blue_nana 30.09.08, 21:59 wykonac jakies dzialania aby osobe z podejrzeniem choroby psychicznej zmusic do wizyty lekarskiej u psychiatry? osoba ta ma objawy choroby psychicznej, sama nie wyraza takiej zgody, co zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mozambique Re: czy mozna? 01.10.08, 12:26 mozan , w momencie gdy ta osoba zachowuje w spoób takei ze zagraża sobie, innym lub otoczneiu wtedy wzywa sie policje, policja wzywa panów z kaftanikami i taka osoba ląduej na obserwacji w szpitalu psychiatrycznym ( zdaje sie ze taka standartowa obserwacja to 3 doby ale głowy nie dam) od tego co wykaze obserwacja zalezy czy osoba bedzie leczona czy nie ma zadnego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: czy mozna? 01.10.08, 13:27 mozambique napisała: > wtedy wzywa sie policje, policja wzywa panów z kaftanikami i taka > osoba ląduej na obserwacji w szpitalu psychiatrycznym a naślij Nano tę policję na jakiegos fobika spolecznego lub osobę w depresji, to nastepnym razem bedziesz wzywala policję po tym, jak Ci ktos solidnie modrę obije wiec sie pytam: co to ma byc za choroba? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_nana Re: czy mozna? 01.10.08, 15:51 napisalam wczesniej, ze jest podejrzenie choroby psychicznej wiec o jaką chorobę sie pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
nienill a więc odpowiadam: 01.10.08, 16:04 nie, Tobie nie wolno, skoro nawet nie masz pojęcia o jaką chorobę Ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
blue_nana Re: a więc odpowiadam: 01.10.08, 16:47 Twoje rady w stylu czy mnie jest wolno czy nie wolno zachowaj dla siebie, nie mam zamiaru tu dywagować o tym, czytaj ze zrozumieniem o czym pisze, ja nie jestem lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Boże, chron ludzi przed takimi dobrymi duszami, 01.10.08, 16:54 ktore nie wiedza co moze komus dolegac, ale wiedza, ze ktos powinien sie leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
blue_nana Re: Boże, chron ludzi przed takimi dobrymi duszam 01.10.08, 19:41 pomódl się jescze do Boga o zdrowie, bo o rozum już niestety za późno, dyskusję z Tobą - malkontencie forumowy uważam za skończoną Odpowiedz Link Zgłoś
aniakl.4 Re: Boże, chron ludzi przed takimi dobrymi duszam 01.10.08, 22:19 wmow jej jekies dolegliwosci i namawiaj ja na jeszcze jedna wizyte u lekarza wizyta wieczorem zeby nie bylo widac tabliczki jaki lekarz hmm niezbyt etyczne to podejscie do osoby ale to wszystko zalezy kto to jest dla ciebie i ty sama mozesz wiedziec na ile mozesz sobi epozwwolic gdyby to byla moja bardzo bliska osoba na ktorej mi zalezy mnie by si eudalo ja zabrac do lekarza pod jakims pozorem . Lekarz psych to zwykly lekarz nawet pacjentka sie nei zorientuje tak naprawde powiedziawszy moja znajoma tak zrobila z kolezanka w depresji a okazalo sie co innego i tez lekarza nie chciala widziec powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zorka888 Re: czy mozna? 01.10.08, 22:51 jesli nie jest ubezwlasnowolniona to nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_nana Re: czy mozna? 02.10.08, 06:24 aniakl.4 dziękuję :) Twoj pomysł jest bardzo dobry i humanitarny, tak zrobię Odpowiedz Link Zgłoś