facettt I znowu te NUDY 18.07.08, 21:55 mentalnie - tak fizycznie - nie wie o tym kázdy idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: I znowu te NUDY 18.07.08, 21:56 Mnie nie nudno mam podkald muzyczny... Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: I znowu te NUDY 18.07.08, 21:58 grauluje. a co po za tym? zycze wszyszkiego dobrego zajmij sie wreszcie soba. Szwecja to NUDNY kraj ale i tam sa ludzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: I znowu te NUDY 18.07.08, 22:01 Tak, jest w Szwecji cos co jest trudne, ale pozytywy przewalaja wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Idalej te NUDY 18.07.08, 22:48 nie trudne , lecz NUDNE :) wiem, ze zyc sie tam da (wygodnie) ... ale juz sto razy wole Norwegie , lub Finlandie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Idalej te NUDY 19.07.08, 09:50 facettt napisał: > nie trudne , lecz NUDNE :) > > wiem, ze zyc sie tam da (wygodnie) ... > > ale juz sto razy wole Norwegie , lub Finlandie :))) ....................... ja kocham Szwecje. Mi zyje sie tu SUPER! Odpowiedz Link Zgłoś
fiufiubeau Re: Idalej te NUDY 21.07.08, 15:40 facettt napisał: > nie trudne , lecz NUDNE :) > > wiem, ze zyc sie tam da (wygodnie) ... > > ale juz sto razy wole Norwegie , lub Finlandie :))) lepiej zarabiac w Norwegii a zyc w Szwecji Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 21:58 jan_stereo napisał: > A jestes mloda ? Jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:00 spinline napisała: > Jestem. to idz do przodu smialo, i nie przejmuj sie, starosci tez nie zatrzymasz... Odpowiedz Link Zgłoś
pooh5 Chyba znasz już odpowiedź? 20.07.08, 22:06 Spinline Czy to nie ty pisałaś że bogaci są tacy fajni, wyluzowani, spokojni? No to już wiesz! Miej dużo kasy! Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 21:59 Z młodością jest strasznie krucho. Jest w nas, czujemy ją.....i nagle pryska jak bańka mydlana. I nic już nie pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
clarissa3 Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:12 mnie tam nic nie prysnęło! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
clarissa3 Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:17 Tak... Jedynie towarzystwa brak! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:27 Bedzie i towarzystwo, gdy sie tak dokladniej dookola ogladniesz. Masz na mysli damsko meskie towarzystwo, mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
clarissa3 Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:48 Nie. Mam na myśli TOWARZYSTWO. Czyli ludzi którym się chce!, mają zapał, entuzjazm, i takie inne bzdety;) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:37 To co ma powiedzieć staruszka bez młodości? Odpowiedz Link Zgłoś
clarissa3 Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:49 Nic nie powie - bo nie wie! Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:31 spinline napisała: > I czy się da? > > > da sie .. zalezy od Twojego wnetrza.. jak ono bedzie mlode to nie grozi Ci starosc:) Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:34 To walnelas prawde!!! czasami spotykam pania 86 lat w parku, a ona jak ta mloda, choc troche pomarszczone licka, ale duch mlody... Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:37 spinline napisała: > To walnelas prawde!!! > > czasami spotykam pania 86 lat w parku, a ona jak ta mloda, choc > troche pomarszczone licka, ale duch mlody... > > > Cisze sie ze moglam Ci sie do czegos przydac.. jesli chodzi o te pomarszczenia,te tez mozna zredukowac.. boisz sie starosci? Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:39 Boje sie, ze nic mi sie nie bedzie chcialo, ze sila do dzialania sie skonczy, ze bede cyniczna... Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:42 spinline napisała: > Boje sie, ze nic mi sie nie bedzie chcialo, ze sila do dzialania > sie skonczy, ze bede cyniczna... > :) nic takiego nie nastapi.. -a czy umiesz byc cyniczna? -czy Twoim zdaniem starzy ludzie tacy sa? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:36 ala.l napisała: > da sie .. > zalezy od Twojego wnetrza.. > jak ono bedzie mlode to nie grozi Ci starosc:) mylisz dziecinnienie starcze, ewentualnie pogode ducha z mlodoscia cielesna Alka :")) Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:40 Dobrze, ze to dziecinnienie starcze krotko trwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:45 spinline napisała: > Dobrze, ze to dziecinnienie starcze krotko trwa.... a co w tym starczym zdziecinnieniu takiego strasznego..? moim zdaniem niczego takiego nie ma.. jest tylko ucieczka w zdziecinnienie przed wstydem niemocy.. > > Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: Jak zatrzymać młodość? 18.07.08, 22:43 jan_stereo napisał: > ala.l napisała: > > > da sie .. > > zalezy od Twojego wnetrza.. > > jak ono bedzie mlode to nie grozi Ci starosc:) > > mylisz dziecinnienie starcze, ewentualnie pogode ducha z mlodoscia cielesna Alk > a :")) Jasiek.. ty lepiej podyskutuj ladnie z ta mila panienka.. wydaje sie byc nie glupia.. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Jak zatrzymać młodość? 19.07.08, 00:32 ala.l napisała: > Jasiek.. > ty lepiej podyskutuj ladnie z ta mila panienka.. > wydaje sie byc nie glupia.. Znaczy sie z kim ? Odpowiedz Link Zgłoś
oregano1 Re: Jak zatrzymać młodość? 19.07.08, 00:05 Hej,to sie dzieje samo,wystarczy chcieć,mam juz 55 lat (faktycznie,przeżyłam mały szok jak "stuknęła mi 50),momentami ,wydaję mi się,że jestem młodsza od mojej córki (29),rozpiera mnie energia,seks wreszcie bez ograniczeń(radosc i przyjemność do tej pory zasnute lękiem ,co bedzie jak zawiodą środki antykonc...mineła)może mam taki charakter,ale wydaję mi się,że to od nas zależy(fizycznie -moje"ego"pozostawia dużo do życzenia,jestem siwa,ale to już od 25 lat, figura,taka sobie,dużo bym poprawiła) po prostu cieszę się życiem,ta powłoka (nawet pokryta zmarszczkami)w miarę estetyczna to tylko powierzchność,wazne,jak "otwieramy "się na świat i ludzi ,życzę aby wszystkim sie udało "być" młodym ,bez względu na wiek i wygląd,są poważniejsze problemy,czego nikomu nie życzę,pozdrawiam-zgodnie z metryką pani w (pozwolicie)srednim wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Jak zatrzymać młodość? 19.07.08, 00:23 Oregano! Pięknie to napisałaś. mam równo dwadzieścia lat mniej i czuję się oraz widzę w sobie starca. Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Jak zatrzymać młodość? 19.07.08, 09:53 Dzieki za ciekawy wpis. Czyli z wiekiem czlowiek moze byc szczesliwszy i zyc ciekwiej majac za soba mase lat doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Liliowy kapelusz 19.07.08, 00:45 krąży to w mailach często, ale to nic... Liliowy kapelusz Kobieta... Kiedy ma 5 lat: ogląda się w lustrze i widzi księżniczkę. Kiedy ma 10 lat: ogląda się w lustrze i widzi Kopciuszka Kiedy ma 15 lat: ogląda się w lustrze i widzi obrzydliwą siostrę przyrodnią Kopciuszka: "Mamo, przecież tak nie mogę pójść do szkoły!" Kiedy ma 20 lat: ogląda się w lustrze i widzi się "za gruba, za chuda, za niska, za wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale mimo wszystko wychodzi z domu. Kiedy ma 30 lat: ogląda się w lustrze i widzi się "za gruba, za chuda, za niska, za wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale uważa, że teraz nie ma czasu, żeby się o to troszczyć i mimo wszystko i wychodzi z domu. Kiedy ma 40 lat: ogląda się w lustrze i widzi się "za gruba, za chuda, za niska, za wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale mówi, że jest przynajmniej czysta i mimo wszystko wychodzi z domu. Kiedy ma 50 lat: ogląda się w lustrze i mówi: "Jestem sobą" i idzie wszędzie. Kiedy ma 60 lat: patrzy na siebie i wspomina wszystkich ludzi, którzy już nie mogą na siebie spoglądać w lustrze. Wychodzi z domu i zdobywa świat. Kiedy ma 70 lat: patrzy na siebie i widzi mądrość, radość i umiejętności. Wychodzi z domu i cieszy się życiem. Kiedy ma 80 lat: nie troszczy się o patrzenie w lustro. Po prostu zakłada liliowy kapelusz i wychodzi z domu, żeby czerpać radość i przyjemność ze świata. Może wszystkie ( i wszyscy?) powinnyśmy dużo wcześniej założyć taki liliowy kapelusz... Odpowiedz Link Zgłoś
oregano1 Re: Liliowy kapelusz 19.07.08, 01:49 Super produkt,ponadczasowy,dodałabym różowe okulary i dziewczyny "świat"jest nasz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pomocnik.freuda Re: Jak zatrzymać młodość? 19.07.08, 05:53 Młodości nie da się zatrzymać nawet mentalnie. Widziałem takich, co się czują młodzi duchem i tak dalej. Ale to są tylko pocieszanki-cacanki. Młodość jest jak zniżka na buty: jak się jej nie wykorzysta, to przepada, i żaden płacz przy kasie nie pomoże. A jak już młodość przepadnie, to człowiek zaczyna sobie tworzyć ładne teorie. Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Jak zatrzymać młodość? 19.07.08, 09:59 czyli uwazasz,ze swiat nie istnieje poza mlodoscia? Starosc to koniec ze wszystkim? Dosc smutna teoria. Wierze,ze jezlei czlowiek dba o siebie i swoje zdrowie ma szacunek do zycia to i zachowa dluzej energie zyciowa. Odpowiedz Link Zgłoś
clarissa3 Re: Jak zatrzymać młodość? 19.07.08, 11:47 Ta starość o której koleżanka dwa piętra wyżej mówi to: rezygnacja ze swoich marzeń, brak ochoty do tworzenia, nowych związków, przyjaźni, niechęć do nauki. Tak dużo osób rezygnuje - zupełnie niepootrzebnie, uważam. Fakt że dookoła w naszym państwie pustynia - brak zajęć rozwijających dla tej grupy wiekowej ale w innych, rozwiniętych krajach, wiedzą o tym i możliwości rozwoju są spore. Bo o skórze przecież nie mówimy - można mieć ochydną mając już 20 lat - no i co? A ciało, jeśli sie o nie zadba, odpowiednio odżywi i ćwiczy to będzie funkcjonować do końca! Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Ja sie przyznam.... 19.07.08, 12:13 Ja jestem 40+ od wrzesnia bede studiowac handel zagraniczny w tutejszej Uczelni, to moj kolejny kierunek, do tego bede pracowac 100%.Bo mma bardzo ciekawa prace i nie chce z niej rezygnowac. Moj ojciec, ktory mieszka w Polsce powiedzila tak: " No co bedizesz z mlodzieza chodzic na studia, przeciez ty tam jak ....babcia!!!!!" czytsa zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
clarissa3 Re: Ja sie przyznam.... 19.07.08, 12:23 Też od września zaczynam studia - zagranicą ;)) Tu nie wierzono że mnie w ogóle przyjmą - bo taka stara! Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Ja sie przyznam.... 19.07.08, 13:02 Super Clarissa, jak sie naprawde chce to mozna wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
pomocnik.freuda Re: Ja sie przyznam.... 20.07.08, 05:22 "czyli uwazasz,ze swiat nie istnieje poza mlodoscia? Starosc to koniec ze wszystkim? Dosc smutna teoria." Wręcz przeciwnie. Uważam, że życie nie kończy się na młodości. Więc może nie ma sensu na siłę walczyć o to, co nam czas odebrał bezpowrotnie. Każda faza życia ma swoje uroki. Ja swoją młodość mam już za sobą. W wieku 35 lat jestem gdzieś w połowie drogi między młodością a kryzysem wieku średniego. Według mnie młodość kończy się pomiędzy 25 a 30 rokiem życia. Ja się nie mam zamiaru odmłodniać na siłę, co nie oznacza, że nie mam planów lub że nie będę się cieszył z życia. Na pewno nie będę też cyrkował. Na przykład z viagrą. I nie tylko ze strachu przed ewentualną trzygodzinną erekcją w wieku 70 lat. Ale przede wszystkim z jakiegoś bliżej nieokreślonego poczucia estetyki. Wolę być zgryźliwym staruchem, takim w szlafroku, który klnie jak szewc, bo włożył sobie przypadkiem protezy do herbaty zamiast do szklanki z płynem dezynfekującym. Wolę być takim staruchem niż panem, który przeżywa drugą młodość z panienką młodszą o czterdzieści lat. No ale to są moje osobiste preferencje. Odpowiedz Link Zgłoś
malakas Re: Ja sie przyznam.... 20.07.08, 10:49 Zatrzymac młodość. Ale po co? Całe zycie być cielakiem? Wybuchac debilnym śmiechem w autobusie wywołując spazmy współpasażerów. Miażdzyć bliźnich plecakiem w przejściach wagonowych. Serwować im stresogenną gitarowa "muzyke". Zmuszać do wysłuchiwania infantylnych pseudodyskusji? Byc bezczelnym pasożytem? Epatować atutami, na które się w zerowy sposób zapracowało? Prawdziwa wartość ma dopiero zycie dorosłe, przykro mi małolaty..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
fiufiubeau Re: Jak zatrzymać młodość? 21.07.08, 15:38 a po co zatrzymywac??? to wbrew naturze mozna ew. czynic starania aby starzec sie z wdziekiem i tyle Odpowiedz Link Zgłoś