Dodaj do ulubionych

Islam to najbardziej niebezpieczna religia świata!

10.07.05, 12:49
W dyskusję wokół fanatyzmu możnaby zagłębiać się bez końca. Fanatyzm występuje
we wszystkich religiach, zarówno w islamie jak i chrześcijaństwie, czy w
judeiźmie. W Europie działają extremiści polityczni,którzy też są fanatykami
swojej ideologii typu nacjonalistycznego, ugrupowania faszystowskie.
Jednak z nich wszystkich najgorszymi i najbardziej niebezpiecznymi są fanatycy
występujący pod przykrywką islamu, jest ich najwięcej.

Czy wysadzając europejskie miasta kiedykolwiek wygrają? Czy zamienią względnie
ateistycznych europejczyków, na wyznawców islamu, modlących się twarzą do
ziemi, w stronę meczetu mężczyzn z zadartym tyłkiem do góry i do tego pięć
razy dziennie?

Kobieta w ogóle jako człowiek i jako istota dla nich nie istnieje bo
jest"nieczysta". Nawet ręki na powitanie przeciętny wyznawca islamu nie podaje
kobiecie europejskiej, bo według tej wiary kobieta jest-"nieczysta".

Kiedyś przyjdzie moment i chyba wkrótce,że rycerze allacha posmakują swojej
własnej broni, w myśl zasady wychowanków Nowego Testamentu:"Od czego walczysz
od tego giniesz". Bo na każdą reakcję komplikuje zawsze inna antyreakcja i
jakie siły i ugrupowania powstaną teraz?

• psychopata.z.borderline [...] 10.07.05, 13:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • witch-witch Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 17:23

kraje europejskie popełniły 1 błąd- przyjeły emigrantów islamskich, a jak
        wiadomo, oni rozmnazaja sie w szybszym tempie niz ateistyczni europejczycy.

...............

Tu powstało zderzenie dwóch cywilizacji.Mowi się,że Islam to religia łagodnego
        boga, jezeli to tak, to skąd w tej religi wzieli się krwawi jihad? Jak wychować
        dzieci w duchu szacunku i tolerancjiwobec ludzi, jeżeli matka ma na plecach
        wytatułowane zwroty koranu? Jak dziecko ma mieć pojęcie o moralności jeżeli
        ojciec sprowadza sobie pod dach już czwartą żonę 16 lat... ....starą? Tysiące
        pytań pozostaje bez odpowiedzi.

My tu mamy szwedzkie sajty o islamie, gdzie panowie wyznawcy islamu, piszą o
        zaspokojeniu potrzeb seksualnych kobiet i rozsądnem podstawom dla tzw.
        poligamii, w która ma się rozumieć jest tylko w jedną stronę, aby zaspokoić tę
        potrzebę, która u kobiet jest ogromna, męzczyznie przyzwala się na poślubienie
        kilku kobiet." To jest dokładny cytatat! Natomiast kobieta w podobnej sytuacji
        skazywana jest na śmierć. Jaki fałsz i obłuda!

Z nimi jak z ziemiobabą, nie ma dyskusji. Wszelki fanatyzm i brak tolerancji dla
        innych poglądów bierze się z dysfori psychicznej ich właścicieli.
      • borewicz.porucznik [...] 10.07.05, 23:00
        • psychopata.z.borderline [...] 10.07.05, 23:08
          • borewicz.porucznik Re: białe i czyste lale 10.07.05, 23:22
            ochłoń bejbi - weź ciepłą kąpiel, umyj zabki i spokojnie zaśnij

a zasypiając - spróbuj miast nienawiści wzbudzić w sobie współczucie do innych istot, bo przecież co wyślesz, to do Ciebie wróci - przecież to dobrze wiesz, tylko nie zawsze pamiętasz
            • psychopata.z.borderline Re: białe i czyste lale 10.07.05, 23:25
              kto tu mówi o nienawiści, wez sobie rozłóz dywanik i walcz...
    • andy_b Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 13:23
      witch-witch napisała:
      [...]
      > Czy wysadzając europejskie miasta kiedykolwiek wygrają? Czy zamienią względnie
      > ateistycznych europejczyków, na wyznawców islamu, modlących się twarzą do
      > ziemi, w stronę meczetu mężczyzn z zadartym tyłkiem do góry i do tego pięć
      > razy dziennie?

Oni mają wielką przewagę w tym, że gotowi są umierać za swoje ideały.
      Ateistyczni europejczycy w większości nie są gotowi umierać za Traktat
      Konstytucyjny. Więc kto wie.

Ale wiesz co, chyba z dwojga złego wolałbym już kiwać się w meczecie niż zakuwać
      10 tys. ideogramów.
      • juliaa3 Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 13:31
        Nie wrzucajcie wszystkich wyznawcow islamu do jednego wora.
        To o czym mowicie to skrajni fanatycy islamu,FANATYCY!
        Normalny muzulmanin wsztydzi sie i potepia czyny tych fanatykow religijnych.
    • sweetnighter Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:04
      to prawda, islam jako taki jest niesamowicie reakcyjną religią, ale dla zachodu
      bezpośrednim problemem jest jego fundamentalistyczny odłam. co prawda istnieje
      zażarta debata, czy terrorystyczna przemoc jest wbudowana w samą istotę tej
      religii, ale moim zdaniem słusznie zwraca się uwagę na niesprawiedliwośc
      określenia "terroryzm islamski", które obciąża wszystkich muzułmanów
      odpowiedzialnością za al-kaidę. natomiast z grubsza wiadomo, co wpycha ludzi w
      świecie arabskim - i imigrantów w europie - w objęcia fanatyków spod znaku al
      kaidy, i zachod ma tu ogromny udział.
      to jest bardzo trudny problem, bo sięga zaszłości sprzed wieków nawet. ale co
      najmniej należy się starać swoimi bezmyślnymi posunięciami problemu nie
      _pogłębiać_.
      jak mówi przysłowie: "if you want to get out of a hole, first stop digging".
    • ziemiomorze Betty, 10.07.05, 14:05
      o ile moge uznac pozostawianie glupawo-towarzyskich deklaracji imagine np, bo
      one przynajmniej nie sa szkodliwe, o tyle nie miesci mi sie w glowie, zeby taki
      obrzydliwy, rasistowski, glupi post, swiadczacy o kompletnej ignoracji i
      ciasnym, ksenofobicznym umysle jego autorki nie poszedl do smieci w tej
      minucie, w ktorej sie narodzil.
      • sweetnighter Re: Betty, 10.07.05, 14:41
        styk rasa-religia (czy narodowość/religia) to jest oczywiście sprawa bardzo
        delikatna, o czym żyjąc w naszym pieknym kraju aż nadto dobrze wiemy.

ale, na miłość boską (ups...), islam (jak i chrześcijaństwo i wszelkie inne
        religie) to światopoglądy, systemy poglądów, które człowiek mniej lub bardziej
        dobrowolnie przyjmuje (przynajmniej będąc już dorosłym), a więc coś, z czego
        jak najbardziej można go rozliczać - a nie, jak rasa czy kolor skóry, coś, na
        co nie ma wpływu (i dlatego wypominanie czy glorfikowanie tego jest obrzydliwym
        rasizmem i faszyzmem).

trzeba więc zwracać uwagę, żeby - co czyni wielu ksenofobów - krytykując
        islamu (czy jego elementy) nie rozciagac tej krytki w sposób niezróżnicowany na
        caly islam i na arabów jako takich. ale przeciez tłumiąc krytykę islamu w
        imię "tolerancji" właśnie robimy krecią robotę światłym arabom prowadzącym z
        nim nierówną walkę!
      • witch-witch Re: Ziemiobabo dorzu jeszcze wykkrzyknik ! 10.07.05, 16:49
        ziemiomorze napisała:

> o ile moge uznac pozostawianie glupawo-towarzyskich deklaracji imagine np, bo
        > one przynajmniej nie sa szkodliwe, o tyle nie miesci mi sie w glowie, zeby taki
        >
        > obrzydliwy, rasistowski, glupi post, swiadczacy o kompletnej ignoracji i
        > ciasnym, ksenofobicznym umysle jego autorki nie poszedl do smieci w tej
        > minucie, w ktorej sie narodzil.
        >
      • rybolog Re: Betty, 10.07.05, 21:59
        Jak ja Cie uwielbiam za takie teksty, jestes rasowa baba, super:)
      • betty Re: Betty, 11.07.05, 00:59
        Forma! Nie tresc- bo temat nie jest zakazany- ale forma. Niech kazdy glosi swe
        poglady, ale z umiarkowanym wkladem emocjonalnym.

Apeluje_o_zlagodzenie_formy!
        • rybolog Re: Betty, 11.07.05, 01:27
          Do czego Ty namawiasz ludzi? Zeby pozbyli sie emocji? To tak jakby ksiadz klepal
          kazanie bez emocjonalnego wladu...widzisz juz to? Nikt przeciez by go nie sluchal:)
          • betty Re: Betty, 11.07.05, 01:39
            Napisalam "miarkujmy". Miarkujmy redagujac posty :-)
            Wiem, ze to goracy temat, ale szkoda kasowac czasem rozsadnej wypowiedzi za
            jedno zdanie, ktore moznaby sprobowac zmajstrowac nieco subtelniej.
            • rybolog Re: Betty, 11.07.05, 01:51
              Osobiscie jestem za wypowiadaniem sie na takie tematy, zeby nie wiem jak goraco.
              Wtedy jest szansa ze ktos postawi kogos do pionu. Wyciecie w takich wypadkach
              uwazam, ze nie jest wskazane, bo powoduje ze ten ktos jest jeszcze bardziej
              przekonany ze ma racje.

Dobranoc:)
              • betty Re: Betty, 11.07.05, 01:59
                Popieram. A najskuteczniej stawia do pionu [...] "Wiadomość została usunięta ze
                względu na złamanie prawa lub regulaminu" :-)

Dobranoc.
                • psychopata.z.borderline Re: Betty, 11.07.05, 02:13
                  OK, mój błąd. Zamiast słowa ortodoks-terrorysta użyłam "brudas", przepraszam.
                  Nie chciałam nikogo urazić ani głosić rasistowskich idei.
                  • borewicz.porucznik Re: Betty, 12.07.05, 23:26
                    psychopata.z.borderline napisała:
                    > OK, mój błąd. Zamiast słowa ortodoks-terrorysta użyłam "brudas", przepraszam.
                    > Nie chciałam nikogo urazić ani głosić rasistowskich idei.

+++ +++ +++
                    Ja również zbłądziłem, bo zamiast napisać, że "ktoś pochopnie poniża innych", niefortunnie użyłem zwrotu "komuś wali z ryja". Nie chciałem nikogo urazić, ani komentować przestrzegania higieny (zwykłej ani psychcznej). Przepraszam.
                    • psychopata.z.borderline Re: Betty, 13.07.05, 11:24
                      poruczniku borewicz jesteś zwykłym chamem, prostakiem i gnojem wiec fuck you
                      man lub jak wolisz SPIE..J
    • marecki997 Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:09
      Fanatyzm religijny i w ogóle ideologiczny jest niebezpieczny, niezależnie od
      tego czy islamski, katolicki, nazistowski czy komunistyczny. Tyle że aktualnie w
      krajach islamskich jest duże ubóstwo i utrudniony dostęp do oświaty, a to
      stwarza idealne warunki do rozwoju dla niebezpiecznych ruchów.
      Jakieś 2-3 lata temu pokazywali w TV rozmowę z pewnym Pasztunem, ojcem jednego z
      talibów. Powiedział tak: "Kilkanaście lat temu chciałem syna posłać do szkoły,
      ale nie miałem pieniędzy. Przyjechali jacyś ludzie, chodzili od drzwi do drzwi i
      oferowali dzieciom i młodzieży darmową naukę w Pakistanie - nie miałem wyboru".
      No i rzeczywiście - nauczył się chłopak geografii, historii, angielskiego, ale
      przy okazji nabili mu głowę chorymi ideologiami. A później wraz z kolegami
      wrócił do Afganistanu bogatszy o nową wiedzę i przejęli kontrolę nad 90%
      powierzchni kraju.
      • psychopata.z.borderline Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:12
        dokładnie tak, fanatyzm katolicki na przykład rozwija sie w Polsce, Brazylii,
        Wenezueli, Argentynie- dokładnie tam, gdzie ma miejce największa polaryzacja
        społeczenstwa. to samo z kazdym innym fanatyzmem
        • andy_b Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:17

> dokładnie tak, fanatyzm katolicki na przykład rozwija sie w Polsce, Brazylii,
          > Wenezueli, Argentynie- dokładnie tam, gdzie ma miejce największa polaryzacja
          > społeczenstwa. to samo z kazdym innym fanatyzmem

Stary, Ty chyba żyjesz w jakiejś równoległej rzeczywistości. Gdzie Ty widzisz
          fanatyzm katolicki w Polsce?!? Albo w Brazylii - tam akurat kościół katolicki ma
          duże problemy z żywiołowo rozwijającymi się kościołami protestanckimi, które
          zmniejszają jego wpływy.

I w ogóle, co za porównanie. Kiedy ostatnio jakiś katolicki fanatyk kogoś zabił
          albo podłożył bombę w metrze?
          • psychopata.z.borderline Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:19
            poruszasz wymiar fanatyzmu, a to juz inny temat
            • andy_b Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:24

> poruszasz wymiar fanatyzmu, a to juz inny temat

No to jednak ma pewne znaczenie, naprawdę. Rydzyk ze swoimi moherowymi beretami
              to jednak jest zupełnie inna klasa fanatyzmu niż goście gotowi wbić się
              samolotem w biurowiec albo podrzucić paczkę z bombą do metra. Naprawdę nie można
              ich wrzucać do jednego wora, bo mimo wszystko ci pierwsi uprzykrzają życie
              głównie sobie samym.
              • psychopata.z.borderline Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:26
                daj moherom taką kasę a zobaczysz...
          • psychopata.z.borderline PS. odp. na Twoje pytanie 10.07.05, 14:20
            katoliccy rycerze buszmena np.
    • hansii Nie caly ISLAM lecz jego fundamentalistyczny odlam 10.07.05, 14:15
      polecam wpadniecie na forum Swiat, gdzie dyskutujemy o tym od lat.

Hiszpanscy konkwistadorzy, czy Swieta Inkwizycja 500 lat temu,
      tez zabijali miliony ludzi w imie Chrzescijanstwa.

Ale to nie cale Chrzecijanstwo bylo zbrodnicze, tylko jego odlamy.
      Islam jest dzis na tym etapie, co Chrzescijanstwo 500 lat temu.

Ale obciazanie wzystkich wyznawcow islamu, za dzialania ich
      fundamentalistycznych ugrupowan
      (jak np. Talibowie, ktorych nalezy z zelazna konsekwencja zwalczac)

jest bledem i falszem.

J.K.
      • psychopata.z.borderline Re: Nie caly ISLAM lecz jego fundamentalistyczny 10.07.05, 14:16
        talibani mieli sponsoring. powiedz mi tylko skąd bo nie wiem
        • hansii Z Pakistanu - a nie jak chcesz uslyszec z USA 10.07.05, 14:23

> talibani mieli sponsoring. powiedz mi tylko skąd bo nie wiem<

I bynajmniej nie w imie religijnych, lecz narodowych interesow Pakistanu
          w jego walce z Indiami.
          W polityce, siedzie wiele lat, dziewcze, wiec jak masz madre pytania,
          to pytaj.
          Ale pamietaj, ze na te MNIEJ MONDRE odpowiadal nie bede.

Talibowie sa wiec niejako "produktem ubocznym" sowieckich prob osadzenia
          komunizmu w Afganistzanie.
          • psychopata.z.borderline to kolejne w takim razie... 10.07.05, 14:25
            kto sponsorował Pakistan?
            • hansii Saudi Arabia... 10.07.05, 14:28

> kto sponsorował Pakistan?
              >
              Arabia Saudyjska (a nie jak mylnie sadzisz - USA)
              • psychopata.z.borderline a skad Ty wiesz, co ja myśle, co? 10.07.05, 14:29

• hansii Re: a skad Ty wiesz, co ja myśle, co? 10.07.05, 14:32
                  wspomnialem, ze bede odpowiadal tylko na MONDRE pytania...
                  • psychopata.z.borderline Re: a skad Ty wiesz, co ja myśle, co? 10.07.05, 14:37
                    zanim przejdziemy do MONDRYCH pytań, to:
                    1. nie zwracaj sie do mnie tonem protekcjonalnym- nie jestem dla Ciebie
                    dziewcze, dziecko, nie jestem małą dziewczynką, którą duchami straszą
                    2. Nie jestem świeta Krowa, Której KK Klan przysłonił zmysły

Więc proszę, żeby odpowiedzi też były MONDRE
                    • hansii prosic Ci wolno, dziewcze... 10.07.05, 14:48

> zanim przejdziemy do MONDRYCH pytań, to:
                      > 1. nie zwracaj sie do mnie tonem protekcjonalnym- nie jestem dla Ciebie
                      > dziewcze, dziecko, nie jestem małą dziewczynką, którą duchami straszą
                      > 2. Nie jestem świeta Krowa, Której KK Klan przysłonił zmysły
                      >
                      > Więc proszę, żeby odpowiedzi też były MONDRE
                      >

Dopoki bedziesz pisac na tym forum: "JA TO, JA TAMTO. Nie obchodza mnie inni"
                      - czyli robic z siebie pepek Swiata - odpowiednio do Twojego zachowania bedziesz
                      przeze mnie traktowana.
                      • psychopata.z.borderline Re: prosic Ci wolno, dziewcze... 10.07.05, 14:50
                        widzisz Hansii, dzieki temu wiem, że jak mnie coś boli, znaczy, że innych tez
                        może i nie rozmyslam że o moim postepowaniu rozstrzygnie sąd ostateczny...
                        • hansii Prosic Ci wolno... 10.07.05, 14:56

> widzisz Hansii, dzieki temu wiem, że jak mnie coś boli, znaczy, że innych tez
                          > może i nie rozmyslam że o moim postepowaniu rozstrzygnie sąd ostateczny...

Uwaga od serca: Ty nie zyjesz historia, nie zyjesz przyszloscia..
                          Zyjesz tylko terazniejszoscia.
                          Poniewaz Ci zle nie zycze, to tylko uprzejmie zwracam Ci na to uwage,
                          ze sama dokonujesz wlasnej autodestrukcji.
                          Tyle, ze robisz to na raty i spokojnie.
                          Szkoda zycia.. Kazdego.
                          Takze i Twojego.
                          Wez sie w garsc.
                          Spojrz trzy kroki za siebie
                          Trzy kroki przed siebie.
                          Wejdz na kopiec Kosciuszki i rozejrzyj sie.
                          jutro bedzie nowy dzien.
                          Moze inny?
                          Jesli tylko zechcesz.

bye.

• psychopata.z.borderline Re: Prosic Ci wolno... 10.07.05, 15:01
                            będzie inny, juz to wiem
              • hansii dodatek: dokladnieJ 10.07.05, 14:30
                hansii napisał:

> psychopata.z.borderline napisała:
                >
                > > kto sponsorował Pakistan?
                > >
                > Arabia Saudyjska (a nie jak mylnie sadzisz - USA)

I nie rzad Arabii Saudyjskiej - ten wspolpracuje z USA.

lecz bogaci szejkowie Arabscy o fundamentalistycznym nastawieniu
                (Saudi Arabia - to bajecznie bogaty kraj.. lecz tylko dla naftowych szejkow)
                • psychopata.z.borderline wiec polaryzacja... 10.07.05, 14:31

• sweetnighter Re: dodatek: dokladnieJ 10.07.05, 15:09
                  mudzahedinow w afganistanie wspieraly (_poprzez_ pakistan, informacja dla
                  naiwnych) - zarowno cia, jak i arabia saudyjska. cia przekazala im do 1990 roku
                  jakies miliard dolarow w samym uzbrojeniu, byly tez szkolenia, itp.
                  • psychopata.z.borderline Re: dodatek: dokladnieJ 10.07.05, 15:10
                    ale to jest taboo
                  • hansii w polityce ciagle ci sie myli - widze. 10.07.05, 15:24
                    sweetnighter napisał:

> mudzahedinow w afganistanie wspieraly (_poprzez_ pakistan, informacja dla
                    > naiwnych) - zarowno cia, jak i arabia saudyjska. cia przekazala im do 1990
                    roku
                    >
                    > jakies miliard dolarow w samym uzbrojeniu, byly tez szkolenia, itp.

Ciagle Ci sie myla Mudzahedini z talibami.?
                    Napisalem, ze nie mam czasu dzis na dyskusje.

Mudzahedini sa tym dla Afganistzanu, czym np. KK dla Polski

Talibowie - to jak Liga Polskich rodzin + Rydzyk. (ale 10 razy gorzej)

przykro mi, ze nie dostrzegasz roznicy.

nie mam juz czasu na dyskusje
                    • sweetnighter Re: w polityce ciagle ci sie myli - widze. 10.07.05, 15:43
                      nie stary, co tobie sie myli - "jak zwykle". dzisiejsi talibowie byli wowczas
                      jedna z frakcji (najbardziej fundamentalistyczna) mudzahedinow, ktory to termin
                      byl uzywany w rozumieniu duzo szerszym niz dzis, na oznaczenie wszystkich sil
                      walczacych z sowietami. jasne, po wyrzuceniui sowietow podzialy sie
                      sformalizowaly - np. sojusz polnocny z masudem, z drugiej strony talibowie
                      wlasnie - ale mowienie, ze cia wspieralo "dobrych mudzaheinow", a nie zlych -
                      jest smieszne. wszystkie ich frakcje zreszta opieraly sie w swej retoryce
                      politycznej na islamie.
    • marecki997 Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:28
      andy_b spytał:

> Kiedy ostatnio jakiś katolicki fanatyk kogoś zabił
      > albo podłożył bombę w metrze?

Oj, było takich paru. Na przykład ten staruszek z USA, który w proteście
      przeciwko przeprowadzaniu aborcji zastrzelił ginekologa, a pod kolejny gabinet
      przygotowywał już bombkę. A terroryści z IRA to niby co - w końcu Londyn też
      atakowali. Ale fanatyzm nie musi wiązać się z konkretną religią - może być
      związany z pozareligijnymi ideologiami. Czy Timothy McVeigh był muzułmaninem?
      • andy_b Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:37
        marecki997 napisał:

> > Kiedy ostatnio jakiś katolicki fanatyk kogoś zabił
        > > albo podłożył bombę w metrze?
        >
        > Oj, było takich paru. Na przykład ten staruszek z USA, który w proteście
        > przeciwko przeprowadzaniu aborcji zastrzelił ginekologa, a pod kolejny gabinet
        > przygotowywał już bombkę.

Sprawdź czy on był katolikiem.
        Ponadto, nadal istnieje pewna dystynkcja - to nie to samo co masowy terroryzm.

> A terroryści z IRA to niby co - w końcu Londyn też
        > atakowali. Ale fanatyzm nie musi wiązać się z konkretną religią - może być
        > związany z pozareligijnymi ideologiami. Czy Timothy McVeigh był muzułmaninem?

Zgadza się. Ale rzadko która religia ma wpisaną w swoją treść fanatyzm tak
        silnie jak Islam.
        • psychopata.z.borderline Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:38
          Islam, podobnie jak chrześcijaństwo jest z założenia religia pokojową
          • andy_b Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:40

> Islam, podobnie jak chrześcijaństwo jest z założenia religia pokojową

ta jasne, jego cel jest taki, żeby wszyscy wyznali wiarę w Allacha. Wtedy będzie
            pokój.
            • psychopata.z.borderline Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:42
              a katole zakładaja jedyną słuszna wiare w boga i co?
              • andy_b Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:46

> a katole zakładaja jedyną słuszna wiare w boga i co?

Ta jasne, ale od czasu Zakonu Krzyżackiego i innych podobnych sympatycznych
                organizacji perswadujących niewiernym dobitnie że krzyż rulez minęło jednak parę
                wieków. I, jednak, Chrystus - jak się Biblię poczyta - absolutnie żadnych takich
                działań nie zalecał. Mahomet natomiast jak najbardziej.
                • psychopata.z.borderline Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:47
                  gdzieś było napisane "bóg z nami" i przyjmowano i hucznie w watykanie...
        • marecki997 Re: Islam to najbardziej niebezpieczna religia św 10.07.05, 14:41
          Ten pan uważał się za ostatniego na świecie prawdziwego katolika, tak samo jak
          ludzie z Brygad Al-Aksy uważają się za prawdziwych muzułmanów.
    • rybolog Wolnosc dla Milosevica! 10.07.05, 14:38
      On jedyny moze zbawic swiat. Tu link, wpisujcie sie:)
      www.icdsm.org/
      Nigdy nie bede popieral religii ktora mowi, ze chivaska nie wolno pic. :)
      • psychopata.z.borderline a ja zadnej nigdy nie będę popierac 10.07.05, 14:39

• rybolog To tutaj... 10.07.05, 14:41
          www.marxists.org/archive/marx/works/1847/11/prin-com.htm
          • psychopata.z.borderline niekoniecznie 10.07.05, 14:42

• rybolog Re: niekoniecznie 10.07.05, 14:43
              dlaczego nie...
              • psychopata.z.borderline Re: niekoniecznie 10.07.05, 14:45
                a do czego mi to
                • rybolog Re: niekoniecznie 10.07.05, 14:47
                  np. dla poprawienia humoru
                  • psychopata.z.borderline Re: niekoniecznie 10.07.05, 14:48
                    mnie to przeraża:(
                    • rybolog Re: niekoniecznie 10.07.05, 14:50
                      nie boj sie...
                      • psychopata.z.borderline Re: niekoniecznie 10.07.05, 15:00
                        łatwo Ci sie mówi Rybie, Ty doświadczyłes wiecej tego życia, masz np. córke,
                        zobaczyłes cos wiecej, niz ja. Czemu jakas menda ma mi to zabrac pozbawiajac
                        zycia w metrze czy gdziekolwiek. Ja nie robie niczego, co mogłoby narazić życie
                        innych
          • rybolog Re: To tutaj...jeszcze raz 10.07.05, 14:43
            www.marxists.org/archive/marx/works/1847/11/prin-com.htm
    • andy_b W sumie to po cholere my tu o tym dyskutujemy 10.07.05, 14:47
      to zdaje się miało być forum o psychologi...
      Może lepiej się pochylić nad tym po co ludziom figura taka jak Allach?
      • rybolog Re: W sumie to po cholere my tu o tym dyskutujemy 10.07.05, 14:49
        To jak najbardziej temat na psychologie. Wiesz dlaczego takie posty sa
        produkowane? Strach, lek, wscieklosc itd. przezwyciezaja rozum...
        • andy_b Re: W sumie to po cholere my tu o tym dyskutujemy 10.07.05, 14:51
          rybolog napisał:

> To jak najbardziej temat na psychologie. Wiesz dlaczego takie posty sa
          > produkowane? Strach, lek, wscieklosc itd. przezwyciezaja rozum...

Ale to wiesz, są takie odruchy na sucho. Myślę, że nikt tutaj nie zetknął się
          osobiście z muzułmańskimi fanatykami, kto wie ilu w ogóle zetknęło się z
          Islamem, przejrzało Koran albo poczytało co mówią imamowie.
          Ja nie biorę tej dyskusji poważnie.
          • rybolog Re: W sumie to po cholere my tu o tym dyskutujemy 10.07.05, 14:54
            Nie wolno brac tej dyskusji na powaznie...Akurat mam stycznosc z wyznawcami
            Islamu w UK. Sa wsciekli i przerazeni tym co sie stalo. I to chyba bardziej niz
            sami Anglicy.
            • andy_b Re: W sumie to po cholere my tu o tym dyskutujemy 10.07.05, 15:00
              rybolog napisał:

> Nie wolno brac tej dyskusji na powaznie...Akurat mam stycznosc z wyznawcami
              > Islamu w UK. Sa wsciekli i przerazeni tym co sie stalo. I to chyba bardziej niz
              > sami Anglicy.

Wiesz co, ja myślę, że wszyscy ludzie niezależnie od korzeni chcą po prostu być
              szczęśliwi, żyć doświadczając możliwie wielu dobrych wrażeń i możliwie mało
              cierpienia. Wszyscy generalnie chcą dobrze, tylko mają z tym różne problemy,
              głównie z niewiedzy na temat siebie, świata a co najważniejsze tego co będzie.

I muzułmanie nie są wyjątkiem, też chcą spokojnie żyć, mieć co jeść i
              doświadczać miłości. Problem w tym, że muszą się uporać ze swoją religią, która
              im w tym nie pomaga a ściślej z taką a nie inną jej interpretacją. Islam może
              być pokojowy i tolerancyjny, bo już w historii bywał, akurat wtedy kiedy
              chrześcijaństwo nie było. Jednak myślę, że muzułmanie musieliby nabrać takiego
              samego dystansu do Koranu jak chrześcijanie do Biblii. Różnica polega na tym, że
              Chrystus swoim pełnym miłości i pokoju przesłaniem pozwala spojrzeć z takim
              właśnie dystansem na pełen okrucieństw i prymitywizmu Stary Testament.
              Muzułmanie nie mają tego luksusu, przesłanie Mahometa jest bardzo nierówne
              zmieniało się wraz z jego życiem jednak oni uważają, że każda literka w Koranie
              pochodzi wprost od Allacha i basta. Czeka ich ciężka praca i wiele problemów
              zanim głębokie duchowe praktyki, które w Islamie też są obecne, pozwolą im
              spojrzeć z mniejszym napięciem na świat i własną świętą księgę.
              • rybolog Re: W sumie to po cholere my tu o tym dyskutujemy 10.07.05, 21:56
                Wszystkich czeka ciezka praca, zarowno chrzescijan jak i muzulmanow. Wystarczy
                zrozumienie, ze to wszystko sie dzieje nie w imie Chrystusa czy Allacha...tylko
                dla zdobycia wladzy nad poddanymi tych wiar. Niestety, to co proste jest
                zazwyczaj najtrudniejsze do osiagniecia. Tu nie ma trudnych pytan. Jest jedno
                proste: zabijac czy nie?
        • psychopata.z.borderline Re: W sumie to po cholere my tu o tym dyskutujemy 10.07.05, 14:51
          dokładnie Rybie, a teraz są powody do obaw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka