marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:24 mi-123 napisała: > Pamietasz? Jakże mogłabym zapomnieć. Rekordy postowe my bili..., ale Gf pomagała, też chciała na grzyby. Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:27 marusia_ogoniok napisała: > mi-123 napisała: > > > Pamietasz? > > Jakże mogłabym zapomnieć. Rekordy postowe my bili..., ale Gf pomagała, też > chciała na grzyby. Może pomagała, a może przeszkadzała:)Kto to wie? Ktoś tu chce na lwy...ale to chyba nie Gf... Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:29 wspomnien czar;))) a mozna tez na ryby? Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:34 Z tych grzybów to o ile dobrze pamiętam my na minetkę zeszli - sztukę podówczas na Litwie nie znaną... i czyjeś organy płciowe... bodaj czy nie pana Tadeusza... no jak to dzielny wojak szwejk powiadał: jak tam było tak tam było, jeszcze nigdy tak nie było żeby jakos nie było.... Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:39 marusia_ogoniok napisała: > Z tych grzybów to o ile dobrze pamiętam my na minetkę zeszli - sztukę podówczas > > na Litwie nie znaną... i czyjeś organy płciowe... bodaj czy nie pana > Tadeusza... no jak to dzielny wojak szwejk powiadał: jak tam było tak tam było, > > jeszcze nigdy tak nie było żeby jakos nie było.... Ano zeszliśmy... do czego przyczyniła się niewątpliwie Gf...O minarety też zahaczyliśmy...I nie cytuj Mi wojaka akurat w takim momencie, bo zrobiło się minorowo:( A nie tak chyba byc powinno. Jakie jak jakos tam?? To już lepiej zacytuj Tadeusza.... to bardziej może tu kogoś "zakręcić"....hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:41 mi-123 napisała: > marusia_ogoniok napisała: > > > Z tych grzybów to o ile dobrze pamiętam my na minetkę zeszli - sztukę > podówczas > > > > na Litwie nie znaną... i czyjeś organy płciowe... bodaj czy nie pana > > Tadeusza... no jak to dzielny wojak szwejk powiadał: jak tam było tak tam > > było, > > > > jeszcze nigdy tak nie było żeby jakos nie było.... > > Ano zeszliśmy... do czego przyczyniła się niewątpliwie Gf...O minarety też > zahaczyliśmy...I nie cytuj Mi wojaka akurat w takim momencie, bo zrobiło się > minorowo:( A nie tak chyba byc powinno. Jakie jak jakos tam?? > To już lepiej zacytuj Tadeusza.... to bardziej może tu > kogoś "zakręcić"....hahahaha Chodzi Ci o to, to to... co chłopstwo i pospólstwo ch.. ujem go nazywa? /zaznaczam, że tylko chłopstwo i pospólstwo... a ciekawe jak ciekawa Alaaa6... go bierze i nazywa?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:45 marusia_ogoniok napisała: > Chodzi Ci o to, to to... co chłopstwo i pospólstwo ch.. ujem go nazywa? > /zaznaczam, że tylko chłopstwo i pospólstwo... a ciekawe jak ciekawa Alaaa6... > go bierze i nazywa?:) Hahaha, na pewno nie widelcem, chociażby z tej przyczyny, że ona wszędzie musi nos swój wsadzić. :):) Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:47 mi-123 napisała: > marusia_ogoniok napisała: > > > Chodzi Ci o to, to to... co chłopstwo i pospólstwo ch.. ujem go nazywa? > > /zaznaczam, że tylko chłopstwo i pospólstwo... a ciekawe jak ciekawa > Alaaa6... > > go bierze i nazywa?:) > Hahaha, na pewno nie widelcem, chociażby z tej przyczyny, że ona wszędzie musi > nos swój wsadzić. :):) wy sie cieszcie ,ze poswieca swoj nos;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:52 alaaa6 napisała: > wy sie cieszcie ,ze poswieca swoj nos;)))) Mamy dość dużo powodów do cieszenia,że nos Twój nam absolutnie do szczęścia nie nużen kluseczko. Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:59 mi-123 napisała: > alaaa6 napisała: > > > wy sie cieszcie ,ze poswieca swoj nos;)))) > > Mamy dość dużo powodów do cieszenia,że nos Twój nam absolutnie do szczęścia > nie nużen kluseczko. nie jestem kluseczka tlumoczku... i dlaczego ma mnie obchdzic wasze szczescie.. paczcie jak mnie szlchta traktuje...buuuu czuje sie dysktrymonowana... Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:02 alaaa6 napisała: > paczcie jak mnie szlchta traktuje...buuuu > czuje sie dysktrymonowana... No patrzcie, patrzcie....A siem nauczycie:) Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:04 mi-123 napisała: > alaaa6 napisała: > > > paczcie jak mnie szlchta traktuje...buuuu > > czuje sie dysktrymonowana... > > No patrzcie, patrzcie....A siem nauczycie:) patrzam ,patrzam ,,,,i nic nie widze;)) ale wierze ze to bedzie temat stulecia...dalej;) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:07 alaaa6 napisała: > mi-123 napisała: > > > alaaa6 napisała: > > > > > wy sie cieszcie ,ze poswieca swoj nos;)))) > > > > Mamy dość dużo powodów do cieszenia,że nos Twój nam absolutnie do szczę > ścia nie nużen kluseczko. > > nie jestem kluseczka tlumoczku... > i dlaczego ma mnie obchdzic wasze szczescie.. > > paczcie jak mnie szlchta traktuje...buuuu > czuje sie dysktrymonowana... "la la, lalala..., la la, lalala.....la la, lalala...la la, lalala.... ... forumek wciąga nas od głowy do pięt, wypala oczy suszy ciało i krew... i tylko trata ta, zgrzyta w zębach piach....wqu..enie wypala brzuchy..., braterska miłość tarmosi nasze ciuchy....... la la, lalala..., la la, lalala.....la la, lalala...la la, lalala.... hahahahaha.......... tylko piach...suchy piaach.... suchy...suchy...." Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:09 marusia_ogoniok napisała: > alaaa6 napisała: > > > mi-123 napisała: > > > > > alaaa6 napisała: > > > > > > > wy sie cieszcie ,ze poswieca swoj nos;)))) > > > > > > Mamy dość dużo powodów do cieszenia,że nos Twój nam absolutnie do > szczę > > ścia nie nużen kluseczko. > > > > nie jestem kluseczka tlumoczku... > > i dlaczego ma mnie obchdzic wasze szczescie.. > > > > paczcie jak mnie szlchta traktuje...buuuu > > czuje sie dysktrymonowana... > > "la la, lalala..., la la, lalala.....la la, lalala...la la, lalala.... > ... forumek wciąga nas od głowy do pięt, wypala oczy suszy ciało i krew... i > tylko trata ta, zgrzyta w zębach piach....wqu..enie wypala brzuchy..., > braterska miłość tarmosi nasze ciuchy....... > la la, lalala..., la la, lalala.....la la, lalala...la la, lalala.... > hahahahaha.......... > tylko piach...suchy piaach.... suchy...suchy...." ;)) nie wiem jak cie w twoim bolu pocieszyc... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:49 mi-123 napisała: > marusia_ogoniok napisała: > > > Chodzi Ci o to, to to... co chłopstwo i pospólstwo ch.. ujem go nazywa? > > /zaznaczam, że tylko chłopstwo i pospólstwo... a ciekawe jak ciekawa > Alaaa6... > > go bierze i nazywa?:) > Hahaha, na pewno nie widelcem, chociażby z tej przyczyny, że ona wszędzie musi nos swój wsadzić. :):) no pewnie, że nie widelcem... toż to, to to miało jedenście cali, grube jak ręka w kiści, twarde jak ze stali... ...chyba że pełnym kompletem sztućców... na plasterki wpierw kroi... a potem dopiero do nosa wsadza...:) Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:46 zaznaczam, że tylko chłopstwo i pospólstwo... a ciekawe jak ciekawa Alaaa6... go bierze i nazywa?:) ;))) nie lubie jak Betty ma duzo pracy,,, ;))) i dlatego ;)))ci nie odpowiem... ale jak mi sie zechce....;))) napisze na priva;)) Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:49 mi-123 napisała: > To już lepiej zacytuj Tadeusza.... to bardziej może tu > kogoś "zakręcić"....hahahaha Ja, jestem dzisiaj strasznie zakręcona, w pieleszach zakręcona, i szukam zakręconych "blechw" . Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:55 mi-123 napisała: > Czy to naprawdę Ty?:):) A jasne :) kicham , prycham, Majki chwytam, a teraz czas na odpowiedni orzeźwiający poczęstunek:( Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:57 samocha napisała: > A jasne :) kicham , prycham, Majki chwytam, > a teraz czas na odpowiedni orzeźwiający poczęstunek:( Zdrowiej nam prędziudko, bo grzyby czekajom:) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:54 samocha napisała: > mi-123 napisała: > > > To już lepiej zacytuj Tadeusza.... to bardziej może tu > > kogoś "zakręcić"....hahahaha > > Ja, jestem dzisiaj strasznie zakręcona, > w pieleszach zakręcona, > i szukam zakręconych "blechw" . Twój Biały Ch poraził mojego obronnego blechawami.... niech no ja go dopadne, a mnie chyba trwale gg padło... dobrze, że cały komp nie wybuchł i nic nie wiem co w szerokim.... Mi na to konta bździarskiego założyła:) Jak cenne Samosia.... kiedy w bór pobliski się wyszykujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:00 marusia_ogoniok napisała: Mi na to konta bździarskiego założyła:) Maruśka, no wiesz.... ? Mi się bżdzić nigdy nie che, ja ino dla paddzierżania razgawora... te grzyby, ale może być o borsuczku:) Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:06 marusia_ogoniok napisała: > samocha napisała: > > > mi-123 napisała: > > > > > To już lepiej zacytuj Tadeusza.... to bardziej może tu > > > kogoś "zakręcić"....hahahaha > > > > Ja, jestem dzisiaj strasznie zakręcona, > > w pieleszach zakręcona, > > i szukam zakręconych "blechw" . > Twój Biały Ch poraził mojego obronnego blechawami.... niech no ja go dopadne, a > > mnie chyba trwale gg padło... dobrze, że cały komp nie wybuchł i nic nie wiem > co w szerokim.... Mi na to konta bździarskiego założyła:) > Jak cenne Samosia.... kiedy w bór pobliski się wyszykujesz? Tiaaa..a ja myślałam, że mój B CH już postępy w obronności zrobił. Czarno widzę , chyba trzeba zrobić trzy kropki .. Oj cenne ... Ty Mi powiedz Maruśia, co Ci teraz bardziej potrzebne? granatowe kuleczki? żółtki? a może kolorowa karta ? Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:12 samocha napisała: > Ty Mi powiedz Maruśia, co Ci teraz bardziej potrzebne? > granatowe kuleczki? żółtki? a może kolorowa karta ? W sumie to wsio ryba. O żółtkach zero info, granatowe są pewne, a kolorowa? szto eto za czort? Najważniejsze aby drzeć... jutro mozesz? Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:20 marusia_ogoniok napisała: > samocha napisała: > > > Ty Mi powiedz Maruśia, co Ci teraz bardziej potrzebne? > > granatowe kuleczki? żółtki? a może kolorowa karta ? > > W sumie to wsio ryba. O żółtkach zero info, granatowe są pewne, a kolorowa? > szto eto za czort? Najważniejsze aby drzeć... jutro mozesz? o żesz.. :) karta graficzna.... Jutro? ja teraz wykrztuszam :).. a na długo? a jak ma być? a na onecie któś cóóóś sprawdzał? Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:25 samocha napisała: > marusia_ogoniok napisała: > > > samocha napisała: > > > > > Ty Mi powiedz Maruśia, co Ci teraz bardziej potrzebne? > > > granatowe kuleczki? żółtki? a może kolorowa karta ? > > > > W sumie to wsio ryba. O żółtkach zero info, granatowe są pewne, a kolorow > a? > > szto eto za czort? Najważniejsze aby drzeć... jutro mozesz? > > o żesz.. :) karta graficzna.... > Jutro? ja teraz wykrztuszam :).. a na długo? a jak ma być? a na onecie któś > cóóóś sprawdzał? Ano Mi sie chciało sprawdzić...Ma być wybornie...słoneczko na niebiosach.... to co? drzemy po granatowe na dżemy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:27 samocha napisała: > marusia_ogoniok napisała: > > > samocha napisała: > > > > > Ty Mi powiedz Maruśia, co Ci teraz bardziej potrzebne? > > > granatowe kuleczki? żółtki? a może kolorowa karta ? > > > > W sumie to wsio ryba. O żółtkach zero info, granatowe są pewne, a kolorow > a? > > szto eto za czort? Najważniejsze aby drzeć... jutro mozesz? > > o żesz.. :) karta graficzna.... > Jutro? ja teraz wykrztuszam :).. a na długo? a jak ma być? a na onecie któś > cóóóś sprawdzał? ... gasnie mi diabeł, nie wiem czy jak usłyszał o graficznej czy o tym, ze nigdy nie pękasz... a w kibinimatier z onetem, pasłała ja jewo nach uj...:P Gotowam natychmiast....:)... Mi daj opinie:) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:31 mi-123 napisała: > Opinia wydana powyżej... No to konkrety.... poprosze:) Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:35 marusia_ogoniok napisała: > mi-123 napisała: > > > Opinia wydana powyżej... > > No to konkrety.... poprosze:) Też bym chciała je znać :).. kurcze.... ależ ja wykrztuszam.. nawet elementów lesnych nie wystawiłam przed okno:( Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:35 marusia_ogoniok napisała: > mi-123 napisała: > > > Opinia wydana powyżej... > > No to konkrety.... poprosze:) Ja jeno muszę to drożdzowe z granatowym:) mojej mamci podrzucić i parę innych nużnych rzeczy. Proponuję, coby Samośka się dobrze wygrzała pod piernatami, wyspała, i dała cynka nam, kiedy wyrusza. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:39 mi-123 napisała: > marusia_ogoniok napisała: > > > mi-123 napisała: > > > > > Opinia wydana powyżej... > > > > No to konkrety.... poprosze:) > > Ja jeno muszę to drożdzowe z granatowym:) mojej mamci podrzucić i parę innych > nużnych rzeczy. Proponuję, coby Samośka się dobrze wygrzała pod piernatami, > wyspała, i dała cynka nam, kiedy wyrusza. Gotowam od świtu albo... choćby i zaraz.... Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:43 marusia_ogoniok napisała: > Gotowam od świtu albo... choćby i zaraz.... Soł...goł....:) Ale może jednak wstrzymaj siem do świtu..... Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:44 Razem do mamci? tzn :) ja do drzwi..a wieczorem wracamy do chatek? czy jedziemy do wspólnej chatki..? no musze myśleć o obronnym, siem stęsknił :) Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:47 samocha napisała: > Razem do mamci? tzn :) ja do drzwi..a wieczorem wracamy do chatek? czy jedziemy > > do wspólnej chatki..? no musze myśleć o obronnym, siem stęsknił :) No ba... wiadomo, że Becha jest ważny... Noooo, możem i do wspólnej... Jak tam zechceta.... Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:56 Nooo,cośta zamilkli? Ja siem wyraziłam, a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:57 Maruśka.. siem deklaruj:) noc spedzamy w lesie na korowej polanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:13 samocha napisała: > Maruśka.. siem deklaruj:) > noc spedzamy w lesie na korowej polanie ? Ja za!.... zawsze idę na całokształt....na ćwierć gwizdka to tu tylko dymają a potem na 1/100 gwizdka o tym piszą.... buuuuuu... Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:17 marusia_ogoniok napisała: > samocha napisała: > > > Maruśka.. siem deklaruj:) > > noc spedzamy w lesie na korowej polanie ? > Ja za!.... zawsze idę na całokształt....na ćwierć gwizdka to tu tylko dymają a > potem na 1/100 gwizdka o tym piszą.... buuuuuu... I tym optymistycznym akcentem.....Pora na telesfora co? Kładziem siem, bo jutro tyż jest dzień...A do tego zapowiadający się oczeń ciekawie:):) Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:22 mi-123 napisała: > marusia_ogoniok napisała: > > > samocha napisała: > > > > > Maruśka.. siem deklaruj:) > > > noc spedzamy w lesie na korowej polanie ? > > Ja za!.... zawsze idę na całokształt....na ćwierć gwizdka to tu tylko dym > ają > a > > potem na 1/100 gwizdka o tym piszą.... buuuuuu... > > I tym optymistycznym akcentem.....Pora na telesfora co? Kładziem siem, bo jutro > > tyż jest dzień...A do tego zapowiadający się oczeń ciekawie:):) jasne idem w pilesze bu.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:23 mi-123 napisała: > marusia_ogoniok napisała: > > > samocha napisała: > > > > > Maruśka.. siem deklaruj:) > > > noc spedzamy w lesie na korowej polanie ? > > Ja za!.... zawsze idę na całokształt....na ćwierć gwizdka to tu tylko dym > ają > a > > potem na 1/100 gwizdka o tym piszą.... buuuuuu... > > I tym optymistycznym akcentem.....Pora na telesfora co? Kładziem siem, bo jutro > > tyż jest dzień...A do tego zapowiadający się oczeń ciekawie:):) Jasne... trza spocząć, choć ja jeszcze nie zapadam ..całkiem... z Akumem mi trza trochę..... Czekam na cynk od świtu... chyba mi na serio trzasło gg... jutro wgram drugie, obaczy się.... jakby co to dotłuczemy w tym wątku:)..... dobranoc wszystkim..... bździarzom Do jutra Mi, Samosia.... ale nas Komandos namierzył i wątek zaszczycił.... ażem się obtarła....:).... paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:26 Jasne, psy mogą posłużyć, jako ta deska wrazie co... Buuuu wielkie i do juterka ze sprzętem..:) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:30 mi-123 napisała: > Jasne, psy mogą posłużyć, jako ta deska wrazie co... Buuuu wielkie i do juterka ze sprzętem..:) Buuuuuuuu.... pust' budiet te 90:) Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:32 marusia_ogoniok napisała: > mi-123 napisała: > > > Jasne, psy mogą posłużyć, jako ta deska wrazie co... Buuuu wielkie i do > juterka ze sprzętem..:) > Buuuuuuuu.... pust' budiet te 90:) A jakich 90 mowa?:) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:35 mi-123 napisała: >> > Buuuuuuuu.... pust' budiet te 90:) > A jakich 90 mowa?:) Postach.... użie pierebiezali....:) Pabuuuuuuuuuuuuu.............. Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:38 marusia_ogoniok napisała: > mi-123 napisała: > > >> > Buuuuuuuu.... pust' budiet te 90:) > > A jakich 90 mowa?:) > Postach.... użie pierebiezali....:) > Pabuuuuuuuuuuuuu.............. A tego tom nie wiedziała, bo cały czas mam otwarty only nasz wąteczek i tylko go odświeżam....Na resztę nie zwracam nawet....:( No to paaaabuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:21 Co do całokształtu.. to ja ci wierzę :) tylko nie zapomnij ze spiżarki.. odpowiednich opakowań.. :) ach jak ja uwielbiam semesy słać:) buuu....:) Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:24 samocha napisała: > Co do całokształtu.. to ja ci wierzę :) > tylko nie zapomnij ze spiżarki.. odpowiednich opakowań.. :) > ach jak ja uwielbiam semesy słać:) > buuu....:) To ślij je z kompa:) proste conie? tym sposobem siem zmówim wsie... Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:48 > a mozna tez na ryby? Na ryby to chodzą Ci, co potrzebują psychologicznego wsparcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:53 samocha napisała: > > a mozna tez na ryby? > > Na ryby to chodzą Ci, > co potrzebują psychologicznego wsparcia :) Czy, aby na pewno? Bo wali Mi sie wtedy koncepszyn...:( Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 21:59 mi-123 napisała: > samocha napisała: > > > > a mozna tez na ryby? > > > > Na ryby to chodzą Ci, > > co potrzebują psychologicznego wsparcia :) > > Czy, aby na pewno? Bo wali Mi sie wtedy koncepszyn...:( Wzięło mnię :) na wspominki, o tym skąd sie biorą dzieci? z kapusty chyba co nie ? :) czas Mi na ryby Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:05 Samośka...poddaję siem, ale nie kapujem co w kapuście...znaczy siem w trawie piszczy...:( Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:11 Mi, kurnia dawałaś psychologiczne wsparcie ..pamiętasz?.. Pana M ..? co mu polecili dla podniesienia :) ducha łowić ryby .. no wspominam ..:) nie mogię ? Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:21 samocha napisała: > Mi, kurnia dawałaś psychologiczne wsparcie > ..pamiętasz?.. Pana M ..? co mu polecili dla podniesienia :) ducha > łowić ryby .. > no wspominam ..:) nie mogię ? Ołki dołki..... siem rozumie... :) A mozesz wsio.... kto, jak kto, ale Ty zawsze...:) Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:11 mi-123 napisała: > Samośka...poddaję siem, ale nie kapujem co w kapuście...znaczy siem w trawie > piszczy...:( no wez sie kobieto w garsc... moze pojdziemy na te grzyby... tylko ja zbieram takie czerwone nakrapiane... na reszcie sie nieznom Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:14 alaaa6 napisała: > na reszcie sie nieznom Na grzyby sama dobieram sobie towarzystwo... doborowe, pierwsza klasa.... Nie masz szans Kluseńko, biorąc pod uwagę, że rzeczywiście nie znasz się na niczym....:( Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:16 mi-123 napisała: > alaaa6 napisała: > > > na reszcie sie nieznom > > Na grzyby sama dobieram sobie towarzystwo... doborowe, pierwsza klasa.... Nie > masz szans Kluseńko, biorąc pod uwagę, że rzeczywiście nie znasz się na > niczym....:( oj !!!zalamalam sie psychiatrycznie... jakie doborowe,,jak on ma 170 w kapeluszu...;)) ja to lubie takie grzybki minimum 189..phi... nie zaimponowalas mi... Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:28 alaaa6 napisała: > oj !!!zalamalam sie psychiatrycznie... > jakie doborowe,,jak on ma 170 w kapeluszu...;)) > ja to lubie takie grzybki minimum 189..phi... > nie zaimponowalas mi... :) te marchewa.. nie wpędzaj chłopców w kompleksy 170 to jest tooooooooo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:41 marusia_ogoniok napisała: > mi-123 napisała: > > > Pamietasz? > > Jakże mogłabym zapomnieć. Rekordy postowe my bili..., ale Gf pomagała, też > chciała na grzyby. Wiem.....pamiętam..... Ty lubiłeś poziomki...Pełną garścią.... Ale to już temat innego chyba..poziomkowego wątka...? Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:45 mi-123 napisała: > Wiem.....pamiętam..... Ty lubiłeś poziomki...Pełną garścią.... > Ale to już temat innego chyba..poziomkowego wątka...? Mi, jak wyglądasz nocą...? - jak w dzień.... jeszcze w kącie wisi mój płaszcz..... :P Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:49 marusia_ogoniok napisała: > Mi, jak wyglądasz nocą...? - jak w dzień.... jeszcze w kącie wisi mój płaszcz..... :P Możesz sprawdzić:) ale zapewniam, że constans:) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:57 mi-123 napisała: > marusia_ogoniok napisała: > > > Mi, jak wyglądasz nocą...? > - jak w dzień.... jeszcze w kącie wisi mój płaszcz..... :P > > Możesz sprawdzić:) ale zapewniam, że constans:) Mineło parę lat.... Słyszę obronnego masz... wtem post przesłałaś mi...:) w nim przeczytałam tak: Czerwone róże, róże są... ...a filetowe bzy..... Cukier ma słodki smak... lecz słodsza jesteś Ty.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:05 marusia_ogoniok napisała: > Mineło parę lat.... > Słyszę obronnego masz... > wtem post przesłałaś mi...:) > w nim przeczytałam tak: > > Czerwone róże, róże są... > ...a filetowe bzy..... > Cukier ma słodki smak... > lecz słodsza jesteś Ty.....:) Słodkie to ja jutro wezmę ze sobą.:) Wsiego drożdżowego z granatowym mamci nie dam, bo siem rozchoruje:(... tak więc jutro se pośpiewamy, jakie słodkie buźki mamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:15 .... a pan Wojski zbierał same muchomory.... Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:16 marusia_ogoniok napisała: > .... a pan Wojski zbierał same muchomory.... jak się okazuje, to nie tylko Wojski...Ciekawa Ala tyż only czerwone....:):) Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:18 mi-123 napisała: > marusia_ogoniok napisała: > > > .... a pan Wojski zbierał same muchomory.... > > jak się okazuje, to nie tylko Wojski...Ciekawa Ala tyż only czerwone....:):) nakrapiane,,,, acha,,,lubie tez kozaki... Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:25 alaaa6 napisała: > mi-123 napisała: > > > marusia_ogoniok napisała: > > > > > .... a pan Wojski zbierał same muchomory.... > > > > jak się okazuje, to nie tylko Wojski...Ciekawa Ala tyż only czerwone....: > ):) > > nakrapiane,,,, > acha,,,lubie tez kozaki... chyba się zwią "czerwone główki" ??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:30 no starajcie sie ...chociaz do 50 wpisow... wpadne jeszcze was ocenic.. Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:32 jasne, zdrzemnij się :) miłego kimania Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:33 Pani A-A-A, pani la-la-la pani A, pani la, pani Ala męża ma, a ten mąż, mąż, mąż pije wciąż, wciąż, wciąż trochę wina, trochę wódki i od tego jest malutki. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:35 mi-123 napisała: > Pani A-A-A, pani la-la-la > pani A, pani la, pani Ala męża ma, > a ten mąż, mąż, mąż pije wciąż, wciąż, wciąż > trochę wina, trochę wódki > i od tego jest malutki. > 50 > :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok [...] 14.08.05, 22:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:38 marusia_ogoniok napisała: > ...a dalej to chyba by trza coś o magii....:)... lub strawestować nieco...:) O magii kosmicznego chyba.....:):) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:42 mi-123 napisała: > marusia_ogoniok napisała: > > > ...a dalej to chyba by trza coś o magii....:)... lub strawestować nieco.. > .:) > > O magii kosmicznego chyba.....:):) ...kosmiczny, mocno kontrolowany... hahahahahahaha.... I zagrał: ch uj jak wicher, niewstrzymanym dechem Niesie w puszcze muzykę i podwaja echem. Umilkła Ala, stali forumowicze zadziwieni Mocą, czystością, dziwną harmoniją pieni. Luty cały kunszt, którym niegdyś w emigracji słynął, Jeszcze raz przed uszami niedopchniętych rozwinął;) Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:43 marusia_ogoniok napisała: > mi-123 napisała: > > > marusia_ogoniok napisała: > > > > > ...a dalej to chyba by trza coś o magii....:)... lub strawestować n > ieco.. > > .:) > > > > O magii kosmicznego chyba.....:):) > > ...kosmiczny, mocno kontrolowany... hahahahahahaha.... > > I zagrał: ch uj jak wicher, niewstrzymanym dechem > Niesie w puszcze muzykę i podwaja echem. > Umilkła Ala, Obserwuje Cie...ty to tak ze lba na poczekaniu? stali forumowicze zadziwieni > Mocą, czystością, dziwną harmoniją pieni. > Luty cały kunszt, którym niegdyś w emigracji słynął, > Jeszcze raz przed uszami niedopchniętych rozwinął;) Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:44 marusia_ogoniok napisała: > mi-123 napisała: > > > marusia_ogoniok napisała: > > > > > ...a dalej to chyba by trza coś o magii....:)... lub strawestować n > ieco.. > > .:) > > > > O magii kosmicznego chyba.....:):) > > ...kosmiczny, mocno kontrolowany... hahahahahahaha.... > > I zagrał: ch uj jak wicher, niewstrzymanym dechem > Niesie w puszcze muzykę i podwaja echem. > Umilkła Ala, stali forumowicze zadziwieni > Mocą, czystością, dziwną harmoniją pieni. > Luty cały kunszt, którym niegdyś w emigracji słynął, > Jeszcze raz przed uszami niedopchniętych rozwinął;) Noooooooo, noooooooo......hahahahahaha Cdn będzie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:53 mi-123 napisała: > marusia_ogoniok napisała: > > > mi-123 napisała: > > > > > marusia_ogoniok napisała: > > > > > > > ...a dalej to chyba by trza coś o magii....:)... lub strawest > ować n > > ieco.. > > > .:) > > > > > > O magii kosmicznego chyba.....:):) > > > > ...kosmiczny, mocno kontrolowany... hahahahahahaha.... > > > > I zagrał: ch uj jak wicher, niewstrzymanym dechem > > Niesie w puszcze muzykę i podwaja echem. > > Umilkła Ala, stali forumowicze zadziwieni > > Mocą, czystością, dziwną harmoniją pieni. > > Luty cały kunszt, którym niegdyś w emigracji słynął, > > Jeszcze raz przed uszami niedopchniętych rozwinął;) > > Noooooooo, noooooooo......hahahahahaha > Cdn będzie?:) Słuchajcie /nie tylko grania Lutego.../ jakieś dziwne ch... je nam posty wycinają... klasyke..... a żeby ich.... pójdziem chyba w piz... znaczy się w pochwy.... Napełnił wnet, ożywił knieje i dąbrowy, Jakby obronne w nie wpuścił i rozpoczął łowy. Bo w grania była niedopchnięcia historyja krótka: Zrazu odzew dźwięczący, rześki: to pobudka; Potem jęki, po jękach skomlą: to obronnych granie; A gdzieniegdzie ton twardszy jak grzmot: to dymanie..... Tu przerwał, lecz kutasa trzymał; wszystkim się zdawało, Że Luty nawija jeszcze, a to echo nawijało:). Odpowiedz Link Zgłoś
alpha01 Moj Boze.....jakze milo! 14.08.05, 22:56 marusia_ogoniok napisała: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx druk.koniecznie druk.i pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Chcem na grzyby:) 15.08.05, 01:14 marusia_ogoniok napisała: > mi-123 napisała: > > > marusia_ogoniok napisała: > > > > > ...a dalej to chyba by trza coś o magii....:)... lub strawestować n > ieco.. > > .:) > > > > O magii kosmicznego chyba.....:):) > > ...kosmiczny, mocno kontrolowany... hahahahahahaha.... > > I zagrał: ch uj jak wicher, niewstrzymanym dechem > Niesie w puszcze muzykę i podwaja echem. > Umilkła Ala, stali forumowicze zadziwieni > Mocą, czystością, dziwną harmoniją pieni. > Luty cały kunszt, którym niegdyś w emigracji słynął, > Jeszcze raz przed uszami niedopchniętych rozwinął;) hihihi...Ty mnie Marus widze milujesz...szesnasty zmysl mi to podpowiada...:))) o dziadkach Ci jeszcze opowiem, nie bojsja, nie olalem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
alpha01 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 22:58 mi-123 napisała: > Pamietasz? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx tez chce.o tak.nawet bylem na grzybach.....w Polsce.....w okolicach 3-miasta Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:00 alpha01 napisał: > mi-123 napisała: > > > Pamietasz? > > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > tez chce.o tak.nawet bylem na grzybach.....w Polsce.....w okolicach 3-miasta a są jakiesz przeszkody ? ja nie wiżu:) Odpowiedz Link Zgłoś
alpha01 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:01 samocha napisała: > alpha01 napisał: > > > mi-123 napisała: > > > > > Pamietasz? > > > > > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > > tez chce.o tak.nawet bylem na grzybach.....w Polsce.....w okolicach 3-mia > sta > > > a są jakiesz przeszkody ? ja nie wiżu:) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx yah.......2 dni temu znalezlismy sie w kanadzie....ale wrzesien........ponownie 3-miasto Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:08 alpha01 napisał: > samocha napisała: > > > alpha01 napisał: > > > > > mi-123 napisała: > > > > > > > Pamietasz? > > > > > > > > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > > > tez chce.o tak.nawet bylem na grzybach.....w Polsce.....w okolicach > 3-mia > > sta > > > > > > a są jakiesz przeszkody ? ja nie wiżu:) > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > yah.......2 dni temu znalezlismy sie w kanadzie....ale wrzesien........ponownie > 3-miasto heh... nic to.... nie wykluczone, że we wrześniu pojedziem jeszcze raz calutką bandą na rykowisko i orzechy do puszczy... jak by nam jednak nie wyszło czy cuś... pojedziecie sami.... Puszcza Białowieska czeka na Was od dawna... i tak sobie czeka....:) Odpowiedz Link Zgłoś
samocha Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:10 Wrzesień tuż, tuż ... Chatka gościnna wraz z trolami :) będzie czekać Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:01 alpha01 napisał: > mi-123 napisała: > > > Pamietasz? > > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > tez chce.o tak.nawet bylem na grzybach.....w Polsce.....w okolicach 3-miasta A my tu wsie czekamy, czekamy... Pisz na priva do Maruski...Koniecznie nam tzreba razem na te grzyby...:) Odpowiedz Link Zgłoś
alpha01 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:04 mi-123 napisała: > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > > tez chce.o tak.nawet bylem na grzybach.....w Polsce.....w okolicach 3-mia > sta > > A my tu wsie czekamy, czekamy... Pisz na priva do Maruski...Koniecznie nam > tzreba razem na te grzyby...:) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Co powiedziec mam......to ze kocham Marusie..........i pewnie ze zostala Ona jedna z blizszych mi osob w moim zyciu.......jakos tak..... Pozdrowka wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
mi-123 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:07 alpha01 napisał: > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > Co powiedziec mam......to ze kocham Marusie..........i pewnie ze zostala Ona > jedna z blizszych mi osob w moim zyciu.......jakos tak..... > Pozdrowka wszystkim. Widać nie Ty jeden darzysz takimi uczuciem... Jej się nie da inaczej.... Pozduffka:) I do wrezśnia w takim razie...konieczie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:27 mi-123 napisała: > alpha01 napisał: > > > mi-123 napisała: > > > > > Pamietasz? > > > > > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > > tez chce.o tak.nawet bylem na grzybach.....w Polsce.....w okolicach 3-mia > sta > > A my tu wsie czekamy, czekamy... Pisz na priva do Maruski...Koniecznie nam > tzreba razem na te grzyby...:) wspominajcie mnie milo;)) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:03 alpha01 napisał: > mi-123 napisała: > > > Pamietasz? > > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > tez chce.o tak.nawet bylem na grzybach.....w Polsce.....w okolicach 3-miasta Czekamy na Ciebie i S.... cały czas... Póki co nad samiuśkim morzem... w gotowości..... za parę dni drzemy wszyscy do Puszczy.... jutro lub pojutrze napisze maila... będę wiedziała więcej i konkretniej..... dzwońcie, wpadajcie... gdzie jesteście? Zabierzecie się z nami czy dojedziecie czy jak? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alpha01 Re: Chcem na grzyby:) 14.08.05, 23:06 marusia_ogoniok napisała: > Czekamy na Ciebie i S.... cały czas... Póki co nad samiuśkim morzem... w > gotowości..... za parę dni drzemy wszyscy do Puszczy.... jutro lub pojutrze > napisze maila... będę wiedziała więcej i konkretniej..... dzwońcie, > wpadajcie... gdzie jesteście? Zabierzecie się z nami czy dojedziecie czy > jak? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx czytam.........pozdrawiam.......napisze.teraz musze isc na 2 godz.pozniej napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
vlad-srollovnik jaki ma cel wygrzebywanie wątków z przeszłosci 17.08.05, 11:03 sami mówicie, zeby do tyłu sie nie oglądać, wiec o co wam chodzi? co to miejsce na wspominki dziadków w stylu ale było fajnie, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: jaki ma cel wygrzebywanie wątków z przeszłosc 17.08.05, 11:09 Dla mnie to jest nowy wątek. Uwierzysz, że nie jestem na bieżąco? Odpowiedz Link Zgłoś
vlad-srollovnik Re: jaki ma cel wygrzebywanie wątków z przeszłosc 17.08.05, 11:11 do 3 p dochodzi 4 powspominać <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: Chcem na grzyby:) 17.08.05, 11:04 Tort z Muchomora Czerwonego trzy dojrzałe, barwne kapelusze muchomora 2 i pół szklanki cukru pudru 5 żółtek kostka masła cytryna dwie łyżki rumu Kapelusze skropić rumem. Utrzeć żółtka z dwiema szklankami cukru pudru i masłem. Dodać drobno posiekaną skórkę z cytryny. Przekładać kapelusze masą. Czerwony kropkowany wierzch tortu oblać lukrem zrobionym z reszty cukru pudru i soku cytrynowego. Jeść powoli. Czekać. O.Tokarczuk "Dom dzienny, dom nocny" polecam fleur Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: Chcem na grzyby:) 17.08.05, 11:07 I na koniec trzeba jeszcze dodać : Smacznego Marusiu & Rjebjata:) (Komandosa proszę nie częstować.) Odpowiedz Link Zgłoś
vlad-srollovnik czy to dziecięce aluzje? 17.08.05, 11:51 "Grzybobranie" "W naszym starym lesie, pięknie jest jesienią, jedne liście są żółte, inne jeszcze się zielenią. Ludzi w lesie mnóstwo, z prostej to przyczyny, Bo w tym roku grzybki bardzo obrodziły. Chodźcie do koszyka, piękne prawdziweczki, I kozaki, i podgrzybki I żółte kureczki. A wy, muchomorki, siedźcie cicho w trawie, bo jak przyjdzie Wojtek, nóżki wam połamie. Zniszczy nakrapiane Piękne kapelusze, A mnie się nie bójcie, Bo ja was nie ruszę" autor - 12 letnia Kamila "Stoi w lesie muchomorek wśród dojrzałych już poziomek. Na swej białej, nagiej nóżce Kapelusik ma czerwony, kapelusik nakrapiany, co ma pełno plamek białych. Stroił się tak i malował, może komuś się podobał. lecz go dzieci nie zerwały, bo prawdziwka już wolały. A czerwony muchomorek nie wytrzymał i ze złości pozieleniał aż z zazdrości" Przemek, lat 11 nawet dzieci wiedzą, że "wszystkie grzyby są jadalne, ale niektóre tylko raz" Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret jeszcze jeden przepis 18.08.05, 14:43 "Słodki deser z purchawek młode(!) białe purchawki masło do smażenia cukier puder Pokroić purchawki w plasterki grubości monety. Nie trzeba grzybów obierać ze skórki, wystarczy zetrzeć z nich ostre brodawki. Na patelni rozgrzać masło i smażyć puchawki na złoty kolor. Podawać do herbaty, posypane cukrem pudrem" pyszne fleur Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: up:) 17.08.05, 15:03 A można i na grzyby Na grzyby - w aromatów pełen las Na grzyby - przed wyjazdem słuchaj sprawdźmy gaz Weźmy czegoś parę kropel A na drzwiach wywieśmy o tem Że ruszyliśmy w sobotę bo powzięlismy ochotę Na grzyby - tu borowik a tam dzik dzik, wściekły na mnie... ech... pociągnijmy sobie łyk nie musimy dużo łykać, by się przestać lękać dzika bo gdyby, gdyby łyk większy to na lwy'by, a dlaczego nie na lwyby ????? Odpowiedz Link Zgłoś
tropinka Re: Chcem na grzyby:) 19.08.05, 19:04 z Kasprowicza [TĘSKNIĘ KU TOBIE, O SZUMIĄCY LESIE!] I "Tęsknię ku tobie, o szumiący lesie! Ku twoim pieśniom, które wiew wiosenny W bezmierny przestwór na swych puchach niesie, Ulata duch mój, sam w melodie plenny. Syt jestem ziemi; z tej kaźni codziennej, Trosk jej i cierpień, o szumiący lesie, W akordy hymnów pierwotnych brzemienny, Jak więzień z kajdan, tak ma dusza rwie się. Jest zapomnienie w tej pieśni; jest lube, O rozśpiewany, o szumiący lesie, W fali twych tonów rozpłynięcie bytu; Jest w nich tajemne przeczucie, że zgubę Tego, co duszy wybawieniem zwie się, Chowają w sobie dziedziny błękitu... II Struny twej harfy, o szumiący lesie, Dech ów porusza, co byt w onej porze, Gdy pod budowę wszechświata przyciesie Pramistrz w niezmiernym układał przestworze - Gdy kształty bytów święte Słowo boże Przybierać jęło. O szumiący lesie, Rozlewne dźwięków przedwiekowych morze! Wonczas, gdy żywioł za żywiołem rwie się, Kiedy Tworzyciel blask swój i swe cienie, I cichość swoją, i swój rozgwar niesie W pustą bez końca i bez nocy głuszę - To samo wonczas spłodziło nasienie, O rozśpiewany, o szumiący lesie, Dwie siostry bliźnie: twą i moją duszę. III Dlatego dzisiaj, o szumiący lesie, Ma dusza wnika w twą duszę, rozumie, Chociaż ludzkiego ciała ogniem zwie się, Choć ludzkim śpiewa językiem, w tym szumie Akord najcichszy... A gdy w drzew twych tłumie, O rozśpiewany, o szumiący lesie, Wichr się rozgości w swej szalonej dumie I burzycielskim swoim tchem rozniesie Twe liście świeże, przerywając ciszę Trzaskiem konarów, i ma dusza gnie się, I swą koronę wraz z twymi kołysze, I razem z tobą, o jęczący lesie, Jęczy, i jęk swój razem z twoim splata W echo tych cierpień, co ranią pierś świata... IV O rozśpiewany, o szumiący lesie! Wiem ci ja dobrze, że ten wichr, choć zrywa Twe i me łono, choć ból z sobą niesie, Że snadź go dusza nie wytrzyma żywa, Nie jak wróg na nas z dzikim świstem spływa, Ale najszczerszym przyjacielem zwie się, Bo najszumniejsze melodie dobywa Z mej i twej lutni, o rozgrany lesie! A jednak dzisiaj - niech wierzchołki twoje Ten tajemniczy, cichy wiew porusza W pieśń, co ma w sobie zapomnienia zdroje, Co rozpłynięciem jest bytu. Niech rwie się Świat ten! Spokoju spragniona ma dusza, O słodką ciszę szeleszczący lesie!" Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Chcem na grzyby:) 05.09.05, 15:45 mi-123 napisała: > No chcem.... i co teraz? ******************************* Siejczas memento mori Mi, jako ja mementam. Jeśli uda mi się waskresnąć za trzy dni, a Bogowie dadzą stremlenije, spróbuję napisać do adresatki: " I tak wątek się zaczyna,,,, a na imię mu,,,,," chociaż kilka słów.... Czego byłam pewna, ona jedna w lot odczytała intencje i... podjęła próbę ośmielającą:) Potem pójdziemy za gribami..... Co Komek miał na myśli w wątku Hibou? Niczego nie komprendruje.... Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Chcem na grzyby:) 07.09.05, 23:48 marusia_ogoniok napisała: > Co Komek miał na myśli w wątku Hibou? Niczego nie komprendruje.... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx .........to do zycia bylo......zycie.Ciebie pozdrawiam i grzybiarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nabij_faje Re: Chcem na grzyby:) 08.09.05, 01:54 kiedy otwieracie sezon? pełnia za pasem... Odpowiedz Link Zgłoś