Gość: Maja IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 19:04 Cześć, szukam dostępnych w internecie publikacji na temat związków pomiędzy narkotykami a samobójstwem. A czy wiadomo wam coś na temat pozostawienia (bądź nie) listu pożegnalnego? Maja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krish Re: Narkotyki i samobójstwo IP: 62.233.233.* 21.06.04, 19:14 ale masz na myśli konkretny problem, czy chcesz poteoretyzować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Narkotyki i samobójstwo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 19:18 Potrzebne mi to do pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Narkotyki i samobójstwo IP: 62.233.233.* 21.06.04, 19:25 podaj priva. zapytam eksperta. jażeli sie zgodzi, skontaktuję was. od niego może dowiesz sie więcej niż z połowy internetu. ewentualnie odeśle cie gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Narkotyki i samobójstwo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 19:28 :( Dzięki za pomoc... ale to sprawa super pilna :( Muszę to mieć na za godzinę :( Ale raz jeszcze wielkie dzięki! Maja Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: Narkotyki i samobójstwo 21.06.04, 19:49 wiemy tyle, że sieriozne samobojczyki żadnych listów nie zostawiają, i że tych w całej grupie targających się ze swym i na swe życie jest dość niewielu - pozostali w ten ryzykowny sposób wołają o pomoc, oni to właśnie listy piszą, drzwi uchylone zostawiają, zaczynają na kwadrans przed powrotem ciotki, babki, sprzątaczki, sąsiadki czy spacerują po gzymsach - i czasem, niestyty, się przegibną, choć w gruncie rzeczy nie o to im chodzi (ech, sami często o tym nie wiedzą) - od samobójstwa lepsza jest twórczość, lepiej jest krzyczeć obrazami, coś się dzieje przynajmniej - lae niektórzy nie wierzą, że potrafią: I TO SĄ SKUTKI ZANIEDBANIA W EDUKACJI WYCHOWANIA PLASTYCZNEGO, MUZYCZNEGO I SZTUK INNYCH!!! ludzie myślą, że sztuka to jest jak jakaś malowana pinda sprzeda ileś tam płyt a sztuka jest kurde od ratowania życia! po co zabijać siebie? zabij zły świat sztuką... narkotyki jako droga do walhalli to też taki wyraz braku wiary - tym razem w swoje własne możliwości robienia sobie dobrze pzdr fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Narkotyki i samobójstwo IP: 62.233.233.* 21.06.04, 20:19 pewnie masz racją. ale próbowałaś kiedyś się wyłączyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: Narkotyki i samobójstwo 21.06.04, 20:26 o mały włos, o mały włos.... na ogół poprzestawałem jednak na skrobnięciu kolejnego intymnego wiersza (dla rozprawy z samym sobą i kamiennym rzopskiem suczej Ziemii) lub innym kreatywnym wyczynie (raz wypaliłem sobie na ręce inicjały sztucznym ogiem - wymagało to trochę zachodu, bo on wcale nie przypala szybko - z pięć do tego zużyłem) Odpowiedz Link Zgłoś