Dodaj do ulubionych

cena korepetycji

18.10.12, 21:14
Witam, mam do was pytanie. Jak się "liczycie" z uczniami, którzy przychodzą na korepetycje w duetach? Mnie się taka sytuacja zdarzyła tylko raz, na początku "kariery", gdy jeszcze byłam początkującym korepetytorem i studentką. Teraz zaczęła do mnie chodzić uczennica z gim. i na wczorajszej lekcji zapytała, czy mogłaby uczęszczać na zajęcia z koleżanką z klasy. Miałam dylemat z ceną (od uczennicy biorę 35zł/60min.), w końcu zaproponowałam 60zł (po 30zł). Tata się zgodził (rodzice nowej uczennicy też), ale koleżanka, której o tym opowiedziałam, stwierdziła, że to za dużo. Cieszę się, że rodzice przystali na moją ofertę, ale teraz zastanawiam się czy na drugi raz w takiej sytuacji nie powinnam "zawołać" 50zł. Jak jest z tym u was??
Obserwuj wątek
    • poziomka001 Re: cena korepetycji 18.10.12, 22:28
      Ale o co chodzi, bo ja niezupełnie rozumiem? Rodzice uczniów się zgodzili, Ty jesteś zadowolona? wszystkim pasuje, tylko jak rozumiem Twojej koleżance nie pasuje? To niech sobie udziela lekcji po 15 złotych za 60 minut, jej czas jej sprawa. 30 zł od łepka to i tak jest niewiele (nie wiem z jakiego miasta jesteś, w Warszawie to niewiele). Chcesz w przyszłości jeszcze obniżyć stawkę, bo się koleżance nie spodobało?
      • engteacherka Re: cena korepetycji 19.10.12, 08:28
        To realna stawka także w małym mieście; w zupełności do przyjęcia :).
    • anglofil Re: cena korepetycji 20.10.12, 01:07
      Ja mam też 2 osoby i biorę 100 % + 50% (moja stawka to 40 zł/60 min.) ale myślę, że to za mało i dobrze zrobiłaś że po prostu trochę obniżyłaś ale nie za bardzo. Ja na przyszłość obniżę z 25% nie aż tyle.
      • big_wheel Re: cena korepetycji 22.10.12, 02:31
        Nie wiem jaki frajer płaci 40zł za naukę nagielskiego. Sorrry ale to zzzzzzzzza dużo. Rozumiem, że jeszcze robisz coś dodatkwego za te 40... bnajmniej nie chodzi o kawę.
    • baba67 Re: cena korepetycji 21.10.12, 14:25
      Jesli sie zgodzili to nie masz sie co przejmowac kolezanka.Nie licz jednak na to ze taka stawka zapewni Ci wstrzasajace powodzenie u dwojek.
      Sama (ale to jest moje zdanie) uwazam ze o ile nie chodzi o przygotowanie do egzaminu laczace sie z drukowaniem testow i sprawdzaniem nie ma podstaw zeby w ogole brac wiecej. Malo tego , lubilam uczyc dwojki lzejsza praca i wg logiki powinnam brac mniej:-)
      Jedno o czym zdecydowanie trzeba pamietac to kasowanie z gory za miesiac bo inaczej bedzie przepadac co trzecia lekcja bo ludzie sa z natury leniwi i szukaja wymowki gdzie moga.
      Egzaminy to jest insza inszosc i tu nawet 150% jest uzasadnione.
      • kociamama Re: cena korepetycji 31.10.12, 17:28
        Pamiętajcie, że szkoła językowa za taką lekcje weźmie ok 100zł, więc kursanci oszczędzają po 20zł na os.

Ja bym podpisała umowę zobowiązującą do comiesięcznej opłaty, która motywuje ludzi do chodzenia na lekcje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka