Dodaj do ulubionych

okruchy dobra II

11.04.02, 12:08
Błagam , zróbmy z tego nowy wątek , bo mi się w oczach mieni ..jak mam szukać
nowych odpowiedzi ....:))
Kto czytał coś Daniela Pennac ?
Zakochałam się w " małej handlarce prozą " i szukam innych tytułów.
Ta książka , to dopiero duża dawka dobroduszności wręcz utopijnej..
:)))
Próbuję znaleźć jakieś dobre impulsy dzisiaj ..ale na razie mam kryzys..
Może ktoś coś podrzuci ??
Pozdrawiam
Veronique
Obserwuj wątek
    • Gość: Manitra Re: okruchy dobra II IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 12:47
      Ja juz w jakims wczesniejszym watku ta swoja wizje zapodalam, ale poooooszlo
      chyba niezauwazone, wiec moze teraz choc troche Tobie tej slonecznosci na dobre
      rozwiniecie dnia zesle, oby, oby :o))))))))))))

veronique11 napisał(a):

> Próbuję znaleźć jakieś dobre impulsy dzisiaj ..ale na razie mam kryzys..
      > Może ktoś coś podrzuci ??

I prosze, podrzucam ten impuls, niech bedzie milo i cieplo :o)

polana,pelna ukwieconej trawy,tonaca w poludniowym letnim sloncu,zewszad okolona
      brunatna zielenia drzew a ty lezysz w samym jej srodku na dywanie z pachnacych
      kwiatow,ziemia nagrzana promieniami oddaje ci swoja ciepla energie,a zewszad
      otula cie i laskocze slonecznosc bijaca z nieba upstrzonego pierzastymi leniwie
      plynacymi chmurami,obserwujesz pracowitosc pszczol,które z namaszczeniem zbieraja
      wonny nektar,mrowki,które pedantycznie oczyszczaja sciolke z „odpadkow”
      natury,zamykasz oczy a twoje wyostrzone teraz zmysly wychwytuja wesoly szczebiot
      okolicznego ptactwa,szum lisci drzew,w których hula rozbawiony zwiewny
      wiatr,szemrzacy nieopodal strumyk a do twoich nozdrzy dolatuje zapach delikatnego
      kwiatostanu,zywiczny aromat,soczystosc koniczyny,wilgoc mchu i subtelna
      gorycz ziol...
      ...i ogarnia cie BLOGOSC...mmmmmmmm....

:o)))))))))))))))))))))))))0
      • Gość: Manitra KTO SZUKA SLONCA ZNAJDZIE JE WSZEDZIE :o) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 13:30
      • veronique11 Re: okruchy dobra II 11.04.02, 13:31
        Heeej..zaraz odpłynę ..haha..
        Miłe to było ...sama wymysliłaś??
        Tylko że ja w pracy jestem..muszę być choć trochę przytomna..
        Ale dzięki ..bardzo miła wizja ...
        :)))
        Pozdrawiam ...teraz się przeniosę nad jakiś strumyk , gdzie woda szemrze po
        kamyczkach...plusk , plusk..
        Pachnie wilgotnym piaskiem ..słońce przegląda się w źródełku..
        Cudoo mmm ***
        papapa
        Veronique
        • Gość: Manitra Re: okruchy dobra II IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 13:35
          Ano, sama i tez w pracy, co by sobie umilic tyrke, i w tajemnicy przed szefem,
          hihi ;o))))))))
          I milego leniuchowania przy strumieniu z wyobrazni :o))))))))) oby w realu
          ziscilo sie to jak najszybciej :o)))))

papa
    • roseanne Re: okruchy dobra II 11.04.02, 18:39
      nareszcie jest cieplo
      sloneczko swieci
      krzeselko na patio
      kawka
      ksiazka
      ptaszki pitola po swojemu
      zonkile maja juz paczki

Super
      • andrzejprzecin1 Re: okruchy dobra II 13.04.02, 22:22
        A ja wam powiem tak
        Jechałem ja se dziś autobusikiem,kilka metrów przede mną dziewcze o
        przepięknych blond włosach-mówie wam jak z reklamy,gęste,piękne długie do pasa
        blond włosy.Ale niestety wysiąść trza juz było.Wysiadłem więc a tu słysze za mna
        -ten cholerny świat.Odwracam sie-a tu "blond włosy".Zadarłszy główke do góry-
        -obaczyłem ją i powiedziałem tylko:jezusicku...Dziewcze o blond włosach miało
        (przyznała się) równo 198cm.wzrostu,ja ok170,tak wiec siegałem jej akurat do
        ramion(aby nie powiedziec do piersi)I tak staliśmy i śmialismy sie dobre pół
        godziny,dziewcze pogłaskało mnie po główce czule i po prostu było super.
        Dawno juz sie tak nie usmiałem jak dziś(!)
        Życze wszystkim przemiłej niedzielki i (wciąż jeszcze rozbawiony sytuacją)
        pozdrawiam serdecznie i ciepło(!)
        • Gość: messja Re: okruchy dobra II IP: *.proxy.aol.com 13.04.02, 23:05
          blondynki w gore serca:)))
    • Gość: messja Re: okruchy dobra II IP: *.proxy.aol.com 13.04.02, 23:09
      a ja mialam b. dobry dzien w pracy... co bylo czyms niezwyklym, bo to dopiero
      drugi dzien na nowym miejscu... ale moze sie dogadam...
      w kazdym razie pochwalono mnie za dobra prace, co cieszy, tym bardziej, ze
      kobieta wydawala mi sie do tej pory dosc szorstka:)))
      poza tym... dobro przyszlo tez nie wiadomo skad... moze tak samo z siebie:
      jakos tak mi wogole dobrze dzisiaj bylo na duszy, pewne zmartwienia wyblakly inne
      nabraly smiesznej barwy:)))
    • Gość: Manitra Re: okruchy dobra II IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 13:05
      A mnie sie znowu robi coraz radosniej, bo cieple kartki dostalam z milym slowem
      i jakos tak sie zrobilo od nich sloneczniej a problemy zaczynaja blaknac -
      dostalam sile, dam rade, nareszcie !!! :o))))))))))))))

I bardzo dziekuje tej Osobce, co z taka serdecznoscia do mnie napisala i
      spowodowala, ze troski uciekly z kwikiem w poplochu :o))))) przestraszyly sie
      wilca i gorskiego potoku ;o)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka