IP: 62.233.154.* 10.06.02, 09:38
Zrobilam cos ochydnego,tak strasznie,ze niechce o tym nawet myslec.Nie zabilam
nikogo, nie liczac uczuc ktore mialam w sobie.Stracilam wiare we wszystko w
milosc,wiernosc,poczucie godnosci....wlasne oczywiscie.Niedawno rozstalam sie z
miloscia mojego zycia,nie bede pisac dlaczego.......nie istotne.Wazne to co sie
teraz ze mna dzieje.Nie widze sensu zycia,choc nadal chce zyc.Wszystko co
robie, wykonuje jak maszyna,praca-dom,dom-praca.I tak ciagle.....a teraz
jeszcze TO!!!
Nie pisze dlatego, zeby .......no wlasnie niewiem dlaczego pisze,chyba
potrzebuje potwierdzenia, ze to wszystko nie jest takie zle..........
Obserwuj wątek
    • Gość: ata Re: spowiedz IP: *.mpips.gov.pl 10.06.02, 09:51
      co jest ohydą wg ciebie?
      • Gość: ja Re: spowiedz IP: 62.233.154.* 10.06.02, 09:57
        Zdrada jezeli mozna o czyms takim mozna mowic.Czuje sie
        straszne "brudna"..........
        • Gość: ata Re: spowiedz IP: *.1praca.gov.pl 10.06.02, 12:05
          zdradziłaś? co cię do tego popchnęło? to dlatego się rozstałaś z miłością
          swojego życia? czy może było odwrotnie?
          • Gość: ja Re: spowiedz IP: 62.233.154.* 10.06.02, 12:28
            Rozstanie nastapiło wczesniej niż zdrada a zdradzilam bo sie rozstalam i
            chciałam zagłuszyć bol ........pokrecone
            • pastwa Re: spowiedz 10.06.02, 12:34
              Wybacz, ale z tego co piszesz, to nie było jakiejkolwiek zdrady w Twoim
              wykonaniu, skoro nastapiło to po zerwaniu już.
              Moim zdaniem zachowałaś sie normalnie i nie powinnaś mieć najmniejszych
              wyrzutów sumienia, no chyba, że bardzo tego potrzebujesz, to jak najbardziej.
              • Gość: ja Re: spowiedz IP: 62.233.154.* 10.06.02, 12:44
                To troszke nie tak, ja calym sercem naleze do niego i dlatego czuje jakbym
                zdadzila i chyba nie umiem sobie z tym poradzic.......
                • pastwa Re: spowiedz 10.06.02, 12:46
                  A czy on całym sercem nalezy do Ciebie ?
                  • Gość: ja Re: spowiedz IP: 62.233.154.* 10.06.02, 12:49
                    ....tylko sercem niestety.......nie możemy razem być.........
                    • Gość: ata Re: spowiedz IP: *.pierwszapraca.gov.pl 10.06.02, 12:59
                      dlaczego nie? czy on jest księdzem? przepraszam, ja się nie śmieję z twgo, co
                      cię boli. może coś wymyslimy....
                    • pastwa Re: spowiedz 10.06.02, 13:04
                      W takim razie droga Ja wygląda na to, że nie zdradziłas swego partnera, ale
                      swoje własne zasady,jesli mozna tak to potraktować.
                      • Gość: ja Re: spowiedz IP: 62.233.154.* 10.06.02, 13:17
                        Obydwoje macie racje nie wiem czy on jest swietym i co dokladnie teraz
                        robi........a zdradzilam wlasne uczucia i dlatego czuje sie tak podle.....
                        • pastwa Re: spowiedz 10.06.02, 13:24
                          Z drugiej strony, nalezy postawic sobie pytanie, czy te Twoje "zasady" są
                          słuszne, jeśli doprowadzają do cierpienia, przez cos, co dało Ci
                          przyjemność.Może nie bądź dla siebie aż taka surowa, zwłaszcza ze nic dobrego z
                          Twoich żalów nie wynika,a wręcz przeciwnie.
                          • Gość: ja Re: spowiedz IP: 62.233.154.* 10.06.02, 13:32
                            Moze kiedys zweryfikuje je, ale teraz..........wierz co jest najgorsze, ze dzis
                            dzwonil ten od zdrady i chce zebysmy sie spotkali. Nie wiem jak sie
                            zachowac......
                            • pastwa Re: spowiedz 10.06.02, 13:44
                              Powiem tak.
                              Wobec "swojego" jesteś jak najbardziej uczciwa( bo jego nie
                              zdradziłaś),ewentualnie cos tam możesz mieć wobec własnych "zasad", ale to do
                              zweryfikowania jeszcze :-).
                              Uważam więc, że jesli czujesz potrzebę takiego spotykania/bycia z nim to
                              śmiało, bez żadnych wyrzutów sumienia.

• Gość: inka_s Re: spowiedz IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.06.02, 13:21
                        I pewnie stąd ten kac moralny - zdrada zasad jest czasem tym samym co zdrada
                        partnera (sumuje się...) a w tym wypadku widac że była w pokreconym związku
                        (chyba, bo strasznie tajemnicza) i dołozyła sobie jeszcze...
                        Cóż, wszyscy popełniamy błędy.
                        Inni wystarczajaco nam potrafia dołożyć - sami sobie wybaczajmy. Ostatecznie
                        jestesmy sami dla siebie najblizszymi osobami, czyż nie?

Nic co ludzkie nie jest mi obce - niech autorka spojrzy na to od tej strony.

A - spowiedx oczyszcza wiec może sie jej teraz poprawi?

Jaka pokutę zaordynujemy????
    • Gość: wierna1 Re: spowiedz IP: *.talnet.pl 10.06.02, 12:21
      Myślę,że jesteś zbyt mocno skoncentrowana na sobie, stąd Twoje problemy.
      Rozejrzyj się wokół, a zobaczysz, ile jest ludzkich nieszczęść. Wiem, że Twoje
      nieszczeście wydaje się w tej chwili największym na świecie, ale bądź dla
      siebie obiektywna. Może to pomoże. Życzę powodzenia i optymizmu.
      • pollyanna Re: spowiedz 10.06.02, 16:07
        Gość portalu: wierna1 napisał(a):

> Myślę,że jesteś zbyt mocno skoncentrowana na sobie, stąd Twoje problemy.
        > Rozejrzyj się wokół, a zobaczysz, ile jest ludzkich nieszczęść. Wiem, że Twoje
        > nieszczeście wydaje się w tej chwili największym na świecie, ale bądź dla
        > siebie obiektywna. Może to pomoże. Życzę powodzenia i optymizmu.

Ale każdy ma problemy na swoją miarę... To chyba bezcelowe pocieszać się tym, że
        inni mają gorzej, bo przecież dzieci w Afryce głodują, a gdzieś tam jest wojna...
        Dla 5-letniego dziecka końcem swiata może być zgubiony ukochany miś albo rozdarta
        koszulka - bo co mama na to powie.
        To tylko tak teoretyzując.

Podpisuję się pod opiniami, że zdradziłaś swoje zasady, a nie kogoś, kogo
        kochasz. To boli, boli bardzo. Wiem, bo sama się z tym borykam. Ale myślę, że
        zaczynam wychodzić na prostą...
        Pozdrawiam ciepło
        Polly

• muszek0 Re: spowiedz 10.06.02, 18:25
        tak... pewna mała dawka obiektywizmu i czas, czas, czas, czas, który płynąc
        powoli łagodzi nasz ból, powoduje, że problemy, te ciężkie i te leciutkie, im
        bardziej oddalają się od naszej teraźniejszości, tym bardziej stają się
        rozmazane, nieistotne, nie warte nerwów. zabicie tego czasu to podstawowy
        problem ludzkości. niektórzy znajdują sobie pasję, a niektórzy popadają w
        alkoholizm.
    • ka2 Re: spowiedz 10.06.02, 12:40
      Zeby byla zdrada musi byc ktos zdradzony.A tu nikogo takiego nie widze.To chyba
      nie ma sie czym lamac.
    • Gość: jasna Re: spowiedz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 07:56
      Gość portalu: ja napisał(a):
      > Nie pisze dlatego, zeby .......no wlasnie niewiem dlaczego pisze,chyba
      > potrzebuje potwierdzenia, ze to wszystko nie jest takie zle..........

od kogo oczekujesz takiego potwierdzenia? od nas?
      przeciez my jestesmy zupelnei OBOK :(

• nikt_inny Re: spowiedz 11.06.02, 20:50
      ...tak, córko.. słuchamy.. opowiedz nam o tym.. chętnie posłuchamy co według
      Ciebie jest ohydne i czy to coś równie ohydnego o czym myslimy..
      Jeszcze nie wiemy czy udzielimy Ci rozgrzeszenia.. tymczasem żałuj mocno za sój
      występek.. bo jeśli nie był wystarczająco ohydny.. to zawsze możesz jeszcze
      skłamać będzie się ciekawiej czytało..
      PS. pamiętaj spowiadam tylko z grzechów popełnionych "uczynkiem" - te "myślą"
      i "mową" mnie nie interesują. (chyba że masz faktycznie bujną wyobraźnię, język
      kwiecisty a zmysł krasomówczy)
      Zeby było jasne spowiadam tylko niewiasty..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka