22.01.12, 14:47
Kurde, od jakiegoś czasu ciągle męczy mnie silne uczucie dejavu, ale migrena nie przychodzi. Zauważyłam też, że to uczucie wywoływane jest przez silne emocje, a konkretnie stres związany z jednym osobnikiem. Czasem nawet uczucie jest tak silne, że wpadam w lekką panikę. Miał ktoś kiedyś podobnie?
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: dejavu 23.01.12, 02:11
      Hmm, zdarza mi sie cos pododbnego, nie tak silnie jak tobie (sadzac po emocji z jaka piszesz)
      mianowicie w jakis czas po obejrzeniu np jakiejs sceny w TV, (np godzina po itp)
      wydaje mi sie ze juz to raz widzialam.

Ale nie zwrocilam uwagi czy jest to jakos blisko napadu migreny.

Minnie
    • j8ded Re: dejavu 23.01.12, 16:51
      U mnie dejavu jest zwiastunem nadchodzącego globusa, ale póki co ani widu, ani słychu :)
    • nessie-jp Re: dejavu 23.01.12, 19:13
      Nie tyle moje deja vu, co takie odrealnienie, jakbym "stała obok siebie" albo oglądała film, a nie przeżywała prawdziwe życie. To mi się zdarza w sytuacjach silnego fizycznego stresu (niewyspanie, okropne zmęczenie, wyziębienie i głód np. po długiej wyprawie w góry).

Czasem paradoksalnie zdarza się, gdy pośpię za długo.

Jako dziecko miałam to bez przerwy, zwłaszcza na pierwszej lekcji, na matematyce :/ Weź tu człowieku pisz klasówkę w takich warunkach ;)

Ale u mnie to nie ma bezpośredniego związku z migreną, po prostu pojawia się w takich sytuacjach, kiedy migrena TEZ może się pojawić.

Pomaga mi na to regularnie brany magnez + witamina B6.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka