cyklop 15.12.01, 23:06 za trzydzieści cztery lata dwa miesiące dziewięć dni będziesz miała siwe włosy i spokojne sny będzie cisza dookoła a w niej Ty i tylko Ty bym Cię kochał tak jak umiem nie pozwoliłaś mi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czarek Re: rymy IP: 65.128.156.* 16.12.01, 08:16 pytasz czy znikasz szukasz czy czekasz nie wiesz bo jestes wiesz bo uciekasz cena za zycie w blasku bez nieba w ziemi bez chleba w trosce o zycia w glodzie o trwodze w swiecie o sercu zbieglym w podziemia w nieludzko ludzkie zastygle snienia w kamiennym pyle gwiazd zapomnianych byleby zezrec wlasne po-trawy z przed-miotow zboza swini i warzyw ozyw sie dozyw pozyw i zazyj obludny bledzie pozadnych zadan by nad materia wladala zadza i moja mojosc i pustka w glowie a w sercu zmysly wily sie sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 OKRUTNE pierdoły wypisujesz koleżko... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.01, 10:23 ...te rymy aż bolą. Zajmij się jednak uprawą ziemi i trzody chlewnej. Tak jak twoi rodzice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toi Re: OKRUTNE pierdoły wypisujesz crack66... IP: *.cm-upc.chello.se 16.12.01, 11:35 A jednak mnie w koncu rozbawiles. Hmm, czyzbys mial ukryte kompleksy w temacie wies, rzeczywiscie? Sluchaj nie ma nic zlego w pochodzeniu ze wsi, uprawie ziemi i hodowli trzody, zawod jak kazdy inny, nie martw sie... Hmm, chcesz o tym porozmawiac?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: OKRUTNE pierdoły wypisujesz crack66... IP: 65.128.156.* 16.12.01, 15:50 a jeszcze rolnictwo ekologiczne! Mniem, mniam:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Nie ma nic złego w uprawie roli... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.01, 06:42 ...złem jest jednak, jeśli osoba predystynowana do tego właśnie, zabiera się za poezję. Poezja to w ogóle wielkie oszustwo, a w rękach (klawiszach) osób nie potrafiących jej tworzyć staje się zbrodnią. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.ksiaze Crack, poeto codziennosci 17.12.01, 17:27 Dlaczego uwazasz, ze poezja to oszustwo? I co jest zlego w tym, ze ktos sobie cos tam napisze i innym pokaze? mk. (predystynowany, w odroznieniu od niepredestynowanych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Poezja to OSZUSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.01, 18:15 Drogi Mały Książę! Poezja to piramidalne, największe w dziejach oszustwo. To nieumiejętność opowiedzenia historii, opisania swoich uczuć, przeżyć za pomocą prozy. Ta nieumiejętność jest jednak wynoszona w hierarchii słowa pisanego na sam szczyt, na tym to oszustwo polega. Tak sądzę... A propos: do czego to jesteś predystynowany? Do uprawy roli czy do rymów? Odpowiedz Link Zgłoś
maly.ksiaze Rolnicy do roli, poeci do pior, pasta do zebow 17.12.01, 18:38 Crack-u milutki, Ty chyba nie masz na mysli poezji, tylko egzaltowanie poetyzowanie. To roznica. Nieumiejetnosc opowiedzenia swoich uczuc, piszesz. Dlaczego swoich, dlaczego uczuc, do cholery? Mozesz mi to wyjasnic, bom juz zupelnie oszolomiony (to pewnie przez ten okrzyk w tytule). Liryka ma ta mila ceche dla piszacego, ze - w przeciwienstwie do prozy - nie musi opowiadac nic sensownego, ani historii, anu uczuc, ani nic. Moze byc na przyklad rebusikiem zawierajacym proste spostrzezenie. Na przyklad haiku, ktore niedawno tu wyslalem. > Ta nieumiejętność jest jednak wynoszona w hierarchii słowa pisanego na sam > szczyt, na tym to oszustwo polega. To jest jakas hierarchia? Ktos Pana oszukal, moj dobrodzieju. Bryndza powinna byc biala. Zielona bryndza nie istnieje! > Tak sądzę... > A propos: do czego to jesteś predystynowany? Do uprawy roli czy do rymów? Ja, Cracku, jestem predestynowany do wszystkiego, jestem bowiem alfa i omega, poczatkiem i koncem, wiem wszystko. Dzieki temu moge krazyc, przywolywac wszystkich do porzadku i rzucac niczym nie poparte stwierdzenia kategoryczne. Zupelnie tak jak Ty. Z internacjonalistycznym pozdrowieniem, mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Tylko bez internacjonalizmu mój Mały Książę!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.01, 19:09 Internacjonalizm FUJ!!! Poezja to jednak oszustwo. A propos: poezja ZAWSZE opowiada historie bądź uczucia. Oprócz tego istnieje jeszcze poezja opisująca "Flupy z pizdy" (Sajnóg), ale w sumie to też opisy pewnych historii i stanów świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.ksiaze Wielki interpretatorze 17.12.01, 19:15 Gość portalu: crack66 napisał(a): > A propos: poezja ZAWSZE opowiada historie bądź > uczucia. Oprócz tego istnieje jeszcze poezja opisująca "Flupy z pizdy" > (Sajnóg), ale w sumie to też opisy pewnych historii i stanów świadomości. Tak? A chcesz przykladzik? Prosze: Moje lepsze Ja slowem jak piorkiem na szkle kresle dla Ciebie. No dobra, co tu jest napisane. O czym to jest? Uczucia, historyjka, stan swiadomosci? A moze to nie jest wogole poezja, bo nie ma rymow? Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Interpretuję... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.01, 19:44 ...to dosyć udany i bardzo sympatyczny kawałek, ale... Ale opowiada historię nieodkrytego uczucia, uczucia, które chce gdzieś tam z głębi się wydostać. Jest delikatne, cieplutkie i... ma nadzieję, że gdzieś na tym szkiełku (choć tylko piórkiem nakreślone) będzie jednak dostrzeżone. Miłe... w sumie. A rymy? Przecież wiesz, że nie od tego zależy poezja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly.ksiaze A Tobie z czym sie kojarzy biala chusteczka... IP: *.BrockU.CA 17.12.01, 23:05 Zobaczyles w wierszyku uczucia, bo chciales je tam zobaczyc. Dla mnie to haiku, gdy je pisalem, bylo metafora naszych 'forumowych' kontaktow, gdzie kazdy troszke gra kogos innego, przyjmuje pozy - w taki czy inny sposob. Bez oceniania, bez uczuc, bez emocji, bez historyjek - prosta kontastacja faktu, tyle ze w pierwszej osobie. W kazdym razie, piszac to nie myslalem o uczuciach czy historyjkach. Moze zreszta tam sa, bo tak naprawde o tym 'co jest w wierszyku' nie decyduje autor. Owszem, takie 'analizowanie' latwo redukuje sie do 'mentalnej masturbacji' - ale jak wiemy z innego watku, masturbacja jest zdrowa i przyjemna. QED. Pozdrawiam i dziekuje za wziecie udzialu w moim teatrzyku, mk. PS1. Pisalem to, przyznam, z mysla o kims konkretnym (owa osoba wie, o kogo chodzi, prawda?) PS2. W zasadzie tez wole proze. Zwlaszcza kryminaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masaker Re: rymy IP: 195.187.97.* 17.12.01, 14:30 Witajcie w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
malwinamalwina Re: rymy 17.12.01, 15:47 ja CHCE wiedziec kto sie kryje pod "masaker" !!! Bo kazdorazowo mnie rozsmiesza :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso a ja chce wiedziec, kto to jest crack66 bo IP: 195.41.66.* 17.12.01, 16:26 za kazdym razem mnie takze rozsmiesza! Crack66 - mam nadzieje, ze nie jestes z Crackowa bo przynosisz wstyd tatusiowi, mamusi i swemu miastu. Ciezki jest twoj zart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toi Re: rymy IP: *.cm-upc.chello.se 17.12.01, 17:46 Dzieki crack66 za forme oraz uscislanie wypowiedzi, juz druga taka przeczytalam na forum, robisz pewne postepy. Nie zgadzam sie rzecz jasna - w klawisze poetycko i czestochowsko stukac na forum moze kazdy. Toi, predystynowana, nie stukajaca Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Tak jest! 17.12.01, 18:27 Forum jest jak hyde park - moze kazdy, co chce i kiedy chce - ale niech sie liczy, ze inni go jajkami obrzuca (byla taka strona www, gdzie sie rzucalo wiertualnymi jajami w rozne osobistosci, pamieta ktos adres?) kwieto - predystynowany od czasu do czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Tak, tak, tak to Ja Pan Crack!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.01, 19:13 Nie jestem z Crackowa, ale go LUUUUUUUUUUUBIĘ. Czym to Cię tak rozśmieszam. A swoją drogą wszyscy tu podpisują się "predystynowany/a", ale nie piszą czy chodzi o rolę (ziemską) czy też może o rymy jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Tak, tak, tak to Ja Pan Crack!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 65.128.157.* 18.12.01, 02:03 podejrzewam ze Pan Crack jest Pania, ktora strasznie sie sili na sztuczne zanizanie wlasnego poziomu, chcac wywolac... emocje...? A nic z tego nie wychodzi, bo poezja sama w sobie (chocby w najgorszym wydaniu) jest walka z proza zycia (czyli przeintelektualizowaniem) i 'obraza' mozg, a przynajmniej wz-rusza. Taka bardzo przeintelektualizowana ksywka i te 66, jakby mialy go dodatkowo dopingowac do stawania okoniem! Pelna, swiadoma mobilizacja. Zeby nie popelnic bledu. Czyzby Dr.Jackle/Mr.Hyde? Tylko dwuplciowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Upieram się, e jestem chłopcem... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.01, 18:19 ...przecież codziennie się kąpię, a w szkole miałem lekcje biologii. Więc chyba wiem o czym mówię Panie Czarku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 A rozdwojenie jaźni zależy od nastroju... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.01, 18:20 ...czasem jestem dobrym crackusiem a czasem wrednym craczyskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toi Re: Tak, tak, tak to Ja Pan Crack!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cm-upc.chello.se 18.12.01, 02:24 Gość portalu: crack66 napisał(a): > A swoją drogą wszyscy tu podpisują się "predystynowany/a", ale nie piszą czy > chodzi o rolę (ziemską) czy też może o rymy jednak. Chodzi o brak rymow w moim przypadku. Generalnie. Roli uprawiac nie umiem, a szkoda, bo mile to podobno moze byc zajecie, taki zwlaszcza ogrodek kwiatowo- warzywny... Lubie barszcz, zwlaszcza z uszkami, salatke buraczana a la Estonia rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklop Re: wszystkim 19.12.01, 08:43 Pozdrawiam wszystkich. Trochę żal, że popisujecie się w prze�miewaniu. To nie jest ważne, czy nazwiecie ten tekst poezjš czy grafomaniš. On naprawdę jest o czym innym, a ja my�lałem, że to jest forum psychologiczne i dlatego wysłałem. Odpowiedz Link Zgłoś