arandano 19.07.13, 10:07 probowaliscie? udalo sie wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropidlo5 Re: stawarzanie siebie od nowa 19.07.13, 11:04 arandano napisała: > probowaliscie? udalo sie wam? Niby probuje caly czas, ale 'stare wraca'. To chyba ciezka praca. Wyzbyc sie starego. Dodatkowa trudnosc, jak jest sie uwiklanym w 'stare' otoczenie, ktore sie nie zmienia ani joty. Odpowiedz Link Zgłoś
nvv Re: stawarzanie siebie od nowa 19.07.13, 11:08 próbowałem, wiele lat próbowałem, nie udało mi się Odpowiedz Link Zgłoś
malwi.4 Re: stawarzanie siebie od nowa 19.07.13, 12:28 nie próbuję stworzyć się od nowa, próbuję zmienić się na lepsze po prostu, zaakceptować to jaka jestem, a zmieniać to, co mi życie utrudnia, to co powoduje, ze inni przekraczają granicę mojej własnej przestrzeni, ingerują w moje życie, uprzykrzają mi je, zaśmiecają znalazłam kilka sposobów (takich własnych) na to, by zwiększyć swoje poczucie własnej wartości, może w konsekwencji będę bardziej asertywna dopiero zaczynam, ale jestem optymistycznie nastawiona nie wiem jak się zmienić w relacjach... hm... damsko-męskich, tu nie widzę żadnej możliwości, niby wiem czego chcę, a potem się okazuje, że jednak nie chcę, ze lepiej niech będzie tak jak jest, może jeszcze nie ten moment, by zrozumieć siebie... wracając do tematu stwarzania siebie na nowo, tak mi się na myśl nasunęło... może warto zacząć od tego, by czerpać zadowolenie z takiej codzienności, zadowolenie daje energię, pozytywną energie, pozytywna energia zmienia nas sama z siebie Odpowiedz Link Zgłoś
dressja Re: stawarzanie siebie od nowa 19.07.13, 13:02 Nie, nie probowalam, bo nie widze takiej potrzeby. Ty tez nie probuj, badz soba, a gdy widzisz w sobie wady, ktore Ci przeszkadzaja, pracuj nad nimi. Niezaleznie od tego, jaka postac przyjmiesz w teatrze, ktory nazywa sie zycie, graj zwyczajnie siebie, nie zwazajac na to, jak sie w danym momencie nazywasz. Mam nadzieje, ze wylapalas aluzje. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 dobrze, ale bez przesadyzmu 19.07.13, 14:48 dressja napisała: graj zwyczajnie siebie, ale to sie moze znudzic. dla rozrywki czasem warto zagrac troche falszywych nut. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: stawarzanie siebie od nowa 19.07.13, 14:30 Stworzyć od nowa - nie, bo po co. Wyciągnąć lekcję z przeszłości, poprawiać błędy, unikać pułapek - to zawsze jest na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: stawarzanie siebie od nowa 19.07.13, 22:34 Nie wiem, czy całkiem od nowa, ale próbuję wyzbywać się swoich wad i ograniczeń. Próbuję rozwijać się, dbać o swoja psychikę i duchowość. Odpowiedz Link Zgłoś