Dodaj do ulubionych

Psycholog w Wwie.

19.01.02, 16:45
Witajcie,

Czy ktos z Was moglby mi polecic dobrego i bezpłatnego psychologa w Warszawie?
Mam nadzieje, ze tacy w ogole istnieja...

Z gory dziekuje,
T.
Obserwuj wątek
    • Gość: tristeza Re: Psycholog w Wwie. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 19:32
      prosze, pomóżcie !!!
      chyba ze w moim miescie mieszkaja sami szczesliwi ludzie, hm? ;)

• Gość: Mak05 Re: Psycholog w Wwie. IP: *.chello.pl 19.01.02, 23:07
        Serdecznie pozdrawiam!

Trudno poleciś Ci imiennie w tym miejscu konkretną osobę.

W wiekszości dzielnic Warszawy są rożne poradnie
        świadczące bezpłatne usługi psychologiczne.

Być może miejscem w którym otrzymasz informacje na ten
        temat będzie najbliża Poradnia
        Psychologiczno-Pedagogiczna (funkcjonują one w systemie
        oświaty).

Powodzenia!
        • Gość: Tristeza Re: Psycholog w Wwie. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 10:49
          Dzieki Mak!
          Wlasnie wczoraj znalazlam telefony do tych bezplatnych placowek. Tylko boje
          sie, ze wlasnie trafie na przykrego lekarza (z moich spostrzezen wynika ze
          zazwyczj tacy siedza w panstwowych placowkach), ktory popatrzy na mnie przez 5
          sekund i wypisze sterte recept. a mi nie do konca o to chodzi...
          Mialam nadzieje, ze moze ktos z was byl juz w takiej placowce (np. W-wa
          Środmiescie) i moglby sie ze mna podzielic spostrzezeniami na temet lekarza i
          wizyty jako takiej.

Pzdr. i niecierpliwie czekam na wskazowki!!
          T.
          • kwieto Re: Psycholog w Wwie. 20.01.02, 20:19
            Testowalem Laboratorium Psychoedukacji, (odplatne) i mam mieszane uczucia.
            Wlasciwie nie mam sie do czego przyczepic, (to znaczy traktowano mnie powaznie
            i tak dalej) oprocz tego, ze terapia miala zerowa skutecznosc...

A Ty jesli trafisz na takiego co wypisuje tylko recepty, to po prostu pojdz do
            innego...
            • Gość: Tristeza Re: Psycholog w Wwie. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 20:32
              Laboratorium jest na Saskiej Kepie, prawda? Tez zastanawialm sie czy tam nie
              isc. Eichelberger i w ogole... Ale poderzewam, ze wizyty sa raczej drogie. No i
              to, co napisales o skutecznosci tez nie brzmi zachecajaco.
              Kwieto, a jak wyglada taka wizyta? Bo troche nie moge sobie tego wyobrazic -
              "Dzien dobry panie doktorze, jest mi strasznie smutno, i zycie jakies takie do
              dupy". Jestem zamknieta w sobie i mam watplipowsci co do tego, czy potrafilabym
              wywnetrzac sie przed obca osoba - nawet jesli mialby to byc lekarz.
              • kwieto Re: Psycholog w Wwie. 20.01.02, 21:37
                Tam najpierw jest taka wstepna rozmowa - rozmawialismy sobie, tzn ja mowilem
                "co mi dolega" a poniewaz zalozylem wstepnie, ze oni sa po to zeby mi pomoc,
                wiec dosc gladko to szlo. Pewnych rzeczy nie powiedzialem, ale to byly sprawy o
                ktorych wtedy nie mowilbym nawet najblizszemu przyjacielowi. No i pan
                powiedzial, ze najchetniej to wyslalby mnie na "terapie grupowa" A ta terapia
                grupowa polegala na tym, ze siedzielismy sobie w mniej wiecej 10 osob,
                gadalismy niby o sobie, ale tak na prawde o niczym, a znami bylo dwoje
                psychologow/terapeutow, ktorzy sie przysluchiwali, czasem o cos pytajac, czy
                wtracajac jakas uwage... Po paru miesiacach tej imprezy (nie pamietam dokladnie
                ilu, to bylo pare lat temu, w kazdym razie zaliczylem kilkanascie-dziesiat
                sesji 1,5 godzinnych + jedna sesje parugodzinna w weekend), stwierdzilem, ze
                taka terapia to nie dla mnie, nic mi nie daje, wiec sie wypisalem z tego
                wszystkiego... I jestem swiecie przekonany, ze gdybym dotrwal do konca, to i
                tak niczego bym w ten sposob nie zmienil. Moze gdybym rozmawial w sesjach 1:1 a
                nie w grupie?
            • Gość: mycha Re: Psycholog w Wwie. IP: *.acn.waw.pl 20.01.02, 20:32
              Istnieje tez w stolicy Polskie Towarzystwo Psychologiczno-Pedagogiczne.
              • Gość: Tristeza Do Mychy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 20:42
                Gdzie dokladnie? Prosze, podaj ajkies blizsze informacje!

Dzieki,
                T.
                • mak05 Re: Pomoc psychologiczna. 21.01.02, 00:06
                  Witam!
                  Polskie Towarzystwo Psychologiczne ma siedzibę na
                  ulicy Stawki5/7
                  w gmachu Psychologii UW. 831 13 68

Jeżeli podejmujesz decyzję aby skorzystać z pomocy
                  specjalisty warto abyś wiedziała, że to Ty decydujesz o
                  jego wyborze.
                  Istotne jest abyś w takim kontakcie miała zaufanie do
                  osoby, która Ci pomaga.

Pozdrawiam!
                  • Gość: mycha Re: Pomoc psychologiczna. IP: *.acn.waw.pl 21.01.02, 18:49
                    Kolega mnie uprzedzil :)))))
                    Powodzenia
    • Gość: bzzzzz Re: Psycholog w Wwie. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 21:52
    • Gość: old_man Re: Psycholog w Wwie. IP: *.man.polbox.pl 28.01.02, 17:16
      Witaj

Nam z zona udalo sie bezplatnie (kasa chorych) zalapac do poradni przy
      Sobieskiego - mimo ze jestesmy z zupelnie innego konca Warszawy. Prawie na pewno
      to sie nazywa Poradnia Rodzinna.
      Trafilismy do dr Katarzyny Kosinskiej i jestesmy o niej jak najlepszego zdania.
      (Oczywiscie, to sa sprawy indywidualne - Tobie moze nie "podpasowac".).
      Przedtem bylem u Eihelbergera (tylko dwa razy - pieniadze) i tez - jak jeden z
      Twoich korespondentow - mam bardzo mieszane uczucia.

Jesli bys miala jakies pytania - pisz na priva (herman@obywatel.pl), bo na tym
      forum nie bywam (zajrzalem przypadkiem).

Serdecznie Cie pozdrawiam - i pozostalych Forumowiczow rowniez.

3maj sie i powodzenia

tristeza napisał(a):

> Witajcie,
      >
      > Czy ktos z Was moglby mi polecic dobrego i bezpłatnego psychologa w Warszawie?
      > Mam nadzieje, ze tacy w ogole istnieja...
      >
      > Z gory dziekuje,
      > T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka