Dodaj do ulubionych

Osobowość wieloraka

11.01.05, 10:15
Skoro piszecie Państwo tak dużo na tym forum o osobowości wielorakiej i
uznajecie siebie za znawców tego tematu, to chciałabym dowiedzieć się co wg
Was oznacza osobowość wieloraka, jaka jest jej definicja i jakie są objawy.
Nie interesują mnie konkretne przykłady z tego forum, ale same określenia
tego stanu.
Obserwuj wątek
    • Gość: krish Re: Osobowość wieloraka IP: *.chello.pl 11.01.05, 10:19
      marto, przestan

naprawde juz dosc

zostawmy tamto i nie drąż

bo zalosc
      • ma-lenka Re: Osobowość wieloraka 11.01.05, 10:22
        I na tym właśnie polega problem, że jest Pan jedną z osób, które we wszystkich
        widzą jedną osobę.
      • Gość: nn Re: Osobowość wieloraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 10:24
        Nooo... Krish daj spokój, bo wpadamy już w paranoję.
        Z każdego kąta forum czychają marta i gf w niezliczonyvch wcieleniach...brrrr:((((
        • Gość: krish Re: Osobowość wieloraka IP: *.chello.pl 11.01.05, 10:28
          moze sie zalozymy?
          • ma-lenka Re: Osobowość wieloraka 11.01.05, 10:35
            A o co chciałby się Pan założyć i czemu aż taka żałość Pana ściska?
        • ma-lenka Re: Osobowość wieloraka 11.01.05, 10:28
          Kolejny problem tego forum. Za każdym razem jeśli ktoś zada konkretne pytanie,
          tak jak to zrobiłam,to nie ma na nie odpowiedzi, a są insynuacje.

Poproszę o konkretne odpowiedzi. Obie osoby, które do tej pory wypowiedziały
          się w tym wątku zabierały udział we wcześniejszych dyskusjach. Rozumiem, że w
          związku z tym są w stanie odpowiedzieć co to jest osobowość wieloraka i jakie
          są jej objawy.
          • alfika Re: Osobowość wieloraka 11.01.05, 10:34
            za każdym razem, jak co poniektórzy dostają inne niż oczekiwane odpowiedzi,
            zarzucają odpowiadającym insynuacje
            eeetam
            idę z tego wątku
          • Gość: nn Re: Osobowość wieloraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 10:36
            ma-lenka, odpuść. Póki co to mamy okres rekonwalescencji po traumatycznych
            doznaniach ostatniego weekendu. Może za kilka dni...;))
            • ma-lenka Re: Osobowość wieloraka 11.01.05, 10:36
              Rozumiem, że Pan/Pani nie zna odpowiedzi na moje pytanie?
              • Gość: nn Re: Osobowość wieloraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 10:42
                Kurcze... <<Pan< Pani>>...??
                Chyba siE jednak Krish nie założę z Tobą...;))))
            • Gość: krish Re: Osobowość wieloraka IP: *.chello.pl 11.01.05, 10:39
              nn, nie patrz w dowod...

sluchaj brzmienia...
              • Gość: krish Re: Osobowość wieloraka IP: *.chello.pl 11.01.05, 10:40
                ... rytmu, i barwy...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=19300377&v=2&s=0
                • Gość: nn Re: Osobowość wieloraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 10:45
                  Co prawda po innej nitce,ale do tego samego kłębka doszliśmy ;DDD
                  • ma-lenka Re: Osobowość wieloraka 11.01.05, 10:52
                    I do jakiego kłębka Pan/Pani doszedł/doszła.
                    Czy możemy określić Pana/Pani płeć? Łatwiej by mi się odpowiadało lub
                    komentowało wypowiedź.
                    • Gość: nn Re: Osobowość wieloraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 10:58
                      Do kłębka nerwów lub włóczki oczywiście, w zależności od preferencji
                      użytkownika tegoż...:DDDD
                      Co do płci - to jak wynika z nicka (rym nie zamierzony, acz chyba zgrabny...) -
                      nieznana:)))
                • ma-lenka Re: Osobowość wieloraka 11.01.05, 10:50
                  Czy z tego wątku, który Pan podał ma wynikać, że ja mam osobowość wieloraką,
                  czy Hubert?
                  Nie rozumiem. Dalej nie ma odpowiedzi na moje pytanie, a ciagnie pan wiadomy
                  temat.
                  Mnie tamta dyskusja nie interesuje.
                  Interesuje mnie to, czy osoba lub osoby, które wypowiadają się na temat
                  osobowości wielorakiej, a nie brały udziału w dyskusji na temat pracy
                  psychologa (mogę więc rozumiem, że te osoby nie są psychologami) mają prawo tak
                  mówić do kogoś skoro nie znają tematu o.w.
              • ma-lenka Re: Osobowość wieloraka 11.01.05, 10:44
                Znowu zaczyna Pan dyskusję nie na temat.

Poproszę o definicję i odpowiedź na moje pytanie, a nie insynuacje na temat
                tego czy jestem podaną osobą czy nie. Z pełną świadomością ani nie zaprzeczę,
                ani nie potwierdzę, bo chciał się Pan założyć.

Pan ma obsesję na punkcie tej osoby i uważa, że ona ma osobowość wieloraką?
                Jesli tak, to na jakiej podstawie Pan tak twierdzi?
                Jeśli nie, to dlaczego zainteresował Pana mój wątek?
                • m.malone Wszyscy 11.01.05, 11:10
                  Wszyscy Kreteńczycy kłamią - powiedział Kreteńczyk
    • kvinna Hm... 11.01.05, 11:13
      Na przykład Dr Jekyl i Mr Hyde.
      Objawy? Niezdawanie sobie sprawy z istnienia osobowości alternatywnych, które
      mogą mordować, gwałcić (co ja piszę).
      Przykład z podręcznika: Ewa Czarna i E.Biała. Jedna spokojna, druga wyzwolona
      (dobra, niech będzie - wyuzdana).
      Przykład filmowy (bo ja lubię eklektycznie): "Psychoza" Hitchcoka.

Zaliczyłam?

;-)
      • ma-lenka Re: Hm... 11.01.05, 11:23
        Oczywiście, ale na 3.
        Dlaczego? Bo nie ma konkretów. prosze to szerzej wyjaśnić.
        Ewa Biała i Czarna,zwana jak inaczej z filmu? czy były tylko dwie?

Prosze dokładniej sprecyzowac na czym polegał ten stan, czy osoby lubiły się,
        czy nie (podpowiedź)?
        • kvinna Posłuchaj. 11.01.05, 11:37
          Ja nie jestem na egzaminie. Ocena jak na fakultet sprzed dwóch lat jest i tak
          niezła ;-) Zachciało mi się pobawić, ale nie wyciskaj mnie jak cytryny ;-)
          Uprzedzam, że ja też potrafię :-)

p.s. Nie. Jak to zwykle bywa, cnotliwa Ewa odrzucała (była zawstydzona)
          istnieniem swej wyuzdanej wersji.

Ponadto; zadajesz schematyczne pytania. Interesuje Cię tylko wiedza
          podręcznikowa - a mnie śmieszą tacy "egzaminatorzy" ;-)
          • kvinna P.S. 11.01.05, 11:45
            Moja urocza koleżanka takich egzaminatorów przezywa "groźna pani woźna" ;-)

Ładnie, prawda?

:-)

• ma-lenka Re: Posłuchaj. 11.01.05, 11:48
            Absolutnie nie interesuje mnie wiedza podręcznikowa, nawet takiej za bardzo nie
            ma.
            Myślałam jednak, że skoro zna Pani trochę ten temat, to mogłybyśmy dalej ten
            wątek pociagnąć i wytłumaczyć szerszej widowni na czym ten problem polega.

p.s. Nie. Jak to zwykle bywa, cnotliwa Ewa odrzucała (była zawstydzona)
            > istnieniem swej wyuzdanej wersji.
            Super, to się zgadza i to jest na 5.
            Jednak do 6 jeszcze troszkę. Kolejny raz się zapytam, czy były tylko dwie Ewy?

Ponadto; zadajesz schematyczne pytania. Interesuje Cię tylko wiedza
            > podręcznikowa - a mnie śmieszą tacy "egzaminatorzy" ;-)
            Zadaję schematyczne pytania ponieważ w taki sposób można poprowadzić normalną
            rozmowę.
            Spokojnie, dojdziemy zaraz do sedna. Nie jestem egzaminatorem, a jesli czuje
            się pani egzaminowana to przepraszam. padło pytanie z pani strony czy dobra
            była odpowiedź, więc ją oceniłąm jako niepełną, a taka zasługuje na ocenę 3.
            Chciałam jedynie zwrócić w tym wątku uwagę, że jeśli ludzie rzucają okreslenia,
            to dobrze byłoby,żeby chociaż znali ich znaczenie, przynajmniej tak troszkę.
    • kvinna aha, to się nazywa refleks 11.01.05, 11:15
      ang. skrót: DID.
      Rozwinięcie przypomnę sobie jutro.
      (jakoś nigdy mnie to nie pasjonowało)
      • Gość: krish Re: aha, to się nazywa refleks IP: *.chello.pl 11.01.05, 11:17
        tak na oko po skrocie to double identity disorder

kvinno, uwazaj...

rozmawiasz z DID
        albo z TID
        albo nawet z QID
        • m.malone jeszcze 11.01.05, 11:20
          Department of Irrigation and Drainage
        • kvinna dzięki za ostrzeżenie 11.01.05, 11:21
          double? no nie...Zdarzało się, że pań w jednej pani było naście.
          Jakieś displayed raczej (jest takie słowo?)

Jak mówił dr A.Gołąb (mam nadzieję, że nie obrazi się Pan za przywoływanie
          nazwiska) bywa, że świat psychologiczny spiera się w ogóle o występowanie
          zjawiska. Możliwe, że to symulacje. Ja nie mam zdania.
          • Gość: krish Re: dzięki za ostrzeżenie IP: *.chello.pl 11.01.05, 11:26
            guglarka mowi, ze dissociative

mamy tu maly przypadek...
            • kvinna Nie podejmuję sie leczenia ;-) 11.01.05, 11:27
              To fore chorum ;-)

Mało tu ciepła, dobra.
          • ma-lenka Re: dzięki za ostrzeżenie 11.01.05, 11:26
            A dlaczego symulacje?
            Czy nie dlatego, że psychiatrzy do końca nigdy nie są pewni swego, czy dlatego,
            że łatwiej określić to schizofrenią lub inną chorobą czy z jakiego innego
            powodu?
            Czy w Polsce znany jest oficjalny przypadek osobowości wielorakiej?
            • kvinna Nie 11.01.05, 11:30
              W Polsce dotąd nie opisano w lit.psych. polskiego przypadku DID.

Zdarzało się, ze nagle pacjent pisał zmienionym pismem, inaczej mówił, był
              (mówiąc kolokwialnie) kim innym. Ja się nie podejmuję oceny.
              • ma-lenka Re: Nie 11.01.05, 11:54
                kvinna napisała:

> W Polsce dotąd nie opisano w lit.psych. polskiego przypadku DID.
                >
                > Zdarzało się, ze nagle pacjent pisał zmienionym pismem, inaczej mówił, był
                > (mówiąc kolokwialnie) kim innym. Ja się nie podejmuję oceny.

A właśnie, nikt nie opisał i nie znalazł (czy to prawda czy nie, to zostawmy
                psychiatrom).
                Taka osoba musiałaby mieć przynajmniej dwa dowody osobiste, nie odpowiadałaby
                za swoje czyny w sądzie (jedna lub druga).
                To są zupełnie dwie różne osoby, prawda? Chociaż mają jedno ciało, jak w
                przypadku Ewy Brown zwanej I lub II (Białą lub Czarną).

Ta "młodsza" zna tę "starszą". Czy lubi ją? Czy ta "starsza" wie o
                tej "młodszej"? Czy lubi ją jesli ją zna?

Skoro choć dwie osoby na tym forum orientują się w temacie (co oznacza już
                dużo), to może wspólnie wytłumaczmy to pozostałym. Do tego właśnie rozumiem ma
                służyć forum Psychologia.
                • kvinna Nie podejmuję się określać, do czego służy F 11.01.05, 12:00
                  Psychologia.

Długo, długo nie zgadzałam się z tym, że jest to "istny dom wariatów". Zdanie
                  mi się zmieniło ;-)

Jesli chodzi o Ewy. Ja nie jestem "na bieżąco". I tak jestem z siebie dumna, bo
                  te strzępki wiedzy wydobywam nie z google, ale z własnej głowy. Jeśli ma Pani :-
                  ) ochotę na popularyzację wiedzy psychologicznej tutaj, to zapraszam, ale -
                  obawiam się - może być ciężko.

Czy równie dobrze zna Pani temat CHAD? Porozmawiamy?

Ale ad hoc.
                  • ma-lenka Re: Nie podejmuję się określać, do czego służy F 11.01.05, 12:11
                    Co to jest CHAD? Jeśli znam, to chętnie porozmawiam.

Fajnie,że wiadomości z głowy. Takie forum powinno służyc właśnie powtarzaniu
                    swoich wiadomości, uzupełnianiu ich i dyskutowaniu na ich temat.

Myślę,że film o Ewie znany jest tylko studentom psychologii (mogę się mylić).
                    Opowiem więc. Ewa miała aż trzy osobowości. W dzieciństwie przeszła traumę (czy
                    wiadomo jaką? to jest pytanie egzaminacyjne).
                    Ewa I była dobra, Ewa II była wyluzowana, wyuzdana, Ewa III była mądra i
                    wiedziała o Ewach I i II.
                    Ewa II wściekała się, że pojawiła się Ewa III, miała pretensję o to, że
                    zawładnęła jej głową i myślami. Ewa I nie wiedziała o Ewie III. ewa III
                    wiedziała o obu.
                    Każda z nich miała swoje życie. Ewa I miała męża i dziecko. Ewa II nienawidziła
                    jej męża i dziecko uważała za głupie i niepotrzebne, Ewa III (o ile dobrze
                    pamiętam) chciała żyć normalnie i wyjść za mąż.
                    Ewa I znikała z domu na jakiś czas, robiła szalone zakupy, ciągle bolała ją
                    głowa, poszła do psychiatry razem ze swoim mężem, zeby wyjaśnić co się dzieje.
                    Ewa I lubiła lekarza i byłą dla niego bardzo miła. Ewa II podrywała lekarza i
                    chciała nim zawładnąć, Ewa III była grzeczna.
                    • kvinna 2 za brak wiedzy o CHAD ;-) 11.01.05, 12:19
                      Ta trauma to wykorzystanie seksualne?

CHAD = choroba afektywna dwubiegunowa. Czy myśli Pani, że oba stany (bieguny)
                      uznać za swego rodzaju subosobowości?

Ostatecznie w depresji jest się zmienionym, ten drugi biegun (jaki?)
                      przedstawia kompletnie innego człowieka (jakiego?)

• ma-lenka Re: 2 za brak wiedzy o CHAD ;-) 11.01.05, 12:32
                        Muszę pomyśleć, sekundę. Nie pamiętam tego. Fajnie czegoś się w razie czego
                        dowiem. Podoba mi sie taka rozmowa.
                        • kvinna Pozwolę sobie na żart: 11.01.05, 12:34
                          Obie przypadłości (szumna nazwa) z jednej jakby dziedziny.
                          Jak zatem Pani egzaminuje?

Taka wycinkowa wiedza?

;-)

Proszę myśleć.
                          • ma-lenka Re: Pozwolę sobie na żart: 11.01.05, 12:39
                            Nie jestem wykładowcą, więc nie egzaminuję. Jestem studentką ostatniego roku PS.
                            Myślałam, że właśnie na tym forum będę mogła uzupełnić swoją wiedzę. Wiadomo
                            przecież, że zazwyczaj uczymy się na egzamin, a potem wiedza wyfruwa z głowy w
                            szybkim tempie.
                            Ponieważ teraz jest sesja, to oceniłam wypowiedź, ale przeprosiłam, to miał być
                            żart.
                            Teraz ja dostałam 2, więc wypadłam tragicznie na tle Pani 3.
                            • kvinna Proszę nie płakać, 11.01.05, 12:41
                              tylko zajrzeć do DSM - IV.

I powodzenia na sesji :-)
                              • ma-lenka Re: Proszę nie płakać, 11.01.05, 12:47
                                Tylko jeden egzamin mi został i obrona. Boję się pytań, na które nie znam
                                odpowiedzi. Myślałam, ze tutaj uzupełnię swoją wiedzę. Myliłam się?
                                Rozumiem, ze Pani ma już skończoną psychologię?
                                • kvinna Jeszcze nie. 11.01.05, 12:52
                                  • ma-lenka Re: Jeszcze nie. 11.01.05, 12:53
                                    A mogłaby mi pani napisać trochę więcej teraz o tym CHAD? Co to jest właściwie?
                      • ma-lenka Re: 2 za brak wiedzy o CHAD ;-) 11.01.05, 12:36
                        Nie pamiętam. Poddaję się. Gdzie można coś znaleźć na ten temat?
                        Nie rozumiem co oznacza subosobowość?
                        Nie miałam wykładów na temat depresji, nie byłam na klinicznej.

Trauma to wykorzystanie seksualne padło pytanie? Nie, nie tylko wykorzystanie.
                        W przypadku Ewy Brown była to śmierć babci i zmuszenie przez jej mamę do
                        pocałowania zwłok. Miała wtedy chyba 5 lat, więc już zapamiętała.
                        • kvinna Ups... 11.01.05, 12:51
                          Niedobrze. A słowo subway Pani zna?

Podosobowość.

Jeśli chcesz o CHAD literacko, acz bez zachwytów to przeczytaj Jamison. Np.
                          Niepokojny umysł.

Nie miałaś wykładów z depresji? Na uniwersytetach raczej jest wykładana
                          Psychopatologia. Zatem o depresji powinnaś wiedzieć... Hmm.
                          • ma-lenka Re: Ups... 11.01.05, 12:57
                            Nie miałąm psychopatologii, miałam tylko osobowość i studium osoby oraz emocje
                            i motywacje.
                            Psychopatologia jest w mojej szkole na PK.
                            Słowa subway nie znam, to znaczy znaczenia psychologicznego lub może nie
                            pamiętam (jak zwykle).
                            W dalszym ciągu nie rozumiem podosobowość? Co to jest?
                            • ma-lenka Podosobowość i subway 11.01.05, 13:00
                              Czy ktoś mi to może wytłumaczyć?
                              Nie słyszałam takich określeń nigdy. Nawet teraz zajrzałam do dwóch książek i
                              również tego nie ma, przykro mi.
                              • kvinna Dzięki za rozśmieszanie ;-) 11.01.05, 13:10
                                Zajrzyj może do książki kucharskiej? ;-)
                                • ma-lenka Re: Dzięki za rozśmieszanie ;-) 11.01.05, 13:18
                                  Zaglądałam do Psychologii tom II i Osobowości, nic nie ma na ten temat.
                                  Czy może mi Pani podać gdzie mogę znaleźć coś na temat tej podosobowości i
                                  subway? ja tego nie miałam na wykłądach, a Pani to zna. czy tak ciężko mi to
                                  wyjaśnić? Ja wyjaśniłam do końca o wielorakiej (ewentualnie mogę coś dodać).
                                  Teraz ja daję 2 za niewiedzę o źródle.

• kvinna Pała za nieznajomość (podstawową) angielskiego :-) 11.01.05, 13:22
                                    To prawie nasz język urzędowy, a Pani nie zna.
                                    Psychologia tom II...

Czy Pani operuje tylko podstawowymi podręcznikami?

Subway = metro :-) :-)
                                    Droga podziemna. Pod-

Dlaczego Pani jest tylko od-do? :-)
                                    • ma-lenka Re: Pała za nieznajomość (podstawową) angielskieg 11.01.05, 13:24
                                      Co znaczy od-do?

Co znaczy subway wiem, ale napisałam, że nie wiem jakie ma znaczenie
                                      psychologiczne. Chodzi o podświadomość? No nie wiem, mam przecież prawo.
                                      • kvinna Tak dzieciom w zamierzchłych czasach 11.01.05, 13:30
                                        zaznaczano: naucz się odtąd-dotąd ;-)

Podosobowość w DID: jedna z nich (osobowości) może górować nad pozostałymi,
                                        które - co jasne - są pod-osobowościami.

Z psychoanalizy też ten egzamin?
                                        Która szkołę analityczną cenisz i dlaczego? ;-)

(pytanie było tendencyjne... :-)
                                        • kvinna Do poczytania o CHAD 11.01.05, 13:48
                                          Np. tu:

serwisy.gazeta.pl/nauka/1,42547,1764492.html
                                          • kvinna Potestować się można tu: 11.01.05, 13:50
                                            www.leczdepresje.pl/main.php?S=leczdepresje&L=pol&T=chad&T2=kzn
                                            • kvinna O, i tu jeszcze. 11.01.05, 13:57
                                              salve.slam.katowice.pl/Puzynski.htm
                                              Wyjątkowo dużo.
                                              • ma-lenka Re: O, i tu jeszcze. 11.01.05, 14:00
                                                dzieki, chętnie poczytam.
                                                Ja się bardziej specjalizowałam w mózgu, z tego pisze pracę, wszystkie
                                                połącznia itd, ale badania robię specjalnym programem.

Bardzo ciekawa jest PK, zastanawiam sie nawet czy nie wejść głębiej w ten
                                                temat, moze podyplomowe studia, zobaczymy.
                                                • oleena Re: O, i tu jeszcze. 11.01.05, 14:16
                                                  ma-lenka napisała:

> Ja się bardziej specjalizowałam w mózgu, z tego pisze pracę, wszystkie
                                                  > połącznia itd
                                                  >
                                                  posługuje się pani doprawdy zajebiście profesjonalnym słownictwem!
                                                  "wszystkie połączenia itd"- jestem pod wrażeniem :)))
                                                  • ma-lenka Re: O, i tu jeszcze. 11.01.05, 15:38
                                                    oleena napisała:

> ma-lenka napisała:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > Ja się bardziej specjalizowałam w mózgu, z tego pisze pracę, wszystkie
                                                    > > połącznia itd
                                                    > >
                                                    > posługuje się pani doprawdy zajebiście profesjonalnym słownictwem!
                                                    > "wszystkie połączenia itd"- jestem pod wrażeniem :)))

Chodziło mi o połączenia neuronowe i synapsy, chodziło mi również o powiązania
                                                    w półkulach i wpływ tego wszystkiego na nasze funkcjonowanie.
                                                    Czy tutaj trzeba się posłucgiwać profesjonalnym słownictwem? Jesli tak, to mogę
                                                    to w dalszych listach czynić na tyle ile potrafię, ale okazuje się, że każdy z
                                                    nas posługuje się innymi określeniami, a o jednym myślimy. Ja nie znałam
                                                    określenie subway w stosunku do wielorakiej osobowości, nie znałam też
                                                    podosobowości, ale wcześniej o tym samym pisałam.
                                                    Kvinna wie to czego ja nie wiem, mogę więc skorzystać z jej wiedzy, Pani
                                                    rozumiem też zajmuje się tematem psychologia, ale nie wiem z jakiej dziedziny.
                                                    Ja piszę pracę z mózgu i w tym temacie jakieś pojęcie mam, z PK mam bardzo
                                                    słabe (a szkoda, bo brakuje mi czasami tej wiedzy i muszę się dopytywać).

Mam jeszcze takie pytanie. Czy tu na to forum moze wejść ktoś nowy, czy to jest
                                                    prywatne forum kilku osób i dlaczego w taki sposób traktuje się nowe osoby?
                                                  • oleena Re: O, i tu jeszcze. 11.01.05, 17:37
                                                    Droga pani M!
                                                    Tu nie trzeba, jak sądzę posługiwać się profesjonalnym słownictwem ale nobless
                                                    oblige, ne c`est pas? Jeśli wzywamy towarzystwo do odpowiedzi to powinniśmy
                                                    chyba wykazać się jaką- taką orientacją w temacie. A jeśli jest się studentem
                                                    ostatniego roku psychologii, to nie pisze się pracy magisterskiej o "wpływie
                                                    tego wszystkiego na nasze funkcjonowanie", tylko raczej pracę z
                                                    neuropsychologii. Ale moze ja się mylę...
                                                    Subway nijak ma się do subosobowości- proszę przeczytać wątki powyżej ze
                                                    zrozumieniem, zrobić notatki i zreferować na forum.
                                                    Ja pasjami "zajmuję się tematem psychologia", moją domeną jest SPF= Stosowana
                                                    Psychologia Forumowa.
                                                    Co do pani dwóch ostatnich pytań, to jest to forum publiczne, fora prywatne
                                                    znajdują się w innym miejscu portalu gazeta.pl.
                                                    Proszę sprecyzować swoje ostatnie pytanie- co znaczy "w taki sposób" i "nowe
                                                    osoby"?
                                                  • ma-lenka Re: O, i tu jeszcze. 11.01.05, 17:56
                                                    Mam jeszcze takie pytanie. Czy tu na to forum moze wejść ktoś nowy, czy to jest
                                                    prywatne forum kilku osób i dlaczego w taki sposób traktuje się nowe osoby?

Tak napisałam.

Niestety są tutaj osoby, które prześladują nowe osoby pojawiające się na forum,
                                                    dzisiaj trafiło na mnie. Mam na imię Marlena (tak do wiadomości)Pani Olu.

jeśli jest się studentem
                                                    > ostatniego roku psychologii, to nie pisze się pracy magisterskiej o "wpływie
                                                    > tego wszystkiego na nasze funkcjonowanie", tylko raczej pracę z
                                                    > neuropsychologii. Ale moze ja się mylę...
                                                    Z neurologii, owszem, ale nie do końca, bo wejdą w to również sprawy emocji o
                                                    osowości. Nie chciałabym na forum zdradzać szczegółów swojej pracy. Proszę mi
                                                    jednak powiedzieć jak nazwać inaczej niż wpływem na nasze funkcjonowanie pracę
                                                    mózgu? Przecież to mózg ma wpływ na nasze kończyny, wzrok, słuch, mowę, pamięć
                                                    itd.
                                                    Nie będę niczego referować na forum, ale przeczytam wątki podane przez kvinnę.
                                                    Nie wyjaśniła mi tego, a jedynie podała jakieś źródła.
                                                    Dalej nie wiem co to jest subway w znaczeniu psychologicznym. Jeśli wg
                                                    znaczenia angielskiego to metro, a metro jest pod ziemią, to można by je
                                                    przełożyć na podświadomość, ale ja się nie spotkałam ani na wykłądach, ani w
                                                    ksiażkach z tym określeniem. Pani Olu, moze mi pani to wytłumaczyć?
                                                    Ja
                                                  • oleena Re: O, i tu jeszcze. 11.01.05, 18:22
                                                    Czy naprawdę czuje się pani prześladowana? I czy to jest dla pani niemiłe
                                                    uczucie? Ja odnoszę wrażenie, że wręcz pławi się pani w forumowej atmosferze :)

Czy w tej wyższej, zapewne. szkole gdzie pobiera pani nauki z dziedziny
                                                    psychologii nie było zajęć z neuropsychologii?
                                                    Powtarzam: n e u r o p s y c h o l o g i i
                                                    nie: n e u r o l o g i i

Nie, nie mogę pani wytłumaczyć terminu subway w odniesieniu do osobowości,
                                                    ponieważ kvinna przytoczyła słowo subway dla zobrazowania znaczenia
                                                    prefixu "sub" :)

• ma-lenka Re: O, i tu jeszcze. 11.01.05, 18:52
                                                    Jako takiej neuropsychologii nie miałam. Była neurobiologia w odniesieniu do
                                                    psychologii społecznej. Można to by to nazwać neuropsychologią i na jedno by
                                                    wyszło.
                                                    Własciwie cała neurobiologia to psychologia, nie wiem jak to można inaczej
                                                    nazwać. To co dzieje się w naszym mózgu ma wpływ na nasze zachowanie i życie,
                                                    ma wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu.

A odnosienie pławienia? Nie zauważyłam, żebym się pławiła w czymkolwiek, a
                                                    szczególnie w forumowej atmosferze. Siedze przy komputerze, uczę się właśnie na
                                                    egzamin, a to jest przerywnik i co jakiś czas zaglądam do tego wątku.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: krish A OTO STATYSTYKA... IP: *.chello.pl 11.01.05, 19:10
                                                    Siedze przy komputerze, uczę się właśnie na
                                                    >
                                                    > egzamin, a to jest przerywnik i co jakiś czas zaglądam do tego wątku.

w ciagu troche ponad 8 godzin trwania watku, pani matra popelnila 64 wpisy

co daje srednia niecale 8/h

dosc naukowa atmosfera z przerywnikami...
                                                  • ma-lenka Re: A OTO STATYSTYKA... 11.01.05, 19:41
                                                    Jesli spojrzeć na to inaczej to niezła. Siedze od rana, chyba od 9, a jest
                                                    19.38, czyli około 10 godzin. 64 wpisy zajmują niewiele czasu. Nauczyłam się 4
                                                    wykłądów, to całkiem nieźle jak na jeden dzień, prawda dziewczyny? Jutro
                                                    powtórka i kolejne 4, potem powtórka i kolejne 4, a potem powtórka całości.
                                                    Egzamin w poniedziałek, spokojnie, dam radę.
                                                  • ma-lenka Re: A OTO STATYSTYKA... 11.01.05, 19:45
                                                    Ja bym teraz na pana miejscu obliczyła ile "moje wcielenia" pisały dziennie
                                                    postów. To chyba nie bedzie trudne skoro potrafi pan rozpoznać styl pisania, to
                                                    matematyka będzie prostsza.
                                        • ma-lenka Re: Tak dzieciom w zamierzchłych czasach 11.01.05, 13:52
                                          To teraz rozumiem, jak w tej Ewie. Fakt, że na studiach zazwyczaj czytam od -
                                          do, bo nigdy nie ma czasu na więcej, ale w wakacje zazwyczaj uzupełniam te
                                          lektury pozaobowiazkowe.

Lubię Junga, lubię Freuda.
                                          Freud był konkretny,dał początek wszystkiemu.
                                          Jung swoim drzewem potrafił wiele wyjaśnić na temat osobowości i wyciągnąć to
                                          co podświadome, co w nas głęboko siedzi.
                                          Rogers jest kontrowersyjny, choć uważam,że miał trochę racji.
              • ma-lenka Do kvinny 11.01.05, 11:57
                kvinna napisała:

> W Polsce dotąd nie opisano w lit.psych. polskiego przypadku DID.

Skąd jest Pani znany termin DID? Gdzie Pani znalazła takie określenie, bardzo
                proszę podać mi źródło. Przeoczyłam to wcześniej.
        • kvinna Dissociative 11.01.05, 11:26
          Po polsku ładniej brzmi: osobowość wielokrotna, nie wieloraka ;-)
    • Gość: gf :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 11:40
      Zechciej wskazac, gdzie na tym forum "tak dużo na tym forum o osobowości
      wielorakiej" oraz na jakiej podstawie stawiasz teze, ze tutejsi pisarze
      uznawaja sie za znawcow tematu? :)
      • Gość: gf Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 11:41
        uznaja sie moze ;)
        • Gość: nn Re: hehe.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 11:46
          Pisarze..., a z gramatyką coś nie tęgo;))
          • Gość: gf Re: hehe.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 11:52
            pisze się 'nietęgo'...
            • Gość: nn Re: hehe.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 11:56
              Ale to już ortografia - a z tą, jak wiadomo, nawet wielcy pióra bywali na bakier;))
              Zła gramatyka bardziej pretendenta do miana "pisarza" plami - żeby nie rzec
              dyskwalifikuje...;)))
              • Gość: gf Re: hehe.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:03
                Gość portalu: nn napisał(a):

> Ale to już ortografia - a z tą, jak wiadomo, nawet wielcy pióra bywali na
                bakie
                > r;))

jednakowoz nie cierpieli na problem braku tresci do przekazania :)

> Zła gramatyka bardziej pretendenta do miana "pisarza" plami - żeby nie rzec
                > dyskwalifikuje...;)))

naprawiona w kilka sekund moze jednak nie?

i coz z "pretensjonalnoscia" "stylu" objawiajaca sie "naduzywaniem" cudzego
                slowia? :)
                • Gość: nn Re: hehe.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:06
                  Pretensjonalnościa jest dla mnie nazywanie wypowiedzi na forum "pisarstwem"...
                  • Gość: gf Re: hehe.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:11
                    Pretensjonalne jest dla mnie podawanie slownikowej definicji zartobliwie
                    uzytego slowa i powazne dowodzenie, ze nie z tym mamy tu do czynienia.

Pretensjonalne i cienkie umyslowo :)
                    • Gość: nn Re: hehe.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:20
                      Nie podaję i nie dowodzę, a "żartobliwość" była wątpliwa znając megalomanię
                      autora;DD
                      Na inwektywy nt mojego umysłu machnę ręką - bo ciosy niżej pasa obrażają moim
                      zdaniem bardziej atakującego niż atakowanego.
                      Arsenał ubogi, więc broń zawsze ta sama.
                      • Gość: gf :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:27
                        > Nie podaję i nie dowodzę, a "żartobliwość" była wątpliwa znając megalomanię
                        > autora;DD
                        > Na inwektywy nt mojego umysłu machnę ręką - bo ciosy niżej pasa obrażają moim
                        > zdaniem bardziej atakującego niż atakowanego.

przeczytaj jeszcze raz oba zdania razem :DDDD
                        • Gość: nn Re: :D DD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:35
                          "Golono czy strzyżono" - myślę, że to znasz;))

Zrobię więc to co Kvinna i Ma-lenka.
                          Baw się dobrze - może zaraz napisze do Ciebie Alfika, Blue albo Siestas - innych
                          nie pamiętam;DDD
                          • Gość: gf Re: :D DD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:37
                            Gość portalu: nn napisał(a):

> "Golono czy strzyżono" - myślę, że to znasz;))
                            >
                            > Zrobię więc to co Kvinna i Ma-lenka.
                            > Baw się dobrze - może zaraz napisze do Ciebie Alfika, Blue albo Siestas -
                            innyc
                            > h
                            > nie pamiętam;DDD

malone :)

no to kolejny punkt dla mnie :)))
                            • Gość: nn Re: :D DD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:39
                              Szkoda tylko, że boisko już puste i tylko Ty w bramce...;DDD
                              • Gość: gf Re: :D DD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:44
                                grywam wylacznie w ataku, cos Ci sie przywidzialo :D
                                • Gość: nn Re: :Donia kichotia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:47
                                  Uważaj... na lewo masz wiatrak!
                                  • Gość: gf Re: :Donia kichotia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 13:03
                                    Dobry jezu, gdybym wiedziala, ze traktujesz mnie serio, przybralabym
                                    odpowiednio uroczysta mine. Ojej, i co ja teraz biedna zrobie...?
                                    • m.malone Re: :Donia kichotia 11.01.05, 13:07
                                      Udawaj poważna:)))
                                      Teraz podaj ba skrzydło. Potem złapiesz go na wykroku (poniżej pasa)
                                      • Gość: nn Re: :Donia kichotia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 13:16
                                        DDDDD.. ekran już mam zapluty.
                                        Pa. Pogadaj ze sobą - to Ci najlepiej wychodzi;DDDDD
                                        • Gość: m.malone Re: :Donia kichotia IP: *.aster.pl 11.01.05, 13:23
                                          jasne - nie, nie całkiem:)
                                        • alfika Re: :Donia kichotia 11.01.05, 13:25
                                          cześć pomyleńcu
                                          siedzę i myślę, czy to, że ktoś nie napastuje Geef jak jaki na ten przykład nn
                                          jest już dowodem na to, że tak naprawdę ten człek nie istnieje?
                                          hmmm...
                                          więc albo mnie nie ma, albo nn jest zdrowo rąbnięty

a przynajmniej ma zapluty monitor
                                          błe
                                        • ma-lenka Re: :Donia kichotia 11.01.05, 16:08
                                          Pani nieznana, nie szkoda pani zdrowia? Ja odpadam. Takiego czegoś jeszcze nie
                                          widziałam. napisałam do Agory w tej sprawie.u nie mozna normalnie porozmawiać.
                                          Dwie osoby rządzą tym forum i uwazają się za władców, czy nie można ich jakoś
                                          usadzić? Takie szykany i odzywki są poniżej mojej godności osobistej. Chyba
                                          poszukam innego miejsca w życiu.
                                          • Gość: krish Re: :Donia kichotia IP: *.chello.pl 11.01.05, 16:12
                                            >Chyba
                                            poszukam innego miejsca w życiu.

rob jak chcesz...

ale swoja droga swiete slowa...
                                            • ma-lenka Re: :Donia kichotia 11.01.05, 16:26
                                              Gość portalu: krish napisał(a):

> >Chyba
                                              > poszukam innego miejsca w życiu.
                                              >
                                              > rob jak chcesz...
                                              >
                                              > ale swoja droga swiete slowa...

Pan chyba też powinien. jeszcze nie upodobnił się Pan do końca do pani gf, ale
                                              juz niewiele brakuje wg mnie. Chyba, ze zachowanie tej osoby podoba się panu,
                                              to wtedy ok.
                                              • Gość: krish Re: :Donia kichotia IP: *.chello.pl 11.01.05, 16:34
                                                ...in case of sudden change in the cabin pressure

oxygen masks will drop automatically...

ja tam zakladam

oddychac tu ciezko
                                      • Gość: gf Re: :Donia kichotia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:10
                                        m.malone napisał:

> Udawaj poważna:)))
                                        > Teraz podaj ba skrzydło. Potem złapiesz go na wykroku (poniżej pasa)

obcego? ;D
                                        • Gość: m.malone Re: :Donia kichotia IP: *.aster.pl 11.01.05, 15:57
                                          No nie, Gf:)

Coś Ty, nie widziałaś meczu? Bramkarza się łapie na wykroku, nie za krocze:DDDDD

To on mówił, że ma mózg poniżej pasa:PPP(troszkę wyżej)
                                          • Gość: gf Re: :Donia kichotia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:18
                                            ja tam sie za bramkarzy nie lapie ;))))
            • ma-lenka PROŚBA. CZY MOŻEMY ROZMAWIAĆ NA TEMAT? 11.01.05, 12:01
              • Gość: gf odrzucona absolutnie nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:03
                • ma-lenka Re: odrzucona absolutnie nt 11.01.05, 12:12
                  Pani jak zwykle się nie zgadza, ale ja powtórnie proszę.
                  • Gość: gf Re: odrzucona absolutnie nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:15
                    Jako niecelowa zostaje powtornie odrzucona.

Czy doczekam sie linku do moich rzekomych 'oskarzen o osobowosc wieloraka'?

• ma-lenka Re: odrzucona absolutnie nt 11.01.05, 12:18
                      Przykro mi, nie doczeka się Pani.
                      Mój temat nie miał na celu wklejania linków i nikogo nie oskarżam (pragnę
                      zauważyć), a jedynie stwierdzam fakt.
                      Ponadto nie mówiłam do Pani bezposrednio. Skoro zgłosiła się Pani do dyskusji
                      na ten temat, to proszę mówić na temat, a nie prowadzić swoich gierek, bo ja
                      nie mam zamiaru w nich uczestniczyć.
                      Od tego momentu nie będę z Panią rozmawiała, a będę ignorowała, proszę się więc
                      nie gniewać.
                      • Gość: gf Re: odrzucona absolutnie nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:26
                        ma-lenka napisała:

> Przykro mi, nie doczeka się Pani.
                        > Mój temat nie miał na celu wklejania linków i nikogo nie oskarżam (pragnę
                        > zauważyć), a jedynie stwierdzam fakt.

Fakt jest bezsprzecznie klamliwy, stad moja prosba o ewentualny link.

> Ponadto nie mówiłam do Pani bezposrednio. Skoro zgłosiła się Pani do dyskusji
                        > na ten temat, to proszę mówić na temat, a nie prowadzić swoich gierek, bo ja
                        > nie mam zamiaru w nich uczestniczyć.

Gierek? Odkad to prostowanie klamstw jest gierka?

Przypominam rowniez, ze portal ten nalezy do Agory S.A. i biezacy watek w zaden
                        sposob nie jest Twoja wlasnoscia, nie Tobie wiec formulowac postulaty, co do
                        jego zawartosci. A precyzyjnie: formulowac kazdy moze, ino sens w oczekiwaniach
                        zaden.

> Od tego momentu nie będę z Panią rozmawiała, a będę ignorowała, proszę się
                        więc
                        >
                        > nie gniewać.

Jak kazda zapedzona w kozi rog oferma ;)
      • ma-lenka Re: :) 11.01.05, 11:56
        Gość portalu: gf napisał(a):

> Zechciej wskazac, gdzie na tym forum "tak dużo na tym forum o osobowości
        > wielorakiej" oraz na jakiej podstawie stawiasz teze, ze tutejsi pisarze
        > uznawaja sie za znawcow tematu? :)

1. Nie pisze się uznawają, a UZNAJĄ
        2. Akurat Pani doskonale wie o czym mówię i o kim. Czytałam te wątki i Pani
        brała chyba w nich udział, nieprawdaż? Oskarżono osobę o to, ze ma wieloraką
        osobowość, dlatego poprosiłam o wyjaśnienie tego terminu.
        • Gość: gf Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 11:58
          ma-lenka napisała:

> Gość portalu: gf napisał(a):
          >
          > > Zechciej wskazac, gdzie na tym forum "tak dużo na tym forum o osobowości
          > > wielorakiej" oraz na jakiej podstawie stawiasz teze, ze tutejsi pisarze
          > > uznawaja sie za znawcow tematu? :)
          >
          > 1. Nie pisze się uznawają, a UZNAJĄ

niestety spoznilas sie :)) troche wyszlas na...hmmm... :))))

> 2. Akurat Pani doskonale wie o czym mówię i o kim. Czytałam te wątki i Pani
          > brała chyba w nich udział, nieprawdaż? Oskarżono osobę o to, ze ma wieloraką
          > osobowość, dlatego poprosiłam o wyjaśnienie tego terminu.

Nieprawdaz. Prosze wskazac post, w ktorym "oskarzam osobe o wieloraka
          osobowosc".
          Oskarza sie o czyny niegodne, nie o choroby - to tak na marginesie.
          • ma-lenka Re: :) 11.01.05, 12:15
            Nie napisałam, że Pani (jednak wolę taką formę) oskarża, ale wypowiada się na
            ten temat nie mając znajomości tematu, a to jest bez sensu.
            Uważam, że lepiej brać udział w dyskusjach, o których ma się choć trochę
            pojęcia, wtedy jest łatwiej, a omijać te o których się nic nie wie z wiadomych
            względów.
            • Gość: gf Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:22
              > Nie napisałam, że Pani (jednak wolę taką formę) oskarża, ale wypowiada się na
              > ten temat nie mając znajomości tematu, a to jest bez sensu.

Masz dosc krotka pamiec :)
              Napisalas, ze bralam udzial w watkach, w ktorych oskarzano...
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=19325128&a=19328863

Uwazasz sie, jak by wynikalo z tonu Twoich postow, za osobe o wiedzy na temat
              psychologii. Otoz marna to wiedza, jesli uwazasz chorobe za podstawe do
              oskarzen. Czy tego ucza moze na SWPS?

Po drugie niejakiej marcie przypisywano publicznie, w kazdym razie ja,
              wielonikowosc, a nie osobowosc cykloidalna, pod czym sie podpisuje i dzis.

Jeszcze jakies pytania?
              • ma-lenka Re: :) 11.01.05, 13:30
                Nie jestem z SWPS, nie wiem czego tam uczą, pewnie psychologii i to chyba
                nieźle z tego co czytałam na temat tej uczelni. Jak widac z mojej nieznajomości
                wszystkich zagadnień psychologicznych moja wiedza jest gorsza.

Pani jest strasznie agresywna w stosunku do mojej osoby i nie podobami sieto,
                mam prawo? Mam, wiec wyrażam swoją opinię.
                Odnoszę wrazenie,ze to nie Agora jest właścicielem tego forum, a właśnie Pani,
                ze wszystkimi się Pani kłóci, to nie jest normalne dla zwykłych ludzi.
                Powiedziała Pani,że sprawdzi w 5 minut czy ja to ja, a ktoś inny to też ja i
                co? I nic. Po co tak głupio gadać? Albo trzeba to zrobic i udowodnić swoją
                rację, albo nie gadać, bo szkoda Pani zdrowia moja droga. Mi to jest obojętne
                co pani myśli, prosze mi wierzyć. I nie mam ochoty na dalsze dyskusje z panią,
                bo jest pani niegrzeczna w stosunku do mojej osoby i zaczyna być wredna, atego
                nie lubię. Nie lubię wrednych ludzi, bo są złośliwi.
                • Gość: gf Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:16
                  ma-lenka napisała:

> Nie jestem z SWPS, nie wiem czego tam uczą, pewnie psychologii i to chyba
                  > nieźle z tego co czytałam na temat tej uczelni. Jak widac z mojej
                  nieznajomości

Studiujesz i nie wiesz, co to SWPS? Interesujace :)

> wszystkich zagadnień psychologicznych moja wiedza jest gorsza.
                  >
                  > Pani jest strasznie agresywna w stosunku do mojej osoby i nie podobami sieto,
                  > mam prawo?

Pani ma przywidzenia. Ja tylko punktujer niekonsekwencje i cierpliwie wskazuje
                  pomowienia z Twojej strony :))

Zawsze tak masz? Ze kiedy ktos sie z Toba nie zgadza, widzisz agresje?

Mam, wiec wyrażam swoją opinię.
                  > Odnoszę wrazenie,ze to nie Agora jest właścicielem tego forum, a właśnie
                  Pani,
                  > ze wszystkimi się Pani kłóci, to nie jest normalne dla zwykłych ludzi.

I ta generalizacja charakterystyczna dla marty... :)))))

> Powiedziała Pani,że sprawdzi w 5 minut czy ja to ja, a ktoś inny to też ja i
                  > co? I nic. Po co tak głupio gadać?

Rybciu, studiujesz, a czytac nie umisz? ;)
                  Napisalam, ze wskazanie porazajacych podobienstw zabraloby 5 minut, oraz ze
                  tego nie zrobie - a nawet podalam przyczyne. I po co tak glupio nie czytac? :)

Albo trzeba to zrobic i udowodnić swoją
                  > rację, albo nie gadać, bo szkoda Pani zdrowia moja droga. Mi to jest obojętne
                  > co pani myśli, prosze mi wierzyć. I nie mam ochoty na dalsze dyskusje z
                  panią,
                  > bo jest pani niegrzeczna w stosunku do mojej osoby i zaczyna być wredna,
                  atego
                  > nie lubię. Nie lubię wrednych ludzi, bo są złośliwi.

Porazajaca logika wywodu ;)
                  Na Twoje nieszczescie nie jest moim celem przekonywac Cie kim jestes, bo sama
                  wiesz. Interesowaloby mnie, zebys nie wkrecala ludzi, ktorych lubie, i temu
                  sluza moje uwagi w tym watku.

Dlaczego po raz drugi deklarujesz desinteressement i nadal odpisujesz? Troche
                  konsekwencji marto ;)
                  • ma-lenka pani GF alfa i omega, z nosem w każdych drzwiach 11.01.05, 15:30
                    Do pani wiadomości, wiem co to jest SWPS, ale nie studiuję tam i nie jest taką
                    alfą i omegą jak pani.

A teraz do dalszej pani wiadomości, prosze sie puknąc w swoją czaszkę, żegnam.
                    Jezuuuus, gdyby stałą pani obok mnie, to dostałaby parasolką po tej swojej
                    idiotycznej głowie.
                    Chyba każdego jest pani w stanie wyprowadzić z równowagi. Ma pani rodzinę? Nie
                    wierze,że z taką osobą można wytrzymać, to jest chore jakieś.
                    Udowodnienie tego o czym pani pisała proszę udowodnić nr komputera, z którego
                    ktoś pisze. W inny sposób moze pani swoje udowodnienia wsadzić w nos.

Czy poza waszmością nikt nowy nie ma prawa wejść na to forum? Niech pani założy
                    sobie prywatne. Szkoda, że nie ma jakiejś blokady, żeby takie IDIOTKI JAK PANI,
                    POWTARZAM IDIOTKI mogły być wywalane. PRZYMKNIJ SIĘ KOBIETO WRESZCIE, BO TAK
                    DZIAMGOLISZ, ŻE USZY OD CIEBIE BOLĄ i nie dziwię się, że ludzie stąd uciekają.
                    Kobieto daj porozmawiać ludziom o normalnych sprawach,a nie tylko o tobie i
                    jakiejś marcie.

Nic mi pani nie udowodniła i nie udowodni, a to co pani robi to są wywody
                    znudzonej starej kobiety, której nikt chyba nie chce skoro siedzi całymi dniami
                    na forum. SZKODA MI PANI, słowo honoru.

• Gość: gf Chcesz ludzkosc wkrecac przy takiej porywczosci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:47
                      ma-lenka napisała:

> Do pani wiadomości, wiem co to jest SWPS, ale nie studiuję tam i nie jest
                      taką
                      > alfą i omegą jak pani.

Jak to wiesz, skoro wyzej wyznalas, ze nie wiesz? :)
                      Za duzo maselka sie jadlo ;)

Wiec, Ty tez uwazasz, ze jestem Alfa? ;) Alfom i Malonem ;)))

>
                      > A teraz do dalszej pani wiadomości, prosze sie puknąc w swoją czaszkę, żegnam.

Kolejna studentka psychologii, ktora nie potrafi opanowac emocji? :)
                      hmmm...

> Jezuuuus, gdyby stałą pani obok mnie, to dostałaby parasolką po tej swojej
                      > idiotycznej głowie.
                      > Chyba każdego jest pani w stanie wyprowadzić z równowagi.

Tak, kazdego - marte, eee, ma_lenka i ach_zycie :D

> Ma pani rodzinę? Nie
                      > wierze,że z taką osobą można wytrzymać, to jest chore jakieś.
                      > Udowodnienie tego o czym pani pisała proszę udowodnić nr komputera, z którego
                      > ktoś pisze. W inny sposób moze pani swoje udowodnienia wsadzić w nos.

Co to jest 'numer komputera' kochanie? fabryczny? ;)
                      Na temat dowodow wypowiedzialam sie w tym watku chyba ze 3 razy :)))

> Czy poza waszmością nikt nowy nie ma prawa wejść na to forum? Niech pani
                      założy
                      >
                      > sobie prywatne. Szkoda, że nie ma jakiejś blokady, żeby takie IDIOTKI JAK
                      PANI,

Droga Marto, skad ten wniosek? :)
                      Ja tylko pragne, zebys nikogo innego nie potraktowala tak, jak Krisha. A droga
                      do tego celu wiedzie przez swiadomosc innych, kim jestes. Pisz choc pod 15
                      nickami, coz mi do tego. Jesli jednak rozpoznam w nich marte, spodziewaj sie,
                      ze o tym napisze.

> POWTARZAM IDIOTKI mogły być wywalane. PRZYMKNIJ SIĘ KOBIETO WRESZCIE, BO TAK
                      > DZIAMGOLISZ, ŻE USZY OD CIEBIE BOLĄ i nie dziwię się, że ludzie stąd uciekają.
                      > Kobieto daj porozmawiać ludziom o normalnych sprawach,a nie tylko o tobie i
                      > jakiejś marcie.
                      >
                      > Nic mi pani nie udowodniła i nie udowodni, a to co pani robi to są wywody
                      > znudzonej starej kobiety, której nikt chyba nie chce skoro siedzi całymi
                      dniami
                      >
                      > na forum. SZKODA MI PANI, słowo honoru.

sypiesz sie i pekasz w szwach ;))
                      • ma-lenka Re: Chcesz ludzkosc wkrecac przy takiej porywczos 11.01.05, 16:24
                        Gość portalu: gf napisał(a):

> ma-lenka napisała:
                        >
                        > > Do pani wiadomości, wiem co to jest SWPS, ale nie studiuję tam i nie jest
                        >
                        > taką
                        > > alfą i omegą jak pani.
                        >
                        > Jak to wiesz, skoro wyzej wyznalas, ze nie wiesz? :)
                        > Za duzo maselka sie jadlo ;)

Niczego nie wyznawałam, prosze się wczytać.
                        >
                        > Wiec, Ty tez uwazasz, ze jestem Alfa? ;) Alfom i Malonem ;)))
                        >
                        Połechtało, to bardzo się cieszę, ale powiedziałam to bardzo cynicznie do pani
                        > > A teraz do dalszej pani wiadomości, prosze sie puknąc w swoją czaszkę, że
                        > gnam.
                        >
                        >
                        > Kolejna studentka psychologii, ktora nie potrafi opanowac emocji? :)
                        > hmmm...
                        >
                        Widocznie wszyscy studenci psychologii tak mają, ze nie potrafią opanować
                        emocji przy takiej osobie jak waćpanna.
                        >
                        >
                        > > Jezuuuus, gdyby stałą pani obok mnie, to dostałaby parasolką po tej swoje
                        > j
                        > > idiotycznej głowie.
                        > > Chyba każdego jest pani w stanie wyprowadzić z równowagi.
                        >
                        > Tak, kazdego - marte, eee, ma_lenka i ach_zycie :D
                        >
                        Przyczytałam wątki tej ostatniej pani ach_zycie i nie widzę żadnego
                        podobieństwa ani do mnie ani do marty, ani do eeee. Przede wszystkim ta osoba
                        ma dziecko i jest bardzo miła.
                        >
                        > > Ma pani rodzinę? Nie
                        > > wierze,że z taką osobą można wytrzymać, to jest chore jakieś.
                        > > Udowodnienie tego o czym pani pisała proszę udowodnić nr komputera, z któ
                        > rego
                        > > ktoś pisze. W inny sposób moze pani swoje udowodnienia wsadzić w nos.
                        >
                        > Co to jest 'numer komputera' kochanie? fabryczny? ;)
                        > Na temat dowodow wypowiedzialam sie w tym watku chyba ze 3 razy :)))
                        >
                        Każdy komputer ma swój własny numer, oprócz fabrycznego, są sposoby na to, żeby
                        sprawdzić czy ktoś pisze z jednego komputera. Skoro policja to potrafi to
                        dlaczego pani nie, taka alfa i omega?
                        >
                        > > Czy poza waszmością nikt nowy nie ma prawa wejść na to forum? Niech pani
                        > założy
                        > >
                        > > sobie prywatne. Szkoda, że nie ma jakiejś blokady, żeby takie IDIOTKI JAK
                        >
                        > PANI,
                        >
                        > Droga Marto, skad ten wniosek? :)
                        > Ja tylko pragne, zebys nikogo innego nie potraktowala tak, jak Krisha. A
                        droga
                        > do tego celu wiedzie przez swiadomosc innych, kim jestes. Pisz choc pod 15
                        > nickami, coz mi do tego. Jesli jednak rozpoznam w nich marte, spodziewaj sie,
                        > ze o tym napisze.
                        >
                        To jest pani obsesja i w tej sprawie napisałam juz do Agory, może panią i pani
                        kolegę krisha jakoś usuną z tego forum lub będą w stanie zablokować. Szkoda mi
                        ludzi, którzy muszą z panią dyskutować, bo żadne argumenty nie są w stanie do
                        pani dotrzeć. Nie jestem martą, ale skoro pani tak uważa, to proszę to
                        udowodnić w sposób który podałam, sprawdzić numery komputera. Jednak jeśli pani
                        nie jest w stanie czegokolwiek udowodnić, a jak do tej pory nic mi pani nie
                        udowodniła, to mam ponownie prośbę, żeby dała mi pani święty sposób.
                        mam pani tak wygórowane mniemanie o sobie, że nikt i nic nie jest lepsze. Dla
                        mnie moze pani taka pozostać, to jest pani sprawa, ale nie mam ochoty być z
                        kimś porównywana.
                        >
                        > > POWTARZAM IDIOTKI mogły być wywalane. PRZYMKNIJ SIĘ KOBIETO WRESZCIE, BO
                        > TAK
                        > > DZIAMGOLISZ, ŻE USZY OD CIEBIE BOLĄ i nie dziwię się, że ludzie stąd ucie
                        > kają.
                        > > Kobieto daj porozmawiać ludziom o normalnych sprawach,a nie tylko o tobie
                        > i
                        > > jakiejś marcie.
                        > >
                        > > Nic mi pani nie udowodniła i nie udowodni, a to co pani robi to są wywody
                        >
                        > > znudzonej starej kobiety, której nikt chyba nie chce skoro siedzi całymi
                        > dniami
                        > >
                        > > na forum. SZKODA MI PANI, słowo honoru.
                        >
                        >
                        > sypiesz sie i pekasz w szwach ;))

Jeśli to jest wg pani sypanie, to proszę poczytać linki na swój temat od innych
                        osób, nawet w tym wątku. Nie jestem jedyną osobą, która tak o pani myśli,
                        niestety przykro mi bardzo. Wyciągnęłabym wnioski na ten temat, a nie
                        doszukiwała się czegokolwiek. Myślę, ze nie jestem pierwszą i ostatnią osobą w
                        historii tego forum, która nazwała panią IDIOTKĄ i chciała walnąć parasolką po
                        głowie.

Dodam jeszcze, że nie jestem pani rybką, kochanie itd
                        Tylko wredne osoby zdrabniają, apani najwyraźniej do takich osób należy,to
                        takie strasznie komunistyczne dlatego pomyślałam sobie, że jest pani starą,
                        wredną kobietą.
                        Przykro mi bardzo.
                        • Gość: gf Re: Chcesz ludzkosc wkrecac przy takiej porywczos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:38
                          > > Jak to wiesz, skoro wyzej wyznalas, ze nie wiesz? :)
                          > > Za duzo maselka sie jadlo ;)
                          >
                          > Niczego nie wyznawałam, prosze się wczytać.

Owszem rybko, napisalas, ze nie wiesz, czego ucza w SWPS. Wydalo mi sie dziwne,
                          ze mozna miec mature i nie wiedziec. A psychologie studiowac i nie wiedziec?
                          Niepodobna wrecz... ;) Czy podlinkowac owo wyznanie? :)

> >
                          > > Wiec, Ty tez uwazasz, ze jestem Alfa? ;) Alfom i Malonem ;)))
                          > >
                          > Połechtało, to bardzo się cieszę, ale powiedziałam to bardzo cynicznie do
                          pani
                          > wiadomości

Mam wrazenie, ze czasem nie rozumiesz slow, ktorych uzywasz ;)

> > > A teraz do dalszej pani wiadomości, prosze sie puknąc w swoją czasz
                          > kę, że
                          > > gnam.
                          > >
                          > >
                          > > Kolejna studentka psychologii, ktora nie potrafi opanowac emocji? :)
                          > > hmmm...
                          > >
                          > Widocznie wszyscy studenci psychologii tak mają, ze nie potrafią opanować
                          > emocji przy takiej osobie jak waćpanna.
                          > >

Na szczescie nie wszyscy po slowie 'zegnam' wala elaborat ;))

> > > Jezuuuus, gdyby stałą pani obok mnie, to dostałaby parasolką po tej
                          > swoje
                          > > j
                          > > > idiotycznej głowie.
                          > > > Chyba każdego jest pani w stanie wyprowadzić z równowagi.
                          > >
                          > > Tak, kazdego - marte, eee, ma_lenka i ach_zycie :D
                          > >
                          > Przyczytałam wątki tej ostatniej pani ach_zycie i nie widzę żadnego
                          > podobieństwa ani do mnie ani do marty, ani do eeee. Przede wszystkim ta osoba
                          > ma dziecko

a ja mieszkam na Marsie :D

> i jest bardzo miła.

czyli Ty nie jestes mila? :DD

> > > Ma pani rodzinę? Nie
                          > > > wierze,że z taką osobą można wytrzymać, to jest chore jakieś.
                          > > > Udowodnienie tego o czym pani pisała proszę udowodnić nr komputera,
                          > z któ
                          > > rego
                          > > > ktoś pisze. W inny sposób moze pani swoje udowodnienia wsadzić w no
                          > s.
                          > >
                          > > Co to jest 'numer komputera' kochanie? fabryczny? ;)
                          > > Na temat dowodow wypowiedzialam sie w tym watku chyba ze 3 razy :)))
                          > >
                          > Każdy komputer ma swój własny numer, oprócz fabrycznego, są sposoby na to,
                          żeby
                          >
                          > sprawdzić czy ktoś pisze z jednego komputera. Skoro policja to potrafi to
                          > dlaczego pani nie, taka alfa i omega?

dlaczego mialabym posiadac umiejetnosci polcji? ;D
                          ja sie tylko nieco, rybciu, na jezyku wyznaje ;))))

> > > Czy poza waszmością nikt nowy nie ma prawa wejść na to forum? Niech
                          > pani
                          > > założy
                          > > >
                          > > > sobie prywatne. Szkoda, że nie ma jakiejś blokady, żeby takie IDIOT
                          > KI JAK
                          > >
                          > > PANI,
                          > >
                          > > Droga Marto, skad ten wniosek? :)
                          > > Ja tylko pragne, zebys nikogo innego nie potraktowala tak, jak Krisha. A
                          > droga
                          > > do tego celu wiedzie przez swiadomosc innych, kim jestes. Pisz choc pod 1
                          > 5
                          > > nickami, coz mi do tego. Jesli jednak rozpoznam w nich marte, spodziewaj
                          > sie,
                          > > ze o tym napisze.
                          > >
                          > To jest pani obsesja i w tej sprawie napisałam juz do Agory, może panią i
                          pani
                          > kolegę krisha jakoś usuną z tego forum lub będą w stanie zablokować.

Ojej, ale dlaczego? Studentak psychologii taka nietolerancyjna? ;)

Szkoda mi
                          > ludzi, którzy muszą z panią dyskutować, bo żadne argumenty nie są w stanie do
                          > pani dotrzeć.

Jakie argumenty, malpeczko? ;)

Nie jestem martą, ale skoro pani tak uważa, to proszę to
                          > udowodnić w sposób który podałam, sprawdzić numery komputera. Jednak jeśli
                          pani
                          >
                          > nie jest w stanie czegokolwiek udowodnić, a jak do tej pory nic mi pani nie
                          > udowodniła, to mam ponownie prośbę, żeby dała mi pani święty sposób.

Prosze po prostu nie odpisywac na moje posty - proste, latwe i skuteczne ;D

> mam pani tak wygórowane mniemanie o sobie, że nikt i nic nie jest lepsze. Dla
                          > mnie moze pani taka pozostać,

padam dziekczynnie na twarz ;DDD

to jest pani sprawa, ale nie mam ochoty być z
                          > kimś porównywana.
                          > >
                          > > > POWTARZAM IDIOTKI mogły być wywalane. PRZYMKNIJ SIĘ KOBIETO WRESZCI
                          > E, BO
                          > > TAK
                          > > > DZIAMGOLISZ, ŻE USZY OD CIEBIE BOLĄ i nie dziwię się, że ludzie stą
                          > d ucie
                          > > kają.
                          > > > Kobieto daj porozmawiać ludziom o normalnych sprawach,a nie tylko o
                          > tobie
                          > > i
                          > > > jakiejś marcie.
                          > > >
                          > > > Nic mi pani nie udowodniła i nie udowodni, a to co pani robi to są
                          > wywody
                          > >
                          > > > znudzonej starej kobiety, której nikt chyba nie chce skoro siedzi c
                          > ałymi
                          > > dniami
                          > > >
                          > > > na forum. SZKODA MI PANI, słowo honoru.
                          > >
                          > >
                          > > sypiesz sie i pekasz w szwach ;))
                          >
                          > Jeśli to jest wg pani sypanie, to proszę poczytać linki na swój temat od
                          innych
                          >
                          > osób, nawet w tym wątku. Nie jestem jedyną osobą, która tak o pani myśli,

tak, wiem - jeszcze marta na przyklad :))))

> niestety przykro mi bardzo. Wyciągnęłabym wnioski na ten temat, a nie
                          > doszukiwała się czegokolwiek. Myślę, ze nie jestem pierwszą i ostatnią osobą
                          w
                          > historii tego forum, która nazwała panią IDIOTKĄ i chciała walnąć parasolką
                          po
                          > głowie.

:DDDD

> Dodam jeszcze, że nie jestem pani rybką, kochanie itd
                          > Tylko wredne osoby zdrabniają, apani najwyraźniej do takich osób należy,to
                          > takie strasznie komunistyczne dlatego pomyślałam sobie, że jest pani starą,
                          > wredną kobietą.
                          > Przykro mi bardzo.

zdrobnienia maja proweniencje komunistyczna? o cholera! :DDDDD
                          • ma-lenka Re: Chcesz ludzkosc wkrecac przy takiej porywczos 11.01.05, 16:53
                            > Dodam jeszcze, że nie jestem pani rybką, kochanie itd
                            > Tylko wredne osoby zdrabniają, apani najwyraźniej do takich osób należy,to
                            > takie strasznie komunistyczne dlatego pomyślałam sobie, że jest pani starą,
                            > wredną kobietą.
                            > Przykro mi bardzo.

zdrobnienia maja proweniencje komunistyczna? o cholera! :DDDDD

TAKIE SKLEPIKARY JAK PANI, Z MIĘSNEGO Z CZASÓW KOMUSISTYCZNYCH, UŻYWAŁY SŁÓW
                            RYBCIU, KOCHANIE ITP DO OBCYCH SOBIE LUDZI. WSZYSTKIE STARE URZĘDNICZKI MAJĄ
                            PODOBNIE. Czy jest pani lesbijką, że łazi pani za kobietami i szpieguje?
                            Normalni obcy sobie ludzie nie mówią do siebie rybciu, to obciach, zwaracają
                            się do siebie per pani lub pan, a jesli prosi się ich, żeby nie mówiły do nich
                            rybciu, to zazwyczaj słuchają. Pani jest najzwyczajniej w świecie własnie taką
                            sklepikarą, która musi poszpanować swoim językiem i słownictwem typu rybcia.
                            Słabo mi. Nic poza swoimi kretynskimi komentarzami nie jest pani w stanie
                            komukolwiek udowodnić, a to takie proste. Mocna jest pani tylko w gębie, bo
                            buzią tego nazwać nie można. Wcale się nie dziwię, że nie ma pani rodziny, nikt
                            o zdrowych zmysłach nie wytrzymałby z taką osobą jak pani, wylądowałby w
                            tworach słysząc takie dziamgolenie przez całą dobę i takie ozdobniki jak
                            rybciu, srybciu, misiaczku, kapciu itp
                            • Gość: gf rybciu nie denerwuj sie...:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:56
                              przyjedzie ordynator Komandos to sie Toba zajmie ;)

zlosc pieknosci szkodzi ;D

• Gość: gf p.s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:57
                                jestes homofobka, Marta?
                                • ma-lenka nie jestem martą, ale odpowiem 11.01.05, 17:06
                                  Ja Marlena nie jestem homofobką, ale to nie oznacza, że muszę lubić lesbijki i
                                  czekać na to, żeby za mną biegały tak jak pani i czekały na taką osobę.
                                • ma-lenka Szukasz gf teraz w necie kim jest ziomal? 11.01.05, 17:21
                                  Ale obciach, że tego nie wiesz. Trzeba aż takiej wiedzy, żeby coś odpysknąć mi
                                  teraz? Wstyd!!!! Wiocha tańczy i śpiewa.
                                  • Gość: gf Re: Szukasz gf teraz w necie kim jest ziomal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 18:02
                                    Kochanie, w chwilkach, kiedy nie studiuje Twojej przeswietnej osoby zdarza mi
                                    sie popracowac, nie denerwuj sie tak i czekaj grzecznie ;)
                              • ma-lenka Szapanerko gf jesteś lesbijką 11.01.05, 16:58
                                czy starą komunistyczną sklepikarą?

jakiś ziomal powinien się panią zająć, wtedy by pani dokopał "rybkami"
                                • Gość: gf homofobii ucza na SWPS? ;) nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 18:03
                                  • ma-lenka Powtórzę skoro pani niedowidzi i ma sklerozę. 11.01.05, 18:10
                                    Ja Marlena nie jestem homofobką, ale to nie oznacza, że muszę lubić lesbijki i
                                    czekać na to, żeby za mną biegały tak jak pani i czekały na taką osobę.

Ponadto dodam, że nie jestem studentką SWPS o czym już pisałam. Powtórzyłam to,
                                    bo ma pani jeszcze sklerozę oprócz niedowidzenia.
                                    • Gość: gf :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 18:20
                                      relegowali Cie w trybie ekspresowym, rybcia? ;)

skoro widzisz w piszacej do Ciebie kobiecie lesbijke, to musisz miec powazny
                                      uraz na tym tle ;D

zal mi serce sciska, ale nie bede juz dzis miala dla Ciebie wiecej czasu ;)

nie watpie jednak, ze ponizszy obbywatel, jeszcze z Toba potanczy, jak to ma w
                                      zwyczaju ;))

tymczasem
                                      borem, lasem ;)
                                      • ma-lenka Re: :) 11.01.05, 18:46
                                        Wreszcie. A o poniższego proszę się nie martwić, w przeciwieństwie do pani jest
                                        miły, chyba że to pani drugie wcielenie z drugiego komputera.
        • kvinna Nie chciałabym, aby Pani gf mi wlała :-) 11.01.05, 12:04
          ale w Jej przypadku chyba chodzi o megalomanię.

I brak taktu (to akurat nie choroba, ale uciążliwa cecha doprawdy...).

;-)
          • Gość: gf Re: Nie chciałabym, aby Pani gf mi wlała :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:09
            Ty, Kvinna, za wzor taktu chcesz sie podac? ;)

Ja jednak chcialam o czym innym. Moze ktos wie, co stanowi glowna konkurencje
            gospodarcza dla SWPS?
    • ma-lenka Podsumowanie 11.01.05, 12:29
      Jak zwykle w Państwa dyskusjach (oprócz jednej osoby kvinny) rozmowa prowadzona
      była na inne tematy.
      To jest Państwa problem. Nie słuchacie siebie wzajemnie, a na tym właśnie
      polega rozmowa, nawet w takiej formie.
      Proszę na ten temat pomyśleć, ułatwi to Państwu wiele spraw i nie będzie kłótni.
      Nie trzeba wchodzić w każdy wątek i szpiegować ludzi, to bez sensu.
      Chyba, że taki jest cel niektórych osób.

Jeszcze tylko wyjaśnienie. Nie jestem ani jedną, a ni drugą osobą, o których
      myślicie. Pan krish przegrał zakład, przykro mi. Niejedna osoba, która studiuje
      bądź studiowała psychologię zna literę Panie krish, a już w szczególności
      powinna mieć znajomość tej wskazanej w podanym przez Pana linku. Ponadto każdy
      z nas ma w swoich zbiorach domowych setni różnych artukułów i może się nimi
      dzielić z kim chce i jak chce, to jeszcze o niczym nie świadczy.
      Weszłam na to forum. Zanim zabrałam głos w dyskusji, to przejrzałam kilka
      wątków. Z pełną świadomością nie używałam nicków i byłam ciekawa czy do nich
      wrócicie, i nie myliłam się. Mój nick miał być podpuchą, a na imię mi Marlena
      (zwyczajnie nie było wolnego i musiałam pokombinować troszkę).
      Szukanie w każdym nicku osób znanych spędza Państwu sen z powiek? Takie
      odniosłam wrażenie.
      Ja myślałam, że czegoś się tutaj dowiem, ale zobaczymy. Na chwilę znikam, może
      kiedyś się jeszcze pojawię gdy będzie ciekawa dyskusja.
      Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: gf dietrich? ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:32
      • kvinna Bo zrobią mi kocówę ;-) 11.01.05, 12:40
        • niewybrany po co, Myszeczko? 11.01.05, 12:50
          wystarczy zarzucic Ci koc na glowe i juz lezysz i Kvi-lis.
    • Gość: robert Re: Osobowość wieloraka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:38
      Marta daj sobie spokój. Piszesz w charakterystyczny sposób. Odpocznij sobie
      parę tygodni od forum i wróć pod własnym nickiem, jak emocje już opadną;)
      • kvinna Podobało mi się zdanko z 11.01.05, 12:42
        "Psychologii internetu".

----ludzie wchodzą do sieci, aby wypróbowywać najdziwniejsze osobowości-----

• Gość: gf tylko zanim zaczniesz z kolezanka privowac, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:46
          pogadaj z procesor, albo wrzuc w wyszukiwarke re_ne...

(tak tylko - z dobrego serca i szczerze)
          • kvinna A konkretniej? 11.01.05, 12:55
            Pls.
            • Gość: gf Re: A konkretniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:58
              Przeciez to re_ne. Za chwile zaproponuje Ci priv, a jak juz zeznasz, czego
              pragnie, nie wyjdziesz bez szwanku.
              • kvinna A konkretniej? 11.01.05, 13:06
                Przecież ja nie muszę mieć podobnych, co on, pragnień :-)

Ale mów, bo to ciekawe.
              • Gość: krish Re: A konkretniej? IP: *.chello.pl 11.01.05, 13:13
                rene??

marta
                !
                • Gość: gf Re: A konkretniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:19
                  wiem, ze marta i ach_zycie w jednym...ale to stary dobry re_ne :)

tak obstawiam :))
                  • kvinna Mój typ to Marta 11.01.05, 14:26
                    Re_ne nie znam.

Spokojnie, na priva nie przechodzę ;-)

Ale dzięki za ostrzeżenia.
                  • Gość: krish Re: A konkretniej? IP: *.chello.pl 11.01.05, 14:28
                    re_ne pojawil sie tu jako falszywy prorok ten_sam. dosc szybko z tej milosci
                    zwariowal zaczal bluzgac na mnie i paru innym tez sie dostalo.

ale to nie ten styl...

tak mysle
                    • Gość: gf Re: A konkretniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:42
                      Nie pamietam tego_samego. Pamietam podlinkowana mi kiedys z czasow, kiedy o
                      psach nie slyszalam, tzw. afere re_ne. Mechanizm ten sam, upierdliwosc ta sama.
                      Jakby mi sie chcialo, to bym siegnela i jezykowi sie przyjrzala, ale mi sie nie
                      chce az tak.
                      • Gość: krish Re: A konkretniej? IP: *.chello.pl 11.01.05, 14:52
                        ten sam natchniony i mlody by byl

z tych, co Doswiadczyli i Wiedza

mowil o pieknie, milosci, duchowosci

az nastapilo ukoronowanie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=14300416&v=2&s=0

jak to bursa zilustrowal...

Jaki miły i mądry facet
                        naprawdę mądry
                        nie z tych przemądrzałych
                        obieżyświat
                        co to z niejednego pieca chleb jadł
                        wyrozumiały i uprzejmy
                        cała anatomia jego twarzy
                        zdradzała lekki wysiłek
                        ust:
                        by mądrzej i grzeczniej do mnie mówić
                        oczu:
                        by uważniej i uprzejmiej mnie słuchać
                        taaaak...
                        naprawdę nie mogłem nie napluć mu w mordę.
      • ma-lenka Re: Osobowość wieloraka 11.01.05, 12:45
        Nie jestem żadną Martą. czy państwo wszystkich o to posadzacie? Dlaczego z
        jedną osobą można tutaj rozmawiać w miarę normalnie, a z innymi nie?

Co jest takiego charakterystycznego i podobnego w moim pisaniu do wspomnianej
        osoby? Poprosze o przykłady, ale bez linków.
        Studiuję psychologię i tyle. Ona widzę już skończyła. Moja wiedza jest marna na
        ten temat, ale o wielorakiej osobowości wiem sporo dlatego założyłam taki
        wątek, czy to źle? Wiem sporo, bo aż trzy wykłądy w szkole były poświęcone temu
        tematowi i dobrze wyjaśnione (na podstawie filmu), szukałam informacji na ten
        temat w literaturze i nic nie znalazłąm. Myślałam, że czegoś więcej się dowiem,
        ale widać wiem wiecej niż Ci co są na forum. na innym temacie poległam,
        zwyczajnie nie znam.
        O co Panu chodzi?
        • Gość: gf rybciu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 13:06
          wykazanie, ze jestes marta, ze jest nia rowniez ach_zycie i eee zajmie 5 minut

jest jednak pewien problem - po takiej lekturze staniesz sie lepsza, a Bog
          raczy wiedziec kim jest czlowiek wciagajacy ludzi w zwierzenia privove, nie
          panujacy nad swoimi enmocjami i uzywajacy potem publicznie owych tajemnic
          przeciwko tym ludziom...

niech wiec zostanie, jak jest dla bezpieczenstwa ogolu
          • ma-lenka Nie jestem dla Pani rybcią i prosze dowód 11.01.05, 13:12
            Nie wiem kim jest ach_zycie, o eeeeee czytałam.

W takim razie skoro zajmie to 5 minut, to proszę mi to udowodnić, a nie gadac
            bez sensu.
            Dodowy poproszę, a nie jakies insynuacje pod moim adresem.
            I proszę się do mnie nie zwracać per rybcia, bo nie jestem Pani koleżanką. ja
            jestem w stosunku do Pani grzeczna, a Pani przestaje być.
          • niewybrany ale 11.01.05, 13:18
            www.budowle.pl/budowle/grafika/europa/wersal.jpg
            sie zrobil...
            • ma-lenka Re: ale 11.01.05, 13:19
              Prawda? Ładne zdjęcie, ale co ma z niego wynikać?
            • Gość: krish Re: ale IP: *.chello.pl 11.01.05, 13:20
              no, k u r w a mac, fakt
              • ma-lenka Re: ale 11.01.05, 13:22
                pominę ten ...
                Jaki fakt?
                • fleuret Re: fakt 11.01.05, 13:36
                  pitolenia kotka
                  za pomocą młotka
              • ma-lenka gdzie dowód pani GG, miała go pani dać 11.01.05, 14:08
                Dobra, załapałam.
                Ponieważ skupiłam się na kvinnie, to mam za swoje.

Gdzie ten dowód, który miał być za 5 minut?????
                Kim jeszcze jestem? pani ma jakąś obsesję, pani GG? Tworzy pani wątki, aby
                tylko gadac o pierdołach? Nie szkoda pani życia? Luuuuuudzie, nie wierzę.
                • Gość: gf rybciu, masz omamy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:23
                  Nie obiecywalam zadnego dowodu, co wiecej wyraznie napisalam, dlaczego
                  publiczne go przedstawienie jest niebezpieczne.

> Tworzy pani wątki, aby
                  > tylko gadac o pierdołach?

powaznie uwazasz, ze jestem Toba i zalozylam ten watek? :D
                  • ma-lenka Re: rybciu, masz omamy ;) 11.01.05, 15:41
                    PARASOOOOOOOOLKI

Powiem krótko, jest z panią coś nie tak. Jeeeeezus
    • vielonick super watek ;))) 11.01.05, 13:38
      u kazdego rozmowcy tutaj
      moznaby rozpoznac pare zaburzen
      pierwsze jakie sie narzuca to mania wielkosci...

;)
      • alfika Re: ;))) 11.01.05, 13:42
        czyli należy Cię przywitać :)

witaj, rozmówco :))))))
      • niewybrany Ta MANIA - jak na moj gust, jest niczego sobie... 11.01.05, 13:49
        www.seakayakgreece.com/index_files/venus.jpg
        a i WIELKOSCI tez odpowiedniej...
      • ma-lenka Re: super watek ;))) 11.01.05, 13:57
        Ja zauważyłam tylko wielkość jednej osoby w tym wątku, Pani która chce mi coś
        udowodnić, ale nie wiem po co. Z nią jest wszystko OK?
        • vielonick Re: super watek ;))) 11.01.05, 14:07
          oj nie wiem
          ja tu testuje ludzi tylko z poczucia humoru i do tej pory bylo OK ;)
          • ma-lenka Re: super watek ;))) 11.01.05, 14:13
            Dobrze, że nie z chorób, byłoby też pewnie "dobrze". Niezłe forum, ale
            agresywne, a ja tego nie lubię.
      • oleena Re: super watek ;))) 11.01.05, 14:17
        Wątek jest super! :)))
        • ma-lenka Re: super watek ;))) 11.01.05, 15:42
          Ale czy ta pani gf musi tak dziamgać?
    • niewybrany Mam WAZNE PYTANIE.! 11.01.05, 16:59
      Wy mi tu gadu-gadu (140 wpisow, klotnie pod sufit, ja czytam i sie poce idalej
      nie moge sie dowiedziec, kto to jest ten WIELORAK?

I jaka ona ma osobowosc?
      bo ze sliczne zwierzatko, to viem.

rak:
      modczech.isternet.sk/images/raklogo.gif
      wielorak:
      www.bajki.com/zagadki/images/stonoga1.gif
      • ma-lenka Re: Mam WAZNE PYTANIE.! 11.01.05, 17:02
        Wyjasniłąm to rozmawiajac z kviną, ona również. prosze wrócić do poczatku
        wątku. Opowiedziałam film. W razie wątpliwości prosze zadać mi pytanie, jak
        będę znała odpowiedź, to odpowiem.
      • niewybrany i jeszczio... pytan ciag dalszy... 11.01.05, 17:03
        to jest nick:
        www2.acc.af.mil/gallery/contest/images/submissions/archive/nov01/nick.jpg
        • niewybrany Re: i jeszczio... pytan ciag dalszy... 11.01.05, 17:07
          a czy to jest wielonick?
          www.artserwis.pl/portfoliobrowser.php?|||Z2lkPTE2ODAmYWN0aW9uPWZpbGUmYVBhcmFtVGFibGVbZHppYWxdPSZhUGFyYW1UYWJsZVtrYXRlZ
          29yaWFdPSZwYWdlX25vPTAmZmlkPTI4NjYx0fc63f67002739ff50a67ceca9805b99
          • niewybrany Re: i jeszczio... pytan ciag dalszy... 11.01.05, 17:09
            ten w dzisnsach, na zdjeciu, chodzacy nad morzem?
            • ma-lenka Re: i jeszczio... pytan ciag dalszy... 11.01.05, 17:12
              To chyba kobieta jeśli jeszcze dobrze widzę?
              Czy ten?
              www.artserwis.pl/portfoliobrowser.php?|||Z2lkPTE2ODAmYWN0aW9uPWZpbGUmYVBhcmFtVGFibGVbZHppYWxdPSZhUGFyYW1UYWJsZVtrYXRlZ
              29yaWFdPSZwYWdlX25vPTAmZmlkPTI4NjYx7e31ca6b68e463293f71fbbdef90aee2

• niewybrany a bo ja viem? 11.01.05, 17:17
                jak sie podpisuje wielonick, to moze byc i kobieta...
                ale pewien nie jestem... moze to ten gf w przebraniu?
                • ma-lenka Re: a bo ja viem? 11.01.05, 17:22
                  Może, ale ta osoba na zdjęciu ma biust.
                  • niewybrany Re: a bo ja viem? 11.01.05, 17:25
                    i to nawet przyjemny...

to myslisz, ze ten gf moze byc kobitka?
                    czy on tu tylko taka udaje?
                    • ma-lenka Re: a bo ja viem? 11.01.05, 17:29
                      Nie mój interes, niech udaje kogo chce. Takiej komunistycznej sklepikary nigdy
                      nie spotkałam i daj mi Boże, żebym nie musiała mieć w życiu z nikim takim do
                      czynienia.
                      • niewybrany tio znaczy onia tanio sprzedaje? 11.01.05, 17:32
                        a Ty nie chcesz stracic na tym interesie?
                        i wolisz, a by sama dokladala?
                        • ma-lenka Re: tio znaczy onia tanio sprzedaje? 11.01.05, 17:37
                          Niech sobie dokłada, ziomale i tak ją kiedyś usadzą. Uważam, że dobry spór lub
                          rozmowa to taka gdzie nie ma wygranego i przegranego, a dwoje ludzi wychodzi
                          zadowolonych i uśmiechniętych. Widać jednak, że żeby przegadać taką osobę, to
                          trzeba być w gębie mocniejszym. Niech jej tam będzie skoro chce zawsze
                          wygrywać, nie mój interes. Wcześniej czy później większość i tak się pozna i na
                          starość zostanie sama.
                          • niewybrany nio kurcze, to oswiecilas mnie... 11.01.05, 17:41
                            musi ja faktycznie nie umiem poznac sie na loodziach...
          • ma-lenka Re: i jeszczio... pytan ciag dalszy... 11.01.05, 17:10
            Nie rozumiem pytania. Strona bardzo mi sie podoba.
            • niewybrany Re: i jeszczio... pytan ciag dalszy... 11.01.05, 17:15
              sluchaj, ja mam jeszcze gorzej.
              Nie tylko nie rozumiem odpowiedzi, ale nawet i pytan, ktore zadaje.

czy tez mam osobowosc WIELORAKA?
              - chcialbym, bo to takie sliczne zwierzatko...

wielorak:
              www.bajki.com/zagadki/images/stonoga1.gif
              • ma-lenka Re: i jeszczio... pytan ciag dalszy... 11.01.05, 17:23
                Ładny, ale ja słyszałam tylko o potrójnym, a ten ma 20 postaci
                • niewybrany nio tak... 11.01.05, 17:29
                  nio masz racje, to ta osobowosc WIELORAKA nie dla mnie...
                  Jak mowisz, ze on ma ich 20...
                  a ja tam tylko z trudem moge do trzech dobrnac...
                  to hiba musze sie sam RAKIEM wycofac...
                  modczech.isternet.sk/images/raklogo.gif
                  • ma-lenka Re: nio tak... 11.01.05, 17:32
                    Śmieszny jesteś, nieliczny tutaj.
                    Wiesz już o co chodzi?
                    • niewybrany Re: nio tak... 11.01.05, 17:35
                      a skad, gdybym wiedzial, to bym nie pytal...

czuje tylko, ze te wszystkie kobitki mozna by samopas
                      w komiwojazerke wypuscic...
                      • ma-lenka Re: nio tak... 11.01.05, 17:39
                        Kobitki pozabijałyby się gdyby były samopas, potrzeba choć jednego mężczyzny do
                        rozdzielania.
                        • niewybrany Re: nio tak... 11.01.05, 17:43
                          a... to sie znaczy, ten Krish za stojkowego zle robi, czy to tez przebrana
                          kobitka?
                          • ma-lenka Re: nio tak... 11.01.05, 17:59
                            Nie wiem, bierze mnie za kogos innego. To chyba facet, tak?
          • Gość: autor Przepraszam że się wtrącam... IP: *.chello.pl 12.01.05, 17:55
          • Gość: autor Przepraszm jeszcze raz - paluszek mi się omsknął.. IP: *.chello.pl 12.01.05, 18:18
            ...i wysłałem pusty wpis.

Zdjęcia nie mają nijakiego związku z osobami występującymi na tym forum i nie
            ma na nich ani vielonicka, ani żadnego innego -nicka.
            Robię je od lat i w końcu stwierdziłem, że nie chcę ich do końca życia kisić w
            szufladzie - dlatego się znalazły w internecie.
            Ktoś je pooglądał i doszedł do wniosku, że warto pokazać innym... miło z tego
            powodu bardzo. Dziękuję :-)
            Proszę, nie gańcie osoby, która chciała mi bezinteresownie oddać przysługę.

Pozdrawiam wszystkich tutaj zgromadzonych i, jeśli się komuś moja tfu-rczość
            choć troszkę spodobała, zapraszam do dalszych odwiedzin.

M.

p.s. Osoba w dżinsach na brzegu oceanu to moja córka.

• Gość: J.K. Viemy to doskonale... IP: *.arcor-ip.net 12.01.05, 20:54
              Ta mloda, mila kobieta, na Twoich zdjeciach, jest naprawde mila.
              A Twoje zdjecia sa fantastyczne.

Czy ktos tu juz zatracil poczucie humoru, ze, gdy ja pisze,
              ze to moze byc Vielonick - robie to na powaznie?

Nawet nie musze sie tlumaczyc, gdyz to zenujace, posadzanie mnie,
              ze moglbym opublikowac czyjekolviek zdjecia prywatne...

rak-vielorak
              www.callisto.si.usherb.ca/~97694409/mkoala2.jpg
        • ma-lenka Re: i jeszczio... pytan ciag dalszy... 11.01.05, 17:08
          Między mną a Panem? Chyba nie.
          • marta6991 Re: i jeszczio... pytan ciag dalszy... 12.01.05, 23:51
            Słuchajcie:
            To, że ona nie skończyła tej psychologii widać wyraźnie po tym wątku.
            Nie mogła jej skończyć nie wiedząc co to neuropsychologia, no darujcie!

Ona ma 14 lat, mówię Wam, nie więcej. Jest zakompleksioną grubą okularnicą,
            która za jedynych przyjaciół ma internet i książki. Bardzo mi się podobało
            zwłaszcza stwierdzenie: "lubię Freuda bo jest konkretny". hahahahaha, dawno się
            tak nie ubawiłam...

Ale ta nieumiejętność dostatecznie efektywnej zmiany stylu dowodzi, że jednak
            mamy do czynienia z brakiem intelektualnej finezji (czyli żart był jednak
            niezamierzony), który może być wynikiem albo młodego wieku (za czym optuję) albo
            skutkiem pewnego usztywnienia myślenia jako pochodnej zaburzonej struktury
            osobowości.
            • Gość: Gulietta Re: i jeszczio... pytan ciag dalszy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:22
              Te forum się stacza z każdym takim lub podobnym wątkiem :((
              Żal......
              • Gość: hansi wiesz co? - moj sasiad pedzi bimber w pociagu IP: *.arcor-ip.net 13.01.05, 14:32
                a ja pedze razem z nim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka