daisy56 01.06.09, 09:29 Pytanie banalne zapewne, ale czy wypada do pracy w biurze mieć umalowane paznokcie na czerwono (ciemno czerwono)?? Koleżanki tak to oceniły, że aż przykro mi się zrobiło:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funstein Re: banalne.. 01.06.09, 11:48 w interesie koleżanek jest, żebyś wyglądała jak cień szarej myszy. Przecież one pindrzą się do pracy w jakimś celu. Każda chce być jak najbardziej widoczną choinką. Kobieta to wielopiętrowe kłamstwo, więc po co się ich pytać o zdanie w jakiejkolwiek kwestii ? Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: banalne.. 01.06.09, 12:41 etam, ciezko mi uwierzyc, ze ktos moglby przypieprzyc sie do czerwonych paznokci.Moze to byly czerwone tipsy do kopania w ogrodku? ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
daisy56 Re: banalne.. 01.06.09, 12:46 Właśnie nie miałam zamiaru je pytać o zdanie ale one same wyskoczyły z opinią, ehh.. są większe problemy ale.. przykro się człowiekowi robi gdy ktoś jest tak niemiły Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: banalne.. 01.06.09, 12:51 a po jakiego fiuta pytasz kogos o zdanie w sprawie swoich czerwonych paznokci? to ile te tipsy mialy cm? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
daisy56 Re: banalne.. 01.06.09, 14:47 A gdzie jest napisane, że ja pytałam je o zdanie? Nie są to żadne tipsy rzucające się w oczy. Stwierdziły później, że wymalowałam sobie paznokcie na czerwono i z tego powodu (jak to tylko one stwierdziły) stałam sie "wielka pani" I własnie tak sobie myślę jak taki czerwony paznokieć może zepsuć stosunki między ludźmi, daje poznać jaka potrafi być druga osoba.. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: banalne.. 01.06.09, 14:05 Wszystko zalezy od miejsca pracy. Sa takie rodzaje zajec, w ktorych pewnie im bardziej wyzywajacy stroj i dodatki, tym lepiej. Sa takie, w ktorych przepisy, dotyczace stroju, sa bardzo restrykcyjne (dlugosc spodnicy, wyglad buta, fryzura, makijaz - wszystko). O ile sa ogolne, wynikajace z zasad dobrego wychowania i zdrowego rozsadku reguly, dotyczace wygladu w pracy, zwlaszcza biurowej (schludnie, elegancko), to wszystko zalezy od kultury danej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś