aszun 21.03.06, 23:59 Czy ktoś z Was był na takich ustawieniach ? Co o tym myślicie? Dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spiral_architect Re: Ustawienia Berta Hellingera 22.03.06, 00:08 aszun napisała: > Czy ktoś z Was był na takich ustawieniach ? Co o tym myślicie? > Dzięki za informacje. Dziwny jest sposób zadawania pytan, tak jak to robisz. Napisz CZEGO dotyczy Twoj problem, albo CO chcialabys takimi ustawiniami osiagnąć ? Wtedy mozemy porozmawiac o ustawieniach. Powiem Ci co myślę o ustawieniach Hellingera: otóż myślę dosłownie to samo, co powiedział w jednej ze swoich ksiązek jeden z twórców NLP, Richard Bandler, mianowicie, ze pewne systemy terapeutyczne skutkuja na pewnych osobach, zas inne na innych. Wiecej: pewne systemy sa dobre w stosunku do pewnych problemow, zas inne nie. I jeszcze wiecej: czesto jest tak, ze cos skutkuje przese wszystkim dlatego, ze terapeuta w to wierzyi jest w tym co robi kompetentny, ale głowne znaczenie ma nie kompetencja, lecz wlasnie wiara w to, co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
dziki.macho Re: Ustawienia Berta Hellingera 22.03.06, 10:25 Dlaczego nie kontynuujesz w watku o niemal ze identycznym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
aszun Re: Ustawienia Berta Hellingera 22.03.06, 22:55 a może coś więcej napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect Re: Ustawienia Berta Hellingera 23.03.06, 00:04 aszun napisała: > a może coś więcej napiszesz? Poszedłem, przemawiał Hellinger, potem ustawiane były osoby, które uprzednio zostały wybrane przez terapeutów z PIPK. To co pisze, moze Ci sie wydac suche i beztreściwe. Ale takie jest również twoje pytanie. Pisalem już: określ, czego dokładnie dotyczy problem: czy masz kłopoty młażeńskie, klopoty z dziećmi, czy ktoś w Twojej rodzinie nagle zniknął, popełnił samobójstwo ? w czym dokladnie jest rzecz ? Jesli w ogole w czyms konkretnym jest. Bo jesli pytasz czy ustawienia sa skuteczne w ogole, odpowiedz masz w moim pierwszym poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziki.macho Re: Ustawienia Berta Hellingera 22.03.06, 10:52 Ty swiecie wierzysz w swoja moc, lecz brakuje ci kompetencji:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: Ustawienia Berta Hellingera 22.03.06, 14:25 Moja znajoma była, bardzo to na nią działało i miała całą masę wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
dziki.macho Re: Ustawienia Berta Hellingera 22.03.06, 14:27 Dałabyś jej placebo w postaci witaminy C, byłoby to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
malgo94 Re: Ustawienia Berta Hellingera 08.04.06, 16:10 byłam na ustawieniach, nie w wykonaniu samego Hellingera, ale u polskiego psychologa. Był świetny; widziałam przemianę jegnego chłopaka, który przycjechał z ciężką, wieloletnią depresją, a po ustawieniu... normalny, wesoły chłoapk. Zaczął oddychać, uśmiechał się - sam powiedział, że pierwsyz raz od wielu lat uśmiechnął się po obudzeniu. Ale chyba faktycznie wybór metody zależy od problemu i od człowieka. Ustawienia wymagają otworzenia się przez sporą grupą ludzi, mi było z tym ciężko. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: Ustawienia Berta Hellingera 08.04.06, 16:19 Kaszpirowski tez swego czasu był na topie Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Ustawienia Berta Hellingera 08.04.06, 18:39 wyszukiwarka nie gryzie : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=38549032&v=2&s=0 www.hellinger.pl/ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=35500747&a=35500747 Odpowiedz Link Zgłoś