Dodaj do ulubionych

FCE a TOEIC

05.09.11, 18:54
Trochę jestem w kropce - uczeń "coś by sobie zdał" :) i zaproponował FCE, szkoła wolałaby żeby podszedł do TOEIC, ale daje mi wolną rękę
A ja nie za badzo kojarzę TOEIC - możecie się podzielić wrażeniami z przygotowywania do tego egzaminu? jakie materiały, jak się uczniom na tym pracuje?
Uczniowi chodzi raczej o to, żeby mieć jasny cel nauki; prestiż lub uznanie pracodawców nie są aż tak ważne
Obserwuj wątek
    • candoenglish Re: FCE a TOEIC 12.09.11, 17:09
      Poczytaj sobie o TOEIC. Z tego co wiem, to nie jest egzamin ktory sie "zdaje"/"nie zdaje", tylko uzyskuje wynik w punktach. To sie przydaje szczegolnie do oceny postepow w nauce, np. pracownikow firmy. Ale jesli ktos zamierza przystepowac do egzaminu tylko raz, to dostanie tylko niewiele mu mowiaca liczbe zamiast satysfakcji ze ZDAL. No i ciezko sie pod katem takiego egzaminu uczyc. Ja bym wiec byla za FCE w tej sytuacji.
      • mstefani Re: FCE a TOEIC 05.10.11, 17:59
        TOEIC mierzy umiejętność posługiwania językiem... tego egzaminu nie da się zdać albo oblać.
        TOEIC to dwie części... odsłuchowa i czytana... odpowiadasz na pytania testowe. Wynik dostajesz jako ilość punktów z jednej i z drugiej części...
        Pracodawcy chyba woleli by TOEIC... określają, że ma być zdany na 700 pkt i sprawa załatwiona.
    • maryrose14 Re: FCE a TOEIC 20.01.23, 07:12
      Great post and website. Very useful information. TOEIC test is as important as studying and practising your language skills before the test.
      Visit our website: preparation-toeic.org

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka