Gość: Maciej B. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 09:35 Witam! Chciałbym zadać Wam pytanie tożsame z zawartością tematu.Kto z Was ukończył psychologię i może powiedzieć o sobie, że jest zawodowym psychologiem? Pozdrawiam. Maciek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fnoll ja, ja, ja! nooo, tak jakby... 13.08.03, 09:53 no ja (rzekł kłapouchy grzebiąc kopytkiem w piasku ze zakłopotania) skończyłem, no prawie, te studia PSY CHO LO GI CZNE, ale (hmm, hmm) chyba NI-GDY nikt mi nie powie per "ty zawodowy psychologu!" albo "łau, jak z ciebie ZA-WO-DO-WY psycholog", bo, muszę się przyznać (wiem, to okropne, tak rozpraszać swój niewątpliwy talent, to takie lekkomyślne), od czasu powstania tego forum (mój pierwszy post tu to jeden z pierwszych na tym forum w ogóle - ale kto to pamięta i doceni?) więcej spędzałem czasu z Forum Psychologia niż z podręcznikami do tejże Psychologii, a zajęcia praktyczne, no to jak na uniwerku - tyle co kot napłakał, i jakieś tam extra warsztaty słowem - po psychologii jest fnoll, ale nie psycholog (ani zawodowy, ani nawet w amatorskiej lidze nie gram, obecnie zajmuję się głównie pisaniem komercyjnych tekstów i rozmowami o sednie tego wszystkiego) mam nadzieję, drogi nieznajomy, że nakarmiłem ciut twą ciekawość... pzdr fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: ja, ja, ja! nooo, tak jakby... IP: 195.136.33.* 13.08.03, 11:29 nic nie kapuje:).. to w koncu skonczyles czy nie?..a jesli nie tajemnica to jaka specjalizacja? Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: ja, ja, ja! nooo, tak jakby... 13.08.03, 16:31 Gość portalu: jar napisał(a): > nic nie kapuje:).. to w koncu skonczyles czy nie?..a jesli nie tajemnica to > jaka specjalizacja? no niby tak - bo mam od roku absolutorium (aczkolwiek nie doniosłem jeszcze jednej karty egzaminacyjnej, bo po jeden wpis muszę pojechać do szpitala na drugi koniec miasta, i co się zbieram w sobie i jadę - to pani doktor nie ma, no pech po prostu) - ale, z przyczyna zarówno obiektywnych (mam inne rzeczy na głowie), jak i subiektywnych (nie chcę postawić kropki nad "i") niemalże wykończona praca magisterska stoi w doku i rdzewieje a specjalizowałem się w kliniecznej, choć i psychologia zarządzania jest mi bliska (dywersyfikacja zasobów to podstawa, heh), a w ramach klinicznej najwięcej zgrzebałem psychosomatykę i, współcześniej, psychoneuroimmunologię może perespektywa, iż z takimi zainteresowaniami powinienem szukać pracy w służbie zdrowia, skąd niedawno wykopali dziesiątki psychologów, mnie ciut zniechęca... mama nadzieję, że choć ciut nakarmiłem twoją ciekawość :) pzdr fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 [...] 13.08.03, 23:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 [...] 14.08.03, 01:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: ja, ja, ja! nooo, tak jakby... IP: 195.136.33.* 14.08.03, 08:58 > mama nadzieję, że choć ciut nakarmiłem twoją ciekawość :) mniej wiecej:) Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: ja, ja, ja! nooo, tak jakby... 17.08.03, 21:25 fnoll napisał: vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Kiedy bedziesz w Tworkach?Jak dlugo tam zostaniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: ja, ja, ja , tak jakby... IP: *.acn.waw.pl 17.08.03, 18:02 Fnollku :)))) sympatyczny choc czasem kontrowersyjny. To juz z gora 2 latka Ci stuknelo, kiedy wczytywalam sie w zawilosci twojego humanizmu, zreszta jako hydraulik nie zawsze jarzylam ktora strone osobowosci rozbierasz na czesci skladowe . Nie pamietam tematow ale .. byly interesujace. Natomiast zaskoczyl mnie termin "zawodowy psycholog", to prawie tak jak "zawodowy ksiadz",badz "zawodowy dyrektor " ???. Bo mozna skonczyc kilka specjalizacji w tymze zakresie i szkodzic pacjentom. Wazna jest raczej zyczliwosc i empatia. Ze o technikach nie wspomne. WARSZAWA POZDRAWIA /Chyba/ KRAKOW. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: ja, ja, ja , tak jakby... 18.08.03, 17:43 Gość portalu: ?? napisał(a): > WARSZAWA POZDRAWIA /Chyba/ KRAKOW. Kraków pozdrawia Warszawę :) bo przecież w każdym mieście znajdą się "zawodowi" ludzie, no nie? i zawodowe knajpy, a nawet zawodowe zawody gokardów (czy jak to się pisze) :))) ach, no i zawodowi hydraulicy naturlich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupert Re: Kto z Was ukończył psychologię? IP: *.dialsprint.net 13.08.03, 14:08 a mnie psycholozka wykonczyla Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Kto z Was ukończył psychologię? 13.08.03, 16:55 ja nie ukończyłam :) po roku studiowania się poddałam i uciekłam na studia techniczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Kto z Was ukończył psychologię? IP: *.jci.com 13.08.03, 17:52 ja po roku na technicznych ucieklam na psychologie (nie z powodu trudnosci, mialam nawet stypendium za wyniki, ale to jednak nie bylo to ;) - i ukonczylam. pracowalam, potem wyjechalam z kraju i z powodow 'papierkowych' musze studiowac od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluesky Re: Kto z Was ukończył psychologię? IP: 212.122.206.* 13.08.03, 19:28 ja niedługo!!!!!!!!!!! hura! szłam na studia dumając nad weterynarią,politologią, a psychologią i strzał w 10!!!!!!!!!!!!!! studiowanie zaczęłam dawno i z przygodami a w trakcie studiów mój ukochany rozchorował się i bęc depresja+psychoza ironia losu czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masala dosa Re: Kto z Was ukończył psychologię? IP: *.teleton.pl 14.08.03, 08:49 pragne zauwazyc ze aby uprawiac psychoterapie z certyfikatem ROZNYCH WAZNYCH TOWARZYSTW nie trzeba konczyc psychologii a np trzeba miec wyzsze studia (zdaje sie ze techniczne tez moga byc:)oraz zrobic szkole tejze (czyli psychoterapii) z odpowiednia iloscia odpowiednich zajec i terapii wlasnej plus miec praktyke kliniczna-ja np jestem lekarzem a wlasnie robie powyzsze-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Kto z Was ukończył psychologię? IP: 212.122.206.* 15.08.03, 17:49 Gość portalu: masala dosa napisał(a): > pragne zauwazyc ze aby uprawiac psychoterapie z certyfikatem ROZNYCH WAZNYCH > TOWARZYSTW nie trzeba konczyc psychologii a np trzeba miec wyzsze studia (zdaje > > sie ze techniczne tez moga byc:)oraz zrobic szkole tejze (czyli psychoterapii) > z odpowiednia iloscia odpowiednich zajec i terapii wlasnej plus miec praktyke > kliniczna-ja np jestem lekarzem a wlasnie robie powyzsze-pozdrawiam ale juz niedługo (na szczęście), bo jak wejdzie ustawa o zawodzie psychologa to wszyscy ci, ktorzy nie są absolwentami psychologii swoje certyfikaty będą mogli głęboko schować do szuflady (chociaz nie mam pojęcia jak to będzie z lekarzami- psychoterapeutami....) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolek6 Re: ale o co chodzi? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 12:46 Dlaczego zadajesz to pytanie? A moze utworzymy nowe forum pt.między anmi psychologami?)))) Sądze,ze zapewnilibyśmy sobei wysoki poziom hermetyczności wypowiedzi?Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kto z Was ukończył psychologię? IP: *.onhill.gda.pl 15.08.03, 18:18 ja - i żałuję Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: do: EWA 15.08.03, 18:40 Gość portalu: ewa napisał(a): > ja - i żałuję nie załuj - każdy powinien skończyć psychologie - by mieć lepsze relacje, by lepiej pojmować zachowania. A teraz weź się za coś - co kochasz robić. Masz już jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
mowawe Re: Kto z Was ukończył psychologię? 17.08.03, 20:24 Gość portalu: ewa napisał(a): > ja - i żałuję To przykre. Ja skończyłam, nie żałuję. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Kto z Was ukończył psychologię? 17.08.03, 20:27 mowawe napisał > Ja skończyłam, nie żałuję. vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv W Tworkach? Odpowiedz Link Zgłoś
mowawe Re: Kto z Was ukończył psychologię? 17.08.03, 21:50 komandos57 napisał: > mowawe napisał > > Ja skończyłam, nie żałuję. > vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv > W Tworkach? Odpowiedz Link Zgłoś
mowawe Re: Kto z Was ukończył psychologię? 17.08.03, 21:51 komandos57 napisał: > mowawe napisał > > Ja skończyłam, nie żałuję. > vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv > W Tworkach? \ Słabo, słabiutko Liczyłam na więcej .............. JADU Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Kto z Was ukończył psychologię? 17.08.03, 22:01 mowawe napisała: > Liczyłam na więcej .............. > JADU vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Psychologia na forum tyczy tylko aktow kopulacyjnych.Wiec jezeli baranku szukasz tu czegokolwiek zwiazanego z psychologia to masz wgeta czaszke. Odpowiedz Link Zgłoś
mowawe Re: Kto z Was ukończył psychologię? 17.08.03, 22:08 komandos57 napisał: > mowawe napisała: > > Liczyłam na więcej .............. > > JADU > vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv > Psychologia na forum tyczy tylko aktow kopulacyjnych.Wiec jezeli baranku > szukasz tu czegokolwiek zwiazanego z psychologia to masz wgeta czaszke. Nie Tobie oceniać czego szukam. Dalsza dyskusja ( nawet o Twojej "wgetej " czaszce) może toczyć się na maile. Na inne akty desperacji w postaci prowokacji odpowiadać nie będę ! Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Kto z Was ukończył psychologię? 17.08.03, 22:12 Prosze bardzo.Ciekaw jestem co splodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mowawe Re: Kto z Was ukończył psychologię? 20.08.03, 06:31 komandos57 napisał: > Prosze bardzo.Ciekaw jestem co splodzisz ? Zapraszam : mowawe@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Kto z Was ukończył psychologię? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 17:13 ja nie, sorry ale gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
ale-ja-ja a kto dal ci prawo pytac o to ?? 17.08.03, 17:49 co to jest zawodowy psycholog? czlowiek ktory ukonczyl studia ? i nic nie wie o zyciu!!!!!!!! najlepszym psychologiem jest moja bliska znajaoma, ma ona tylko 70 lat. Liczy sie madrosc ZYCIOWA wiekszosc psychologow po pewnym czasie zaczyna miec sama problemy !!!!! To to samo ja powiedzienie szewc bez butow chodzi ala jaja Gość portalu: Maciej B. napisał(a): > Witam! > > Chciałbym zadać Wam pytanie tożsame z zawartością tematu.Kto z Was ukończył > psychologię i może powiedzieć o sobie, że jest zawodowym psychologiem? > > Pozdrawiam. > > Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: a kto dal ci prawo pytac o to ?? IP: 212.122.206.* 17.08.03, 19:43 ale-ja-ja napisał: > co to jest zawodowy psycholog? > czlowiek ktory ukonczyl studia ? > i nic nie wie o zyciu!!!!!!!! > najlepszym psychologiem jest moja bliska znajaoma, > ma ona tylko 70 lat. > Liczy sie madrosc ZYCIOWA > wiekszosc psychologow po pewnym czasie zaczyna miec sama > problemy !!!!! skoro juz szkalujesz środowisko psychologów to proszę o konkretne przykłady "problemów", które trapią psychologów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mevillian Re: a kto dal ci prawo pytac o to ?? IP: *.blich.krakow.pl 18.08.03, 12:01 Gość portalu: xxxxx napisał(a): > skoro juz szkalujesz środowisko psychologów to proszę o konkretne > przykłady "problemów", które trapią psychologów ja tez poprosze [btw, sama bym mogla duzo napisac ;> ale wole poczekac na odpowiedz..] aha: co do glownego watku: skonczylam psychologie, nie moge znalezc pracy w zawodzie od trzech lat - ale robie mase innych, dosc interesujacych rzeczy :> tak wiec "zawodowym psychologiem" sie nie nazwe :> Pozdrawiam, Mevillian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: a kto dal ci prawo pytac o to ?? IP: 195.136.33.* 18.08.03, 12:10 eee....a moze problemy zwiazane z ochrona standardow uprawiania zawodu, dbaloscia o byt i zyciowe problemy psychologów?.. hmm..ale to bylo 3 lata temu, nie wiem czy aktualne. aktualne?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Kto z Was ukończył psychologię? 17.08.03, 19:55 Pypanie bylo ponizej pasa.Ale zglosil sie kutas zwacy sie fenolem,jebnietym,i oglosil sie psycholozkiem.A co smieszy najbardziej to fakt napisania przez tego pojeba ze byl na tym forum jako pierwszy, Odpowiedz Link Zgłoś