quazaar 26.04.13, 14:13 Czy ktoś mógłby polecić dobrego psychologa do terapii dla par w Warszawie? Przeczytałam sporo wątków i opinii o lekarzach i skłaniam się w kierunku Pana Bohdana Bielskiego. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quazaar Re: terapia dla par Warszawa 28.04.13, 10:52 Czy korzystał ktoś z pomocy Piotra Nowaka albo Magdaleny Boniuk? Dziękuje za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
karolio0002 Re: terapia dla par Warszawa 02.02.16, 09:33 Ja chodziłam do Magdaleny Boniuk. Poszłam głównie ze względu na moje traumatyczne doświadczenia z przeszłości, które nie dawały mi żyć. Biorąc pod uwagę mój ciężki stan, to muszę powiedzieć, że terapia trwała całkiem niedługo. Magda jest bardzo ciepłą i bardzo mądrą osobą. Bardzo łatwo nawiązuje ciepłą relację. Szybko przełamała moje bariery i mogłam jej zaufać. Bardzo mi pomogła. Moje małżeńskie życie jest teraz zupełnie inne. ja jestem zupełnie inna. Bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kwlodar5 Re: terapia dla par Warszawa 03.07.13, 14:03 Jeśli "dobra" to taka, która wspiera związek, a nie niszczy, to polecam SENSiTy. Warto poczytać opinie tych, którym pomogli terapeuci z tej poradni: www.sensity.pl/oferta-terapeutyczna/terapia-par-malzenstw/ Odpowiedz Link Zgłoś
ankab9 Re: terapia dla par Warszawa 17.10.13, 19:50 Pewnie tak, nie korzystałam. Wiem jedno, ze nie byłabym teraz w związku, gdyby nie Pani Bazyluk. Zaczęliśmy od nowa i teraz jest dobrze. Polecam www.drogowskazy.com Odpowiedz Link Zgłoś
weronika.pe Re: terapia dla par Warszawa 07.11.13, 18:58 Polecam dobre artykuły w tym temacie: akademiasaska.pl/terapia-malzenska-warszawa/ akademiasaska.pl/problemy-w-z...olowki-jablka/ a także specjalistów z tego ośrodka. Odpowiedz Link Zgłoś
probalans Re: terapia dla par Warszawa 30.12.13, 21:39 Tutaj :-) centrum-probalans.pl/terapia-par Odpowiedz Link Zgłoś
fiollka_m Re: terapia dla par Warszawa 28.04.15, 19:09 www.cpp-moge.pl/index.php?p=page&show=19 Odpowiedz Link Zgłoś
matyldzia.80 Re: terapia dla par Warszawa 14.05.15, 14:57 Cieszę się, że trafiliśmy do pani Agnieszki Gudzowatej, jest fantastycznym człowiekiem, pełnym ciepła i takiej ludzkiej empatii. Szczerze mówiąc nie wierzyłam, że ktoś trzeci jest w stanie pomóc, zwłaszcza po tylko latach dzielenia łóżka z drugą osobą, ale myliłam się. Jesteśmy już teraz na dobrej drodze... :) Chodź taka zaangażowanie taką terapię, nie jest łatwe.. Przynajmniej na początku było mi ciężko się otworzyć.. ale ten etap mamy za sobą! Zresztą opinie mówią same przez się.. www.znanylekarz.pl/agnieszka-gudzowata/psycholog-terapeuta/warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
julia1-23456 Re: terapia dla par Warszawa 20.07.15, 12:17 Osobiście polecam Pana Tomasza Rejenta przyjmuje w Fundacji RAZEM www.razem-fundacja.org. Człowiek naprawdę jest świetny, opinie znalazłam gdzieś na jakimś forum i nie żałuje. Chodziliśmy 6 m, zgłosiliśmy się z problemem zdrady przez męża, ja chciałam się rozwieść a dziś znów powoli zaczynamy normalnie ze sobą wspólnie żyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marrie30 Re: terapia dla par Warszawa 07.08.15, 05:50 Z mojego doświadczenia najlepsze i najbardziej profesjonalne miejsce w Warszawie : www.adeste.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marrie30 Re: terapia dla par Warszawa 07.08.15, 05:53 www.adeste.pl/nasz-zespol/ Odpowiedz Link Zgłoś
yen20 Re: terapia dla par Warszawa 13.08.15, 14:41 Ja polecam gabinet psychoterpii: www.psychoterapeuta-seksuolog.pl/ . Bardzo dobra terpia par w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
atom66 Re: terapia dla par Warszawa 27.08.15, 15:17 Ja polecam pana Tomka Rejenta z Fundacji Razem. Razem z mężem jesteśmy w trakcie terapii. Gdyby nie to, pewnie siedzielibyśmy nad papierami rozwodowymi, a nie na nad mapą planując urlop :) Odpowiedz Link Zgłoś
maslanka77 Re: terapia dla par Warszawa 01.09.15, 16:31 Poszłam ze swoim mężem do Magdy Boniuk, bo namówiła mnie koleżanka. Powiedziała, żę jej małżeństwo było w fatalnym stanie i im się udało wyjść na prostą. Rzeczywiście chodziliśmy do Magdy chyba 4 miesiące. Na początku bywało ciężko, ale dotarliśmy do swojego celu. Znowu czuję się spokojna i bezpieczna w naszym związku. Polecam Magdę ze względu na jej stanowczość. To bardzo zasadnicza kobieta, lekko uparta, ale dzięki temu nie odpuszcza i ...pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: terapia dla par Warszawa 28.09.15, 14:50 A ja nie polecam Magdy Boniuk. Po czterech wizytach zasugerowała mi rozwód, bo "nie widzi chęci walki o ten związek". Nie zauważyła, że jednocześnie zmagam się z potężną depresją. Na szczęście potem trafiłam do sensownego specjalisty i na lekach jakoś wyszłam na prostą (chociaż ciągle jeszcze walczę). Może pani Boniuk jest ok jako mediatorka/ terapeutka par, które mają podstawowe problemy z komunikacją, ale na pewno nie zna się i nie potrafi pracować z osobami, które mają problemy psychiczne, jak depresja na przykład, czy zaburzenia seksualne (mimo, że przedstawia sie jako seksuolog). Odpowiedz Link Zgłoś
mboniuk Re: terapia dla par Warszawa 28.12.15, 14:41 Wpisz swoją odpowiedźWitam, Chciałabym zacząć od sprostowania. Ponieważ przychodząc do mnie nie byłaś w związku formalnym, trudno tu mówić o rozwodzie. Wydaje mi się, że użyłaś celowo tego słowa, aby wydobyć ?większe brzmienie? w swojej wypowiedz i pokazać dramaturgię swojej sytuacji. Jednak jestem przekonana, że zdajesz sobie sprawę, iż tam gdzie nie było ślubu nie mogło być mowy o rozwodzie. W owym czasie byłaś w związku z obcokrajowcem, z którym kolejny raz planowałaś datę ślubu, ale on nie dowoził odpowiednich dokumentów i ślub nie mógł się odbyć. Generalnie problem z którym się u mnie zjawiłaś, przedstawiłaś w taki sposób, że Ty nie wiesz czy dojdzie do ślubu, a Twoja rodzina Cię naciska. Nie wiedziałaś co zrobić. Oczekiwałaś ode mnie, że powiem, iż na pewno do ślubu dojdzie. Niestety nie mogłam Ci dać tego zapewnienia? Nie powiedziałam jednak, że na pewno ślubu nie będzie, nie mogłam tego wiedzieć na 100% i nie taka też była moja rola, aby przewidywać co będzie. Nasze spotkania (było ich razem dwa, bo na kolejne umówione już nie dotarłaś) w dużej mierze były poświęcone analizie argumentów, aby łatwiej było Ci podjąć decyzję co dalej robić. Padało dużo pytań, abyś mogła nad pewnymi rzeczami się szczerze zastanowić. To Ty miałaś sprzeczne odczucia i wnioski, ja starałam się pilnować, abyś ze strachu przed rozstaniem nie oszukiwała siebie, że jest lepiej niż mówią fakty. Jednak na pewno nigdy nie usłyszałaś ode mnie ?rady?, że masz się rozstać? Byłaś u mnie na dwóch wizytach wiele miesięcy temu, obecnie natrafiłam już na trzecią Twoja wypowiedź w internecie na mój temat. Rozumiem, że jesteś niezadowolona z wizyt odbytych u mnie (masz do tego prawo), ale nie rozumiem, dlaczego za każdym razem podajesz zupełnie inny powód swojego niezadowolenia. Twoje wypowiedzi nie trzymają się faktów (rozstanie nieformalnej pary, a rozwód ? to jednak dwie różne rzeczy). Skupiasz się bardzo, aby napisać o mnie, nie patrząc na to czy masz pojęcie o czym w ogóle piszesz. Napisałaś, że jestem ok jako mediatorka i terapeuta par, mimo to, że nigdy nie byłaś u mnie z partnerem na sesji mediacyjnej, ani na żadne4j innej sesji z uczestnictwem swojego partnera. Podobnie jest z Twoją krytyką odnośnie terapii seksuologicznej. Nigdy nie byłaś u mnie z problemem seksuologicznym. Skąd zatem możesz wiedzieć jakim jestem seksuologiem? Ciszę się, że trafiłaś na dobrego specjalistę psychiatrę, który przepisał Ci (twoim zdaniem odpowiednie leki). Niestety w całej tej wypowiedzi zastanawia mnie, czy ten fragment, który napisałaś, jest prawdziwy. Nie przejmujesz się przecież ochroną danych osobowych, moje imię i nazwisko przytaczasz w internecie co najmniej trzeci raz, więc nie rozumiem dlaczego nie chciałaś pozytywnie zareklamować nazwiska swojego wybranego specjalisty ? Czy on na pewno istenieje? Moja była klientko, Ponieważ od naszego spotkania minęło naprawdę wiele miesięcy (ponad rok), a Ty od ostatniego kwartału nagle zaczęłaś pałać do mnie złością ( chyba za niepowodzenie w swoim związku?), chciałabym Ci polecić dwie książki.Poniższe pozycje, przede wszystkim mają na celu przybliżyć świat i techniki psychoterapii. 1. ?Uratuj mnie? Rachel Reiland 2. ? Leżąc na kozetce? Irvin Yalom Odpowiedz Link Zgłoś
andzka1 Re: terapia dla par Warszawa 10.10.17, 12:44 A ja tylko dorzucę ze swojej strony,jako osoby szukacej zaufanego terapeuty,nie znam Pani,Pani Magdo,ale wiem,że nigdy nie zglosilabym się do osoby,która jako formę obrony przed niezadowolonym pacjentem stosuje brzydko mówiąc pranie jego brudów i ujawnianie informacji powierzonych z reguły w sekrecie na ogólnodostępnym forum internetowym. Szalenie nieprofesjonalne zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioragazzi Re: terapia dla par Warszawa 05.11.17, 01:23 Również dodam, że nie skorzystam z terapeuty, który zdradza tajemnice lekarską. Polecam pozew sądowy. Odpowiedz Link Zgłoś
psychologgia Re: terapia dla par Warszawa 25.10.15, 17:06 Zapraszamy na sensowną terapię. psychologgia-dla-dwojga.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaaata Re: terapia dla par Warszawa 27.10.15, 09:06 Dagna Ślepowrońska! Najlepsza. Pracuje gdzieś w centrum Warszawy, pewnie znajdziesz w googlach. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaata Re: terapia dla par Warszawa 27.10.15, 09:07 Dagna Ślepowrońska. Gdzieś w samym centrum. Bardzo dobra terapeutka Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: terapia dla par Warszawa 11.11.15, 20:53 Jeśli terapia małżeńska, zwłaszcza rodzinna, to ok.Ale dla kochanków??? Jak jeden kochanek kiepski, to się szuka lepszego, zamiast upierdliwie miesiącami wisieć u jednych dziurawych portek i szukać krawcowej, żeby je artystycznie pocerowała. I tak się rozlecą. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkaklaman Re: terapia dla par Warszawa 14.01.16, 08:01 Co prawda ja z mężem nie chodziłam na terapię, ale za to moi znajomi chodzili do dobrego psychologa jest to Pani Maja Szpakiewicz. Dosyć długo im zajęło aż wszystko się unormowało ale było warto. Odpowiedz Link Zgłoś
monikoss Re: terapia dla par Warszawa 02.02.16, 13:08 Ja mogę z całego serca polecić Panią Jolantę Szczepaniak z Centrum Psychoterapii Vide w Warszawie. Wspaniała kobieta, która potrafiła do nas dotrzeć... I dzięki niej między nami jest jeszcze lepiej niż było kiedyś. A nie sądziłam, że to możliwe... Dlatego ogromnie polecam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnesma12 Re: terapia dla par Warszawa 09.02.16, 20:58 Polecam Poradnię Filar www.poradnia-filar.pl www.poradnia-filar.pl/pytania-i-odpowiedzi/terapia-malzenska-i-terapia-par/ Można poczytać artykuły np. www.poradnia-filar.pl/recepta-na-udany-zwiazek/ Odpowiedz Link Zgłoś
maja.malaga33 Re: terapia dla par Warszawa 19.10.17, 10:50 Chodziłam z mężem do pani Jolanty Szczepaniak na terapię!!Super kobieta!Spotkania z nią bradzo nam pomogły także również gorąco ją polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
moma79 Re: terapia dla par Warszawa 17.02.16, 00:21 Ja polecam www.poradnia-filar.pl/pytania-i-odpowiedzi/terapia-malzenska-i-terapia-par/ Można poczytać artykuły również dotyczące związków. Odpowiedz Link Zgłoś
juliagulia Re: terapia dla par Warszawa 13.10.16, 10:09 www.linia-zdrowia.pl/czytelnia/18-praca-z-parą-terapia-par.html?highlight=WyJwYXIiXQ== tu kilka słów o terapii par, może się przyda komuś? Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz233 Re: terapia dla par Warszawa 04.04.16, 18:16 Też kiedyś szukałem odpowiedniego miejsca i specjalisty. W naszym przypadku terapia rzeczywiście pomogła, polecam: terapia par warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
zappago Re: terapia dla par Warszawa 22.09.16, 21:56 Jeśli temat aktualny, to mogę polecić z czystym sumieniem polecić Panią Ewę z Gabinetu Bez Iluzji w Warszawie. Więcej informacji: terapia małżeńska Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kasencja11 Re: terapia dla par Warszawa 22.11.16, 13:29 Polecam terapię par w Warszawie i specjalistów (teraputów i seksuologów) www.psychoterapeuta-seksuolog.pl/. Rozwiązują takie problemy, które wydawałoby się, że są nie do rozwiązania, naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
stenkaa Re: terapia dla par Warszawa 24.03.17, 23:24 Ja byłam z mężem na takiej terapii i powiem, że wydawało nam się że mamy wszystko przegadane po sto razy i niewiadomo po co iść a okazało się, że te nasze gadki do niczego nie prowadziły poza kłótniami. Uważam, że bez terapii jest trudno wyjść z kryzysu, bo człowiekiem żądzą emocje. My byliśmy w Zdrowym Duchu u pana Łukasza i po spotkaniach jeszcze nie mogliśmy się wygadać a zawsze była cisza między nami. Tak, ze polecam zapisać się na terapię jak już ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
arjanii Re: terapia dla par Warszawa 25.03.17, 17:14 Tobie i twojemu mezowi pomoglo, maciw szczescie albo mieliscie jeszcze jakakolwiek nic porozumienia. Ja mialam jedna probe zejscia sie z eks i osobiscie nie polecam. Caly czas byla ta sama kochanka, nie tylko jego kochanka ale wielu. Przeszlam pieklo na ziemi, wyzywal mnie i gnoil. Pogonilam go w pizdjec w pore, ze jeszcze nie musialam brac antydepresantow tak mnie wykonczyl psychicznie. Nigdy wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
arjanii Re: terapia dla par Warszawa 25.03.17, 17:38 Kolejna teraoia grupowa. Z tym, zejest teraz ludzi trzech, on jego kochanka , ktora dzieki teraii zeszla sie z mezem i jej maz, ktory jest bardziej agersywny od mojego eks k ktorym bylam prawie 20 lat. Bardzo sie z jej mezem zakolegowal i slucha udzielanych przez nich rad, znsjomi pokolenia mojego ojca mi wspolczuja zyczac sily.eks stal sie asceta i chce. W niedziele za raczki do kosciolka chodzic chciaz ja nie jesrem katoliczka. Oowoduje to eskalacje w tym momencie nienawisci. I jescze to cudowne malzenstwo. Czemu ktos nie rozumie, ze koniec jest koniec Odpowiedz Link Zgłoś
arjanii Re: terapia dla par Warszawa 25.03.17, 17:22 Zostalam zmuszona do terapii grupowej pod pretekstem pracy. 3 miesiace byla to dla mnie gehenna, wyzywal mnie tam od kurew oublicznie. Wspolnie z jedna oojechali po mnie tak, ze moje mysli kazyly wokol samobojstwa. W grupie byly tylko awantury i bluzgi, psychiatra nie reagowala, souszczala tylko woierdol podwladnym jej terapeutom. Nic nie omoglo, nastapila tylko u mnie eskalacja niecheci do tego, ktory zadal terapii Odpowiedz Link Zgłoś
mila_milanowa Re: terapia dla par Warszawa 11.05.17, 21:59 szukamterapeuty.pl/profil/justyna-rokicka/psychoterapeuta-psycholog/warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
centrumprobalans Re: terapia dla par Warszawa 26.05.17, 20:00 O kryzysach w związku artykuł doświadczonego terapeuty par z Warszawy centrum-probalans.pl/kryzys-zwiazku-dalej/ Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaggg Re: terapia dla par Warszawa 25.07.17, 19:29 Polecam Monikę Banach - Lechowską psycholog - seksuolog, która przyjmuje w poradni Życie w Pełni w Wyszkowie. Pracuje zarówno z parami jak i z osobami indywidualnymi, robi to z ogromną pasją oraz zaangażowaniem. Daje poczucie bezpieczeństwa pacjentom. Jest to osoba, z którą naprawdę można wyjść na prostą i dojść do porozumienia. Polecam gorąco i z pełną odpowiedzialnością. Odpowiedz Link Zgłoś
komentatorplockl Re: terapia dla par Warszawa 21.09.17, 12:03 Bardzo polecam - warszawaterapia.pl/ Mi pomogli, więc śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
maja.malaga33 Re: terapia dla par Warszawa 19.10.17, 10:46 Chodziłam z mężem do pani Jolanty na terapię!!Super kobieta!Spotkania z nią bradzo nam pomogły także również gorąco ją polecam! Odpowiedz Link Zgłoś