Dodaj do ulubionych

Narkotyki i samobójstwo

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 19:04
Cześć, szukam dostępnych w internecie publikacji na temat związków pomiędzy
narkotykami a samobójstwem.

A czy wiadomo wam coś na temat pozostawienia (bądź nie) listu pożegnalnego?

Maja
Obserwuj wątek
    • Gość: krish Re: Narkotyki i samobójstwo IP: 62.233.233.* 21.06.04, 19:14
      ale masz na myśli konkretny problem, czy chcesz poteoretyzować?
      • Gość: Maja Re: Narkotyki i samobójstwo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 19:18
        Potrzebne mi to do pracy :)
        • Gość: krish Re: Narkotyki i samobójstwo IP: 62.233.233.* 21.06.04, 19:25
          podaj priva. zapytam eksperta. jażeli sie zgodzi, skontaktuję was. od niego
          może dowiesz sie więcej niż z połowy internetu. ewentualnie odeśle cie gdzieś.
          • Gość: Maja Re: Narkotyki i samobójstwo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 19:28
            :(
            Dzięki za pomoc... ale to sprawa super pilna :(
            Muszę to mieć na za godzinę :(
            Ale raz jeszcze wielkie dzięki!

Maja
    • fnoll Re: Narkotyki i samobójstwo 21.06.04, 19:49
      wiemy tyle, że sieriozne samobojczyki żadnych listów nie zostawiają, i że tych
      w całej grupie targających się ze swym i na swe życie jest dość niewielu -
      pozostali w ten ryzykowny sposób wołają o pomoc, oni to właśnie listy piszą,
      drzwi uchylone zostawiają, zaczynają na kwadrans przed powrotem ciotki, babki,
      sprzątaczki, sąsiadki czy spacerują po gzymsach - i czasem, niestyty, się
      przegibną, choć w gruncie rzeczy nie o to im chodzi (ech, sami często o tym nie
      wiedzą) - od samobójstwa lepsza jest twórczość, lepiej jest krzyczeć obrazami,
      coś się dzieje przynajmniej - lae niektórzy nie wierzą, że potrafią:

I TO SĄ SKUTKI ZANIEDBANIA W EDUKACJI WYCHOWANIA PLASTYCZNEGO, MUZYCZNEGO I
      SZTUK INNYCH!!!

ludzie myślą, że sztuka to jest jak jakaś malowana pinda sprzeda ileś tam płyt

a sztuka jest kurde od ratowania życia!

po co zabijać siebie? zabij zły świat sztuką...

narkotyki jako droga do walhalli to też taki wyraz braku wiary - tym razem w
      swoje własne możliwości robienia sobie dobrze

pzdr

fnoll
      • Gość: krish Re: Narkotyki i samobójstwo IP: 62.233.233.* 21.06.04, 20:19
        pewnie masz racją. ale próbowałaś kiedyś się wyłączyć???
        • fnoll Re: Narkotyki i samobójstwo 21.06.04, 20:26
          o mały włos, o mały włos.... na ogół poprzestawałem jednak na skrobnięciu
          kolejnego intymnego wiersza (dla rozprawy z samym sobą i kamiennym rzopskiem
          suczej Ziemii) lub innym kreatywnym wyczynie (raz wypaliłem sobie na ręce
          inicjały sztucznym ogiem - wymagało to trochę zachodu, bo on wcale nie przypala
          szybko - z pięć do tego zużyłem)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka