ala-a 10.03.06, 12:53 dla mnie ,to calkowity brak zainteresowania czymkolwiek. Czy to moze byc poczatek depresji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1natasha Re: znudzenie. 10.03.06, 12:55 Patrzac na twoje poczynania, bardziej stawiałabym na smutek spowodowany bezsilnościa:) Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: znudzenie. 10.03.06, 13:03 > Patrzac na twoje poczynania, bardziej stawiałabym na smutek spowodowany > bezsilnościa:) znajac Ciebie Kochaneczko Ty moja,pewnie pisalas to podtekstem zlosliwym.. ale przypadkowo napisalas prawde. Wlasnie ,takie zniechecenie powstaje po odkryciu przez nas wlasnej bezsilnosci. Jak odszukac "celu" w dzialniu? Odpowiedz Link Zgłoś
rtz.rtz [...] 10.03.06, 13:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: znudzenie. 10.03.06, 13:27 Ach, to Ala pisała spod justynia5? A ja myślałem że ty. Całkiem inteligentnie pisała, nie to co twój zeus czy inny psychopata. Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: znudzenie. 10.03.06, 20:04 znudzenie - to raczej stan przejściowy mnie kojarzy się z monotonią, zmęczeniem jednostajnością całkowity brak zainteresowania czymkolwiek - o, to dużo więcej niż zwykłe znudzenie brzmi bardziej niebezpiecznie depresyjnie mozna się zastanawiać czy brak zainteresowania to poczatek depresji - czy juz raczej jej zaawansowany objaw.. mnie wydaje sie że raczej już jest to dalsza faza.. Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: znudzenie. 12.03.06, 09:59 > mozna się zastanawiać czy brak zainteresowania to poczatek depresji - czy juz > raczej jej zaawansowany objaw.. > mnie wydaje sie że raczej już jest to dalsza faza.. Jak rozpoznac czy to juz depresja? Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: znudzenie. 11.03.06, 09:17 Znudzenie to pozbywanie sie wartosci, oddajemy w ten sposob to co kiedys bylo wazne dla nas, cos co motywowalo nasze dzialanie. Utrata wartosci pozostawia zwykle pustke wtedy pojawiaja sie zle mysli prowadzace do depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: znudzenie. 12.03.06, 05:36 a dla mnie to osłabiona wrazliwosc na bodzce także w depresji wystepuje Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: znudzenie. 12.03.06, 10:13 Wrazliwosc na bodzce zalezy od nas. To ze zniechecami sie do tego co bylo kiedys wazne oznacza ze zaczynamy dostrzegac wiele negatywnych wartosci w czyns co kiedys ich nie mialo. Zwykle wiaze sie to z krytyka. Krytykujac zmieniamy wartosc z pozytywnej na negatywna i wtedy ja tracimy. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: znudzenie. 12.03.06, 18:25 dal mnie koleknośc jedt odwrtotna najpierw utrata wrazliwosci a potem jako jej wynik nuda ale w jednym sie, zgadzamy to mozna kontrolowac bo można budzic swoją wrazliwość na bodzce a wtedy .. jakby świat sie zmienia jest kupa fajnych warsztatów kóre pomagają ale .. to tylko dla tych u których zanik wrażliwosci nei poszedł tak daleko że nawet zmienić swego stanu nie pragną obiarajac trwanie tylko za cel Odpowiedz Link Zgłoś