absolwencina Re: Dziewica 08.11.09, 09:59 staromodny trochę jestem, ale moim zdaniem utrata dziewictwa bez miłości, bez związku nie ma sensu, poznawanie siebie, własnych ciał to coś wyjątkowego i niepowtarzalnego, a ty masz dopiero 21 lat, nie możesz jeszcze mówić o czekaniu w nieskończoność na tego wyjątkowego; pozdrawiam; Odpowiedz Link Zgłoś
nom73 Seks jest zbyt fajny... 08.11.09, 21:04 ... żeby uprawiać go przed ślubem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ater_ater Re: Dziewica 10.02.10, 17:58 Pośpiech jest złym doradcą. Zobacz sobie tutaj: seks.wsukience.pl/seksualnosc/dziewica_slowo_ktore_krzywdzi_kobiety Możesz iść do łóżka z kim chcesz i kiedy chcesz. Ale tylko wtedy kiedy naprawdę chcesz:) Bo po co robić coś, czego potem będziesz żałować? Odpowiedz Link Zgłoś
cotbus76 Jeśli naprawdę zależy Ci na tym by ten pierwszy 10.02.10, 20:51 raz był wyjątkowy to moim zdaniem można czekać przez całe życie. Wiem, ze to teraz mało popularna postawa życiowa, lecz ten ogólny szał ciał na punkcie konieczności prowadzenia intensywnego i bujnego życia seksualnego przez każdego człowieka jest denerwujący. Tak jakby w życiu nie było nic innego tylko seks. Odpowiedz Link Zgłoś
yja Re: Dziewica 11.02.10, 09:39 Nie ważne co kto o tobie myśli.Zrób jak chcesz .Problem chyba w tym ,że ty nie wiesz jak chcesz postąpić.Może być tak ,że będziesz czekała na tego jedynego,on okaże się nie tym i będziesz żałowała straconych lat.Nic na siłę .Ani w jedna stronę ani w drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
annarchia Re: Dziewica 11.02.10, 12:47 W mojej subiektywnej opinii masz bardzo idealistyczne oczekiwania. Zwłaszcza w tym, że oczekujesz, że gdy prześpisz się z miłości to będziesz z tą osobą do końca życia. Hmmm... to może się nie udać. Tego nikt Ci nie zagwarantuje - życie ludzkie jest bardzo zawiłe, nieprzewidywalne i skomplikowane. Ale to moje obserwacje. Znam osobiście dwie pary, którym tak się udało. Jedna z nich to moja babcia z dziadkiem ;) Obie osoby bardzo mocno religijne, konserwatywne - co miało na pewno znaczenie. Pierwszy raz oczywiście po ślubie, do dzisiaj są małżeństwem. Druga para to moja przyjaciółka ze szkolnych lat (i jej obecny maż) - ona czekała na pierwszy raz mając takie wymagania: - pierwszy raz bezwzględnie po ślubie - zero pomieszkiwania (czy nawet nocowania) ze sobą przed ślubem - jej partner musiał być koniecznie bardzo głęboko wierzącym katolikiem - jej partner musiał być prawiczkiem (i wierzyła, że jej z tym nie okłamie) - jej partner musi być przeciwny antykoncepcji, tylko metody naturalne są ok - wielka miłość I kurcze, udało się jej - w wieku 25 lat poznała tego Jedynego. Są małżeństwem, mają dziecko. Ale jak dla mnie to EWENEMENT ;) Jakaś szansa, że i Tobie się podobnie uda - jest. Zwłaszcza, że masz chyba krótszą listę wymagań :) Jedno pytanie, dla Ciebie samej: pomyśl nad tym, DLACZEGO - skoro uważasz się za niebrzydką, mądrą, wesołą, sympatyczną, z charakterem - nie masz faceta (a jest to dla Ciebie coś ważnego)? Odpowiedz Link Zgłoś
cotbus76 Może dlatego, że ma jakieś wymagania ;) 11.02.10, 13:31 Bo obecnie dostępne modele facetów mają ten feler, że oprócz systemu operacyjnego służącego do zaspokojenia podstawowych potrzeb fizjologicznych z zakresu seksu nie posiadają żadnego wyposażenia dodatkowego takiego jak odpowiedzialność, chęć posiadania potomstwa, potrzeby monogamii itp. :) Odpowiedz Link Zgłoś
robespier57 Re: Dziewica 11.02.10, 22:50 monika16551 napisała: ) Sęk w tym że chciałabym stracic dziewictwo z osobą, > którą pokocham i z którą może uda mi się Co Wy o tym myslicie? kupe ci kilo milosci...a pozniej przekopce cie i kop w zad az ci opary uszami pojda bodziucho przyglupiasta Odpowiedz Link Zgłoś