ewag52 09.04.07, 09:03 www.youtube.com/watch?v=GuROIMaE2bk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magnostique Re: 10 min - gesiej skorki:) 09.04.07, 09:42 hej, ale niespodzianka! nigdy nie bylam fanka historii, jednak ten film bardzo mnie wzruszyl. Jakos od razu bardziej patriotyczna sie zrobilam, tu na obczyznie zdarzaly sie pelne uznania "aaa Polka"-komentarze. Znowu wiem dlaczego:))) I ten "wisdom" Pilsudskiego - pamietam, jak sie automatycznie kulilam przed zdjeciem Pilsudskiego, przed tym jego przenikliwym wzrokiem. Mialam wrazenie, ze ten typ wie wszystko, a juz na pewno, kiedy sie klamie:) dzieki bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: 10 min - gesiej skorki:) 09.04.07, 12:26 dostałam go dzisiaj od krewnego ze Stanów. Też mnie wzruszyl. Poza tym uważam,że jest swietnie zrobiony Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: 10 min 09.04.07, 14:34 wzbudza mimo wszystko refleksje... Powinnismy byc Panami połowy świata z takim męstwem do walki, honorem i dumą. A teraz ...ziemniaki w rządzi, buraki w rolnictwie, konie w ministerstwie oswiaty. ...czas na wojne! Odpowiedz Link Zgłoś
magnostique Re: 10 min 09.04.07, 14:46 a moze mielismy juz swoj szczyt wlasnie i teraz chylimy sie ku zachodowi? Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: 10 min 09.04.07, 15:32 teraz nie ma męstwa,dumy, a honor to czysta abstrakcja. Tylko mam wrażenie,że polska krew, była mało warta. tak chętnie ja zawsze przelewano Jak by wygladało nastepne 10 min, za 1000 lat? Odpowiedz Link Zgłoś