30.11.15, 04:03
Droga feministko gdybym chciała pracować to bym pracowała gdybym chciała to nawet tego nie muszę,bo dochód z mieszkania,który mogłabym mieć całkowicie pokryłby moje potrzeby,a dzieci kasę na siebie mają.
To tak do Twojej i nie tylko info.A nie pójdę raz,że nie mam siły na to,a dwa czasy kiedy za grosze pracowałam już dawno minęły.
Sama idź do porządnej pracy za grosze :)
Obserwuj wątek
    • mona.blue Re: Praca 01.12.15, 16:05
      Podobno praca wzbogaca nasz charakter ;)
      • duchswiety6 Re: Praca 01.12.15, 17:32
        a ja słyszałam że czyni wolnym :D

Widziałam u babci siostry na plecach wgłębienia od bata na około 1,5 cm. pracowała w Niemczech wywieźli ją na roboty.Była bita,gwałcona i głodzona :D
        • duchswiety6 Re: Praca 01.12.15, 17:47
          taką oto dostała zapłatę - zresztą dzisiaj podobnie.Ludzie pracują ponad siły za głodowe pensje i jeszcze należytej opieki medycznej nie mają,karmieni sa odpadami chemicznymi.
          • nick.od.wczoraj Re: Praca 02.12.15, 18:42
            I po to ludzie te książki czytają i dyplomy robią, bo wtedy większa szansa, ze za 1200 pracować nie będą. Ale jak ktoś woli zostać na poziomie patologicznych doświadczeń... to tak śpi jak sobie ścieli
            • duchswiety6 Re: Praca 04.12.15, 17:35
              tak tu racja - dlatego swoim dzieciom zapewniam co mogę aby zdobyły wykształcenie mam żal o to,że nie mogłam się w spokoju uczyć i tu już nawet nie o kasę się rozbija.
              Zawsze chciałam pomagać innym - lekarz,jakiś szalony naukowiec lub zawód dla siebie bibliotekarka :D
      • perfum praca? - to meczaca droga... 03.12.15, 15:54
        mona.blue napisała:
        > Podobno praca wzbogaca nasz charakter ;)

To prawda, ale to mozolna droga....
        szybciej i dusze i kieszen - wzbogaca kombinowanie.
        • duchswiety6 Re: praca? - to meczaca droga... 05.12.15, 12:33
          perfum napisał:

> wzbogaca kombinowanie.

doprawdy?
          Ja kombinowałam i niepewność wykańczały mnie na tyle,że mi się odechciało.
          Po prostu nie umiem i nie chcę.
    • duchswiety6 Re: Praca 01.12.15, 17:47
      człowiek człowiekowi :D
      • mona.blue Re: Praca 01.12.15, 18:02
        duchswiety6 napisał(a):

> człowiek człowiekowi :D

Zwłaszcza w pracy. Ludziom odbija, gdy chodzi o pieniądze i władze.
        • duchswiety6 Re: Praca 04.12.15, 17:36
          mona.blue napisała:

Ludziom odbija, gdy chodzi o pieniądze i władze.

i uczucia :D
    • nick.od.wczoraj Re: Praca 03.12.15, 11:47
      ducha myśli odpłynęły, możliwe ze we właściwym kierunku, nie liczy się ilość ale jakość i świadomość, ze ona jest, tęskni, kocha i dobrze życzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka