blueska3 04.04.06, 01:19 Czy warto czekać z tym, aż do "po ślubie"? Czy może jest to już niemodne, niewiarygodne i wogóle nie na czasie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gocha033 od dawna juz niemodna 04.04.06, 01:25 blueska3 napisała: > Czy warto czekać z tym, aż do "po ślubie"? Czy może jest to już niemodne, > niewiarygodne i wogóle nie na czasie? Wiec nie nudz. Nie kupuje sie "kota w worku", aby potem plakac u seksuologa w zwiazku z np. niedopasowaniem seksualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
lizzan Re: Czystość przedmałżeńska 04.04.06, 09:14 Wszystko zależy od twojego światopoglądu. Każdy inaczej patrzy na sprawy seksu. Znam ludzi, którzy czekali z seksem do małżeństwa i są przecudowną parą. Znam też ludzi, którzy partnerów mieli "sporo" i też stworzyli cudowny zwizek. Jeżeli jesteś osobą głęboko wierzącą to pewnie poczekasz jeżeli nie to pewnie nie poczekasz.... To co dla jednych jest dobre nie musi byc dobra dla Ciebie. pozdrawiam, lizzan Odpowiedz Link Zgłoś
lysy_w_beemce Warto! 04.04.06, 11:13 Jesli masz taką mozliwosc (nadal jestes dziewica i niedlugo bedziesz mezatką), to zdecydowanie warto. I ja tu wcale nie zartuje. Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Czystość przedmałżeńska 04.04.06, 12:35 a potem czystosc malzenska :)) Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Czystość przedmałżeńska 04.04.06, 12:40 No wlasnie, po slubie tez sie trzeba myc :-P Odpowiedz Link Zgłoś
aka220 Re: Czystość przedmałżeńska 04.04.06, 13:04 Wg mnie wszystko zalezy od twego Swiatopoglądu. Na pewno nie należy robić nic wbrew sobie dla chwilowej przyjemności.Skutki mogą być oplakane w długim okresie, wiem to z doswiadczenia. jesli masz opory w stosunku do seksu przed ślubem warto poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
mukowiscydoza Re: Czystość przedmałżeńska 04.04.06, 13:25 niewarto. szkoda tylu przyjemnych chwil. po slucie mozesie okazac poza tym, ze niebardzo umieja sie ludzie odnalezc. wychodza zahamowania, zaburzenia erekcji, problemy z pewnoscia siebie i wstyd. po co to? "jeżeli znajdziesz w szafie kochanka swojej żony to może oznaczać, że grasz rolę w jakiejś bulwarowej sztuce" Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Czystość przedmałżeńska 04.04.06, 23:25 ja bym nie śmiała ślubowac nie poznawszy mojego partnera i jego upodobań także intymnych potem tylko łamie się śluby i same tragedie tym bardziej że ci co by tego chcieli zwykle sa chrzescijanami i nie bardzo mają wyjście bo ponoc tylko jeden związek sie liczy a drugiego byc nie moze ale podoba mi się idea aby czekac ze współżyciem do momentu kiedy oboje nie osiagną wielkie bliskosci psychicznej i nie rozważają bycia razem na .. zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kar Re: Czystość przedmałżeńska 06.04.06, 22:44 Uważam, że warto czekać, ponieważ to oczekiwanie i pragnienie bardzo zbliża do siebie narzeczonych. Sprawia, że tym bardziej stają się sobie bliscy emocjonalnie, psychicznie, bardziej sobie ufają. Ale taka postawa - oczekiwania - musi być dobrowolna. I obydwie strony powinny ją akceptować, w przeciwnym razie rodzi tylko fustracje. Dzięki temu, że zdecydowaliśmy się czekać aż do ślubu, wiem, że mój małżonek nie będzie szukał przygód, kiedy np. będę w zagrożonej ciąży i 9 miesięcy spędzę leżąc i uważając na siebie i dziecko, kiedy seks będzie wykluczony. Wierzę, że wytrwamy, bo mieliśmy możliwość sprawdzić naszą wytrwałość przed ślubem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter zdecydowanie uwazam, ze czystym nalezy byc 06.04.06, 23:19 zawsze: przed slubem, po slubie, a nawet po rozwodzie, tudziez przed nastepnym slubem ! przestrzegajcie wiec zasady: myjcie sie dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny... (a wy, chlopaki, zmieniajcie gacie - dnia ni godziny nie znacie!) czch Odpowiedz Link Zgłoś