irena_stein Re: Chciałabym z kimś pogadać... 26.07.08, 09:33 Ja tez, ale ostatnio jest tu ciezko Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Chciałabym z kimś pogadać... 26.07.08, 10:55 Cos się psuje. było ciekawie, a zrobiło się....nieciekawie. I nie tylko o poruszanych sprawach myślę. Cóż, wszystko ma swoje dobre i złe fazy...:) Odpowiedz Link Zgłoś
iam.leukonoe Re: Chciałabym z kimś pogadać... 26.07.08, 11:01 czyli jednak na pogadanie z kimś nie mam co liczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
malakas Re: Chciałabym z kimś pogadać... 26.07.08, 11:07 Przeciez tu się niczego innego nie robi tylko gada. Śmiało :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Chciałabym z kimś pogadać... 26.07.08, 11:09 No właśnie. Tylko poddaj jakiś temat. Trudno tak pisać o niczym...:) Odpowiedz Link Zgłoś
iam.leukonoe Re: Chciałabym z kimś pogadać... 26.07.08, 21:17 Tak, macie rację, przecież tu się gada. W takim razie porozmawiajmy o sensie? Hm? Sensie tego wszystkiego, sensie życia, sensie zdania matury, sensie starania sięo coś/kogoś.. Wiem,że może to nieco dziwny temat, zwłaszcza jeśli chodzi o sens zdawania matury, bo jest on chyba oczywisty, chociaż ja już zasem tego wszystkuiego nie pojmuję... Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Chciałabym z kimś pogadać... 27.07.08, 12:08 Cóż, ja sensu wielkiego nie dostrzegam. Sens życia. Prawdopodobnie w momencie jego zagrożenia, sens byłby widoczny jaskrawie. W marazmie dnia codziennego - trudny do zauważenia. Mogę tylko pozazdrościć tym, którzy celowość swojego życia mają jasno sprecyzowaną. Czyli może sens=cele do osiągnięcia, stawiane sobie perspektywicznie? Nie wiem..... Odpowiedz Link Zgłoś
iam.leukonoe Re: Chciałabym z kimś pogadać... 28.07.08, 20:21 Tak, gapuchna, tak! Cele nadają sens życiu. Życie samo w sobie nie ma sensu, to my sami nadajemy mu sens. Odpowiedz Link Zgłoś