hatroha Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 14:11 gdyby geny były proste a nie lewosketne ,....kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
frostinio Tylko Ci z tego forum :) 09.04.06, 14:36 klonn3 napisała: > no, czemu? > eeeeh :( Idz na forum mezczyzna i kobieta, to dowiesz sie, ze wiekszosc mezczyzn jest prosta jak drut :) Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: Tylko Ci z tego forum :) 09.04.06, 14:42 Idz na forum kochanki kochankowie, to dowiesz sie, > ze wiekszosc kobiet jest prosta jak drut :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 totalne pokręcenie !!! 09.04.06, 14:53 hmmm ... najpierw rozważmy dlaczegom rzeki sa takie pokręcone ;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 thorha/:) 09.04.06, 20:36 chyba nie przy korycie one tworzą kotyto cierpliwie je sobie wyrzeźbiają Odpowiedz Link Zgłoś
frostinio Re: totalne pokręcenie !!! 09.04.06, 15:10 solaris_38 napisała: > hmmm ... najpierw rozważmy dlaczegom rzeki sa takie pokręcone ;) Nie wszystkie. Niektore , np. Labe i oDre uregulowano. To teraz sa proste. Za to te cholery wylewaja przy kazdym wiekszym deszczu :) Moze "pokrecenie" to jakis mechanizm obronny? takze u czlowieka? Czuje, z Ty z pewnoscia cos o tym wiesz, Solaris ;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 frostino /fraktal 09.04.06, 20:35 uregulowana rzeka to już niewolnica naturalnie - jest pokręcona linje natury sa pokręcone fraktalne Odpowiedz Link Zgłoś
kama987 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 15:32 Czasem niechcący dopasowują się do innych, którzy mają chore geny. Dletego warto dbać o odpowiednie otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:00 lepiej sobie dać spokój z próbami rozumienia innych to bez sensu, i tak niemożliwe :/ Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:04 czyli co, uważasz że próby zrozumienia 'pokręconych' są ciekawe...? Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:01 moze przez skolioze? Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:03 albo reumatyzm...? Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:04 skoki spadochronowe, -20stopni, godzina bezruchu i zaspa śnieżna pod która był lód... Odpowiedz Link Zgłoś
lizzan Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:26 Przyjrzyj sie ludziom...znasz kogos normalnego ?? nie ?? oooo...no prosze a to ci niespodzianka ;-) pozdrawiam, lizzan Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:31 a czym charakteryzuje sie "pokrecony "czlowiek? co to znaczy "normalny "? Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:33 lizzan napisała: > Przyjrzyj sie ludziom...znasz kogos normalnego ?? > pytanie powinno brzmiec; czy znasz kogos normalnego oprocz siebie...? :) Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:35 nie no, bardziej chodziło mi o totalny brak racjonalności w naturze człowieka niby teoretycznie wie, co jest dla niego dobre, a i tak wsadza rękę w ogień... bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:39 klonn3 napisała: > > > nie no, bardziej chodziło mi o totalny brak racjonalności w naturze człowieka > niby teoretycznie wie, co jest dla niego dobre, a i tak wsadza rękę w ogień... > bez sensu i to jest dobre...tak ma byc...niech sie poparzy, pomeczy, zazna, poczuje...:) Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:42 luty, hartowanie ogniem to dla stali dobre... a człowiek to trochę delikatniejszy materiał, w średniowieczu próba ognia zazwyczaj była śmiertelna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:44 sama ten ogien wymyslilas...:) Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:47 ale to Ty napisałeś, że dobrze się w takim ogniu pomęczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lusia501 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:50 Najwazniejsze to wyskoczyć w odpowiednim momemncie z ognia. Wiekszość ludzi tego nie pootrafi i spalają sie na popiół. Odpowiedz Link Zgłoś
lola165 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:52 --a potem stygna w kostnicy ...iii tam Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:00 racja. tyle, że chodzi mi o tą bezsensowną skłonność do ryzyka, takiego typu przepaść, mimo wcześniejszych ucieczek tuż przed spaleniem, jakby życie bez autodestrukcji nie miało smaku Odpowiedz Link Zgłoś
lizzan Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:05 W kazdym jest żyłka ryzykanta. Spojrz....ile jest przypadkow wysoko postawionych mamagerow zarabiajacych bajeczne pieniadze, pelne bezpieczensto, strzezone dom na strzezonym osiedlu, super bezpieczny samochow, polisa na zycie, od niedzczesliwych wypadkow etc a w weekend jedize sobie poskakac na cienkiej linie w przepasc albo zrobic cokolwiek innego ekstremanego. Człowiek ma w naturze ryzyko.... Co do pokrecenia to primo po pierwsze co to znaczy byc pokreconym? Wg mnie kazdy jest troche pokrecony w taki czy inny sposob, bardziej lub mniej..... pozdrawiam, lizzan Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:07 chodzi mi właśnie o tę skłonność do autodestrukcji... przecież to nie jest naturalne! Odpowiedz Link Zgłoś
lusia501 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:23 Skaczą na linie w przpaść bo mają nadzeiję że to ich uczaszęśliwi że poczują się lepsi od innych, niektórzy może mają nadzieję że linka nie wytrzyma, bo sami nie maja odwagi zabić się. Człowiek zadowolony ze swego zycia nie szuka śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:54 iganie z życiem rzadko dotyczy ludzi którzy pragną śmierci tacy udzie czują sie po prostu nieśmiertleni.. Policjant jest tak długo policjantem póki ktoś do niego nie strzeli i poczuje jak... Gdy ratuje komus zycie nie patrzę na to że zaraz zawali mi sie na głowe strop... Odpowiedz Link Zgłoś
olga136 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 20:51 Porównywaanie osoby zakopleksionej która skacząc na linie chce się dowartościować, zwrócić na siebie uwagę, może wzbudzić zainteresowanie płci przeciwnej, z policjantem narażającym życie aby schwytać groźnego mordercę lub ze strażakiem skaczącym w ogień aby ratować życie innych, jest śmieszne. Skoki na linie fundują sobie osoby z kompleksami lub niedoszli samobójcy. Może Ci wsapaniali biznesmeni są np. impotentami, lub doszli do bnogactwa w nieuczciwy sposob i w ten sposob pragną zabić swoje frustracje, boja się że kiedyś prawda wyjdzie na wierzch, nie wiemy tego bo o tym się nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 20:54 też mi się wydaje, że taka reakcja świadczy raczej o zabiciu czegoś w sobie, jeśli instynkt samozachowawczy się u nich zagłusza... Odpowiedz Link Zgłoś
olga136 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 21:01 Wystarczy poobserwować naszych rodzimych skoczków na wakacjach nad morzem gdzie ostanio skoki są modne. Jesli skacze dziewczyna to przeważnie najbrzydsza z kolezanek. Ładne stoją ze swoimi chłopakiami kibicują jej. U mężczyzn jest troche inaczej ale przecież nie wiemy nic o chłopakach o wygladzie macho. Nie znamy ich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:54 wydawalo mi sie, ze cos o wkladaniu reki od ognia napisalas...:) Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 17:57 ta, a Ty od razu z satysfakcją te męki opisałeś jako niezwykle korzystne dla delikwenta. oj luty, luty, sadysta z Ciebie wyłazi albo masochista....może to Ty lubisz się tak męczyć...? Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:01 pytalas przed chwila dlaczego ludzie sa pokreceni? moze dlatego, ze kreci ich zbyt szybkie wyciaganie wnioskow, albo skreca ich potrzeba oceniania, albo przekrecaja czyjes slowa, albo maja pokretne mysli...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:03 i znów kręci luty by nie odpowiedzieć na moje zarzuty :P Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:07 to jest moja odpowiedz... nie rozumiesz jej, bo jestes moze zbyt powierzchowna...:) Odpowiedz Link Zgłoś
lizzan Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:00 Jak brzmi stare ludowe przysłowie....mądry polak po szkodze ;-) A tak na serio to człowiek uczy sie raczej na swoich a nie cudzych błędach. Zreszta zawsze liczy "ze mi sie uda: ;-) pozdrawiam, lizzan Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:02 człowiek nie uczy się na swoich błędach... swoje błędy człowiek ma raczej skłonność powtarzać... uczy się raczej przez analogię, bo w przypadku poważnych błędów życiowych działają inne mechanizmy obronne w psychice, nie pozwalające na zobaczenie istoty problemu Odpowiedz Link Zgłoś
lusia501 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:03 Mądrzej jest uczyc się na cudzych błedach, po co odkrywać to co inni dawno juz odkryli. Odpowiedz Link Zgłoś
lizzan Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 19:33 Alez oczywiscie ze tak.....tylko juz gorzej jest z zastosowaniem tej zasady w zyciu. pozdrawiam, lizzan Odpowiedz Link Zgłoś
lizzan Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:01 Ja podchode samokrytycznie do sibie i wiem, że nie jestem normalna ;-) pozdrawiam, lizzan Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:12 o rany...to przeszlo Ci z ta Anna Bystron? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:14 Wiesz jak mówią o tobie? Że istniejesz jeszcze tylko dlatego, ze stare zakorzenione drzewo cieżko wyrwać bez echa Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:25 A twoja "giefuszka" ci nie pomoże, to też wiesz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 19:50 xy2 napisała: > A twoja "giefuszka" ci nie pomoże, to też wiesz:-) moja giefuszka bardzo mi pomogla:) Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 20:49 luty10 napisał: >> moja giefuszka bardzo mi pomogla:) Chyba badziej sobie zaszkodziłes, nie powiem, ze "giefuszka", w jaki sposob, wiesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 20:53 "Giefuszka" dzwoni, Grzes stoi "giefuszce" nad głowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:14 buziaczki...:) pomylilas mnie z kims, ale to nic nie szkodzi...:) Odpowiedz Link Zgłoś
pantarejka Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 18:50 Przypuszczam, że wielu Twoich znajomy ch zadaje sobie pytanie: "dlaczego ona jest taka pokręcona?". Cóż... każdy z nas jest w jakimś stopniu wariatem. Granice normalności są płynne, co więcej często nie są one do końca zdefiniowane.". Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 20:31 no, to jasne, że uważają mnie za pokręconą... :) ja się z tym wcale nie kryję, nie udaję normalności na siłę a ludzi lubię bardzo i życie bez innych jest dla mnie puste i bez sensu a zżymam się czasami, jak mi na kimś zależy, a niestety nie mogę do niego dotrzeć :( , bo płaszczyzna porozumienia zupełnie nie ta. ale ludzie są super i są sensem tego wszystkiego jak to pisał Kant, zresztą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 20:51 bo prosta jest tylko budowa cepa Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodeczek Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 21:12 pokreceni sie wydaja dlatego, ze coraz mniej rozmawiaja i kalibruja przezycia i uczucia. Maja wrazenie, ze nie sa rozumiani. Wiec i o zrozumienei wlasnych zachowan przez innych przestali sie starac. izolacja to straszna rzecz. Ale od czego mamy to forum... Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 22:04 myślę, że we współczesnym społeczeństwie naszym obowiązkiem powinno być pozostawanie w kontakcie z rzeczywistością i z innymi ludźmi bo współczesny styl życia bardzo sprzyja defragmentacji osobowosci. ludzie są wyłączeni - poprzez telewizję, gry komputerowe, internet, życie realne jest często jedynie dodatkiem do życia wirtualnego. i ludzie stają się jacyś tacy nie-ludzcy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
lodzian3 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 22:33 nie wiem, codziennie zadaję sobie pytanie o zakamuflowane intencje ludzi, są nie tylko pokręceni, są niebezpieczni, a miłość własna, i wiążące się z nią uczucia zawiści, przesłania im wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
wila300 Re: dlaczego ludzie są tacy pokręceni? 09.04.06, 23:29 Jeśli tylko nie szkodza Twojej osobie to co obchodzą Cię jacyś pokręceni ludzie. Nich żyją swoim pokręconym zyciem a Ty rób swoje. Odpowiedz Link Zgłoś