blueska3 01.05.06, 14:30 Dlaczego ludzie uważają z reguły, że inna orientacja seksualna to choroba? Czemu tak bardzo ludzie nienawidzą homo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowy70 Re: Dlaczego 01.05.06, 14:36 Ja tam nie mam nic do ludzi o odmiennej orientacji, co mnie obchodzi z inni śpią, czy kogo kochają. Ich sprawa. Po prostu tacy są i już. Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka4 Re: Dlaczego 01.05.06, 14:36 nie wszyscy ludzi tak myslą, mi tam homo nie przeszkadzają! Odpowiedz Link Zgłoś
blueska3 Re: Dlaczego 01.05.06, 14:44 Wczoraj właśnie jakaś panienka powiedziała, że to właśnie jest choroba. Niekótrzy burzą sie, że geje i lesbijki organizują parady równości, że chcą aby zwrócono na nich swoją uwagę..ja im sie wcale nie dziwie..bo mamy już XXI wiek a ich nadal traktuje sie jak dziwaków.. Przeciez to też ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka4 Re: Dlaczego 01.05.06, 15:00 nie martwcie sie, za jakies 10 lat będzie juz po całej sprawie, i homo nie bedą już traktowani jak dziwacy, pojawi się tez nowa orientacja seksualna tzw. aseksualiści i oni wtedy będą musieli też walczyć o swoje prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona334 po co? 01.05.06, 15:18 blueska3 napisała: geje i lesbijki organizują parady równości, że chcą aby zwrócono na nich swoją uwagę.. Ja nic do nich nie mam, jednak czy oni zwracaja uwage na tych "wiekszosciowych", czyli hetero? Nie. Nie widze wiec zadnej potrzeby na zwracanie na nich uwagi. Niech sobie spokojnie u siebie i medzy soba zyja i wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jpsi Aaa... to co innego. 02.05.06, 08:07 To czy akceptuja homoseksualistow, czy burza sie na ich parady to co innego. Po prostu wiekszosc ludzi nie chce wiedziec kto z kim sypia... niech sobie robia co chca i beda szczesliwi. Natomiast jezeli ktos by sprobowal im na sile o tym powiedziec... to moze byc troche frustrujace. Mysle, ze problem jest raczej z mlodzieza wszechpolska, i to przed nimi powinna byc parada. Nie przed zwyczajnymi ludzmi... im nic do tego, dla nich seks, [zwlaszcza innych ludzi...] jest stosunkowo malo wazny... Ja osobiscie po prostu nie chce ogladac parad, nie chce o tym sluchac caly czas we wiadomosciach, bo bardziej mnie obchodzi budzet panstwa na nastepny rok. Ale jak juz mowilem, jezeli suma szczescia wynikla ze zwiazku jest wieksza niz zero - to super. Natomiast zmuszanie kogokolwiek, do czegokolwiek, ta sume zmniejsza... np. zmuszanie do ogladania parady i sluchania w radiu o malej grupie duza ilosc czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
jpsi Re: Aaa... to co innego. 02.05.06, 08:10 Dam ci przyklad. " hEj heeeej hej Zworc na mnie uwage!!!! Zwroc na mnie uwage!!!! Zwroc na mnie uwage!!!! " Wyobraz sobie krzykliwe dziecko ktore tak mowi. to samo krzykliwe dziecko, jezeli jest cicho - jest w porzadku... Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Dlaczego 01.05.06, 15:28 Wynika to z braku wiedzy, i braku tolerancji charakterystycznej dla spoleczeństw w przeszłości indoktrynowanych jedyna słuszna ideologią. Wychowywani w domach nie uznajcych jakichkolwiek odstepstw od przyjętych norm nie czuja się z tym dobrze i potem frustracje wyładowuja na innych,bo brak im odwagi, zeby walczyc o swoje poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Dlaczego 01.05.06, 19:30 Tak mnie naszło w ten deszczowy pierwszomajowy wieczór, taka mysl mi przemknęła: czy to nie jest najważniejsze, że się potrafi kochać, na drugi plan schodzi to, kogo się kocha. Akurat mam przyjaciół gejów i są to naprawdę bliscy mi ludzie, o podobnej jak ja wrażliwości, sprawdzeni w wielu sytuacjach, szkoda tylko, że świat nie może się dowiedzieć o ich tajemnicy:( Szanuję ich, ich samych kiedyś to odkrycie, że są inni, zaskoczyło. Nie jestem za tym, żeby adoptowali dzieci, bo jeśli dziecko nie może się z takiego związku urodzić, to byłoby wbrew naturze, ale jestem za legalizacją homoseksualnych małżeństw. Ale to chyba jeszcze długo u nas nie nastąpi, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
trollllllllllllllllllllll Re: Dlaczego 01.05.06, 19:32 A po cholere sie manifestować, kogo obchodzi czy robi to z toba facet czy baba z wibratorem Odpowiedz Link Zgłoś
mio.mio Re: Dlaczego 01.05.06, 20:30 ciebie , duraku, najwidoczniej,bardzo :P, inaczej bys tu przeciez nie zajrzal... Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: Dlaczego 01.05.06, 20:41 Uważam, że to choroba! Dlaczego? Wystarczy pomysleć o tym jak o przetrwaniu gatunków... Jesli układ homo nie jest wstanie zadbać o przetrwanie gatunku, to dla mnie jest to układ chory. Moje zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Dlaczego 02.05.06, 14:11 W dobie zapładnienia in vitro nie ma problemu przetrwania gatunku. Problem niepewności orientacji seksualnej moze ukształtowac się już w łonie matki. Stwierdzono, ze organizm kobiety w ciąży przeżywającej liczne stresy indukuje produkcje testosteronu u płodu, Mogąc w ten sposób kształtować męska budowę mózgu i orientację w żeńskim płodzie. Żródło książka : "Plec mózgu". A może związki tej samej płci będą " zdrowsze" w kształtowaniu psychiki dziecka, bo mniej w nich walki płci o władzę i kłótni? A może to własnie jest celem ewolucji człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
nostradamus.pierwszy Re: Dlaczego 02.05.06, 14:14 Dziewczyno o czym ty mówisz? Powiedz jeszcze, że heteroseksualizm jest chorobą a homoseksualizm normą Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Dlaczego 02.05.06, 14:28 Napisałam " a może"? Skąd Wiesz w jaka droge sami skierowalismy sobie ewolucję? Odpowiedz Link Zgłoś
nostradamus.pierwszy Re: Dlaczego 02.05.06, 14:29 Seksmisja, kultowy film, podobnie jak z serialem czterej pancerni (tez ewolucyjny) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Dlaczego 02.05.06, 14:31 Dzieki :-) osobiście wolę film "Ostatni samuraj". Odpowiedz Link Zgłoś
nostradamus.pierwszy Re: Dlaczego 02.05.06, 14:34 Zrobie ci mała psychoanalize: swoim loginem po raz kolejny chcesz wzbudzic litość Lutego, jak ty kochasz wszystkie muchy i komary, jak to sie do wszystkich uśmiechasz, jaka to jesteś wspaniała i idealna, zadając między słowami pytanie: jak mogą nie chcieć istoty tak doskonałej:) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Dlaczego 02.05.06, 14:35 Odwróć pytanie: Jak trudno istocie doskonałej znaleźć kogoś, kto by jej dorównał;-) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Dlaczego 02.05.06, 14:41 Afirmacja - jest super sposobem terapeutycznym. Tak na marginesie: Mój nick bywa od czasu do czasu stanem mojej "doskonałości" a nie sposobem na wzbudzenie litości:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nostradamus.pierwszy Re: Dlaczego 02.05.06, 14:49 Z młodszych czasów zdarzalo sie stac przed lustrem i sobie mówić: Boze dlaczego stworzyłes mnie tak doskonałym i za co:) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Dlaczego 02.05.06, 14:53 I pewnie zostałes księdzem? Mnie w młodosci bardzo wczesnie przestraszono Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nostradamus.pierwszy Re: Dlaczego 02.05.06, 14:53 Mnie próbowano, ale sie nie bałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
nostradamus.pierwszy Re: Dlaczego 02.05.06, 14:55 Nie znam sie na chromosomach, ale jak sie nic złego nie robi to po co sie bac?:) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Dlaczego 02.05.06, 14:59 Wtedy byłam niesfornym dzieckiem, potem schowałam to dziecko w podswiadomosci i od czasu do czasu ciesze z tego zgodnie z naukami taoistów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nostradamus.pierwszy Re: Dlaczego 02.05.06, 15:00 Nigdy nie interesowały mnie religie, tyle żeby sie coś tam orientowac o co chodzi, ale nic poza tym:) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: Dlaczego 02.05.06, 15:02 Nie chodzi o religię, lecz o filozoficzne zasady zdrowego życia emocjonalnego. Musze kończyć. Do milego przeczytania! Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk [...] 15.05.06, 12:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: Dlaczego 15.05.06, 13:28 Od kiedy grypa i dżuma to coś normalnego - to choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
v0lrath Re: Dlaczego 15.05.06, 12:28 > Wystarczy pomysleć o tym jak o przetrwaniu gatunków... Ciekawy pogląd. Problem w tym, że człowiek to nie zwierzę z tych prostych, nie naczelnych, kierujące się jak najskuteczniejszym przetrwaniem. I nie wszystko co robi służy całkowicie, bezpośrednio i w sposób ograniczający wszelką wolność, temu przetrwaniu. Na przykład pisanie na tym forum. Czy służy przetrwaniu gatunku? Chyba ciężko by było tak to zakwalifikować. A więc może to jest chore? Nie wydaje mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Dlaczego 01.05.06, 21:32 tzreba mieć wielką wyobraxnie i wielkie serce aby zaprzeczyć temu co sie czuje jesli mężczyzna pożąda kobiet to rozumie to bo to czuje ale nie czuje pożądania do mężczn przeciwnie na mysl o mężczyźnie w roli seksualnej moze być mu niedobrze jak na widok czegoś wstrętnego tak działą instynkt nie jest łatwo temu zaprzeczyć i powiedzieć że inni czują inaczej i to NIE jest wstrętne choc tak sie czuje ci co czują pociąg do swojej płci nie rozumieja reakcji tamtych i to jest taki sam brak wyobraźni tyle że homo sa w zagonionej mniejszości i nie mają tej siły i zostaja ofiarami w rzeczywistości nawzajem sie nie lubią i nie rozumieja siły swych odczuć bardziej sympatyzuje ze słąbszymi bo sa prześladowani a na dodatek mają kłopot z zakładaniem rodziny i posiadaniem dzieci i budzą w innych wiele naprawdę złych emocji pozdrawiam wszystkich ludzi o odmiennej orientacji szczególnie jesli sa dobrymi ludzmi ;) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
v0lrath Re: Dlaczego 15.05.06, 12:34 Zgadzam się. Ale niezrozumienie (czy nawet w pewnym stopniu obrzydzenie na pewne myśli) nie jest usprawiedliwieniem dla nietolerancji (a nawet nie do końca jest jej wyjaśnieniem). Mnie obrzydza na przykład to jak ludzie z egzotycznych krajów zjadają różne robale (i to o wiele bardziej niż widok mężczyzn całujących się i nawet bardziej od uprawiających sex). Nie rozumiem jak można takie świństwa jeść. Co nie powoduje, że uznaję tych ludzi za gorszych czy ich nie toleruję. Odpowiedz Link Zgłoś