q02121974 25.09.05, 20:42 Jakie będą konsekwencje nowego trójpodzału władzy Kaczor-Kaczor-Maryja? w prezydenckich należy sie spodziewać tego samego.. Jakie są Wasze opinie na temat podjetej przez 38% rodaków decyzji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnycharakter bo mimo wszystko 25.09.05, 20:51 to forum nazywa sie "psychologia" a nie "psychiatria"... :-)) czch Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: bo mimo wszystko 25.09.05, 20:56 i po co jesteś złośliwy? co, też należysz do tych, którzy niezależnie czy jest powód, czy nie pragną dowalić, na których głosowała nasza cudowna "większość"? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter nie moge ukryc, 25.09.05, 21:02 ze mam pewien problem ze zrozumieniem Twego responsum. Powodem tego jest zapewne Twoje g l e b o k a stylistyka... czch Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: nie moge ukryc, 25.09.05, 21:05 mam prosbe, wrzuc moje IP do nieprzyjaciół ja niegodna czytać Twoich czystych, głębokich myśli Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter nie zaslugujesz na to, 25.09.05, 21:08 aby byc moja "nieprzyjaciolka"... :-(( Ale moglabys wyrazac sie odrobinke jasniej. czch Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: nie zaslugujesz na to, 25.09.05, 21:10 skoro nie zasługuje na to, to nie wpisuj się po prostu, szkoda Twojej klawiatury Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter ok, ok - 25.09.05, 21:13 poruszamy sie na innych orbitach. wiec dodatkowo do sygnaturki: "W jezyku wyraza sie inteligencja lub jej brak" ciao ! czch Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: ok, ok - 25.09.05, 21:22 może i jej brak, juz mi wszystko jedno ciao! Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 do czarnego charaktera 26.09.05, 08:18 1. od takich słów jak w temacie zaczyna się wiele gier komputerowych (echhh, Ty nie grasz przecież, jesteś zbyt poważnym człowiekiem na tego typu zabawe, a nawet jakbyś grał to byś się pewnie nie przyznał, bo nie wypada), :) 2. ja tylko nie chce zeby ktoś mi kazał chodzić do kościoła ani do meczetu, nie chce nosic habitu ani czadoru. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter do q02121974 26.09.05, 11:16 1. Nie gram, moj tajemniczy numerku, i nie przyznaje sie ! 2. Bron sie rekoma, nozkami i czym sie jeszcze da przed noszenie habitu lub czadoru. Nos mini, choc podobno wychodza z mody ! :-) Wierze, ze sie nie dasz !!! czch Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: do q02121974 26.09.05, 11:29 nie nosze mini bo mam krzywe nogi:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: nie wierze !!! 26.09.05, 11:33 powaga, ale to akurat nie przeszkadza:) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 25.09.05, 21:25 Mam parę powodów do radości dziś wieczorem: - poszłam na wybory w ostatniej chwili i stało się tak, jka chciałam. Hurrra!!! - siatkarki Mistrzyniami Europy - zjadłam pyszne jabłkowe ciasteczka ;)) Jest i - mam nadzieję - będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter to sie nazywa zdrowe podejscie do tematu ! :-))) 25.09.05, 21:26 czch Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 25.09.05, 21:26 ja tez miło spedziłam dzien: siatkarki wygrały, przejechałam sie z kumplem do nowej huty poobserwować nastroje społeczne i chyba złapałam doła Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter tylko nie obwiniaj mnie ! :-))) 25.09.05, 21:29 zycze kolorowych snow - jako rekompensaty... czch Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: tylko nie obwiniaj mnie ! :-))) 25.09.05, 21:30 a czy ja Cie obwiniam? może ta wyprawa to był masochizm, nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: tylko nie obwiniaj mnie ! :-))) 25.09.05, 21:32 czarnycharakter napisał: > zycze kolorowych snow - jako rekompensaty... > czch nie dosc ze masz czarny charkter to i jestes c...m /do wyboru/ nie jest kulturalnie krytykowac cudza inteligencje... ;))) w dodatku ,kiedy nie ma jak wlasnej udowodnic;)) Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: jaka krytyka ? w ktorym miejscu ? :-) 25.09.05, 21:38 czarnycharakter napisał: > czch to co ty nie wiesz co piszesz... ? posukaj se...ce.. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter za pozwoleniem: Ty zas wiesz, co czytasz ??? 25.09.05, 21:39 czch Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 25.09.05, 21:32 Przygnębiło Cię narzekanie innych? Mam walniętą sąsiadkę, gdy sobie szłam, namawiała mnie do głosowania na pana X. Próbowałam zmienić temat. - O, kurczę...chyba ktoś wyrwał ławkę. I jej uciekłam. Wracam, a ona jest. Przylutowali ją czy jak. I pyta, na kogo głosowałam. "Na kobietę" :) Swoją drogą, jak jest w Nowej Hucie? Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 25.09.05, 21:34 ciekawe doznanie, przejedz sie najlepiej w niedziele, zobaczysz najwiecej Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 25.09.05, 21:39 Ciut przydaleko. Mów. Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 25.09.05, 21:41 nie chcę, bo jeszcze zostanę nazwana faszystką Odpowiedz Link Zgłoś
rybolog Z porazka samoobrony... 25.09.05, 21:53 umarly moje nadzieje...plakac mi sie chce...chyba poleje sobie chivaska:((( Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: Z porazka samoobrony... 25.09.05, 21:54 a ja sie chętnie zapisze na kurs samoobrony, powaga taka umiejetnosc zawsze moze sie przydac Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 25.09.05, 21:53 a ja tylko życzyłabym sobie, żeby znalazł sie ktoś z duszą podróżnika jak np. Krzysztof Kolumb i odkrył nową Australie, to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 25.09.05, 22:02 Hehe.. głosowałem na PiS, lubię Kaczyńskiego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 25.09.05, 22:05 Twój wybór chociaz tak naprawde to motylek:) co to zmieni w moim życiu a jak nic nie zmieni to po co sie nad tym zastanawiać Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 25.09.05, 22:11 No w moim zmieniło jak Kaczyński został prezydentem Wawy;) Urzędasy zaczęły zachowywać się jak ludzie i załatwiłem sobie parę ważnych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 25.09.05, 22:15 wiesz, urzędy to mam gdzieś, nigdy chętnie sie do nich nie chodzi, wiec zadna róznica Odpowiedz Link Zgłoś
nabij_faje Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 25.09.05, 22:16 ale czasem trzeba, Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 25.09.05, 22:21 no wiem, ale na szczescie rzadko niezaleznie od tych u władzy jak dla mnie przynajmniej Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 mój dziadek ma 95 lat i czuje obowiązek 25.09.05, 22:19 obywatelski.. może jestem wredna Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: mój dziadek ma 95 lat i czuje obowiązek 25.09.05, 22:25 Chyba jestem maciupko inteligentna, bo nie bardzo wiem, co chcesz przez to powiedzieć... Wrzuciłaś swój głos(-y) do urny? Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: mój dziadek ma 95 lat i czuje obowiązek 25.09.05, 22:27 wrzuciłam, ale bez wiekszego przekonania wiesz co mam na myśli i uważam, że nie jestem wcale wredna dziadek ma emeryturkę, która mu nie zmaleje Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 10:12 Jaki poziom umyslowy spoleczenstwa, taki werdykt. Konsekwencje? Przede wszystkim defensywna postawa w polityce zagranicznej. I duzo ideologiczno- populistycznej piany, ktora ani korupcji ani bur**** nie zmniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 10:16 i kolejna kasa na rozliczanie "lewackiej" przeszłości Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 10:37 Oj...a tu to bym się nie zgodziła. Nie podoba mi się li i jedynie homofobia Kaczora. Reszta jest ok. Pewnie nie głosowałaś na Samoobronę ;) ale chciałąbym, abyś łąskawie ;) szanowała cudze poglądy. Trochę tolerancji, a? Wg mnie np. Tusk to populista. Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 10:39 nowohuckie karko-wypierdki głosowały na silnego Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 10:50 Bardzo mi przykro, ale nie zamierzam szanowac homofobii, ksenofobii, ignorancji w dziedzinie polityki zagranicznej oraz bezczelnego naigrywania sie z prawa i wiedzy zgromadzonej przez te dziedzine nauki na temat mechanizmow przestepczosci. PiS zeruje na ludzkiej niewiedzy, a jesli czyjes poparcie dla tej partii bierze sie z ignorancji, ani mi w glowie ignorancje szanowac. Tusk nie jest napewno populista, ale za to czlowiekiem pozbawionym wizji, niezdolnym do intelektualnego ogarniecia wspolczesnosci, dobrym jedynie w recytowaniu frazesow. No i wysylajacym do Parlamentu Europejskiego klopotliwych kolegow, ktorzy nie potrafia udokumentowac zrodel znacznego majatku. Oczywiscie na tle innych kandydatow wyglada przyzwoicie, ale ja na niego glosu nie oddam w zadnej turze. Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 10:54 a ja oddam, wybiorę mniejsze zło. wizja władzy absolutnej kaczorów jakoś mnie pzrzeraża Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe dawno przestalam kierowac sie logika tego typu 26.09.05, 11:09 nie widze powodu, by glosowac na zlo - co z tego, ze mniejsze wstydzilabym sie takiego prezydenta, bo uwazam, ze ten narod mialby potencjal do wylonienia z siebie Postaci poza tym bez przesady - formalne kompetencje prezydenta sa w RP bardzo ograniczone Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: dawno przestalam kierowac sie logika tego typ 26.09.05, 11:10 jak to powiedział mój znajomy "trzeba mi było kaczego monowładztwa, żeby podjąć decyzję, że należy stąd s.lać" Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 11:08 Na kogo zatem? Jeśli możesz, powiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 11:10 blue_a napisała: > Na kogo zatem? > Jeśli możesz, powiedz. Chyba zartujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 11:26 No :) Żartuję :) Hm, ale to ja tez mogłabym powiedzieć, że głosujący na kandydata inego niż (tu wstaw odpowiednie) to (tu epitety)... Więcej tolerancji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 11:37 blue_a napisała: > No :) Żartuję :) > > Hm, ale to ja tez mogłabym powiedzieć, że głosujący na kandydata inego niż (tu > wstaw odpowiednie) to (tu epitety)... Nie krepuj sie, mnie w niczym to nie przeszkadza :) Co wiecej, jestem przekonana, ze wielu ludzi ma zle o moim wyborze. Poki sa to ludzie, ktorych zdania z roznych powodow nie cenie, chyba wszystko jest w porzadku? > > Więcej tolerancji. > > Pozdrawiam. Tolerancja jest dobra, ale w ustabilizowanej demojkracji i tylko dla pogladow, ktore jej zasad nie naruszaja. Jesli ktos mowi na przyklad, ze nalezy zwalniac nauczycieli - homoseksualistow, to poglad ten nie tylko nie zasluguje na tolerancje, ale zasluguje na sad i grzywne na rzecz PCK. Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 19:40 zalozylam_nowe napisała: > Tusk nie jest napewno populista, ale za to czlowiekiem pozbawionym wizji, > niezdolnym do intelektualnego ogarniecia wspolczesnosci, dobrym jedynie w > recytowaniu frazesow. No i wysylajacym do Parlamentu Europejskiego klopotliwych > > kolegow, ktorzy nie potrafia udokumentowac zrodel znacznego majatku. Oczywiscie > > na tle innych kandydatow wyglada przyzwoicie, ale ja na niego glosu nie oddam w > > zadnej turze. czyli wcale nie zagłosujesz, bo wszystko wskazuje na to, ze do drugiej tury przejdzie Kaczyński i Tusk właśnie. Obawiam się, że nie oddając głosu na Tuska w II turze przysparza się głosów Kaczyńskiemu ale... No i trochę mnie dziwi, że się wstydzisz napisać kto jest Twoim kandydatem. Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 19:42 ja oddałabym głos z przekonaniem, ale ten ktos nie startuje Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 19:43 WC? ja się jeszcze prawdę mówiąc nie zdecydowałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 19:47 ja mam to gdzies, zamiast isc na głosowanie wolałabym sie przytulic do pewnego mezczyzny:) Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 19:59 jedno drugiemu nie przeszkadza.... a 60% społeczeństwa ma "gdzieś" wybory więc jesteś w większośći ;) Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 22:38 jmx napisała: > No i trochę mnie dziwi, że się wstydzisz napisać kto jest Twoim kandydatem. w usa, pytanie kogos, na kogo bedzie glosowal, uwazane jest za nietakt, pytanie w miejscu publicznym, za brak wychowania... czyzby w Polsce bylo inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 27.09.05, 00:25 luty10 napisał: > jmx napisała: > > > No i trochę mnie dziwi, że się wstydzisz napisać kto jest Twoim kandydate > m. > > w usa, pytanie kogos, na kogo bedzie glosowal, uwazane jest za nietakt, pytanie > > w miejscu publicznym, za brak wychowania... > > czyzby w Polsce bylo inaczej? mój Boze, ile ja w życiu nietaktów popełniłam.... całe szczęście, że nie jestem z/w USA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 27.09.05, 11:38 taaa.. za to podobno nietaktem nie jest spytanie która to kolejna zona? :) my tu w Polsce a nie Hameryce to i nietakty inne.. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 27.09.05, 15:51 procesor napisała: > taaa.. > za to podobno nietaktem nie jest spytanie która to kolejna zona? :) ale tylko 'podobno', wiec lepiej nie rozpowszechniac niesprawdzonych informacji... Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 28.09.05, 10:31 ile żon miałes? :) ile zarabiasz? na kogo głosowałeś? :P a nietakty mam w .. nosie Odpowiedz Link Zgłoś
rybolog Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 28.09.05, 10:44 a po Ci takie informacje? U nas naj zapytali Blaira na kogo glosowal, to odpowiedzial: prosze wybaczyc ale to moja prywatna sprawa... a tu procesorko rzeczywiscie jest publiczne miejsce, wiec powinno sie wszystko robic pod publike...miej to na uwadze prosze.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 28.09.05, 10:57 rybolog napisał: > a po Ci takie informacje? U nas naj zapytali Blaira na kogo glosowal, to > odpowiedzial: prosze wybaczyc ale to moja prywatna sprawa... a po cholere mi takie informacje! :D z przekory to napisałam.. :) > a tu procesorko rzeczywiscie jest publiczne miejsce, wiec powinno sie wszystko > robic pod publike...miej to na uwadze prosze.:)) biore, biore pod uwage dlatego juz tu watków nie zakładam.. :) był czas ze powazne tematy chciało sie tu poruszac ale ten czas minal.. teraz to juz zwykle rozrywka.. ale zaraz za prace trza sie wziac.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 28.09.05, 15:24 procesor napisała: > rybolog napisał: > > a po Ci takie informacje? U nas naj zapytali Blaira na kogo glosowal, to > > odpowiedzial: prosze wybaczyc ale to moja prywatna sprawa... > > a po cholere mi takie informacje! :D > z przekory to napisałam.. :) no patrz, a Kwaśniewski powiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 27.09.05, 19:15 jmx napisała: > zalozylam_nowe napisała: > > > Tusk nie jest napewno populista, ale za to czlowiekiem pozbawionym wizji, > > > niezdolnym do intelektualnego ogarniecia wspolczesnosci, dobrym jedynie w > > > recytowaniu frazesow. No i wysylajacym do Parlamentu Europejskiego > klopotliwych > > > > kolegow, ktorzy nie potrafia udokumentowac zrodel znacznego majatku. > Oczywiscie > > > > na tle innych kandydatow wyglada przyzwoicie, ale ja na niego glosu nie o > ddam > w > > > > zadnej turze. > > czyli wcale nie zagłosujesz, bo wszystko wskazuje na to, ze do drugiej tury > przejdzie Kaczyński i Tusk właśnie. Obawiam się, że nie oddając głosu na Tuska > w II turze przysparza się głosów Kaczyńskiemu ale... Bardzo odkrywcze i wyrafinowane przemyslenie. > > No i trochę mnie dziwi, że się wstydzisz napisać kto jest Twoim kandydatem. > Proponuje tego typu chwyty retoryczne pozostawic na okazje rozmowy z jakims przedszkolakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 27.09.05, 23:43 > Bardzo odkrywcze i wyrafinowane przemyslenie. niestety PRAWDZIWE. Nonkonformizm i bezkompromisowość to bardzo ładne cechy ale nie sprawdzają się w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 29.09.05, 17:35 zalozylam_nowe napisała: > Tusk nie jest napewno populista, ale za to czlowiekiem pozbawionym wizji, > niezdolnym do intelektualnego ogarniecia wspolczesnosci, dobrym jedynie w > recytowaniu frazesow. No i wysylajacym do Parlamentu Europejskiego klopotliwych > > kolegow, ktorzy nie potrafia udokumentowac zrodel znacznego majatku. czywiscie > > na tle innych kandydatow wyglada przyzwoicie, ale ja na niego glosu nie oddam w > > zadnej turze. a moim zdaniem wlasnie jest wizjonerem. Mimo wady wymowy uwierzyl w siebie, kilka lat temu zalozyl partie polityczna o bardzo atrakcyjnej nazwie (byl to okres boom'u na akcje firm z sektora informatycznego z obszaru internetu, o lepsza nazwe trudno), jest tam gdzie jest, czyli na czele partii ktora osiagnela sukces wyborczy. Pozostali wspolzalozyciele utoneli, a jedyny drugi niekwestionowany lider tej partii przestal byc swietnie odbierany spolecznie (Rokita), czego wynikiem jest chocby porazka z tym jak mu tam Ziobro w Krakowie. Po raz pierwszy w tej czesci europy tak duze poparcie uzyskala partia, ktora nie kryje swojego liberalnego nastawienia w kwestiach gospodarczych. I to glownie efekt swietnej kampanii rozpoczetej przez niego gdy inni byli na wakacjach co bylo swietnym posunieciem i wyciagnelo notowania PO w okresie letnim na szczyty sondazowych notowan. Ma rowniez wizje Polski, a w swych poczynaniach kieruje sie pragmatyzmem - nie jest agresywny w stosunku do swoich rywali, bo podobnie jak braci K. nauczyl sie, ze wyborcy w Polsce nie lubia ludzi klotliwych i pewnie stad Twoje posadzenia go o brak ogarniecia wspoleczesnoci, a znasz polityka z krwi i kosci ktory nie jest dobry w recytowaniu frazesow? bo ja nie. i na koniec naprawde przeszkadzalo Ci, ze C.ichaczem I.nformacje M.aklerskie O.rlenu S.pecjalnie Z.atail E.lektorat W.yrolowal i C.zternastego Z.rezygnowal? aj. Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 29.09.05, 22:17 ukłonił sie czarnym i wydaje mi sie, ze duzo straci Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 03.10.05, 02:55 ivek napisał: > a moim zdaniem wlasnie jest wizjonerem. Mimo wady wymowy uwierzyl w siebie, > kilka lat temu zalozyl partie polityczna o bardzo atrakcyjnej nazwie (byl to > okres boom'u na akcje firm z sektora informatycznego z obszaru internetu, o > lepsza nazwe trudno), jest tam gdzie jest, czyli na czele partii ktora osiagnel > a > sukces wyborczy. Pozostali wspolzalozyciele utoneli, a jedyny drugi > niekwestionowany lider tej partii przestal byc swietnie odbierany spolecznie > (Rokita), czego wynikiem jest chocby porazka z tym jak mu tam Ziobro w Krakowie > . > Po raz pierwszy w tej czesci europy tak duze poparcie uzyskala partia, ktora ni > e > kryje swojego liberalnego nastawienia w kwestiach gospodarczych. I to glownie > efekt swietnej kampanii rozpoczetej przez niego gdy inni byli na wakacjach co > bylo swietnym posunieciem i wyciagnelo notowania PO w okresie letnim na szczyty > sondazowych notowan. > > Ma rowniez wizje Polski, a w swych poczynaniach kieruje sie pragmatyzmem - nie > jest agresywny w stosunku do swoich rywali, bo podobnie jak braci K. nauczyl > sie, ze wyborcy w Polsce nie lubia ludzi klotliwych i pewnie stad Twoje > posadzenia go o brak ogarniecia wspoleczesnoci, > a znasz polityka z krwi i kosci ktory nie jest dobry w recytowaniu frazesow? > bo ja nie. > > i na koniec naprawde przeszkadzalo Ci, ze C.ichaczem I.nformacje M.aklerskie > O.rlenu S.pecjalnie Z.atail E.lektorat W.yrolowal i C.zternastego Z.rezygnowal? > aj. czy Tusk jest wizjonerem czy nie nie mnie mnie osądzać (jestem na to zbyt mało wyrafinowana ;). Na pewno ma "politycznego nosa", stworzył nową partię wbijając nóz w plecy Unii Wolności niemal w przeddzień porozumień. Zrobił pokazówkę z Zytą a ona na pewno przysprzyłaby więcej sympatyków PO niż Rokita, który jest dośc nielubiany pomimo popularności jaką się cieszył za czasów rywinowskiej komisji. Ale nie ma ludzi ani partii idealnych, przynajmniej na tym świecie. I niestety często się stoi przed wyborem mniejszego zła... Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 19:42 blue_a napisała: > Oj...a tu to bym się nie zgodziła. Nie podoba mi się li i jedynie homofobia > Kaczora. Reszta jest ok. Pewnie nie głosowałaś na Samoobronę ;) ale chciałąbym, > > abyś łąskawie ;) szanowała cudze poglądy. Trochę tolerancji, a? Wg mnie np. > Tusk to populista. dwie sprawy: - jaka reszta w Kaczyńskim jest OK? poza homofobią, która nie jest OK oczywiście ;))) - na czym polega populizm Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 12:11 W konsekwencji jeszcze wiecej osób pogrązy sie w wybywaniu za granice, a Ci za,jeszcze mocniej sie utwierdza w słusznosci swej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
q02121974 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 12:13 rozmawiałam ostatnio ze świeżo upieczonym lekarzem. też nie widzi tu miejsca dla siebie, za 800 zl nie opłaca mu sie, w GB dostanie min 10 razy tyle na wejsciu Odpowiedz Link Zgłoś
c0la Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 20:33 nic mnie to nie obchodzi zwyczajowo nie chodze na wybory i nie interesuje sie polityka Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 20:35 ja mówiłam co wolałabym robic w okresie wyborczym:) Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 20:35 c0la napisała: > nic mnie to nie obchodzi > zwyczajowo nie chodze na wybory i nie interesuje sie polityka to zwyczajnie znajdziesz sie taraz w koscielnym panstwie....;))przyjemnosci;) Odpowiedz Link Zgłoś
c0la Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 20:37 juz od dawna w nim jestem Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 20:40 c0la napisała: > juz od dawna w nim jestem tak...i fajnie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
c0la Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 20:44 a co ciebie to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 20:47 c0la napisała: > a co ciebie to obchodzi? ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) wlasciwie to niewiele.. wcale mnie to nie obchodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 20:39 no nie lubie habitu o koscióka:) Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 20:42 no własnie , chce miec wszystko gdzies , niezaleznie czy polska bedzie laicka czy katolicka chce zeby mi było dobrze bo na to zasługuje Odpowiedz Link Zgłoś
c0la Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 20:45 no to w tym kraju tego raczej nie osiagniesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 20:46 wiem, dlatego siedze na forum a nie zabijam sie Odpowiedz Link Zgłoś
c0la Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 20:48 i tak trzymaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 20:52 bo biurwy i (cenzura) na kaczych łapach na mnie nie zasługuja i ja o tym wiem Odpowiedz Link Zgłoś
c0la Re: Welcome to the real world- PiS czy piss off? 26.09.05, 21:00 tez bym tak chciala moc powiedziec.... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Krotka analiza wew. sytuacji politycznej Polski 04.10.05, 13:07 Cztery lata temu, rozmawiajac z pewnym czolowym dzialaczem SLD (ktorego nazwiska nie moge tu podac) ostrzegalem, by nie brali wladzy, gdyz doprowadza zarowno do upadku SLD, jak i kompromitacji samej idei Socjaldemokracji. Tylko "stary lis" - Rakowski, podzielal moje zdanie, ze Miller zniszczy te partie - co sie zreszta stalo. Pokolenie "Ordynackiej" rwalo sie do wladzy, bez wzgledu na widoczne zagrozenia. Problem Polski polega na tym, ze spoleczenstwo w wiekszosci chce panstwa SOCJALNEGO, natomiast kraj stac tylko na polityke LIBERALNA. Obecna koalicja PiS i PO ma przed soba o tyle trudne zadanie, ze tylko w polityce zagranicznej panuje jako taki Consensus i skadinad jedynie mozliwa potrzeba kontynuacji, natomiast program gospodarczy: de facto lewicowy program PiS i liberalny PO sa w istocie przeciwstawne. Spowoduje to wczesniej czy pozniej szarpanine na szczytach wladzy i odejscie obu tych ugrupowan, podobnie jak i SLD "na tarczy" - lub tez koniecznosc kolejnych przyspieszonych wyborow. Jezeli chodzi o urzad Prezydenta RP - w tym roku nie bylo dobrego kandydata, chociaz niewatpliwie Cimoszewicz bylby najlepszy, ze wzgledu na jego umiarkowanie, polityczna praktyke i kontakty. Wlasciwie przegral jednak na wlasne zyczenie. Polityk nie moze okazywac oburzenia ze wzgledu na stawiane mu zarzuty - obojetne - sluszne, czy nie. Nie podzielam irytacji niektorych osob, ze nie mozna wybierac "mniejszego zla". W polityce nie tylko mozna, ale nawet trzeba. Z tego punktu widzenia Donald Tusk jest zupelnie przyzwoitym kandydatem. Przypominam, ze 10 lat temu Kwasniewski rowniez wydawal sie byc "zoltodziobem", jednakze okazal sie byc zupelnie przyzwoitym Prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: Krotka analiza wew. sytuacji politycznej Pols 04.10.05, 14:15 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś