18.05.11, 08:50
Czy to normalne, że mimo iż mieszkam w domu z rodzicami to mój ojciec ani razu, przez 20 lat, nie rozmawiał ze mną o życiu, studiach, karierze? Czy to normalne, że gdy żale się mojej matce na jakieś rzeczy w moim życiu ona uważa to za moje wymysły/fantazje? Że jak próbuje im obojgu uzmysłowić, że ja mogę mieć odmienne życie od nich, że zależy mi na wsparciu, to nic nie dostaje w zamian? Czy to normalne, że nie chcę mieć własnej rodziny i w zasadzie uważam, że rodzina to więzienie, a pewnym ludziom powinno się zakazywać mieć dzieci?
Obserwuj wątek
    • krytyk2 Re: rodzinnie 18.05.11, 09:25
      niestety,to wszystko normalne
    • koala_tralalala Re: rodzinnie 18.05.11, 11:05
      Wielu ludzi nie potrafi wychowywac dzieci, okazywac uczuc, wspierac. Nawiasem mowiac uczymy sie w szkolach calek, tablicy Mendelejewa i budowy pantofelka, a nie ma przedmiotu "wychowanie dzieci", zeby ludzie wiedzieli chociaz minimum, o tym co na 99% beda w zyciu robic na pelen etat i ze skutkami dla innych istot ludzkich...

Coz, trafilo na Ciebie - masz rodzicow, ktorzy sa jacy sa. Duzo osob ma takie same doswiadczenia jak Ty. To nie jest normalne ani dobre, ale jest czeste, tylko malo kto o tym mowi... Trzymaj sie.
    • lorusza Re: rodzinnie 18.05.11, 14:19
      czy normalne? to zalezy jak ujac okreslenie "normalne" jezeli by uznac za normalne to, co czesto sie zdarza i nikt na to nie reaguje to jest to normalne niestety ale jezeli chcesz sie dowiedziec, czy moze i bywa inaczej to zdecydowanie tak, mozna zyc inaczej i czuc inaczej ale to samo nie przychodzi ...
      • janion Re: rodzinnie 18.05.11, 14:22
        Pomijając każdy jeden absurd świata, tak całkowicie pierwotna rzecz jak parę osób pod jednym dachem i zarządzanie tą zbiorowością by ludziom żyło się okej, by byli zadowoleni wydaje się rzeczą banalną w swej prostocie. Głupota ludzka nie zna granic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka