy przyjmować bardziej lub mniej z typu gdzie się przechylamy czyli do przodu,do tyłu i po naszych bokach. Odpowiedz Link Zgłoś
juliaiga Re: Enneagram 30.01.11, 23:25 A kim jesteś w enneagramie?Ja jestem 4w5,Czwórka w Obserwatorze czyli Włóczęga:) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Enneagram 31.01.11, 01:01 związek 6 z 8 - podobno dobrze dobrana para - Lojalista z Szefem :) Odpowiedz Link Zgłoś
juliaiga Re: Enneagram 31.01.11, 22:41 U nas jest sklep ze zdrową żywnością i prowadzi go kobieta-Szef i mężczyzna-Lojalista,małżeństwo.Oni się dobrali idealnie.On odpowiada za to,że ten sklep wszystko ma,to jest jeden z lepiej prowadzonych sklepów,a ona sobie umie za to policzyć.Ja generalnie uważam,że Szef nie ma piątej klepki i ma problemy z myśleniem,i dobrze że ona trafiła na tego faceta,bo on poprostu myśli ale ma zahamowania jeśli chodzi o działanie,a ona potrafi działać.Ona trzaska drzwiami,pali papierosy przed tym sklepem,konwenanse ma gdzieś.A on jest zrównoważony,zanim wykona ruch to jest myśl.Ale dla Lojalisty jeszcze jest super układ z Dziewiątką i Trójką. Odpowiedz Link Zgłoś
hannaeva Re: Enneagram 31.01.11, 00:18 fajny, już kiedyś robiłam, i wtedy i dziś mam 8w7 :] jestem niezmiennie zuo :D Odpowiedz Link Zgłoś
lifeisaparadox Re: Enneagram 31.01.11, 06:44 Słynne piątki ze skrzydłem sześć: Sigmund Freud, :D Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywna_online Re: Enneagram 31.01.11, 10:41 Fajne. Wychodzi na to że jestem szefem :) To brzmi dumnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Enneagram 31.01.11, 10:53 Słynne 6 ze skrzydłem w 7: Kim Basinger, Mel Gibson, Jack Lemmon, Meg Ryan, Susan Sarandon, Jay Leno, Julia Roberts, Tom Hanks. Wszystkie lubię, szczególnie Meg Ryan, zawsze czułam z nią jakieś pokrewieństwo dusz :) Szczególnie lubie "Kiedy Sam poznał Sally", czy jakoś tak - o tym jak główni bohaterowie przez 11 lat nie potrafili jakoś być razem mimo ewidentnej głębokiej sympatii wobec siebie. No a scena udawania orgazmu w restauracji to już chyba jest kultowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
hannaeva Re: Enneagram 31.01.11, 13:01 dziś mam 4w5 czyli włóczęga. Z 4 się jakos bardziej utożsamiam. Ale do każdego testu jednak trzeba podejść z dystansem. Codziennie może wyjśc inaczej, nawet pora dnia może miec wpływ na inny wynik. Inny nastrój, inne odpowiedzi typujesz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_zerem Re: Enneagram 31.01.11, 13:11 Wielokrotnie robiłem ten test i zawsze wychodził tak samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
hannaeva Re: Enneagram 31.01.11, 13:31 czyli nie masz zmiennych nastrojów, jesteś przewidywalny jak piejący kogut o poranku chyba ktos CI tak napisał?? chyba więc pasuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_zerem Re: Enneagram 31.01.11, 13:33 I bardzo dobrze, wcale nie uważam tego za wadę. Nigdy nie byłem zwolennikiem zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
hannaeva Re: Enneagram 31.01.11, 13:35 ja również nigdzie nie napisałam że to wada :) mnie np. bardzo męczą moje zmienne nastroje..... a tym bardziej innych czego jestem świadoma :) ja musze nad soba jeszcze mocno pracować, Ty masz w tej dziedzinie luz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Enneagram 31.01.11, 13:44 hannaeva napisała: > ja również nigdzie nie napisałam że to wada :) > mnie np. bardzo męczą moje zmienne nastroje..... a tym bardziej innych czego je > stem świadoma :) ja musze nad soba jeszcze mocno pracować, Ty masz w tej dziedz > inie luz ;) On ma pełny luz w każdej dziedzinie, nic nie musi, piękne co? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hannaeva Re: Enneagram 31.01.11, 15:13 hhehe, o gustach ponoc się nie dyskutuje :P Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_zerem Re: Enneagram 31.01.11, 15:26 To nie gust, tylko rzeczywistość w moim mieście. Chciałbym mieć pracę, ale niestety nikt mnie nie chce zatrudnić, więc nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
hannaeva Re: Enneagram 31.01.11, 15:50 wiem, już to czytałam kilka razy....... pisałam też co mozna zrobić i co np. j zrobiłam.... nikt CI więcej nie pomoże, możesz nadal czekać aż CI małe miasto da tą pracę, tylko obyć nie zdąrzł najpierw się zestarzeć :/ a pisząc o gustach na temat piękna...... hm , może inni zrozumieli sens :) Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Enneagram 31.01.11, 13:21 A ja nie cierpię takich testów :-) Znam siebie dobrze i bez tego testu doskonale wiem jaki opis do mnie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Enneagram 31.01.11, 22:09 mona.blue napisała: > Fajny ten Enneagram, wszystko się zgadza :) > Mój profil i bliskiej osoby oraz jako pary :) Idźźe kobieto do Poradni Rodzinnej, gdzie cechy Waszych osobowości, Wasze potrzeby i prognozę powodzenia w związku poda Ci psycholog na podstawie wystandaryzowanych, trafnych i rzetelnych metod diagnostycznych, zamiast bazować na guślarskich zabobonach i wierzyć w nie tylko dlatego, że Ci się podobają, bo zachowujesz się tak, jakbyś wierzyła w komputerowego pasjansa. Mamy już XXI wiek! Odpowiedz Link Zgłoś
juliaiga Re: Enneagram 31.01.11, 22:33 Tylko że ten mądry psycholog poda ci wynik...na podstawie tego testu he he. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Enneagram 31.01.11, 22:47 Nie muszę iść do żadnej poradni, jest fajnie i nie musi mi nikt tego potwierdzać oprócz osoby zainteresowanej i Chrystusa :) Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: Enneagram 02.02.11, 14:31 Robiłam od kilku dni bo chciałm w miarę obiektywnie ponieważ roznie wychodzi , kilka razy mnie sie powtórzyło 7w8 wiec chyba to ja, ale nie wszysko do mnie pasuje nie jestem perfekcjonistka i nie mam potrzeby posiadania pieniędzy , sama siódemka czysta to raczej pasuje , chyba tak mysle Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Enneagram 02.02.11, 14:37 I co praktycznego Wam wynikło z poznania swojego enneagramu? Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: Enneagram 02.02.11, 14:50 to.niemozliwe napisał: > I co praktycznego Wam wynikło z poznania swojego enneagramu? No jak to co wczesniej nie wiedziałam , ze jestem 7 a teraz wiem pogłebiłam wiedzę o sobie, na dodatek w skrzydle z 8 więc oto czego sie dowiedziałam jestem perfekcjonistką, ale fajnie dobrze wiedzieć, no i na koniec chociaz w małżeństwie nigdy nie byłam dowiedziałam sie , ze jestem niewierna, no cóz do tej pory sie starałam teraz nie musze w końcu nie moja wina , ze jestem 7 w 8 a tak na serio to fajna zabawa:):):) Odpowiedz Link Zgłoś