mona.blue
18.06.18, 08:33
Podobno nasze sny obrazują treści wydostające się w ten sposób z podświadomości do świadomości.
Dzisiaj miałam właśnie taki sen, który mnie zaskoczył i przeraził. Śniło mi się, że przyszłam do domu w mowej, ladnej fryzurze (w tym śnie mieszkałam jeszcze z rodzicami, to zresztą też jest częsty motyw moich snów, że jeszcze z nimi mieszkam - nie wiem czy to znaczy, że do końca się od nich uniezależniłam w życiu?) , a moja matka że złością mi ją nożyczkami zepsuła, co wywolalo moja duza agresje w stosunku do niej. Nie do końca wiem, co to mialo by oznaczać? Że jest we mnie dużo zlosci i agresji ukrytych w stosunku do niej? Że boje się krzywdy z jej strony?
Jest jeszcze sen, a właściwie koszmar, który mi się czasami powtarza, dotyczący exa. Śni mi się, że jeszcze jesteśmy razem i on mnie despotycznie zmusza do czegoś, czego nie chcę. W sumie tak było w realu, że on był despotycznych, ale nie wiem, czy to próba podświadomości oczyszczenia się z traum, które przeszłam w małżeństwie? I dlaczego ciągle po latach mi się to śni i powtarza?