samantaa 04.05.05, 11:02 nie nażeram sie, waga w miejscu stoi ale np zdarza mi sie czesto nałozyc miche płatków z mlekeim i rzuc i wypluwac co to moze oznaczac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczesliwawa Re: co to jest 04.05.05, 14:36 Ano pewnie to, że jak człowiek nie ma problemu, to go sobie stworzy na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
theniebiesky Re: co to jest 04.05.05, 16:21 a ja jestem pewna ze to zadne widzi mie sie. Wypluwanie jedzenia to zachowania na pograniczu anoreksji i /lub bulimii. Chcemy jesc jedzenie nas uspokaja wypelnia jakies niewypelnione przez co innego potrzeby - ajednoczesnie panicznie boimy sie utyc. Odpowiedz Link Zgłoś
lhasa1 Re: co to jest 04.05.05, 19:28 theniebiesky ma racje, jest to zaburzenie jedzenia, odmiana bulimii tylko ze sie nie wymiotuje (przeczyszcza, bo to tez bulimia) tylko wypluwa przezute jedzenie. Zastanow sie czy nie robisz tego gdy jestes zdenerwowana, spieta, kiedy masz duzo stresu? w bulimii najedzenie sie i wydalenie jedzenia jest sposobem rozladowania napiecia. Odpowiedz Link Zgłoś