Dodaj do ulubionych

jak osiągnąć poczucie humoru ?

IP: *.future-net.pl 09.12.03, 19:45
Czy to jest talent,który trzeba jedynie szlifować, czy raczej umiejętność,
której można się nauczyć? Znacie szkołę,która uczy poczucia humoru
(programowo), a może ktoś był na jakimś kursie? Czy nadmiar poczucia humoru
może szkodzić,skoro śmiech leczy(gelotologia)
Obserwuj wątek
    • Gość: Gabi Re: jak osiągnąć poczucie humoru ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 19:47
      już wiem TYŚ - gelotolog!
      • Gość: frustro ha,ha ,ha, n/t IP: *.future-net.pl 09.12.03, 19:53
        • Gość: Gabi Re: ha,ha ,ha, n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 20:04
          Bardzo sobie cenię ludzi z poczuciem humoru, o ile łatwiej im jest przejść
          przez życie. Zazdroszczę i podziwiam. Szkoda, ze nie szłyszałam o takiej
          szkole, czy kursach. Ale w dzisiejszych czasach wszystko możliwe - i na tym da
          się zarobić.
          • Gość: frustro mam pomysł, choć to nie mój pierwszy, może lepszy IP: *.future-net.pl 09.12.03, 20:14
            trzeba zorganizować Akademię Poczucia Humoru...może być jednak problem z
            obsadą... chyba,że zaangażujemy ludzi z forum psychologia, czekam na
            propozycje dla poszczególnych specjalizacji. Oprócz prezydenta i jego
            zastępcy...pozostałe funkcje są do wzięcia
            • Gość: az Re: mam pomysł, choć to nie mój pierwszy, może le IP: *.magtel.net.pl 09.12.03, 20:20
              Dzięki za rezerwację funkcji prezydenta. Masz gust (poczucie humoru?).
              • Gość: frustro mam IP: *.future-net.pl 09.12.03, 20:25
                jedno pytanie... Kto?
                • Gość: az Re: mam IP: *.magtel.net.pl 09.12.03, 20:30
                  A to już zależy od poczucia humoru.
                  • Gość: frustro wykaż się...może otrzymasz angaż w szkole sukcesu IP: *.future-net.pl 09.12.03, 20:37
                    sukces murowany, olbrzymi rynek, same smutasy
                    • Gość: az Re: wykaż się...może otrzymasz angaż w szkole suk IP: *.magtel.net.pl 09.12.03, 20:45
                      I to też było śmieszne?
                      Kolejna lekcja zaliczona.

Co to takiego - smutne szkoły sukcesu?
                      • Gość: frustro kiedy staram sie być zwięzły staje sie niezrozumia IP: *.future-net.pl 09.12.03, 21:01
                        szkoła poczucia humoru będzie sukcesem rynkowym, bo na tym obszarze dominują
                        smutasy... żyjemy wciąż w kulturze narzekania... jesli nie znajdziemy
                        cudownego lekarstwa zamartwimy sie na śmierć...i jako jednostki i jako
                        społeczeństwo...
                        • Gość: az Re: kiedy staram sie być zwięzły staje sie niezro IP: *.magtel.net.pl 09.12.03, 21:09
                          Dobre chęci to nie wszystko, ale dzięki za dobre intencje.
                          No a jak czynić nabór? I to za kasę!
                          Przecież łatwiej jest posmęcić i zwalić winę na "nich".
                          Myślę, że nie będzie chętnych, że to się jak zwykle nie uda. Z pewnością
                          wystąpią obiektywne przeszkody.
                          Dobrze, że chociaż ja nie narzekam.
                          • Gość: frustro recepta na sukces = R.Cialdini + J. Trout IP: *.future-net.pl 09.12.03, 21:29
                            sądzę,że to nie może być masówka... elitarna szkoła dla tych co nie lubią grać
                            w golfa,a chcą legitymować się czymś czego nie doświadczyli jeszcze znajomi...
                            ponadto wykorzystamy jedno z praw marketingu według J. Trouta "lepiej być
                            pierwszym niż lepszym"... co do watpliwości? jak sie pomysł nie podoba
                            znaczy jest dobry... "nim staniesz się wielkim musisz być najpierw
                            niezrozumiałym"
                            • Gość: az Re: recepta na sukces = R.Cialdini + J. Trout IP: *.magtel.net.pl 09.12.03, 21:45
                              OK, przekonałeś mnie.
                              Jak się tak poważnie zastanowię, to wybieram bycie pierwszym.
                              Temat prezydentury tym samym uważam za zamknięty.
                              To drugie prawo jest do bani - jestem wielki i wciąż niezrozumiał(n)y.
                              No a masówka? Koniecznie! Inaczej ci po szkole będą jacyś "dziwni".
                              • Gość: frustro niech sie ludzie dziwują ,tym samym szkołe lansuj IP: *.future-net.pl 09.12.03, 23:12
                                ok ja Cię zrozumie, potrzebujesz porozmawiać?
                                • Gość: az Już jestem spokojny IP: *.magtel.net.pl 10.12.03, 00:01
                                  Potrzebowałem i rozmawiałem. Normalnie groch o ścianę.
                                  Teraz już nie muszę rozmawiać, bo osiągnąłem zrozumienie, choćby tylko Twoje.
                                  Teraz już ruszy lawina. Przecież Ty nie rozmawiałbyś z kimś małym jak równy z
                                  równym (muszę trochę Cię połechtać).
                                  Przejdźmy do konkretów w temacie prezydenta.
                                  Czy wystarczy, że będę sobą, czy też powinienem zwiększyć swoją wielkość i
                                  śmieszność?
                                  • j_ar Re: Już jestem spokojny 10.12.03, 09:23
                                    > Czy wystarczy, że będę sobą, czy też powinienem zwiększyć swoją wielkość i
                                    > śmieszność?

hmmm.. wydaje mi sie, ze juz jestes wystarczajaco smieszny, po co to
                                    zmieniac..a nuz cos nie wyjdzie?
                                    • malvvina Re: Już jestem spokojny 10.12.03, 09:31
                                      osiagnac poczucie humoru ? tak jak zdobywa sie szczyty ?
                                    • Gość: az Re: Już jestem spokojny IP: *.magtel.net.pl 10.12.03, 15:16
                                      Senks.
                                      Czułem, że poleje się lawina wazeliny.

> a nuz cos nie wyjdzie?
                                      Eee, miało nie być narzekania. Dostajesz nakaz chodzenia do akademii.
                                      • Gość: frustro tylko,że ta wazelina jakby trochę skawalona IP: *.future-net.pl 10.12.03, 19:33
                                        dobry materiał do lepienia bałwana
                                  • Gość: frustro zadbaj o wielkość,śmieszność przyjdzie w parze n/t IP: *.future-net.pl 10.12.03, 19:28
            • Gość: Gabi Re: mam pomysł, choć to nie mój pierwszy, może le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 20:22
              kto został rektorem a kto dziekanem?
              • Gość: frustro pytasz przez grzeszność? n/.t IP: *.future-net.pl 09.12.03, 20:27
                • Gość: frustro ok, dogadamy się Gabi, chcę to robic tylko dla jaj IP: *.future-net.pl 09.12.03, 20:46
                  wiesz już ,że nie muszę być tym pierwszym
                  • Gość: Gabi Re: ok, dogadamy się Gabi, chcę to robic tylko dl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 21:16
                    może nie musisz, ale byś chciał
                    • Gość: frustro tylko 1,2,3 razem wzięte n/t IP: *.future-net.pl 09.12.03, 21:35
                      • Gość: Gabi Każdy chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 21:46
                        primus inter parens
                        • Gość: frustro Re: Każdy chce IP: *.future-net.pl 09.12.03, 21:57
                          Quis,quid,ubi,quibus auxillis,cur,quomodo,quando?
                          • Gość: Gabi łacina na co dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 22:03
                            Homo homini vulpus est.
                            • Gość: frustro Re: łacina na co dzień IP: *.future-net.pl 09.12.03, 23:06
                              ex Africa semper aliquid novi
                              • Gość: Gabi Re: łacina na co dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 11:43
                                Hannibal ante portas
                                • Gość: Gabi Tęsknię Frustro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 14:03
                                  za Twoją polszczyzną
                                  • Gość: frustro pomimo tego,że na końcu stawiam akcent? n/t IP: *.future-net.pl 10.12.03, 19:41
                                    • Gość: Gabi Re: pomimo tego,że na końcu stawiam akcent? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 10:16
                                      przede wszystkim dlatego. Masz we mnie swą pierwszą i wierną studentkę.
                                      • Gość: frustro ...i chyba będziesz tą jedyną ? Gabi n/t IP: *.future-net.pl 11.12.03, 18:49
                                        • Gość: Gabi Re: ...i chyba będziesz tą jedyną ? Gabi n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 20:11
                                          chciałabym, chciała, ale nic tak nie rozwija, jak (nie)zdrowa rywalizacja...
                                          • Gość: frustro spróbuj sama ze sobą IP: *.future-net.pl 11.12.03, 20:40
                                            rywalizować... poznasz gorycz porażki i na pewno zwyciężysz
    • qw5 Re: jak osiągnąć poczucie humoru ? 09.12.03, 20:53
      Diabli wiedzą :)
      • Gość: frustro masz jakis kontakt ? n/t IP: *.future-net.pl 09.12.03, 21:03
        • qw5 Re: masz jakis kontakt ? n/t 09.12.03, 21:06
          Z diabłem ? :) Nie, jeszcze nie...
          • Gość: frustro to może znasz jakies dojście ? n/t IP: *.future-net.pl 09.12.03, 21:32
            • jmx pytaj Kwieta ;-) 11.12.03, 02:08

• Gość: frustro Re: pytaj Kwieta ;-) IP: *.future-net.pl 11.12.03, 09:40
                Kwieto, dochodzi metodą dedukcji, ale są pewnie takie obszary gdzie bez emocji
                się nie da
    • ginger_beer Re: jak osiągnąć poczucie humoru ? 10.12.03, 19:37
      Co masz na myśli? Umiejętność śmiania się cudzych dowcipów? Czy umiejętność
      śmiania się z samego siebie?
      Jeśli to pierwsze, to nie warto go osiągać. Jeśli to drugie, to niestety nic ci
      nie doradzę. Sam musisz do tego dojść.
      • Gość: frustro w zasadzie interesuje mnie IP: *.future-net.pl 10.12.03, 19:49
        permanentne poczucie humoru... jesli nie chcesz doradzać to możesz być
        idealnym kandydatem na słuchacza Akademii Poczucia Humoru albo pracownika
        naukowego... jak już pisałem zamierzam uruchomić taki program edukacyjny...
        jesli tylko znajdą się wykładowcy i uczniowie
      • qw5 Re: jak osiągnąć poczucie humoru ? 10.12.03, 21:01
        ginger_beer napisał:

> Co masz na myśli? Umiejętność śmiania się cudzych dowcipów? Czy umiejętność
        > śmiania się z samego siebie?
        > Jeśli to pierwsze, to nie warto go osiągać. Jeśli to drugie, to niestety nic
        ci
        >
        > nie doradzę. Sam musisz do tego dojść.

Cześć Ginger :) Chytrusek jesteś.

• Gość: Richelieu* Re: jak osiągnąć poczucie humoru ? IP: *.localdomain / 213.77.25.* 11.12.03, 01:36
      wiesz Frustro, ja w Twojej szkole jestem niezbędnym wykładowcą klasy
      przygotowawczej. Po moich lekcjach już nikt nie będzie miał wątpliwości czy
      50zł za godzinę w Akademii Humoru jest zbyt wygórowane.
      • Gość: frustro Ciebie biorę w ciemno, w grę wstępną n/t ? IP: *.future-net.pl 11.12.03, 09:53
        • r.richelieu Re: Ciebie biorę w ciemno, w grę wstępną n/t ? 12.12.03, 23:12
          gdy się wstępuje to się zapala a nie gasi
          • Gość: frustro Re: Ciebie biorę w ciemno, w grę wstępną n/t ? IP: *.future-net.pl 12.12.03, 23:43
            rutyniarz robi to po omacku
    • quba Re: jak osiągnąć poczucie humoru ? 11.12.03, 18:56
      Gość portalu: frustro napisał(a):

> Czy to jest talent,który trzeba jedynie szlifować, czy raczej umiejętność,
      > której można się nauczyć? Znacie szkołę,która uczy poczucia humoru
      > (programowo), a może ktoś był na jakimś kursie? Czy nadmiar poczucia humoru
      > może szkodzić,skoro śmiech leczy(gelotologia)
      >

poczucie humoru jest cecha charakteru chyba trudno sie go nauczyc wobec tego
      pozdrowka
      • Gość: frustro nie sposób nauczyć się cechy charakteru? IP: *.future-net.pl 11.12.03, 19:03
        a chociaż tak nieświadomie również?
    • j_ar Re: jak osiągnąć poczucie humoru ? 12.12.03, 08:33
      trzeba jesc duzo czosnku i... i fasolki..i czuc sie na luzie:)
      • Gość: frustro to mi nie pachnie związkiem rozweselającym? IP: *.future-net.pl 12.12.03, 19:38
        lecz napędem rakietowym
    • ta Re: jak osiągnąć poczucie humoru ? 12.12.03, 23:20
      Pościć od neta, zwłaszcza od psów, po 3 tyg jak się poczyta, co tutaj, to
      śmisznie się robi, że hej. Tylko - czy to poczucie humoru powrócone, czy tylko
      goopafka, nie wiiim.

Pacałki na odlew po starszeństwie
      Ta_
      • Gość: frustro rozumiem,że oczekujesz powitania ? IP: *.future-net.pl 12.12.03, 23:47
        więc witaj, co tam poczucie humoru, ważne ,że jesteś z nami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka