mona.blue 08.03.19, 22:49 Jak nazwać damski dpowiednik mizogina, chodzi o kobiete deprecjonując a nawet nienawidząca mężczyzn? href="inspiracjemoje.blogspot.com/" target="_blank">inspiracjemoje.blogspot.com/</a> inspiracjepsychologiczne.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona.blue Re: Mizoginia - ? 09.03.19, 00:14 To znalazłam w Wikipedii pl.m.wikipedia.org/wiki/Mizoandria# Ale wydaje mi się, że to nie kompletna lista przyczyn, że również doznana przemoc może być przyczyną mizoandrii. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Mizoginia - ? 08.03.19, 23:06 Ciekawe, który przygłup napisze feminizm. Odpowiedz Link Zgłoś
opiump Re: Mizoginia - ? 09.03.19, 01:26 Pytania adekwatne do poziomu, ludzi tegoż forum :D Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Mizoginia - ? 09.03.19, 10:30 opiump napisał(a): > Pytania adekwatne do poziomu, ludzi tegoż forum :D Przecież to ty masz tę mizoandrie. Odpowiedz Link Zgłoś
opiump Re: Mizoginia - ? 09.03.19, 16:55 i cóż w związku z tym ? Przynajmniej się nie narażam na bicie, poniżenie, gwałt. A żyjemy w czasach dzięki Bogu że kobieta sama sobie radzi ze wszystkim. Nawet wniesienie mebli to teraz już tylko kwestia kasy. Związki relacje to dobre dla niedopieszczonych idiotek. Odpowiedz Link Zgłoś
opiump Re: Mizoginia - ? 09.03.19, 16:59 i nie postrzegam tego jako problemu psychologicznego. Tak jak psychologia radzi zaakceptować. Teraz poszłam dalej dzięki Wam. Zobaczę faceta jak kona to podejdę i jeszcze kopa sprzedam aby mieć pewność że się nie podniesie. Jestem potworem ? Być może ale nie gorszym jak faceci. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Mizoginia - ? 09.03.19, 21:34 Ale strasznie ci się wszystko wokół facetów kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Mizoginia - ? 09.03.19, 21:02 Potrzeba miłości to podstawowa potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Mizoginia - ? 09.03.19, 10:28 Czy kobieta może być mizginiczna, tzn. nie cenic a nawet nienawidzić innych kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Mizoginia - ? 09.03.19, 16:37 A z jakich jej doświadczeń może to wynikać? Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Mizoginia - ? 09.03.19, 17:22 Może być w złej sytuacji i uważać, że to jest coś co się wszystkim kobietom należy i jest właśnie sytuacją prawidłową, a wszystkimi innymi, które tak nie mają należy gardzić i z nimi walczyć. Może być w bardzo dobrej rodzinnie i zawodowo sytuacji, ale uważać, że jest wyjątkowym, "wybranym" ewenementem, a wszystkie inne kobiety to upośledzone stworzenia, które należy trzymać pod batem i pilnować aby nie podskakiwały. Potem mogą być osobiste kompleksy, które sprawiają, że każdą inną spotkaną kobietę należy "uziemić". Odpowiedz Link Zgłoś
kod_matrixa Re: Mizoginia - ? 10.03.19, 10:59 To dotyczy wszystkich ludzi, bez względu na płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
opiump Re: Mizoginia - ? 10.03.19, 11:03 mylisz się :) Kobiety raczej nie gwałcą i nie bzykają dzieci katując przy tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_matrixa Re: Mizoginia - ? 10.03.19, 11:28 Owszem, ale też potrafią dopiec sobie na wzajemnym i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
opiump Re: Mizoginia - ? 10.03.19, 11:51 jest coś gorszego jak gwałt na dziecku, kobiecie i zostawienie przy życiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
opiump Re: Mizoginia - ? 10.03.19, 11:57 do tego zdolni są tylko faceci dlatego też przestałam faceta rozpatrywać w kategorii -> człowieka, bo nie jesteście ludźmi. Agresja psychiczna to jedno jak sugerujesz odnośnie kobiet ale u facetów dochodzi fizyczna. A fizyczna jest zawsze siostrą psychicznej. Kto Wam dał takie prawo ? Odpowiedz Link Zgłoś