olesiam 13.11.03, 14:01 Witajcie! znajomi namawiaja nas z mezem na wstapienie do wspolnoty neokatechumenalnej, sa przy tym dosc tajemniczy-co wiecie na ten temat??? Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivek Re: Neokatechumenat-wasze zdanie 13.11.03, 14:12 olesiam napisała: > Witajcie! > znajomi namawiaja nas z mezem na wstapienie do wspolnoty neokatechumenalnej, > sa przy tym dosc tajemniczy-co wiecie na ten temat??? > Pozdrawiam Ola Ja tam nie wiem, za to dzieki tej wspolnocie czlowiek moze sobie kupic w hiermarkecie plyte 2Tm2,3 a dziecku Arke Noego na poczcie. Jednym slowem gdyby nie Neokatechumenat dzisiaj Robert Friedrich zlopal by nadal tanie wina, i gral w Acid Dinkers, a nie razem z jakas siostra Lucyna prowadzil w telewizji rzadawej program Ziarno. pozdrawiam, Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Neokatechumenat-wasze zdanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.03, 20:30 Tu możesz krótko poczytać: www.jozef.pallotyni.poznan.pl/neo.html www.krakow.saletyni.pl/wspol/neo.html www.antyk.org.pl/wiara/neokatechumenat.htm www.rosaryhour.net/pogadanki/1998-07-12.html Odpowiedz Link Zgłoś
talisker Re: Neokatechumenat-wasze zdanie 13.11.03, 21:54 Moje impresje: elitarana (formacja trwa do 20 lat), dość radykalny grupa w KK. Nacisk na wspólnotę, wewnętrzne nawrócenie i intesywne przeżywanie wiary grupie. Mocne strony: wiara nie jest tu anonimowa, duża pomoc ze strony grupy, integralna formacja i "smak" wiary (doświadczenie). Słabsze srony: wymaga dużo czasu i zaangażowania bez kompromisów. Nie można odpowiedzieć przekonywający na pytanie, czy to dobre. Bo przeciże jeden je kremówki a drugi przy drugiej salatce warzywnej ma poczucie winy. NEo jest z pewnością jedną z lepiej dających o sobie świadectwo Grup w KK. Serdecznie, Talisker, ksiądz niezrzeszony))) Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Neokatechumenat-wasze zdanie 13.11.03, 21:58 talisker napisał: dających o sobie świadectwo Grup w KK. > Serdecznie, > Talisker, ksiądz niezrzeszony))) XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX co znaczy zes niezrzeszony?Pytanie powazne.Tylko mi tu nie placz. Odpowiedz Link Zgłoś
olesiam Re: Neokatechumenat-wasze zdanie 14.11.03, 16:03 Dziekuje,krotko i na temat. Znajomy ksiadz- misjonarz natomiast serdecznie odradza,choc na inne wspolnoty bardzo otwarty. Pozdrawiam Gdzie ksiadz "pracuje"? Ola Odpowiedz Link Zgłoś
talisker Re: Neokatechumenat-wasze zdanie 14.11.03, 22:17 olesiam napisała: > Dziekuje,krotko i na temat. > Znajomy ksiadz- misjonarz natomiast serdecznie odradza,choc na inne wspolnoty > bardzo otwarty. > Pozdrawiam > Gdzie ksiadz "pracuje"? > Ola T. Jeśli o mnie chodzi to pracuje nad doktoratem na uczelni filozoficznej. Talisker Odpowiedz Link Zgłoś
olesiam Re: Neokatechumenat-wasze zdanie 16.11.03, 18:19 witam! Ja usiluje pracowac nad magisterium na uczelni... teologicznej.W Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend nie, żebym była złoślivą nieviastą, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:28 po 5 latach teologii nie wiesz nic n/t jednego z najbardziej znanych ruchów we współczesnym KK? Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Perelko plebejska,nie placz! 14.11.03, 22:32 prosze,nie placz,niech odjade i sercem nie bede przy tobie.Czuje ze placzesz.Moj pies wyje. Odpowiedz Link Zgłoś