Dodaj do ulubionych

totalnie sucha cera....co robic?????????

IP: *.chello.pl 07.01.04, 20:18
hej!moze mi pomozecie, mam strasznie sucha cere, zadne kremy nawilzajace nie
pomagaja a przynajmniej te ktore dotychczas wyprobowalam (min. nivea
aqua...costam:), l'oreal silnie nawilzajacy, oceanic, garnier) probowalam
wiec natluscic tez nie pomoglo a wrecz dalo niepozadane efekty. pomijam juz
to ze mam tez wypryski tu i tam, ale juz trudno przynajmniej chcialabym miec
gladka, miekka skore twarzy bo jak naloze tylko jakis podklad to zaraz mam
taka sucha skore na nosie i policzkach. juz ne moge! pomozcie co robic, moze
doradzicie nie tylko krem, moze jakies inne maseczki czy toniki! please bo
juz nie moge, czuje sie taka wysuszona!dzieki i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Trishna Re: totalnie sucha cera....co robic????????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.04, 20:28
      Jakie niepożądane efekty dało natłuszczanie? I jak długo natłuszczałaś i czym?
      Sprawdziłam na swojej skórze: żadne nawilżające mazidła nie poprawiły stanu
      skóry, dopiero kremy półtłuste pomogły. Polecam Vichy Nutrilogie, Phisiogel,
      albo mój ostatni hit, krem Cold Cream Avene, super tłusty( ale nawet
      nieświecący) na extremalną pogodę, idealnie wygładził moją cerę na której były
      suche łuszczące placki nie do ruszenia. Jesli skóra łuszczy ci się w okolicach
      nosa lub brwi a do tego swędzi to moze być to też łojotokowe zapalenie skóry,
      wtedy trzeba leczyć.
      • Gość: marika Re: totalnie sucha cera....co robic????????? IP: *.chello.pl 07.01.04, 20:48
        niepamietam jaki to byl krem:) ale jakis strasznie tlusty i nie dosc ze nie
        moglam nalozyc podkladu to jeszcze po jakims czasie mi wyskoczylo wiecej
        wypryskow... taki krem to moze ew. na noc a na dzien pod podklad co polecacie???

Trishna a mozesz, jesli pamietasz, podac przyblizona cene tych kremow i czy to
        sa apteczne kremy?? czy kladlas na nie podklad??
        • Gość: Trishna Re: totalnie sucha cera....co robic????????? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.01.04, 21:09
          Nie pamiętam cen niestety, są to kremy apteczne ale nie są najtańsze. Ja
          smaruję się tymi kremami rano, bo nie wyobrażam sobie wyjśc na mróz bez
          odpowiedniej ochrony. Po kremach które wymieniłam, ja akurat bardzo się nie
          świecę, moja skóra najczęściej chłonie je jak gąbka. Ewentualne świecenie albo
          olewam, bo wolę się lekko świecić niż łuszczyć, albo ściagam chusteczką
          higieniczną przed nałożeniem podkładu.
      • schaetzchen Re: totalnie sucha cera....co robic????????? 07.01.04, 20:48
        Doprowadziłam sobie do podobnego stanu skórę (dokładniej - policzki) stosując
        kosmetyki matujące. Żeby się "wyleczyć" używałam na noc kremu nanobase - do
        kupienia w aptece, 20 kilka zł, bez recepty. Jest to bardzo tłusty krem, na
        mojej twarzy zdziałał cuda. Jedyna niedogodność to właśnie ta tłustość - do rana
        zostaje świecąca warstwa, nie używaj jak nie śpisz sama :) Dosyć ciężko się
        rozsmarowuje. Ale mimo tych niedogodności naprawde polecam!
        A z matowieniem radzę sobie teraz w ten sposób, że twarz smaruję kremem na zimę
        (Yves Rocher) a potem świecącą strefę T - matującym kremem też YR, specjalnie do
        tej strefy. Poprzednio wysuszyłam sobie skórę waląc na CAŁĄ twarz niebieskiego
        garniera z glinką. Widać, że jak cera mieszana, to każdy kawałek należy czym
        innym traktować :)
    • Gość: dixi Re: totalnie sucha cera....co robic????????? IP: *.net / *.tv 07.01.04, 21:04
      polecam serię Re Lipid Daxa, a szczególnie aktywator lipidów pod krem -
      producent obiecuje że preparat ma stymulować wytwarzanie lipidów przez skórę i
      chyba coś w tym jest; też miałam problem z potwornie suchą skórą na policzkach
      z którą nie radziły sobie żadne kremy i maseczki, a poradził sobie wreszcie
      tem specyfik; świetnie się wchłania, skóra jest po nim elastyczna, nie czuję
      już nieprzyjemnego ściągania i pieczenia, skóra wytrzymuje cały dzień bez
      dodatkowego zasilania kremem;
      aha, podlerślam że jest to kosmetyk przeznaczony dla bardzo suchej skóry -
      oglądałam kiedyś opinie na wiuzażu i widziałam że został tam skrytykowany;
      myślę że dla autorek tych postów był po prostu niuepotrzebny, ja nakładam go
      tylko na policzki, na strefę T jest zbędny (nie wchłania się)
    • Gość: justy Re: totalnie sucha cera....co robic????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 21:27
      krem Physiogel, Lipobase, nanobase- w kolejności od najlżejszego do
      najcieższego.
      żel Toleriane, Physiogel (nie krem) do mycia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka