Dodaj do ulubionych

Prośba o pomoc

16.01.06, 18:10
mam ogromna prośbę, piszę prace o noworodkach i potrzebuję informacji na temat doświadczenia polegającego na tym, że dzieciom w pewnym ośrodku nie okazywano uczuc by sprawdzić ich reakcje. W konsekwencji one zmarły.
Osoby zorientowane proszę o napisanie czyje to doświadczenie i kiedy zostało przeprowadzone. Myślę, że resztę już sobie znajdę.
Dzięki z góry
Obserwuj wątek
    • kardiolog Re: Prośba o pomoc 16.01.06, 18:45
      Bardzo trudny temat. Nie mam danych. Kiedys w necie byla boadajze dyskusja nt.

Czytalem tez co nieco w prasie zagranicznej, nie pomne w ktorej.

Powodzenia!

kardiolog
      • bonifacy07 Re: Prośba o pomoc 16.01.06, 18:56
        Praca będzie o wpływie zaniedbania emocjonalnego na rozwój tożsamości u noworodków, w oparciu o koncepcję Erika Eriksona. A eksperyment ten potrzebny mi jest jako skrajny przykład tego, co może się stać z dzieckiem, któremu nie okazuje się uczuc. Chciaż nazwisko badacza...
    • ya_bolek Re: Prośba o pomoc 17.01.06, 06:32
      Slyszalem opowiastke ze dawno dawno temu yakis krol (chyba to byl gdzies na
      terenie Italii, moze yakis cesarz?) wymyslil, ze yesli nie bedzie sie do
      noworodkow odzywac ani slowem to one szybko rozwina w sobie swoj unikalny,
      niepowtarzalny yezyk. W eksperymencie bralo udzial sto noworodkow. Po miesiacu z
      nich zaden z nich nie tylko zadnym yezykiem nie mowil ale i nie zyl.

bonifacy07 napisał:

> mam ogromna prośbę, piszę prace o noworodkach i potrzebuję informacji na temat
      > doświadczenia polegającego na tym, że dzieciom w pewnym ośrodku nie okazywano u
      > czuc by sprawdzić ich reakcje. W konsekwencji one zmarły.
      > Osoby zorientowane proszę o napisanie czyje to doświadczenie i kiedy zostało pr
      > zeprowadzone. Myślę, że resztę już sobie znajdę.
      > Dzięki z góry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka