tomkola 31.10.06, 11:42 Szukam porady na powyższy temat. Spotykam się z mężczyzną, który przyznał mi się, że boi się intymności. Jest na to jakaś rada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maureen2 Re: strach przed intymnością 31.10.06, 11:44 czy nie ma innych normalnych mężczyzn w okolicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomkola Re: strach przed intymnością 31.10.06, 11:45 może i są, ale nie jestem zainteresowana innymi Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: strach przed intymnością 31.10.06, 11:47 zapewne ten strach przed intymnością jest taki pociągający Odpowiedz Link Zgłoś
tomkola Re: strach przed intymnością 31.10.06, 11:48 czy to ważne, co jest takie pociągające? Ważne, że facet ma problem, a przy okazji ja i proszę o poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: strach przed intymnością 31.10.06, 11:52 jeżeli wybiera się mężczyznę,ktory nie nawiązuje relacji intymnych,to chyba z jakiegoś powodu. Inne kobiety wybierają takich,ktorzy nie mają z tym problemu Odpowiedz Link Zgłoś
tomkola Re: strach przed intymnością 31.10.06, 11:54 Od piewrszego spojrzenia na człowieka wiesz czy nawiązuje normalne relacje intymne? Takie rzeczy "wychodzą" dopiero po jakimś czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: strach przed intymnością 31.10.06, 11:55 wiem to po 5 minutach rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
tomkola Re: strach przed intymnością 31.10.06, 11:58 to gratuluję. Wierz mi, że nie zawsze jest tak łatwo... Odpowiedz Link Zgłoś
anjakarenina Re: strach przed intymnością 31.10.06, 16:05 coś w tym jest, co maureen pisze, pewne rzeczy dzieją się podświadomie, pewne rzeczy wiemy podświadomie.. Odpowiedz Link Zgłoś
aska275 Re: strach przed intymnością 31.10.06, 16:55 A ja ty to maerenn niby wiesz skoro ty w ogóle z łóżka nie wychodzisz bo nie masz co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: strach przed intymnością 31.10.06, 22:03 wychodzę,wychodzę, dziś np wyszedlem po to żeby kupić sobie puchową,ciepłą kołderkę do leżenia na kanapie.Zima idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilit555 Re: strach przed intymnością 31.10.06, 13:46 Tomkola, czy mozesz napisac jak objawia sie ten strach przed intymnoscia, podac jakis przyklad? Tez mnie interesuje ten temat. A z takimi madralami co to juz po pieciu minutach wszystko wiedza, lepiej dac sobie spokoj. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: strach przed intymnością 31.10.06, 16:33 Ciekawe. A jak to się objawia?? Może chodzi o strach przed bliskością? Jest coś takiego ale to ma podłoże w dzieciństwie i w relacjach z rodzicami i na pewno nie da się tego pokonać zupełnie. Takie lęki z dzieciństwa zostają na całe życie. A co do mądral - mają rację o tyle że lepiej szukac sobie normalnych facetów :) Każdy ma jakiś tam problem ale problemy z bliskością czy skrajny introwertyzm - to naprawdę tylko kłopoty, dla zapalonej "Matki Teresy" jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: strach przed intymnością 01.11.06, 10:53 Stwarzaj sytuacje intymne. Pozwol Mu sie oswoic z tym, musi zobaczyc ze nie musi sie bac. Nie probuj przyspieszac, daj Mu czas. On przestanie sie bac ale wszystko zalezy od Twojej cierpliwosci i zrozumienia co sie z Nim dzieje. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
braun_f Re: strach przed intymnością 14.11.06, 03:30 pozwol mu sie oswoic z twoja intymnoscia, odrzucajacym zapachem, sliska mazia/twarozkiem niech poczuje zew natury! a potem przywiaze do lozka i uderza gumowa rekawiczka (koniecznie napompowana) jazda! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: strach przed intymnością 14.11.06, 07:04 mozna jeszcze zbliżając wolno do ust kubek z herbatą oblizywać się,a potem nagle siorbnąć. Odpowiedz Link Zgłoś