hatta 07.01.04, 20:36 CZy wosk WAX moge stosowac w ciazy? Bardzo mi wypadaja wlosy, fryzjer poradzil WAx, ale nei wiem, czy to bezpieczne. Prosze o wskazowki, jesli nie to, to co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suerte7 Re: Wosk Wax 09.01.04, 15:06 co to właściwie jest ten wosk? dużo osób o tym pisze ale ja sie jeszcze nie spotkałam... Odpowiedz Link Zgłoś
czanya Re: Wosk Wax 09.01.04, 16:37 Henna Treatment Wax to specjalna odżywka z leczniczym woskiem (i innymi naturalnymi składnikami), do kupienia w aptece - są 2 rodzaje: do włosów blond i do włosów ciemnych, cena ok. 18-23 zl (dokladnie nie pamietam). To specjalnie dobrana odżywka do włosów wypadających i zniszczonych, także dla osób po chemoterapii i innych ciężkich chorobach, wspomagająca i przyspieszająca porost włosów i odżywiająca je. Ja używałam rok temu, pachnie ślicznie - trzeba ją nałożyć na mokre włosy, nakryć folią i gorącym !! ręcznikiem, żeby włoski miały ciepło (wtedy wax lepiej działa) i trzymać na główce ok. 30 min (można mniej). I trzeba dobrze zmyć. Polecam zjrzeć na poniższą stronkę, tam kilka osób napisało o tym: www.puella.pl/ranking1.php3?akcja=zobaczprodukt&id=63 Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Wosk Wax 17.01.04, 22:22 Witam Niestety, w ciąży nie ma możliwości leczenia tej dolegliwości. Wszystkie te leki, które mogłyby pomóc, są przeciwwskazane w okresie ciąży i karmienia. Nie radzę Pani stosować nawet odżywek i masek, zawierających aktywne lecznicze substancje i wymagających aplikacji na skórę głowy na dłuższy czas, nawet 0.5 godz., ponieważ nie był badany wpływ tego typu preparatów na kobiety ciężarne. Życzę Pani, aby urodziło się zdrowe i piękne dziecko, a jeżeli problem z wypadającymi włosami będzie się utrzymywał, to radzę po urodzeniu dziecka zwrócić się do lekarza celem diagnostyki i leczenia tej dolegliwości. W chwili obecnej może Pani sięgnąć jedynie po szampony, przeznaczone do włosów słabych i wypadających (najlepiej po konsultacji z farmaceutą) i stosować preparaty witaminowe dla kobiet ciężarnych ( po konsultacji z ginekologiem prowadzącym). Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś