Dodaj do ulubionych

problem z pewną relacja

08.05.11, 22:42
Kiedy go po raz pierwszy zobaczyłam spodobał mi się. Wielkie było moje zdziwienie gdy po paru tygodniach dowiedziałam się, że ja też bardzo mu się podobam. I tu...moje zachowanie stało się conajmniej dziwne, bo zaczełam go unikać, traktować oschle, coś mnie od niego odpychało. Czy wytłumaczyć taką dezercję? Kiedy o tym myślę, to obiecuję sobie, że wreszcie zacznę się zachowywać normalnie i zaczać jakoś po ludzku z nim rozmawiać, bo tak w rzeczywistości zależy mi na tym by go poznać, ale kończy się na tym, że uruchamia się we mnie jakaś blokada i metaforycznie mówiąc chcę od niego uciec gdzie pieprz rośnie. Czego się boję? Mam 22 lata i żadnych związków na koncie. Może po prostu jestem niedojrzała?
Obserwuj wątek
    • wioletta123 Re: problem z pewną relacja 09.05.11, 02:14
      Boisz się BLISKOŚCI...A moze ktoś cię kiedyś zranił, zawiódł, ośmieszył? brzmi banalnie, ale przyczyny mogą być różne.Nie miałaś nigdy faceta? piszesz że żadnych zwiazków na koncie, a nawet takich przelotnych...nic a nic???
    • de_torquemada Re: problem z pewną relacja 09.05.11, 10:47
      Prawdopodobnie nie wierzysz w swoja atrakcyjnosc i (podswiadomie) chcesz, zeby on zawalczyl o Ciebie, mimo Twojej oschlosci i dystansu. Chcesz, zeby Cie przekonal, ze rzeczywiscie mu sie podobasz, a udowodni to pokonujac bariery, ktory tworzysz. Jest to rodzaj gry, w ktorej zawsze wygrywasz. Jesli on zrezygnuje, powiesz sobie "widac tak naprawde, to nie zalezalo mu na mnie". Jesli bedzie o Ciebie zabiegal mimo Twojego udawanego braku zainteresowania, to bedziesz miala dowod na to, ze rzeczywiscie mu zalezy.
    • panna.m.igotka Re: problem z pewną relacja 09.05.11, 15:41
      Spróbuj podejść do całej sytuacji spokojnie i na luzie. Masz blokadę, ponieważ zależy Ci na relacjach z nim i boisz się, że coś pójdzie nie tak i on zmieni zdanie. Poza tym nie byłaś jeszcze w żadnym związku, więc nie masz doświadczenia w takich relacjach damsko - męskich. To nic strasznego, każdy to przechodził i pewnie przechodzi. Głowa do góry.
    • s-orbona Re: problem z pewną relacja 10.05.11, 10:42
      Jesteś przyzwyczajona do niezależności, do... powiedzmy powierzchownie - samotności.
      Mimo, że chcesz związku, instynkty biorą górę i zaczynasz się bronić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka