joan.ka 15.05.04, 19:24 jak mozna wytłumaczyć to zjawisko? napewno kazdemu sie zdarza ze dzieje sie cos co juz wczesniej przyzył. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ryb Re: Dejavu IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 15.05.04, 19:30 A wiesz co ja mam? Otoz sni mi sie cos, pewien detal pozostaje w pamieci. I zazwyczaj 6 do 12 miesiecy pozniej staje jak wryty. Bo wlasnie przypomina mi sie ten sen, bo wlasnie zabieram sie do czegos co dokladnie tak wyglada ja w moim snie 6-12 misiecy temu...Dreszcze wtedy po mnie przechodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Dejavu IP: *.dialup.mindspring.com 15.05.04, 21:07 Gość portalu: ryb napisał(a ...Dreszcze wtedy po mnie przechodza. I co...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Dejavu IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 16.05.04, 01:02 Wkladam palto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Dejavu IP: *.dialup.mindspring.com 16.05.04, 01:26 Gość portalu: ryb napisał(a): > Wkladam palto... I juz? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_1 Re: Dejavu 15.05.04, 19:52 Mam podobnie jak Ryb. Od momentu, kiedy się coś przyśni, dzieje sie tak, jakby umysł dokonywał realizacji jakiegos projektu. Rzeczywistośc wierną kopią snu. Dziwne, dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: Dejavu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.04, 21:44 podobno to się da prosto wytłumaczyć - w mózgu zachodzi jakiś proces (dokładnie nie wiem) i tylko nam się wydaje, że to już się wcześniej zdarzyło a wolałabym myśleć, że to jakaś magia, niezwykłość ... Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Dejavu 15.05.04, 22:46 Zdaje sie że chodzi o "rozjechanie się" w czasie między półkulami - jedna "juz wie" a gdy dociera to do drugiej to mózg ma wrażenie że już to widział.. Takie echo? No i oczywiście może to byc tez zwykłe, hehe, jasnowidzenie. :)) Sny prorocze i te rzeczy. Rybie! Co to ty nmi miałes napisac? Trzeba było nie kasowac tylko od razu mi na priva wysłać.. obiecanki cacanki.. Odpowiedz Link Zgłoś
lilunia Re: Dejavu 15.05.04, 22:33 Podobno to jest obraz, wrazenie ,dzwiek, smak, zapach, itd., ktorego droga do tego osrodka przetwarzania w mozgu zostala przerwana jakims innym bodzcem ( z ktorego oczywiscie nie zdajemy sobie sprawy ), ale ta informacja dotarla i tam jest, i w roznych momentach dejavu daje nam o sobie znac. Dziwnie sie wtedy te informacje czuje, jakby podwojnie wlasnie. pozdrawiam lila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: friend Re: Dejavu IP: *.dialup.mindspring.com 15.05.04, 22:38 Lilunia to Ty? pozdrow J. Odpowiedz Link Zgłoś
lilunia Re: Dejavu 16.05.04, 00:16 Gość portalu: friend napisał(a): > Lilunia to Ty? pozdrow J. Byc moze... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilunia Re: Dejavu 16.05.04, 00:18 Gość portalu: friend napisał(a): > Lilunia to Ty? pozdrow J. Byc moze... :) Tak mialo byc, do wafla :)) to mi przez nieuwage z innego forum, kurcze pioro, wlazlo. Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: Dejavu 17.05.04, 11:47 uszkodzenie matrycy... nie wiedzialas filmu czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
joan.ka Re: Dejavu 18.05.04, 19:44 ale jakby bylo ciekawie moc wyprezdzi rzeczywistośc i wiedziec wczesniej to co sie wydazy Odpowiedz Link Zgłoś
psychoguru Popieprzenie w bani 18.05.04, 21:00 joan.ka napisała: > jak mozna wytłumaczyć to zjawisko? > napewno kazdemu sie zdarza ze dzieje sie cos co juz wczesniej przyzył. To jest wynik popieprzenia sie sygnalow w bance. Normalnie zdarzenia sa rejestrowane z wlasciwym czasem i jako nowe lub nie. W tym przypadku rejestracja biezacego zdarzenia dostaje sygnal "to juz bylo". W psychiatrii i neurologii mozgu znane sa rozne mocno dziwniejsze przypadki tego typu, na przyklad chory uwaza ze jego reka nie nalezy do niego albo ze osoba ktora widzi to nie jego matka tylko ktos sie pod nia podszywa. Sa to powaznie popieprzone sygnaly. Odpowiedz Link Zgłoś
melanie Re: Dejavu 18.05.04, 21:03 To pamiec z poprzednich wcielen. Dejavu bywa tylko w dziecinstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Dejavu 18.05.04, 21:08 melanie napisała: > To pamiec z poprzednich wcielen. Dejavu bywa tylko w dziecinstwie. Nie przesadzasz? To co miewaja dorosli jesli tylko dzieci wg ciebie maja dejavu?? Prędzej bym uwierzyła że jets odwrotnie - dzieci miewaja pamiec (jeszcze nie zatarta na amen) poprzedniego wcielenia, a w dorosłym życiu to tylko dejavu im zostaje.. lub jasnowidzenie jak u Ryba.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
melanie Re: Dejavu 18.05.04, 21:15 U ryba jasnowidzenie. Ja mowie o prawdziwym dejavu, mialas kiedys? Kiedy wiesz, ze ta sytuacja nigdy nie miala miejsce, ale wiesz, ze to juz bylo. Znasz miejsce, wiesz dokladnie, co sie wydarzy, ze to juz bylo, bylo. To tylko w dziecinstwie, bo jeszcze sie pamieta. Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Dejavu 18.05.04, 21:25 melanie napisała: > U ryba jasnowidzenie. Ja mowie o prawdziwym dejavu, mialas kiedys? Kiedy wiesz, ze ta sytuacja nigdy nie miala miejsce, ale wiesz, ze to juz bylo. Znasz > miejsce, wiesz dokladnie, co sie wydarzy, ze to juz bylo, bylo. To tylko w > dziecinstwie, bo jeszcze sie pamieta. Tak, miałam. I dlatego uwazam ze sie mylisz.. Czytałaś wyjaśnienie na temat przesunięć rejestracji wrażeń w mózgu? Skąd u ciebie pewność że to nie jest prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
melanie Re: Dejavu 18.05.04, 21:28 gdyby byly przesuniecia, to mysle, ze z czasem byloby ich wiecej. Im starszy mozg, tym wiecej zaklocen. Natomiast dejavu zdarzaja sie tylko w dziecinstwie, kiedy mozg jest zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Dejavu 18.05.04, 21:34 O Matko... Dejavu nie zdarza się tylko w dzieciństwie. Wiek mózgu nie ma z tym nic wspólnego. J.Collins"Dynasty of Brain" Odpowiedz Link Zgłoś
bzeebze Re: Dejavu 18.05.04, 21:39 nie tylko ale im człowiek starszy tym rzadziej - to jest pewne Odpowiedz Link Zgłoś
melanie Re: Dejavu 18.05.04, 21:39 Sa rozne teorie. Ale wiek mozgu ma zasadnicze znaczenie. Dejavu zdarza sie najczesciej do 8 roku zycia. Wlasnie ow mozg jeszcze "czysty" jak nowy dysk, ma w pamieci zdarzenia z poprzedniego wcielenia. Pozniej juz te poprzednie "zapisy" sie zacieraja poprzez nowe doznania i doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Dejavu 18.05.04, 21:42 melanie napisała: > Sa rozne teorie. Ale wiek mozgu ma zasadnicze znaczenie. Dejavu zdarza sie > najczesciej do 8 roku zycia. Wlasnie ow mozg jeszcze "czysty" jak nowy dysk, > ma w pamieci zdarzenia z poprzedniego wcielenia. Pozniej juz te > poprzednie "zapisy" sie zacieraja poprzez nowe doznania i doswiadczenia. Problem w tym że ty wierzysz w reinkarnację - a ja nie.. Jestem nietypowa? W dzieciństwie żadnych dejavu - wraz z dorastaniem sie zdarzały? A może w dzieciństwie sie zdarzają częsciej, bo mózg jeszcze młody i NIEDOJRZAŁY i łatwiej o drobne pomyłki?? I co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Dejavu 18.05.04, 21:46 Zgadzam się. Ostatnie dejavu miałam wcale nie tak dawno. pozdr. Ja też nie wierzę w reinkarnację. Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Dejavu Caorle 18.05.04, 21:49 caorle napisała: > Zgadzam się. > Ostatnie dejavu miałam wcale nie tak dawno. > pozdr. > Ja też nie wierzę w reinkarnację. A wierzysz że żyjemy nie tylko n atym swiecie? Innymi słowy - śmierć dotyczy tylko ciała, dusza żyje nadal? To tak dla lepszego obrazu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Dejavu Caorle 18.05.04, 21:51 Ja jestem po prostu katoliczką.:-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Dejavu Caorle 18.05.04, 22:09 caorle napisała: > Ja jestem po prostu katoliczką.:-) > Pozdr. Jasne. :) Cos melanie nie odpowiada. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
melanie Re: Dejavu Caorle 18.05.04, 22:54 procesor napisała: > Cos melanie nie odpowiada. Szkoda ________________ To mile:) Co do meritum. Nie mialam zamiaru nikogo przekonywac. Autor watku zadal pytanie. Odpowiedzialam to co mysle. Nie jest to oczywiscie moja teoria, ale jedna z tych, co najbardziej mnie przekonuja. Mimo ze tez jestem kulturowo katoliczka, bardzo mi sie podoba teoria wedrowki dusz, gdzies gleboko wierze, ze to wlasnie moze byc prawda. > Odpowiedz Link Zgłoś
bzeebze Re: Dejavu Caorle 18.05.04, 22:59 o własnie, ja też mimo katolickiej wiary wolałabym pomysleć, że będzie mi dane znowu wąchać kwiatki i oglądać motylki co do tematu - paramnezja jest naukowo stwierdzonym zjawiskiem, źródła niejasne, więc teorii może być kilka na marginesie-jak ją kościół tłumaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
melanie Re: Dejavu Caorle 18.05.04, 23:02 Albo samej byc kwiatkiem tudziez motylkiem:))))))))))))))) Jak synek, zasnal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Dejavu IP: *.dialup.mindspring.com 18.05.04, 22:11 caorle napisała: > Zgadzam się. > Ostatnie dejavu miałam wcale nie tak dawno. > pozdr. > Ja też nie wierzę w reinkarnację. Jezuniu, jak mozna NIE wierzyc w reinkarnacje, gdzie ta babska intuicja..? no gdzie..?????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Dejavu 18.05.04, 22:16 Nie wzywaj imienia Jezusa nadaremno...:-) A kto jest od reinkarnacji a pro pos? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Dejavu IP: *.dialup.mindspring.com 18.05.04, 22:19 Ale to wcale nie na daremno, ja jestem od reinkarnacji a propos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Dejavu IP: *.dialup.mindspring.com 18.05.04, 22:26 Nie jak Imagine, tylko jak dwa miliardy( albo wiecej), wierzacych w reinkarnacje. Dlaczego nie wierzysz w reinkarnacje????I nie mow zes katoliczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Dejavu IP: *.dialup.mindspring.com 18.05.04, 22:30 A dlaczego nie, a poza tym zawsze sie mozna zastanowic. Powiedz co Ci przeszkadza w reinkarnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Dejavu 18.05.04, 22:37 Gość portalu: Luty napisał(a): > A dlaczego nie, a poza tym zawsze sie mozna zastanowic. Powiedz co Ci > przeszkadza w reinkarnacji. Alez ja isę zastanwiam. :) Napisałam że nie wierzę - a nie że jej nie ma. :)) Jedna z moich naprawde bliskich i starych przyjaciółek w nia wierzy - i czasem sobie gadamy o tym , pozostając każda przy swoich przekonaniach. :) A - ona tez jest katoliczką, hehe. Co mi przeszkadza? Moje wewnetrzne przekonanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Dejavu 18.05.04, 22:30 Jestem Lutku, jestem. Ciekawe dlaczego w to wątpisz? A miej tę swoją reinkarnację:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Dejavu IP: *.dialup.mindspring.com 18.05.04, 22:33 A miej ten swoj katolicyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Dejavu 18.05.04, 22:35 A gdzie uśmiech...:-)? Zarezerwowany dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
tati123 Re: Dejavu 18.05.04, 22:37 Ile sadzy jest w kominku i kg pychy w moderatorach tyle denominacji w chrześcijaństwie. W reinkarnacji zaś, tylu samodzielnych, samorządnych i niesamowystarczalnych guru ile piasku w Ciechocinku i ch... w d.... u Trisski Merigold... ot co.... Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Dejavu 18.05.04, 22:43 "Za bogaty ten kto bogatszy od Ciebie. Twój śmiech urwie się kiedys jak hejnał" Z mądrości ludowych... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tati123 Re: Dejavu 18.05.04, 22:48 caorle napisała: > "Za bogaty ten kto bogatszy od Ciebie. > Twój śmiech urwie się kiedys jak hejnał" > > Z mądrości ludowych... > > :-) Dopóki człowiek się śmieje nie przegrał. Adrew Vachss :) Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Dejavu 18.05.04, 22:54 Dopóki, tylko dopóki! A ja Panie zacytowałam jakiści zespół co teraz w radio leciał. Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Dejavu IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 18.05.04, 22:33 >lub jasnowidzenie jak u Ryba.. ;) I Joanki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Dejavu IP: *.dialup.mindspring.com 18.05.04, 22:38 O! rybie zawsze w Ciebie wierzylem... to znaczy, od kiedy jestem na forumie... Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Rybie uważaj 18.05.04, 22:43 Gość portalu: Luty napisał(a): > O! rybie zawsze w Ciebie wierzylem... to znaczy, od kiedy jestem na forumie... Luty wierzy w reinkarnacje, w ciebie tez wierzy, czy moge do ciebie mówic Reinkarnacjo? ;) Albo Rybiokarnacjo.. Odpowiedz Link Zgłoś
tati123 [...] 18.05.04, 22:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tati123 coolle, boli cię, ze twoja cipka nie była.... 18.05.04, 22:11 ....w dejavivach mojego sąsiada? Odpowiedz Link Zgłoś