Dodaj do ulubionych

psychologia - funkcjonowanie dziecka

26.06.15, 16:18
Witam

Potrzebuje pilnie odpowiedzi na poniższe pytanie:

Podmiotowe i sytuacyjne wyznaczniki funkcjonowania dziecka od narodzin do okresu wczesnoszkolnego.

Byłabym bardzo wdzięczna za każdą pomoc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wolfbreslau Re: psychologia - funkcjonowanie dziecka 26.06.15, 16:25
      sciaga.pl/…t/32789-33-psychologia_rozwoju_czlowieka
      • psyhologia111 Re: psychologia - funkcjonowanie dziecka 26.06.15, 16:29
        nie bardzo wiem jak zrozumiec i zdefinowac podmiotowe i sytuacyjne wyznaczniki, czy tez jak dopasowc to do funkcjonowania dziecka
    • wolfbreslau Re: psychologia - funkcjonowanie dziecka 26.06.15, 16:38
      żartowałem ;-)
    • psyhologia111 Re: psychologia - funkcjonowanie dziecka 26.06.15, 20:17
      czy jest tu ktos kto mogłby mi pomoc? podac przykłady, naprowadzić? Byłabym bardzo wdzieczna
      • leda16 Re: psychologia - funkcjonowanie dziecka 27.06.15, 20:58
        psyhologia111 napisała:

> czy jest tu ktos kto mogłby mi pomoc? podac przykłady, naprowadzić? Byłabym ba
        > rdzo wdzieczna

A po co Ci to?
    • to.niemozliwe Re: psychologia - funkcjonowanie dziecka 27.06.15, 21:36
      Podmiotowe wyznaczniki funkcjonowania dziecka są związane z osobami (i relacjami lub więziami) z nimi, które mu towarzyszą w tym okresie: rodzice, dziadkowie, członkowie rodziny,
      sąsiedzi, dzieci. Także świat zewnętrzny - zwierzęta, otoczenie, zabawki, itd...
      Sytuacyjne, to wydarzenia, które dziecku towarzyszą: obcowanie z rodzicami, czynności fizjologiczne, zabawy, nauka mowy, wyrażanie potrzeb,...wszystko.
      Słowo "wyznacznik" chyba jest tu rozumiane jako determinant, czynnik wpływający.
      Tak, że jest to chyba jakaś opisowa praca mająca na celu wyszczególnienie najistotniejszych czynników wpływających na funkcjonowanie dziecka w wymienionym okresie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka