Dodaj do ulubionych

aaaale super

10.11.04, 12:08
Psychowibracjew kinie

nie bedzie mnie wprawdzie, ale inicjatywa palce lizac :PE

Obserwuj wątek
    • ivek gdzie jest Iwan_w??????? szlag mnie trafi n/t :((( 12.11.04, 15:11
      • Gość: gf tesknisz? :) nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 15:12
      • iwan_w "Do mnie, sieroty i wdowy...!" ;) 16.11.04, 11:44

Ty się Ivek nie denerwuj, bo iwan_w po multipleksach i tak się nie szlaja
        (pozwolę sobie nie wykupywać kodu dostępu do archiwaliów, żeby przeczytać, o
        czym cośtamcośtamwibracje były;).

Na szczęście, pomimo serii upadków - ostało się kilka całkiem sensownych kin.
        Polecam Kawę i papierosy Jarmuscha (czarno-biała taśma, kilka dramatyczno-
        humorystycznych epizodów, a w jednym z nich - Tom Waits, chociaż słaby, ale
        całość całkiem niezła. A właśnie, przy okazji, znasz jego nową, październikową
        płytę? bo nie wiem czy kupić?).

A jeżeli nie kino, to prasa kobieca (jest właśnie Czas apokalipsy, chyba trzeba
        się zaopatrzyć?).

No i wreszcie stare, dobre taśmy magnetyczne - a gdzie poza tv i wideo można
        zobaczyć Ostatnie kuszenie Chrystusa? Widziałem ostatnio i gorąco polecam. Czy
        to prawda, że jego wejście do oficjalnej dystrybucji w Polsce zablokowali
        Mazowiecki i episkopat? Ale dlaczego?

Skoro my już tak filmowo i muzycznie, to polecę jeszcze nową płytę Kazika, bo
        tę mam - niepokojącą i melancholijną "40", ze świetną SFIZOHREMJĄ.

Która leci tak:

www.staszewski.art.pl/teksty/index.php?id=sfizohremja

Myślę, że powinieneś się zrewanżować i też coś polecić;)

a póki co pozdrawiam.
        • ivek Dzieki za odpowiedz, uwaga txt chaotyczny bo czasu 16.11.04, 12:21
          malo..

Jak mam sie nie denerwowac, jak co raz mniej o psychologii kina moge na psach
          poczytac ;)))))
          [wie pan panie dzieju kiedys to robili filmy...]
          polecalem poniekad ostatnie zwierciadlo a tak naprawde ame agaru zalaczone do
          tej gazety. miut na moje skolatane serce.
          W filmi po deszczu (ame agaru) intro jest prawie tak piekne, jak to w "czasie
          apokalipsy". Piekne obrazki, tyle, ze dzwiek nie tak doskonaly. Z 'the end' the
          doors na tle palm, zrzucanego napalmu i hihopterow, no nic sie nie rowna.

Cholera moglem przytoczyc text tego artykulu. znaczaco uproszczajac chodzilo o
          to, ze pewna rzutka studentka IV roku psychlogii (gdzies tam) zorganizowala cos
          a la dkf w kontekscie psychologii w kinie. Na pierwszy ogien poszedl ostatnie
          dzielo tego balochwalcy von Triera. a pozniej towarzystwo mialo sie brandzlowac
          intelektualnie na temat. Podobne pokazy maja byc w 10 najwiekszych miastach
          polski, zdaje sie ze Wroclaw byl jako pierwszy.

nie sluchalem ostatniego waitsa :(. Polecam Joss Stone, babka ma nascie lat a
          spiewa jakby miala 60 i urodzila sie w Nowym Orleanie, jako czarna mieszkanka
          poludnia z calym bagazem doswiadczen powrozow, korzeni i 50 lat na plantacji
          trzciny curkowej. nie pozaluje pan. Tylko nie zapomnij glosno tego posluchac.

tak GF stesknilem sie za tekstami Iwana_W ;P,
          dla mnie to o niebo lepsze od Vanity fair; czyli gajowego maruchy i kocham pana
          panie Sulku (bo produkcja Marusi sie ma nijak do rodziny Poszepszynskich)
          Trzask prask i po wszystkim.
          pozdrawiam,
          ivek

iwan_w napisał:

>
          > Myślę, że powinieneś się zrewanżować i też coś polecić;)
          >
          > a póki co pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka