gszesznica 14.09.06, 11:18 tylko realne propozycje ,poprosze.. "sprzedac"- zawodowo,handlowo ,no i jak wyjsc dobrze za maz:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aserath Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 11:38 nie oczekuj, ze ktos jednym zdaniem ci odpisze! powstaja cale rzesze poradnikow na ten temat! Powiem ci tylko jedną ogólną zasadę: ludzie zadowoleni z zycia i zadowoleni z siebie mają wieksze szanse na wszystko poniewaz niosą w sobie spokój i optymizm ktory budzi sympatię innych Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 14:10 aserath napisała: > nie oczekuj, ze ktos jednym zdaniem ci odpisze! powstaja cale rzesze poradnikow > > na ten temat! Powiem ci tylko jedną ogólną zasadę: ludzie zadowoleni z zycia i > zadowoleni z siebie mają wieksze szanse na wszystko poniewaz niosą w sobie > spokój i optymizm ktory budzi sympatię innych ciezko znalezc zadowolonego z zycia czlowieka.. pewnie mials na mysli zeby udawac zadowolonego? czyli ? Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 11:49 żeby dobrze wyjsc za mąz za mnie trzeba mieć rokendrolowego sznyta. żeby dobrze sprzedać cokolwiek w biznesie trzeba mieć całe srodowisko na schemacie. nie jechac za szybko i nie pajacować za dużo. mantrować do tematów. wysłuchiwać więcej i brać tylko co najpotrzebniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 12:14 sexapil podprogowo aplikowac :() Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 14:12 shachar napisała: > sexapil podprogowo aplikowac :() a jak ktos nie lubi sexapilu? Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 14:11 paco_lopez napisał: > żeby dobrze wyjsc za mąz za mnie trzeba mieć rokendrolowego sznyta*. co to takiego? > żeby dobrze sprzedać cokolwiek w biznesie trzeba mieć całe srodowisko na > schemacie. wyznaczyc sobie grupe docelowa? nie jechac za szybko i nie pajacować za dużo. mantrować do tematów. > > wysłuchiwać więcej i brać tylko co najpotrzebniejsze. co masz na mysli "nie pajacowac"? Odpowiedz Link Zgłoś
szara_mysza_szara Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 14:20 :)))przestać myśleć o tym,jak się sprzedać i zacząć się porządnie zastanawiać nad tym,jak się rozwijać:)i ci najważniejsze zacząć to robić:) Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 15:51 szara_mysza_szara napisała: > :)))przestać myśleć o tym,jak się sprzedać i zacząć się porządnie zastanawiać > nad tym,jak się rozwijać:)i ci najważniejsze zacząć to robić:) rozwijac sie! a w jakim kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
szara_mysza_szara Re: jak najlepiej sie sprzedac? 15.09.06, 01:26 i tu już odpowiedź nie jest taka prosta:)nikt poza tobą nie wie,jakie masz ukryte talenta,w czym mogłabyś być naprawdę dobra i co sprawia ci prawdziwą radość.Owocnych poszukiwań:) Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: jak najlepiej sie sprzedac? 15.09.06, 12:56 rokendrolowego sznyta uzyskuje sie w wyniku chodzenia na ogłuszające koncerty szarpidrutów, w wyniku należenia do metali punków hippi reagge i turystów namiotowych a słabej chemii z dreso karko krawato kanto elementem. nie zgrywać przyszłej lub byłej mispolnii albo dody. nie trawić elctro popu i wymachów cycami na ekranie a nie w łóżku. to takie drobne szczegóły. jest tylko jeden problem. zajęta miejscówka. Tak mniej więcej dzisiaj w eurpopie grają w monopol a nie w manewry morskie. Nie pajacować znaczy zorientowac sie kiedy odejśc lub skończyć gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 16:00 Nie musisz mieć srebra ani złota. Nie musisz mieć odpowiedzi na ważne pytania. Wstań, nie skupiaj się na słabościach i wątpliwościach, wyprostuj się... Wstań i idź. Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 16:36 gory_szalenstwa napisała: > Nie musisz mieć srebra ani złota. Nie musisz mieć odpowiedzi na ważne pytania. > Wstań, nie skupiaj się na słabościach i wątpliwościach, wyprostuj się... Wstań > i > idź. ale dokad mam isc? ot tak przed siebie..? Autostrada do nieba? Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 18:07 Tak jak najlepiej to rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 19:45 gory_szalenstwa napisała: > Tak jak najlepiej to rozumiesz. widze ze nie chcesz mi realistycznie pomoc. Nie wolno chodzic po autostradzie.. A wokol mnie same autostrady:))) Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio wyjechac za bogata granice :) 14.09.06, 16:12 1. Tam wiecej bogatych i chetnych do zakupu zony. 2. Polki maja w wielu krajach (jako zony) dobra opinie. Odradzam jednak islamskie (nawet bogate) dziadostwo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: wyjechac za bogata granice :) 14.09.06, 16:37 maly.jasio napisał: > 1. Tam wiecej bogatych i chetnych do zakupu zony. > 2. Polki maja w wielu krajach (jako zony) dobra opinie. > > Odradzam jednak islamskie (nawet bogate) dziadostwo :))) hmm.. myslisz ze wystarczy byc Polka aby zauroczyc cudzoziemca? -jaka jest "dobra zona"? Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio Re: wyjechac za bogata granice :) 14.09.06, 16:48 gszesznica napisała: > myslisz, ze wystarczy byc Polka aby zauroczyc cudzoziemca? - ja nie jestem od myslenia, ale podobno to dobry punkt startowy. > - jaka jest "dobra zona"? popytaj zonkosi i mezatki. mnie zony i kandydatki na zony nie interesuja :) Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: wyjechac za bogata granice :) 14.09.06, 18:00 maly.jasio napisał: > gszesznica napisała: > > myslisz, ze wystarczy byc Polka aby zauroczyc cudzoziemca? > > - ja nie jestem od myslenia, ale podobno to dobry punkt startowy. > > > - jaka jest "dobra zona"? > > popytaj zonkosi i mezatki. > mnie zony i kandydatki na zony nie interesuja :) to moze w sprawie kariery sie wypowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio Re: wyjechac za bogata granice :) 14.09.06, 21:00 gszesznica napisała: > to moze w sprawie kariery sie wypowiesz. chetnie. szanse na kariere dla Polskich Zon sa dobre :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: wyjechac za bogata granice :) 14.09.06, 21:01 maly.jasio napisał: > gszesznica napisała: > > to moze w sprawie kariery sie wypowiesz. > > chetnie. > szanse na kariere dla Polskich Zon sa dobre :))) uczepiles sie tych polskich zon.. to pewnie przez te dentystke:)) ale ja mialam na mysli ludzi i ich kariery.. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio alez tu chodzi o kariere Polskich Zon :) 14.09.06, 21:26 ktore widze w rozowym Swietle... kariera dentystek... Panienek lekkich obyczajow czy ZWYKLYCH malzonek - tez widze w rozowych kolorach :) - tylko prosze mnie omijac :) nic do nich nie mam. ale znam bardziej naiwnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: alez tu chodzi o kariere Polskich Zon :) 14.09.06, 21:31 maly.jasio napisał: > ktore widze w rozowym Swietle... > kariera dentystek... > Panienek lekkich obyczajow > czy ZWYKLYCH malzonek > - tez widze w rozowych kolorach :) > > - tylko prosze mnie omijac :) > nic do nich nie mam. > ale znam bardziej naiwnych :) rozumiem..naprawde rozumiem Cie:) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 20:32 zależy gdzie, określić cel i podporządkować strategię i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 20:44 maureen2 napisała: > zależy gdzie, określić cel i podporządkować strategię i to wszystko a jak sie okresla cel, i skad wiemy ,ze to ten wlasciwy cel? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 21:24 to są pytania psychologa amatora. Jeżeli nie wiesz czego chcesz to leż. Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 21:25 maureen2 napisała: > to są pytania psychologa amatora. Jeżeli nie wiesz czego chcesz to leż. Ciotka..przeciez ja jestem pacientem nie psychologiem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
42piotr Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 21:08 Nie mam dokladnej recepty ..ale jedno jest pewne : Trzeba byc dobrym w tym co sie robi i zawodowo i handlowo i jako kobieta. Trzeba wierzyc w siebie i w swoje powodzenie - trzeba chciec wierzyc. Trzeba promowac swoje umiejetnosci i eksponowac kobieca strone. To na pewno czesc recepty na powodzenie. Acha..niektorzy lubia ladne opakowania...i przy kupnie zawartosc stawiaja na miejscu drugim...to bylaby tez jakas alternatywa. No i oczywiscie...mniej grzeszyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 21:21 42piotr napisał: > Nie mam dokladnej recepty ..ale jedno jest pewne : Trzeba byc dobrym w tym co > sie robi i zawodowo i handlowo i jako kobieta. Trzeba wierzyc w siebie i w > swoje powodzenie - trzeba chciec wierzyc. Trzeba promowac swoje umiejetnosci i > eksponowac kobieca strone. To na pewno czesc recepty na powodzenie. > Acha..niektorzy lubia ladne opakowania...i przy kupnie zawartosc stawiaja na > miejscu drugim...to bylaby tez jakas alternatywa. No i oczywiscie...mniej > grzeszyc :) Sa recepty przeciez..w koncu co to jest marketing:)) Jesli chodzi o kobiecosc w interesach Piotruniu:)) to moze ona nie tyle pmoc co zaszkodzic:) Niestety mezczyzni nie biora powaznie ladnych kobiet..;(( Piotrenku i ja nie grzesze tylko Papusiu gszesze:)) Co to jest rozpoznanie rynku..bo nie wiem:)? Odpowiedz Link Zgłoś
42piotr Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 21:33 > Jesli chodzi o kobiecosc w interesach Piotruniu:)) to moze ona nie tyle pmoc co zaszkodzic:) kobiecosc nie tyczyla sie interesow tylko zamazpojscia (hm..w pewnym sensie tez interes):) > Niestety mezczyzni nie biora powaznie ladnych kobiet..;(( pisalem o kobiecosci eksponowanej- nie pisalem ladnym byc trzeba --bo nie trzeba > Sa recepty przeciez..w koncu co to jest marketing:)) marketing obce dla mnie slowo-jak tak raczej z serca mowie i ja nie grzesze tylko Papusiu gszesze:)) to musze przemyslec i zrozumiec ale chyba bez podpowiedzi sie nie obejdzie a niby inteligentna bestia jestem (bylem?):) > Co to jest rozpoznanie rynku..bo nie wiem:)? Tego wysoce specjalistycznego okreslenia nie uzylem w swoim poscie . Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 21:50 42piotr napisał: > > Jesli chodzi o kobiecosc w interesach Piotruniu:)) to moze ona nie tyle p > moc > co zaszkodzic:) > > kobiecosc nie tyczyla sie interesow tylko zamazpojscia (hm..w pewnym sensie tez > > interes):) tys prowda,ze zamazpojscie to jakis interes i w tym rzeczywiscie pomaga kobiecosc i uroda,chociaz nie zawsze.. w moim temacie to byl jeden z przykladow ,obszarow sprzedazy wlasnej osoby.. Widze jednak ze w tym najbardziej jestescie kompetentni:))czy aby??naturalnie nie wszyscy.. > > > Niestety mezczyzni nie biora powaznie ladnych kobiet..;(( > pisalem o kobiecosci eksponowanej- nie pisalem ladnym byc trzeba --bo nie trzeb > a > -a co to jest kobiecosc eksponowana? zbyt gleboki dekolt? > > Sa recepty przeciez..w koncu co to jest marketing:)) > marketing obce dla mnie slowo-jak tak raczej z serca mowie a o prace sie nie starales? to nie marketing sam w sobie..ale proba sprzedazy ..napewno.. > > i ja nie grzesze tylko Papusiu gszesze:)) > to musze przemyslec i zrozumiec ale chyba bez podpowiedzi sie nie obejdzie a > niby inteligentna bestia jestem (bylem?):) nie martw sie.. przy mnie ludzie tak maja:)) inteligencja rzecz wzgledna:)) ja jak kazda baba..oszukuje troche.. > > > Co to jest rozpoznanie rynku..bo nie wiem:)? > Tego wysoce specjalistycznego okreslenia nie uzylem w swoim poscie . > > rozpoznanie rynku to tak jak wybieranie odpowiedniej pracy dla siebbie.. musimy sie rozejrzec ktora firma jest najlepsza:)) Odpowiedz Link Zgłoś
42piotr Re: jak najlepiej sie sprzedac? 14.09.06, 22:19 > -a co to jest kobiecosc eksponowana? > zbyt gleboki dekolt? dekolt ma to do siebie ze nie jest nigdy zbyt gleboki :), a eksponowanie kobiecosci polega na uwydatnianiu tych cech ktore dla mezczyzn a przynajmniej tej ich czesci ktore ja reprezentuje sa kobiecie przypisane. Mialem raczej na mysli cechy osobowosci a nie fizyczne oznaki bycia kobieta.(dotyczy oczywiscie zamazpojscia) > a o prace sie nie starales? mialem to szczescie albo nieszczescie ze zawsze bylo odwrotnie. > inteligencja rzecz wzgledna:)) przychylam sie do Twojego twierdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
simone-kkk wypumeksuj se racice 14.09.06, 22:25 gszesznica napisała: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx i pazdziocha Odpowiedz Link Zgłoś
gszesznica Re: wypumeksuj se racice 15.09.06, 19:01 simone-kkk napisała: teraz sie nie pumeksuje tylko frezuje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 najlepiej 15.09.06, 19:05 to chyba w oparciu o realne cechy i tylko jesli sprzedać sie znaczy zamienić coś wartosciowego za inne równowartościowe rzeczy bardziej potrzebne stronom myśle zęzawsze wazne jest żeby 1. ZNAĆ faktycznie swoje dobre i słabe strony , potzreby i zasoby kóre chce sie ofiarowac 2. dobrze ocenić to samo u drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
v0lrath Re: jak najlepiej sie sprzedac? 15.09.06, 19:18 Na Allegro ;-P A na serio: to znaleźć swoje dobre i złe strony, pracować samemu nad złymi, a dobre starać się zaprezentować, zaakcentować. Zawodowo: wybrać taką pracę, w której odpowiednie dobre strony (te własne) się przydają i w której można się rozwijać. Odpowiedz Link Zgłoś