Dodaj do ulubionych

nostromo, przekonales mnie

IP: *.adsl.navix.net 28.11.03, 23:13
nic tu po mnie. ludzie nie potrzebuja zadnych alternatywnych, nietypowych
prob zrozumienia siebie. te kilka lat daly mi wiele do zrozumienia. kto wie,
prawdopodobnie ja bardziej potrzebowalem tego forum niz tzw. moi sluchacze.
jedno jest jasnym dla mnie. rozwijamy sie na kilku pasmach i to wcale nie
w tym samym tempie. dlatego obserwowany tu u niektorych intelektualizm nie
pozostaje zadnym dowodem na jakiekolwiek osiagniecia na polu emocji, intuicji
czy innych. moglbym ci powiedziec: "spadaj synek" i zaczac swoj nowu watek
pod jakimkolwiek tytulem, ale juz tego nie zrobie. nie bawi mnie juz to
wiecej. sonde, jaka zapuscilem tu dla siebie (choc nieswiadomie)dala mi
wiecej niz zwykla odpowiedz. to caly obraz, panorama, kim sa moi wspolrodacy,
w wiekszosci mlodsi ode mnie. nie bede jednak robil zadnego podsumowania.
bardziej to czuje niz potrafilbym opisac. nie zegnam sie jak kiedys, tylko
po to, by zlamac swe slowo. moze rzeczywiscie potrzeba tu swiezego powietrza.
odsuwam sie na jakis czas.
Imagine.
Obserwuj wątek
    • Gość: girlfriend POWIEM KRÓTKO I GŁOŚNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 23:18
      NIE !
      DO QRVY NĘDZY NIE ZGADZAM SIĘ!!!
    • kwieto Andrzej 28.11.03, 23:20
      Zrywanie niedojrzalych jablek nie sprawi ze dojrzeja wczesniej.
      I skad jestes pewny ze to Ty powinienes "nauczac" a nie odwrotnie?
      A moze nikt nie powinien "nauczac"?
      • Gość: gf Re: Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 23:23
        ile jeszcze bzdur z siebie wyplujesz kwieto??????
        • kwieto Nie szkodzi... 28.11.03, 23:32
          ... on wie o co mi idzie.
          • Gość: gf Re: Nie szkodzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 23:38
            Ty kwieto jesteś typowym produktem marketingowym wczesnego kapitalizmu.

To wszystko, co mam Ci do powiedzenia.

• Gość: hihihi Girlfriend, nie jestes ambitna, co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 23:54
              Gość portalu: gf napisał(a):

> Ty kwieto jesteś typowym produktem marketingowym wczesnego kapitalizmu.
              >
              > To wszystko, co mam Ci do powiedzenia.

I nie uda ci sie dotrzymac wlasnego slowa, co?
              I bedziesz dalej sama wspominac kwieto z regularnoscia podmiejskiego pociagu, co?
              Hihihi.

• Gość: gf Re: Girlfriend, nie jestes ambitna, co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 23:57
                spadaj szczurze o 1000 nicków
    • r.richelieu Re: nostromo, przekonales mnie 28.11.03, 23:24
      nostromo rzekł "spadaj synek" i Ondraszek chce spadownąć.
      ;(((
      tyle

ps. ;((((
    • alfika Re: nostromo, przekonales mnie 29.11.03, 01:53
      no pięknie, pięknie

:(((
    • cossa Imagine 29.11.03, 02:55
      tak szybko sie poddajesz?
      jestes duzo swiezszym powietrzem niz sie wydaje
      moim zdaniem
      wnosisz wiele na to forum
      o formie moznaby podyskutowac
      ale to rzecz wzgledna :)

dla kazdego jest tu miejsce
      jestes dla siebie, dla innych lub z tego i z tego po troche

> jedno jest jasnym dla mnie. rozwijamy sie na kilku pasmach i to wcale nie
      > w tym samym tempie. dlatego obserwowany tu u niektorych intelektualizm nie
      > pozostaje zadnym dowodem na jakiekolwiek osiagniecia na polu emocji, intuicji
      > czy innych.

na co komu dowody? na co wspolne pasma?
      po co identyczna albo przynajmniej porownywalna predkosc?

chwila, emocja, blysk, iskra intuicji
      dlatego warto ;)

bede tu czekac na Ciebie ;))))
      pozdr.cossa
      • Gość: nostromo Re: Imagine IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.11.03, 05:11
        dobrze Imagine
        bardzo dobrze. w końcu
        'nie zgadzanie się' ta histeria
        bez przesady.
        Imagine tego nie można było już wytrzymać!
        • Gość: nostromo Re: Imagine IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.11.03, 05:14
          mówię tu w imieniu wielu osób
          przestań skreślać ludzi tylko tyle.
          i nie nazywaj mnie synkiem, bo nie masz pojęcia o kim mowa.
          żegnam.
          • witold.us i tu jest cala prawda - nie wiesz kim jestem 29.11.03, 09:29
            Tak nie znam Cie "nostromo"
            Poruszyles tu mysle najwaznejszy teamt
            KIM JESTESMY NAPRAWDE POZA FORUM ( nie oczekuje zebys mi odpowiadal )
            To pytanie jest prawie retoryczne.
            99 % ludzi tu piszacych to anonimy i nigdy nie wiemy do kogo piszemy !!!!!
            Ile razy dajemy sie wpuscic aby inni mieli z nas zabawe.
            Pisze w roznych miejscach przez 7 lat. Sa miejsca gorsze niz to forum.
            O jak sie ucieazylem 7 lat temu znalazlem pierwszy raz polskie miejsce na
            internecie. Ale szybko okazlao sie ze to jest klaka.
            Pisalem juz nieraz ze forum to nowa forma wyladowywania sie ludzi w nowym zyciu
            techicznym. Czesto forum przypomina mi kibel gdzie na scianach gryzmola anomimy.
            Tam nie ma miejsca na osoby z twarza. Tacy sa pisza prawde sa nawet
            niebezpiecznibo moga szybko kogos zdemaskowac.
            To jest tylko pewnego rodzaju wentyl bezpieczernasta zeby upuscic to czego w
            pracy w domu czy wsrod kolesgow "normalny czlowiek by nie zrobil"
            ALE --------
            gdzie jest poziom i okreslenie noramlnego czlowieka ???
            Sa osoby ktorym nie podoba sie co pisze
            A GDZIE JEST ALTERNASTYWA -tego juz nie podaja.
            Poznalem pewnego rodzaju psychologia nazywam ja "przychologia zyciowa"
            przestudiowalm 200 ksiazek wysluchem setek kaset dzisatki razy.
            Minelo kilka lat zamim zalczoloem pisac na internecie.
            Lista i to nie cala jest na interncie. Nie ma na tej liscie ksiazki ktorej bym
            nie przecztal chociaz raz a wiele jest takich tytulow ktore cztalem wiele razy.
            ---
            A przedewszyskim mam najwiekszego przyjaciela w zyciu jakiego mozna sobie
            wyobrazic !!!!!!!!!!!!!!!!
            To moja cudowna zona Rosa. Jest wiele zwazkow gdzie on zajmuje sie czym innym o
            ona nie interesuje sie tym "" wcale.
            Tak nasze wyksztalcenie i zawody sa rozne.
            ALe reszta to nasze zycie!!!!
            Czyli "przychologia zyciowa" to nasze wspolne zycie. Na codzien mamy do czyninia
            z ludzmi im lepiej robimy to czego sie nauczylismy tym lepsze mamy wyniki w
            zyciu zadowowym.
            -----
            Sa panie tu na forum ktore beda mi ciagle cos docinaly !!!!!!!!
            JA mam tylko jedna PANIA w zyciu to jest moja zona Rosa.
            Czesto powtarza mi "nie trac czasu dla nich bo i tak nie zroumieja", bo nie
            wiesz do kogo piszesz. Lepiej zrob nowa strone i niech ludzie sami szukaja.
            Ten kto zechce zrozumiec temu w ten spsob pomozesz. Wiem ze ma w 100 %.
            Dlatego pisze teraz na stony web mam ponad 20 domain. Oraz mam duzo pomyslow.
            Brakuje tylko czasu. Dlatego staram sie krotko pisac na forum. Co tez sie
            niektorym nie podoba.
            Napisalem o przytulnictwie w zasadzie mial byc to caly dlugi arykul, ale po
            negatywach ze srtony guru meskiego i zenskiego z tego forum odlozylem to na razie.
            No bo jak tu pisac do ludzi o tym jak cudowanie jest wtedy kiedy sie plywa w
            basenie jak jeden z drugim nie umie plywac lub wrecz boi sie sie wody.
            Tak kazdy ma swoja sciezke rozwoju, ale nasze wspolne zachowania zawsze wywodza
            sie z kilku prawd i zasad psychologicznych. I to staram sie tylko uzmyslowic.
            Reszata zalezy juz tylko od danego czlowieka co on z tym zrobi.
            Dlatego strony web, arykuly czy ksiazki sa dobym wysciem.
            ----------
            Co do przytulnictwa to nie moze to byc zawkowy odruch i slowa "kacham cie" i juz
            albo przeciez juz ci to mowielm na slubie 10 lat temu.
            Ja przeczytacie cos ze wchodu to znajdziecie ze wszystko opiera sie o energie.
            Dobra lub zla. Zauwayl to juz Napoleon Hill wyliczajac punkty krore muimy
            spelnic aby dojsc do bogastwa ( nie pisal on tylko o pieniadzach ) i szczscia.
            Jest tych punktow 13.
            Dlaczego ludzie ktorzy sie dobrze znaja czesto porozumiewaja sie przy pomocy
            telepati. Przytylnictwo to forma takze przkazywania enargi dawania jej
            partnerowi a zarazm odbieraznia. Czy kazdy to zrozumie ?
            A to juz jego problem.
            Kiedys slyszalem ze najbogatrzym miejscem jest cmentarz
            "tam sa pochowane najwieksze marzenia ludzi ktore nigdy nie zobaczyly swiatla
            dzienego"
            Ja na peweno nie zamilkne bede spobie pisal moje strony i ksziazki.
            Moje marzenie jest proste podzielc sie tym co wiem, bo wiem ze moze to pomoc
            innym ludziom.
            www.optymista.us/
            Witold
            • alfika Re: właśnie! 29.11.03, 10:12
              Prawda dotycząca spotkań w realu wygląda mniej więcej tak, że większość stałych
              bywalców - jęśli nie wszyscy - z Imagine chcieliby się spotkać. Posiedzieć,
              pogadać.

On ma w sobie dużo dobrego. Jest ciekawym człowiekiem. Zmienia czasem poglądy.
              Jest normalny. Podejmuje dyskusje. Jest otwarty. Szanuje ludzi.

Zaś o ile dobrze się orientuję, to takich stworzeń jak wituś czy nostromo - po
              prostu się unika. Sztywność, pozwalanie sobie na niewybredne uwagi. Zerowe
              wyczucie. Zerowy szacunek dla ludzi.
              Niedobrze się robi.

Ja bym za spotkanie z wami dwoma serdecznie podziękowała.
              Szkoda by mi było czasu.
              Przynajmniej dużo jeszcze przed wami nauki, zanim taka ochota by mi przyszła.
              • ale-ja-ja Re: właśnie! 29.11.03, 10:39
                alfika napisała:

ale to sa ja ja, Witus wlasnie pisze o anonimach
                a kim ty jestes alfika ?
                prawda zyciowa ?
                co ty wiesz o ludziach alfiko ?

naprawde to sa ja ja, ze ludzie mysla ze rozumieja wszystko takze jak ty alfiko.
                smieszni jestescie ludzikowe na tym forum

ale ja ja

> Prawda dotycząca spotkań w realu wygląda mniej więcej tak, że większość stałych
                >
                > bywalców - jęśli nie wszyscy - z Imagine chcieliby się spotkać. Posiedzieć,
                > pogadać.
                >
                > On ma w sobie dużo dobrego. Jest ciekawym człowiekiem. Zmienia czasem poglądy.
                > Jest normalny. Podejmuje dyskusje. Jest otwarty. Szanuje ludzi.
                >
                > Zaś o ile dobrze się orientuję, to takich stworzeń jak wituś czy nostromo - po
                > prostu się unika. Sztywność, pozwalanie sobie na niewybredne uwagi. Zerowe
                > wyczucie. Zerowy szacunek dla ludzi.
                > Niedobrze się robi.
                >
                > Ja bym za spotkanie z wami dwoma serdecznie podziękowała.
                > Szkoda by mi było czasu.
                > Przynajmniej dużo jeszcze przed wami nauki, zanim taka ochota by mi przyszła.
                >
                • procesor Re: właśnie! 29.11.03, 10:58
                  ale-ja-ja napisał:
                  > a kim ty jestes alfika ?
                  > prawda zyciowa ?
                  > co ty wiesz o ludziach alfiko ?
                  > naprawde to sa ja ja, ze ludzie mysla ze rozumieja wszystko takze jak ty
                  > alfiko.
                  > smieszni jestescie ludzikowe na tym forum

Witus , zawsze byłes męczący. A co TY wiesz o ludziach? Przeciez nawet prze
                  znajprawdziwszymi parwdami można ucikac z krzykiem jak ktos tak namolnie do
                  nich przekonuje jak ty!
                  Ty tez jestes na tym forum - i nalezysz do tych smieszniejszych ludzików..

I gdzie Alfika napisąła że wie wszystko?? Cos przeinterpretowałes..
                • alfika Re: właśnie! 29.11.03, 11:29
                  ale-ja-ja napisał:

> a kim ty jestes alfika ?
                  > prawda zyciowa ?
                  > co ty wiesz o ludziach alfiko ?

a właściwie po co ci wiedzieć?
                  ty wszak już wiesz, ze dla ciebie jestem nikim, kto nie ma prawa w ogóle się
                  wypowiadać :)))
                  nawet w kwestii tego, z kim i dlaczego chciałabym sie spotkać, a z kim nie :))))

>
                  > naprawde to sa ja ja, ze ludzie mysla ze rozumieja wszystko takze jak ty
                  alfiko

a skąd ta twoja wiedza na mój temat???
                  to samo pytanie, co od Procesorki
                  gdzież wyczytałeś, ze uważam, ze wiem wszystko???

bo o ile pamietam, yto nie jeden raz zdarzyło mi sie pisać, ze coraz mniej znam
                  życie :))))

> smieszni jestescie ludzikowe na tym forum
                  >
                  > ale ja ja
                  >

jak masz źródło stałej radości i wesołości - to już masz dużo :)

dobrej zabawy jak najdłuzej :))))
              • witold.us właśnie! alfika jestes smieszmna 29.11.03, 18:10
                alfika ty myslisz ze tylko ty masz mozliwosc wyboru.
                smieszne jest to w jaki sposob reagujesz na to co napisalem.
                Wynika z tego ze nic nie trasia do ciebie panad powierzchownego blysku ktore
                robi iamgine!!!!!!!
                Jest duzo takich jak ty osob ktore maja dwie twarze jewna publiczna w pracy a
                druga dla siebie.
                To mnie sie robi nie dobrze jak widze moze kobiete ktora pisza tak jak ty
                przewrotnosc doprowadzona do perfekcji w twoim wydanu.

Na pewno szybko bym zrezygnowal z kontaktu z taka osoba jak ty.
                Ale tu na forum gdzie jestes anonimem trzebna czsasami cie zauwazac.

Witold

napisała:

> Prawda dotycząca spotkań w realu wygląda mniej więcej tak, że większość stałych
                >
                > bywalców - jęśli nie wszyscy - z Imagine chcieliby się spotkać. Posiedzieć,
                > pogadać.
                >
                > On ma w sobie dużo dobrego. Jest ciekawym człowiekiem. Zmienia czasem poglądy.
                > Jest normalny. Podejmuje dyskusje. Jest otwarty. Szanuje ludzi.
                >
                > Zaś o ile dobrze się orientuję, to takich stworzeń jak wituś czy nostromo - po
                > prostu się unika. Sztywność, pozwalanie sobie na niewybredne uwagi. Zerowe
                > wyczucie. Zerowy szacunek dla ludzi.
                > Niedobrze się robi.
                >
                > Ja bym za spotkanie z wami dwoma serdecznie podziękowała.
                > Szkoda by mi było czasu.
                > Przynajmniej dużo jeszcze przed wami nauki, zanim taka ochota by mi przyszła.
                >
                • Gość: gf Witold, jesteś antyreklamą swojej filozofii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 18:27
              • Gość: nostromo [...] IP: 213.199.197.* 29.11.03, 22:52
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: gf [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 23:14
                  • Gość: nostromo [...] IP: 213.199.197.* 29.11.03, 23:24
                    • Gość: gf [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 23:45
                      • Gość: chlopek_roztropek [...] IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 23:58
                        • Gość: gf [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 00:05
                          • Gość: chlopek_roztropek [...] IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 00:15
          • Gość: gf Re: Imagine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 13:27
            > mówię tu w imieniu wielu osób

tak zawsze mówią Ci, którzy czują , że są w mniejszości i ogólnie smieszni,
            wiec musza sobie powagi dodać
            • Gość: chlopek_rozrtropek Imagine IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 13:51
              Wodzu , chyba znalazłem wytłumaczenie Twojej aktualnej dezercji.
              ale nie łam sie, bierz przyklad ze mnie no i z tych co to im, mimo ze sie nie
              logują, ich własne poczucie wartości przyrasta z minuty na minute...
              Pamietej Imagine, nic nie musi byc nieodwolalne, nawet brak pogrubionej
              czcionki na klawiaturze.

acha, sygnaturka!
              " Ulga remontowa tylko do końca roku!"

Re: analogia
              Autor: alfika
              Data: 28.11.2003 00:13

--------------------------------------------------------------------------------
              loguj się, trochę poczucia własnej wartości zawsze ci się przyda
              • alfika Re: chłopku :))))))) 29.11.03, 13:54
                dziecinko, ja twojej wypowiedzi po prostu nie rozumiem :))))))))
                • Gość: chlopek_roztropek Re: chłopku :))))))) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 13:57
                  alez nie bylo takiego zalecenia, dzieweczko...
                  i wyłacz ten system wczesnego ostrzegania, bo chyba sie przegrzal
                  • alfika Re: chłopku :))))))) 29.11.03, 13:59
                    (brak odpowiedzi na powyży post jest zamierzonym zlekceważeniem braku jego
                    sensu)

;))))))
                    • Gość: chlopek_roztropek Re: chłopku :))))))) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 14:03
                      od kiedy to odpowiedz jest uwazana za brak odpowiedzi?
                      no ale chyba jakis sens w tym musi byc,...no musi!!!
        • Gość: girlfriend nostromo, ja mam propozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 13:26
          jak nie możesz wytrzymać, to do cholery nie czytaj!
          • Gość: chlopek_roztropek gf, ja tez mam propozycję IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 13:54
            te twoje nerwy demaskuja cie jako osobe nietaktowna,
            trzymaj dystans, bo na klase juz raczej za pozno,/ no chyba ze jednak
            zdecydujesz sie na VI gimnazjum?/
            • Gość: gf jeślisz chcesz możemy od razu udać się na oślą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 15:47
              żeby zaoszczędzić pracy adminom

mam cię w głębokiej pogardzie, bo jak rozumiem o uosobienie klasy jesteś
              częścią tego ksenofobicznego grajdoła

z Krakowa jesteś?
              • Gość: chlopek_roztropek wiec prowadź,mam wrazenie ze drogę znasz doskonale IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 16:59
                -a kto w takim razie stanowi jego/ ksenofobicznego grajdoła/reszte???

-ze Lwowa
                • Gość: gf Re: wiec prowadź,mam wrazenie ze drogę znasz dosk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 17:02
                  rozejrzyj się po tym forum swoim mieszcańskim okiem, napewno ktoś Ci w nie
                  wpadnie.
                  • Gość: chlopek_roztropek to mile, ze czekalas na mnie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 17:04
                    ;)
                    • Gość: gf Re: to mile, ze czekalas na mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 17:23
                      czyżbyś na mnie czekał?
                      • Gość: chlopek_roztropek swiatełko w tunelu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 17:28
                        no...widze, ze nabierasz manier,
                        troche nad Toba popracowac i efekt od razu widac;)
                        • Gość: gf bardzo zabawne, pękam ze śmiechu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 17:54
                          idż uczyć manier witolda, a najlepiej od razu moccę, jeśli wystarczy Ci odwagi.
                          • moc_ca Re: bardzo zabawne, pękam ze śmiechu. 29.11.03, 18:16
                            Gość portalu: gf napisał(a):

> idż uczyć manier witolda, a najlepiej od razu moccę, jeśli wystarczy Ci
                            odwagi.

Codziennie mnie wspominasz przynajmniej jeden raz.Chyba nie możesz beze
                            mnie żyć.Nic ci to nie da, będę cię prowokować do tylko wtedy kiedy sama zechcę.
                            • alfika Re: bardzo zabawne, pękam ze śmiechu. 29.11.03, 18:17
                              mokka, dlaczego tak lecisz na żywioł?
                              • moc_ca Re: bardzo zabawne, pękam ze śmiechu. 29.11.03, 18:19
                                alfika napisała:

> mokka, dlaczego tak lecisz na żywioł?
                                >

Dlaczego nie zadasz tego pytania swojej koleżance forumowej?
                                • alfika Re: bardzo zabawne, pękam ze śmiechu. 29.11.03, 18:20
                                  bo zadałam je Tobie
                                  • moc_ca Re: bardzo zabawne, pękam ze śmiechu. 29.11.03, 18:23
                                    alfika napisała:

> bo zadałam je Tobie
                                    >

A ja ci odpowiadam pytaniem, innym niż twoje.
                                    • alfika Re: bardzo zabawne, pękam ze śmiechu. 29.11.03, 18:27
                                      udanego wieczoru życzę
    • procesor Imaginie, Wodzu miły 29.11.03, 10:23
      Mam nadzieje że chociaz zajrzysz przeczytac że pare osób namawia cię do
      pozostania. :)

Za mojej pamięci parę razy sie zeganłęś - i zawsze wracałeś - i dobrze. I
      ciesze sie z tego . Bo to że nie zabieram głosu - nie znaczy że nie czytam. Był
      czas że irytowały mni etwo je "wykłady" - potem gdy poznałam cię z róznych
      stron w różnych wątkach - inaczej patrzyłam na to co piszesz. I nawet jeśli sie
      z toba całkiem nie zgadzałam - nie przeszkadzało mi to lubic cie.

Siła tego forum tkwi w róznorodności ludzi których tu spotykamy. Andrzej, nie
      znikaj na długo, dobrze?
    • Gość: gf Re: nostromo, przekonales mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 13:32
      Nie zgadzam się z procesor, ze siła tego forum tkwi w różnorodności.
      Wieksza część siły tego forum tkwi w Tobie.
      No niestety.
    • Gość: weronika Re: nostromo, przekonales mnie IP: *.crowley.pl 29.11.03, 16:06
      Imagine ty wiesz najlepiej co dla ciebie dobre, pozdrawiam cię skarbie:-) Poza
      tym zawsze warto do wszystkiego nabrać zdrowego dystansu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka