Dodaj do ulubionych

Upadłe autorytety

04.08.26, 15:36
Coraz bardziej mam takie poczucie że byłoby lepiej żeby psycholodzy, terapeuci zostawali w gabinetach
a nie szli do mediów, bo do pomocy sobie można się tylko zniechęcić i przekonać się że najbardziej pier nie ma kto leczyć.

Patrząc po mediach niestety trudno mieć dobre zdanie o tej zawodowej grupie.
Obserwuj wątek
    • afq Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 16:07
      To kogo w mediach trafiłeś? 🙂
    • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 16:21
      Ta ostatnia afera z Ewą Woydyłło?
      • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 16:32
        Dokładnie, brrr i wrrr
        • yadaxad Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 16:41
          Ona miewała radykalne wypowiedzi, choćby, że komu raz urwie się film, jest alkoholikiem i na leczenie. Ciekawe, że moja babcia tak się nazywała, ale nie szukałam powiązań.
          • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 16:44
            Ja odkąd pierwszy raz zobaczyłem ją i posłuchałem to chroniczną alergię miałem, ale też mam na Rutkowskiego.
            • yadaxad Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:01
              Nie wiem czy taka arogancja upada autorytet, "głupia" nie jest, a tak starsza pani może ma w nosie powstrzymywanie się.
              • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:20
                No jednak jestem tego samego zdania co Mona, mieć w nosie to w kiblu może mieć albo przy rodzinnym stole a nie w podcaście
            • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:18
              brightsun napisał:

> Ja odkąd pierwszy raz zobaczyłem ją i posłuchałem to chroniczną alergię miałem,
              > ale też mam na Rutkowskiego.
              >
              Dlaczego?
              • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:24
                Bo uważam że nie jest dobrą terapeutką ktoś kto na jednym wdechu mówi coś co jest wiedzą, co opinią prywatną i tego nie oddziela. Za duże ego.

Rutkowski z kolei powoduje u mnie głód 😆 nie ma w nim spokoju, zdaje mi się strasznie chwiejny no i zbyt radykalny
                • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:29
                  Z Rutkowskim to się zawsze zastanawiam kiedy zacznie krzyczeć, kiedy się rzuci na rozmówcę 😆
                  • afq Re: Upadłe autorytety 05.08.26, 09:47
                    Rutkowski jest dla mnie jakimś oszołomionym funadmentalistą
                    żyjemy w alkoholowym terrorze i to napedza alkoholizm
                    ale nie zyjemy w heroinowym terrorze wiec co napedziło jego wlasne uzaleznienie kiedys??
                    bywa ze powoluje sie na różne poważne badania, ktorych nie jestem w stanie znaleźć, ale zapewne nie umiem szukać
                    • afq Re: Upadłe autorytety 05.08.26, 09:54
                      Woydyłło z kolei powiedziała prawdę o Abramowicz, to pewne
                      o Świątek też o tyle, że Iga jest młodziutka i nie ma zrozumienia dla tego co nie jest na miejscu miedzy nią a Abramowicz, co tam nie działa i dlaczego, po prostu nie ma nie tylko wiedzy ale i doświadczenia
                      niestety wypadło jej też że jest nie tylko młodziutka ale i głupiutka, co brzmi do bani zupełnie
                      może po prostu w tym wieku ma wylane na to jak zostanie oceniona i sie wypowiedziała po ludzku, bo terapeuci są ludzcy i maja swoje ludzkie odruchy, niestety troche to nie tłumaczy kiedy się jest publiczną osobowością która się publicznie wypowiada, nawet jeśli nie dotyczy to jej dziedziny
                      • afq Re: Upadłe autorytety 05.08.26, 09:56
                        moze sie tym sposobem, z pomocą nieubłaganej fizjologii, żegna z publicznym zyciem
                        • yadaxad Re: Upadłe autorytety 05.08.26, 10:09
                          Wszystko tak od razu z głowy się nie wymywa i coś się dobrze powie, ale popaplała, a to nie jej poziom, jeszcze to z troski, tak się tłumaczy babka na bazarku za objechanie dziewczyny w miniuwie. No, nie ta kondycja.
                          • afq Re: Upadłe autorytety 05.08.26, 10:20
                            niestety z wiekiem różne rzeczy mogą szwankować
                            nie wiem czy to ten przypadek, ale tak trochę wygląda
                        • brightsun Re: Upadłe autorytety 05.08.26, 11:45
                          I tu już wchodzi kolejna rzecz nie tylko jej odpowiedzialności ale też dziennikarzy
                    • afq Re: Upadłe autorytety 05.08.26, 10:05
                      myślę, że medialna działalność Rutkowskiego jest po prostu z założenia clickbaitowa/marketingowa
                      kontent merytoryczny widocznie być nie musi
                    • brightsun Re: Upadłe autorytety 05.08.26, 11:42
                      Szczerze to jak go widzę i słucham to mam wrażenie że z heroiną się rozstał ale czy czasem na stymulantach nie jedzie? 😆

Jest w nim coś bardzo neurotycznego
                • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:50
                  Tak, z tym ego u p. Woydyłło jest coś na rzeczy.

Rutkowskiego mało słuchałam, ale zrobił na mnie raczej dobre wrażenie, z tym że faktycznie emocjonalny ma sposób mówienia.
          • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:19
            yadaxad napisała:

> Ciekawe, że moja babcia tak się nazywała, ale nie szuka
            > łam powiązań.

O! Ciekawe.
        • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:17
          Mnie też się nie podobała jej wypowiedź, może mieć takie swoje zdanie, ale w mediach jako psycholog powinna zachować wg mnie umiarkowane sądy albo przemilczeć.

Ja lubię czytać jej książki, chociaż ostatnio nieco mniej, szczególnie mniej słuchać jej wypowiedzi na yt.
          • yadaxad Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:31
            W tym wieku można dostać jakiegoś wiekowego spojrzenia, nie że zgłupieć, ale coś tam może nabrać spojrzenia z punktu siedzenia. Nie oczekuję, że Świątek będzie Arystotelesem, by mówić o niej głupiutka, Bo głupiutkich jest pełno i nie jest Świątek z nimi do porównania. Ale można lekceważyć każdego ze swojego piedestału. To było aroganckie i poniżające i pani psycholog jako psycholog, chyba dystans się zaciął.
            • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:48
              Może przestaną ją zapraszać bo tylko ją tym pogrążają, ale druga strona glupota niezależnie od wieku się klika
        • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:53
          Z drugiej strony nie podobają mi się oburzone nad wyraz głosy dziennikarek, które same słyną z ostrych ocen innych ludzi.
          • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 18:00
            No wiadomix, teraz będzie festiwal prosimy o komentarz, teraz o komentarz do komentarza 😆
    • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 20:18
      Nie rozumicie po polsku to był język troski
      • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 20:24
        Tak i wg niej były to miłe słowa.
        • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 20:40
          Tiaaa, te o Sabalence też
          • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 21:09
            Tu zresztą kłania się to co pisałem, czemu. miałem alergię i o tym że jednak terapeuta powinienem być trochę przezroczysty bo wyobraźmy sobie że masz jakiś problem, ale masz też komplet rzęs w szufladzie. No i niestety wtedy możesz nie pójść po pomoc bo słyszałaś Osiatyńską jak łatwo jej przychodzi ocenoza i już myślisz że oni wszyscy tacy. Zła robota, totalnie
            • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 21:11
              Wchodzisz do pokoju i myślisz że terapeutka myśli o Tobie głupiutka i wypindrzona, masakra
              • yadaxad Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 21:37
                Do prawie 90letniego terapeuty na pewno nie pójdę.
                • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 22:38
                  Fakt, zwłaszcza na dlugoterminową 😆
                  • mona.blue Re: Upadłe autorytety 05.08.26, 09:20
                    brightsun napisał:

> Fakt, zwłaszcza na dlugoterminową 😆
                    >
                    Uśmiałam się 😁
          • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 22:04
            brightsun napisał:

> Tiaaa, te o Sabalence też
            >
            Tak, te o Sabalence to wyjątkowo mile 😁
            • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 22:39
              O Świątek był z troską a o Sabalence typowy komentarz sportowy 😆
              • yadaxad Re: Upadłe autorytety 05.08.26, 07:43
                Niby chodzi o przyzwoitość. Ale w starczym stanie nawet niegdyś wybitny specjalista może ględzić. No sory, ale to co opowiada naprawdę nie świadczy o zdolności sprawnego przekazywaniu myśli, na poziomie niegdysiejszej kondycji. To już nie kontrowersyjność, ale uwiąd. Staniszkis też wbrew niegdysiejszemu jak ją odwiedził -ten niemiec- zaczęła ględzić o pisie, niby sprawnie i kulturalnie, więc z nią dyskutowano, ale to nie były poglądy z analizy politycznej sytuacji biegłego, ale stan chorobowy. Jak ktoś w tym wieku zaczyna być tak nie w formie tego co jest mu przypisane i co wypracował swoim życiem, to wypadałoby po wpadkach już tego nie eksponować i nie wykorzystywać. Nawet jak jak to robi gó...burze i nabija klikalność. Fajnie jest jak ktoś zachowuje jasność i można go podziwiać do końca jak Turskiego, czy rozmowy z powstankami. Ale jak widać, że mu się zwija, to nie ma co na tym żerować.
                • brightsun Re: Upadłe autorytety 05.08.26, 11:40
                  No tak nie da się nie zgodzić ale z drugiej strony usprawiedliwia się ją wiekiem i można w ten sposób wszystko. A jeśli można wszystko to nie można mieć jednocześnie pretensji że u Igi Świątek coś nie działa 😆

W sumie najlepiej by było sprawę zamknąć tylko na razie główna bohaterka ani myśli, ma całkiem duży kanister benzyny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka