Gość: Joanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:51 Dziś rozstałam się z nim. Po wielu latach bycia razem. Co teraz? Przyzwyczaiłam się, że był, a teraz muszę wszystko układać po nowemu. Od czego zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myga Re: Boję się zostać sama 13.01.05, 12:04 Sama sobie odpowiedzialas. Musisz wszystko ukladac po nowemu. Od czego zaczac? Np od tego, co zaniedbalas bedac w zwiazku. Na co brakowalo czasu. Zrob cos dla siebie. Nawet drobiazg. Kup sobie cos dobrego, idz na masaz, fryzjer itd. Kup sobie ksiazke na merlin "kobiety ktore kochaja zabardzo". Tam sa dobre rady, jak pokochac siebie. Kiedy pokochasz siebie, nie bedziesz sie bala samotnosci i nie bedziesz sie bala, ze zostaniesz sama. I paradoksalnie wtedy znajdzie sie ktos, kto bedzie chcial byc z toba. Teraz, kiedy sie tak panicznie boisz zostac sama (vide tytul watku" to masz w oczach ten strach i kazdy normalny facet ucieknie daleko. Przyciagniesz znowu jakiegos mizogina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Boję się zostać sama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:13 Ogarnęła mnie niemoc. Opuściły siły, optymizm uleciał... Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Boję się zostać sama 13.01.05, 12:16 Dzis sobie odpusc jakies aktywne dzialania. Wyplacz sie, wykrzycz sie, ze lazami wyjdzie troche tego smutku. Poczujesz sie lepiej. Przeczytaj tez "przebudzenie". Zrozumiesz, ze tak naprawde nie potrzebujesz nikogo, aby poczuc sie szczesliwa. Szczescie lub jego brak jest w tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekshey Re: Boję się zostać sama IP: 62.233.201.* 13.01.05, 12:20 witam, nic na siłę.Prosze dać sobie czas.Odpoczać.Dużo snu.Spacer.lekka dieta.Witaminy (dużo magnezu i wit. B6). Czas leczy rany jak śpiewł kiedys slynny bard. Widać tak miało być. warto dac sobie czas na pożadny odpoczynek i dopiero pozniej roztzsaanie i namysł o to co było,co przed Pania. Co jest dla Pani ważne w zyciu. jak Pani wyobraża sobie udany związek?Idealnego partnera? Na odpowiedż o ten zwiazek przyjdzie jescze czas. Odradzam nerowe ruchu -zmienianie szybko partnerów etc. Nie tedy droga do satysfakcjonującego zwiazku. Byc może pomoże Pani kontakt z psychologiem. pozdrawiam OM MANI PADME HUNG HRI lekshey Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Boję się zostać sama IP: 217.153.68.* 13.01.05, 12:51 Pytasz co teraz, Powiem to samo co moje poprzeniczki, daj czasu płynąć, a sobie trochę odpoczynku, rób to co naprawdę musisz /praca, szkola/ poza tym uprzyjemniaj sobie czas. Nie zwierzaj sie każdej koleżance bo one mogą niestety nie utrzymać tego co powiesz dla siebie, a mówić powinnas to oczywiste, mów do siebie lub znajdz osobe naprawdę zaufaną. Jesli boisz się samotności dosławnie zapraszaj na wieczory znajomych, ale nie hurtem tylko pojedynczo. I pamiętaj szczęście jest w nas. Moja mama po tym jak rozstałam się z mężem powiedział mi: "Jakie bylejakie jest teraz twoje życie". Ja zaprzeczyłam. Bylejakość życia i to jakie ono właściwie jest zalezy tylko od nas i od naszego podejścia. powiem Ci że po rozstaniu z mężem dostałam awans w pracy, podwyżkę, jestem w trakcie urządzania nowego mieszkania, mam przyjaciela i tylko przyjaciela bez zobowiązań i jest mi dobrze. Od naszego rozstania minęło 3,5 roku. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś