07.01.04, 20:36
CZy wosk WAX moge stosowac w ciazy? Bardzo mi wypadaja wlosy, fryzjer
poradzil WAx, ale nei wiem, czy to bezpieczne. Prosze o wskazowki, jesli nie
to, to co?
Obserwuj wątek
    • suerte7 Re: Wosk Wax 09.01.04, 15:06
      co to właściwie jest ten wosk? dużo osób o tym pisze ale ja sie jeszcze nie
      spotkałam...
      • czanya Re: Wosk Wax 09.01.04, 16:37
        Henna Treatment Wax to specjalna odżywka z leczniczym woskiem (i innymi
        naturalnymi składnikami), do kupienia w aptece - są 2 rodzaje: do włosów blond
        i do włosów ciemnych, cena ok. 18-23 zl (dokladnie nie pamietam). To specjalnie
        dobrana odżywka do włosów wypadających i zniszczonych, także dla osób po
        chemoterapii i innych ciężkich chorobach, wspomagająca i przyspieszająca porost
        włosów i odżywiająca je. Ja używałam rok temu, pachnie ślicznie - trzeba ją
        nałożyć na mokre włosy, nakryć folią i gorącym !! ręcznikiem, żeby włoski miały
        ciepło (wtedy wax lepiej działa) i trzymać na główce ok. 30 min (można mniej).
        I trzeba dobrze zmyć.
        Polecam zjrzeć na poniższą stronkę, tam kilka osób napisało o tym:

www.puella.pl/ranking1.php3?akcja=zobaczprodukt&id=63
        • suerte7 Re: Wosk Wax 10.01.04, 18:43
          wielkie dzięki za powyższe informacje
    • oksana.zarewicz Re: Wosk Wax 17.01.04, 22:22
      Witam
      Niestety, w ciąży nie ma możliwości leczenia tej dolegliwości. Wszystkie te
      leki, które mogłyby pomóc, są przeciwwskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie
      radzę Pani stosować nawet odżywek i masek, zawierających aktywne lecznicze
      substancje i wymagających aplikacji na skórę głowy na dłuższy czas, nawet 0.5
      godz., ponieważ nie był badany wpływ tego typu preparatów na kobiety ciężarne.
      Życzę Pani, aby urodziło się zdrowe i piękne dziecko, a jeżeli problem z
      wypadającymi włosami będzie się utrzymywał, to radzę po urodzeniu dziecka
      zwrócić się do lekarza celem diagnostyki i leczenia tej dolegliwości. W chwili
      obecnej może Pani sięgnąć jedynie po szampony, przeznaczone do włosów słabych i
      wypadających (najlepiej po konsultacji z farmaceutą) i stosować preparaty
      witaminowe dla kobiet ciężarnych ( po konsultacji z ginekologiem prowadzącym).
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka