30.05.12, 20:21
paralelą mego świata staje się życie rafy koralowej. pełno kolorowych rybek przepływa jak się zanurzę. złapać żadnej nie można.
Obserwuj wątek
    • leokadia_25 Re: 38 i 5/6 31.05.12, 21:22
      To nawet dobrze,drobne kolorowe rybki są trujące i lepiej ich nawet nie dotykać,spożywamy ryby duże i mięsiste które nie rzucają się w oczy kolorem.A jeśli paralelą mojego świata byłaby rafa koralowa to ja nie zwracam uwagi na kolorowe(i wszystkie razem wzięte)rybki ale interesuje mnie tylko jedna rybka...
      • paco_lopez Re: 38 i 5/6 31.05.12, 22:13
        fioletowo pomarńczowa jest najlepsza. mnóstwo ludzi tę rafe ogląda. dwóch takich braci opalonych i po 187 cm wzrostu z północno zachodniej europy jakbys zobaczyła to by ci się małża poplątała. a nie sądzę, że oni tam jednej konkretnej rybki się doszukują.
        • leokadia_25 Re: 38 i 5/6 01.06.12, 19:09
          ????Nie wiem o czym Ty piszesz:))Ale inaczej,na geniusz składają się według pewnej teorii 3 elementy-inteligencja czyli różnorodność skojarzeń i szukanie wyjścia z sytuacji,pojętność czyli szybkość przetwarzania informacji i pomysły czyli skojarzenia tylko w określonej dziedzinie.Skoro nawiązujesz do świata rybek i raf koralowych to jest to jakiś pomysł,zarys i może jest tak,że masz zdolności do biologii,to jest to co przychodzi mi na myśl czytając Twój post.
          • paco_lopez Re: 38 i 5/6 02.06.12, 10:48
            a tak - do biologii mam zdolności olbrzymie . wyjściem zaś z niemal każdej sytuacji jest po prostu wyjście/przejście do innego osrodka oraz nabranie wody w usta przy jednoczesnym świeżym/ dziarski spojrzeniu. ćwiczenie takiej postwy powinno byc przedmiotem w szkole.
            • lampka_witoszowska Re: 38 i 5/6 05.06.12, 09:03
              Paco, pozdrów rybki ode mnie przy kolejnym zanurzeniu
              nie łap, niech lecą i robią kalejdoskop - co tam, pojedyncze szkiełko to już nie to samo bo całość, a rączki mamy tylko dwie - pewnie po to, by patrzeć i nie łapać
              czysta radość uczestnictwa, a nie wątpliwość posiadania
              ale Ty to już wiesz, to co ja się będę mądrzyć
              • leokadia_25 Re: 38 i 5/6 05.06.12, 10:36
                A ja musiałam to wszystko przemyśleć i jestem za Paco.Jak nie możesz brać i mieć w tym udziału wręcz to po co Ci obserwacje?Żeby żyć trzeba brać udział i być uczestnikiem.To tak jak na Euro siedzieć na ławce dla rezerwowych,to nie jest realizacja.
                • lampka_witoszowska Re: 38 i 5/6 05.06.12, 14:36
                  no i widzisz ;) o to idzie

byle nie zapomnieć, że pływasz, czujesz i widzisz, czyli jesteś w tym nawet nie będąc rybką, tylko jeszcze jednym oryginalnym, ciekawym stworem: człowiekiem :)
                  • leokadia_25 Re: 38 i 5/6 06.06.12, 12:00
                    Są ludzie którzy potrafią mieć swój udział po przez życie innych.Na przykład jak ktoś płacze to oni czują jakby to oni płakali.Albo na przykład ktoś gra na gitarze to oni tak się czują jakby to oni grali.Ale ja się do tych ludzi nie zaliczam:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka