alina.walkowiak 29.11.08, 19:33 Dziewczyny, doradźcie jakąś sensowna kolędę lub piosenkę świąteczną na szkolny konkurs kolęd. Mają być po niemiecku i po angielsku. Dla klasy IV i VI. Nie mogą być zbyt długie i trudne, ale też nie jednozwrotkowe. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jovikaa Re: Świąteczne śpiewanie - prośba o radę :) 29.11.08, 23:48 jeśli chodzi o typowe kolędy, to Deck the Halls i Joy to the World są najbardziej ,,rozpoznawalne'' - najmniej problemów z nauczeniem melodii, kiedyś uczyłam piosenek świątecznych w podstawówce i pamiętam, że najbardzej lubili Frosty the Snowman (ale to piosenka raczej zimowa, a ma być na konkurs kolęd, więc nie wiem...) Odpowiedz Link
aga.p.p Re: Świąteczne śpiewanie - prośba o radę :) 30.11.08, 13:44 Może Little Drummer Boy, ma łatwy tekst i fajnie się śpiewa:) Albo Santa Claus Is Coming To Town - dzieciaki to lubią, bo nie smęci. Może to Cię zainspituje: www.the-north-pole.com/carols/index.htm pzdr, A. Odpowiedz Link
alina.walkowiak Re: Świąteczne śpiewanie - prośba o radę :) 02.12.08, 21:28 Dzięki, dziewczyny, za wszystkie dobre rady. Spodobały mi się Wasze podpowiedzi :) Tyle tylko, że ja się produkuje, przynoszę płyty z kolędami, daję im wybór (wiecie, autonomia i takie tam), a oni i tak chcą tylko i wyłącznie LAST CHRISTMAS :P Odpowiedz Link
yoka1 Re: Świąteczne śpiewanie - prośba o radę :) 03.12.08, 09:53 skądś to znam, nie przez przypadek okrzyknięto ją piosenką świąteczną ostatnich lat - tak słyszałam jakiś czas temu w radiu Odpowiedz Link
alina.walkowiak Re: Świąteczne śpiewanie - prośba o radę :) 03.12.08, 16:41 Tyle tylko, że poza refrenem, okazała się być trudna do zaśpiewania, więc chyba zmienimy na "Merry Christmas everyone" :) Odpowiedz Link