Dodaj do ulubionych

U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Allegro?

16.01.04, 11:31
Podajcie proszę nicki - sprawa jest dość pilna.

dzięki
Obserwuj wątek
    • marghot Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg 16.01.04, 11:35
      zależy co chcesz kupować; najlepiej spojrzeć na liczbę przeprowadzonych
      trasakcni i wybrać tylko tych sprzedawców, którzy mają same pozytywne opinie
    • Gość: kasia.lomanczyk Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: 213.199.221.* 16.01.04, 11:52
      Ja kupowalam juz u Mateusz124 - perfumy naprawde oryginalne, a do tego
      niespodzianka, bo dostalam lepszy produkt niz sie spodziewalam (zamiast testera
      bez opakowania - produkt jak z polki, w opakowaniu, jak ze sklepu).
      Na pl.rec.uroda dziewczyny polecaly takze Ziorek, babsss, gregwu.
      Ciekawi mnie tylko, skad ci ludzie maja takie tanie kosmetyki. Ziorek to chyba
      z jakichs wyprzedazy albo ma kogos znajomego w perfumerii (ma w ofercie mnostwo
      miniaturek, oraz jakies dziwne kolory podkladow). Wiem tez, ze przedstawiciele
      handlowi np. koncernu L'Oreal (ktory ma tez marki takie jak ellen betrix,
      biotherm, oraz wiele innych) dysponuja czesto spora iloscia produktow i probek
      do rozdania, moze nimi handluja? Hm...
      • Gość: magda Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 14:13
        "grycek"-zawsze u niego kupuje perfumy i jeszcze nigdy sie nie
        przejechalam.pozdrawiam
        • Gość: lefkara Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: 212.160.146.* 16.01.04, 14:26
          Zabcok - zdecydowane tak.
          Ola
          • Gość: gocha221 Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.icpnet.pl 16.01.04, 21:21
            wlasnie zobaczylam sobie aukcje pauliny(zabcok)
            ile razy u niej kupowalas??jestes pewna ze sa oryginalne??
      • honeytea Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg 16.01.04, 14:31
        po tym co przeczytalam na tym forum i w komentarzach sprzedajacego Ziorek w
        zyciu nic bym od niego nie kupila.
        www.allegro.pl/show_user.php?uid=122267&type=fb_recvd_neg
    • Gość: jola Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: 213.25.149.* 16.01.04, 15:25
      kupiłam maseczkę Esteu Lauder u mmagu i Clarinsa u firma2, były oryginalne, ale
      cena niewiele mniejsza niż w w perfumeri.Za 15 ml zapłaciłam ponad 30,00 zł.
      A może ktoś powie u kogo nie kupować.
      pozdrawiam Jola
      • Gość: moni_k Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 15:28
        Ja polecam Pana o nicku szyll, sprzedaje perfumy, 100 % oryginał,przesyłka
        ekspresowa, dokładnie na drugi dzień ją miałam
    • dziuunia Ciekawy link dot. babsss 16.01.04, 20:13
      Kopiuję ten link z pl.rec.uroda
      aukcja.republika.pl/
      Zobaczcie same i oceńcie czy warto kupować u babsss.Chociaż być może to
      jednostkowy przypadek.Sama już nie wiem.Ale krem jest ewidentnie inny od
      oryginału.Ciekawe.
      • Gość: Nitka Re: Ciekawy link dot. babsss IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 21:44
        Słoiczek na zdięciu jest słoiczkiem produktów gratisowych albo próbnych
        Clinique.
        Większość tego co sprzedaje Babss to albo gratisy albo rozparcelowane zestawy
        reklamowe. Można je kupić w USA w perfumeriach kompanii EL znajdujących się w
        dużych outletach (10-30 USD w zależności od zawartości)
        W takich zsestawach znajdują się produkty mniejsze i zapakowane "biedniej" niż
        produkty kupowane w salonach firmowych.
        Nic jednak nie usprawiedliwia tego że krem jest ewidentnie zjełczały.
      • Gość: Babsss Re: Ciekawy link dot. babsss IP: *.acn.waw.pl 25.01.04, 07:36
        Jedna z moich klientek przesłała mi informację o tym, że zostałem na tym forum
        wywołany do tablicy.
        Uznaję więc za stosowne pojawić się tu i wyjaśnić wątpliwości.

Z innego wyglądu słoiczka nie robię tajemnicy, jest on przedstawiony bardzo
        dokładnie na mojej stronie z aukcją, i kupujący wie, co dostanie. Oto przykład
        jednej z aukcji, na której sprzedałem ten właśnie krem:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=18316028
        Pochodzi on z zestawu upominkowego Clinique, a opakowania takich kosmetyków
        zwykle różnią się od standardowo dostępnych w sklepie.

A teraz przejdę do wyjaśnienia okolicznosci konkretnego przypadku, który kolega
        Andrzejas, tak wylewnie, choć niezgodnie z prawdą opisał na republice.

Otóż krem ten wygrał on w przedświąteczny poniedziałek i po zakończeniu aukcji
        napisał do nas maila, że chce go odebrać jeszcze dziś, bo to ma być prezent
        gwiazdkowy.
        Niestety odbiór w wyznaczonym przez niego terminie nie był możliwy, gdyż przed
        świętami wyjechaliśmy z Warszawy. Tak też mu odpisałem, zauważając
        jednocześnie, że lepiej było o możliwy termin odbioru zapytać PRZED licytacją.

Ostatecznie Andrzejas odebrał krem osobiście tydzień później. Mógł sprawdzić go
        dokładnie przed zapłatą i zgłosić ewentualne zastrzeżenia.

Nie zrobił tego, skontaktował się z nami dopiero po upływie kolejnego tygodnia,
        żądając zwotu pieniędzy, gdyż krem jego zdaniem był zjełczały.

W tym miejscu zaznaczę, że jakość każdegoy kosmetyku, który przekazuję
        kupującemu ZAWSZE bardzo dokładnie sprawdzam. Krem, który kupił Andrzejas był
        bez zarzutu, inaczej nie trafiłby w jego ręce.

Nie wiem co działo się z kremem później, co takiego spowodowało, że zmienił się
        jego kolor i przybrał on konsystencję smalcu? Może Andrzejas przetrzymywał go w
        ukryciu np. na kaloryferze?

I wreszcie co skłoniło go po tygodniu od zakupu do żądania zwrotu pieniędzy?
        Może jego dziewczyna rozmyśliła się, może zorientował się, że na prezenty dla
        niej wydał więcej niż powinien?

Odmówiłem zwrotu pieniędzy, bo z powodów opisanych powyżej nie czuję się do
        tego zobligowany.
        Andrzejas postanowił więc "pokazać mi co potarfi" i podważył moją uczciwość.

• iza_lucja Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg 16.01.04, 20:55
      na temat Ziorka można poczytać tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=9878911&v=2&s=0
      ja polecam Nerli , sprzedaje wyłącznie kosmetyki Vichy
    • Gość: nika Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: 155.158.61.* 17.01.04, 15:57
      polecam Grycka. Dobry kontak produkt orginalny szybko przesłany. i bardzo
      dobrze zapakowany. dotarł bez ucsczerbku :-)
      • Gość: nutka Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.chello.pl 17.01.04, 17:29
        kupowalam u gościa z nickiem lysyma - prfumy na 100% oryginalne - polecam,
        kupowałam tez u zbyszekgdansk??? ( nie wiem może coś pokręciłam z nickiem),
        mimo małaj liczby komentarzy sprzedawca zaskoczył mnie błyskawiczną przesyłką
        (2 dni w okresie goraczki przedswiatecznej), perfumy równiez oryginalne jestem
        zachwycona
        • ainer1 allegro - prosze o pomoc 17.01.04, 17:45
          HR Urban Active - oryginal?

Kupilam na allegro.pl 5 ml probke kremu powyzszego.
          Mam jednak watpliwosci co do skladu.

www.helenarubinstein.com/_int/_en/catalog/HRproduct.aspx?
          PrdCode=019021&categorycode=AXE_Skincare^F1_Correct^F2_Prevent_Corre

na podanej wyzej stronie sa opisane skladniki kremu, ktorego probke wlasnei
          chce
          sprawdzic -czy jest oryginalna?
          2 z nich (sladnikow) nie moge znalezc na podanej probce, a wg producenta
          (odpowiedzial na moj mail) JEDYNA roznica miedzy produktem pelnowymiarowym a
          probka moze wystepowac w SPF, a nie w skladzie.
          Czyli wszystkie wymienione na podanej stronie powinny byc na probce - a
          niestety 2 (z tzrech podanych, przy czym trzeci to SPF wlasnie!)nie ma

opis probki:
          5 ml, 5 g -0,17OZ URBAN ACTIVE AFE DEFENSE SYSTEM, normal to combination skin.
          na zgrzewie tubki widznieje napis: XW353 tubka jest niebiesko-metalicza i made
          in Monaco.

Renia

• ainer1 Re: allegro - prosze o pomoc 18.01.04, 14:13
            ?
    • Gość: niagara Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 17:46
      Zdecydowanie Pani -Oriana- (nik pisze się z myślnikami) - rewelacyjne kosmetyki
      CHANEL i SHISEIDO, super ceny, błyskawiczna przesyłka i kontakt. To jest
      równiez wizażystka, więc potrafi świetnie doradzić w wyborze odcieni. Kupowałam
      od niej nie raz, polecałam koleżankom - żadna z nas się nie zawiodła.
      • Gość: joanna Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.04, 23:11
        Czy ktos kupowal u Lindelou? Ma do sprzedazy kosmetyki Kerastase. Bardzo niska
        cena, ale nie wiem czy sa oryginalne.
        • Gość: Monika Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.04, 23:22
          I jeszce jedno, mam 160 komentarzy od sprzedających więc chyba już mam
          doświadczenie.
      • Gość: Monika Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.04, 23:19
        Zdecydowanie polecam:gregwu, klubofaza, DURCA, velissa13, zabok.
        Odradzam LadySonia i tym podobne osoby sprzedające bazarowe podróby. Od w/w
        otrzymałam nawet negatywa bo chciałam wycofać się z zakupu pudru z napisem
        Lancome K.
        A co do Ziorka to UWAGA. Owszem sprzedaje oryginalne produkty, lecz jeżeli
        macie jakiekolwiek uwagi co do transakcji nie wystawiajcie mu komentarza. On
        napewno odpłaci negatywem, pomimo tego że najpierw otrzymał pieniądze i
        powinien pierwszy wystawić komentarz. Napewno pierwszy tego nie zrobi! Przy
        mojej transakcji też się pomylił oraz pobrał większą opłatę niż w
        rzeczywistości Poczta, ale nie zaryzykowałam i nie wystawiłam mu wcale koment.
        A on odmówił wystawienia mi.
    • clodine Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg 26.01.04, 08:41
      Tak jak dziewczyny wyzej polecam zabcok, mateusz124, grycek.
      Do tego dodam od siebie: ericossos - kupowalam u nich juz kilka markowych
      kosmetykow (najczesciej licytacja od 1 zl) i zawsze byly oryginalne, porzadnie
      zapakowane i inne niz wszystkie :)
      Moje najnowsze odkrycie to 36701 - Monika sprzedaje produkty clarinsa, sa
      swietnej jakosci, tak zapakowane ze az sie trudno do nich dobrac ;) ale
      dziewczyna i doradzi i pomoze w wyborze koloru.
      Lubie kupowac tez u: damola i amoka7 - maja tanio podklady, cienie, pudry,
      roze, takie kosmetyki ze sredniej polki tylko w nizszych cenach.
      U Ziorka kupowalam podklad, szybko wplacilam pieniazki, napisalam o jaki kolor
      mi ma przyslac, przesylka dotarla bez zarzutu. Widac mialam szczescie ;)
      • ashanti5 lenart1? 27.01.04, 10:35
        czy wiecie coś na jego temat? Ma dopiero 4 opinie (pozytywne), ale może dopiero
        teraz zaczyna sprzedaż. Najgorsze jest to, że zapłacić trzeba przelewem przed
        otrzymaniem przesyłki. Ma rewelacyjne ceny, ale nie wiem dlaczego tak mało osób
        zainteresowało się tymi ofertami i nikt nie licytuje ?
        • ashanti5 sprostowanie - lenartp 27.01.04, 10:43
          • Gość: goha Re: sprostowanie - lenartp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 17:57
            Zastanów się hugo boss 100ml za 49zł -instytucja harytatywna czy co?Poza tym ma
            po kilka egzemplarzy z każdego rodzaju!Ja bym nie ryzykowała cudów nie ma!
      • honeytea Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg 27.01.04, 17:10
        rowniez polecam sprzedajaca 'damola'.
    • Gość: viki Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.chello.pl 27.01.04, 10:52
      Plecam dziewczyne o niku "stylistka"sprzedaje kosmetyki do paznokci szybko i
      tanio.Towarek sprawdzilam ja i moje kolezanki super.Czesto odpowiada na pytania
      dotyczace paznokci wiele sie dowiedzialam.Przewaznie dodaje jakies gratisy
      naprawde ma profesjonalne kosmetyki,moje paznokcie wreszcie wygladaja super.
      Polecam:):):):):)
      • Gość: youare... Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 11:27
        a czy ktoś kupowal moze u uzytkownika "kasiach5" ?":)jak wrazenia?bo planuję
        kupić od niej kilka rzeczy, ale mam wątpliwosci...
        • Gość: goha Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 18:02
          Tez mnie skusiłaś
    • Gość: futura LISTA SUPER SPRZEDAJĄCYCH! Zobaczcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 18:23
      Ja polecam:
      Kosmetyki firmowe, luksusowe:
      GREGWU - w pełni oryginalne kosmetyki, sprawdziłam w kilku zakupach
      ZABCOK - doskonałe ceny i oryginalne kosmetyki
      AK1USA - małe opakowania z usa, różne w niezłych cenach

Włosy:
      PATRIFIA - super wybór profesjonalnych kosmetyków do włosów + fachowe rady i
      miłe gratisy

Perfumy:
      JAREMIKI - testery perfum oryginalnych, dobre ceny i testery mają trwalsze
      zapachy :)

Ciało:
      Konkretnie preparaty GUAM : MORMOTO - świetne ceny!

U ZIORKA robiłam zakupy i jest w porządku, przynajmniej moim zadaniem

NIE POLECAM NATOMIAST użytkownika AUTOZYSK - sprzedaje AGD z niemiec, straszny
      oszust, urządenia nie są tymi, które opisuje tylko jakimiś, brudnymi bublami i
      do tego używanymi, a pisze, że z magazynu...
    • Gość: jola Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: 213.25.149.* 28.01.04, 10:08
      czy ktoś kupował u afaj_Iwona? Ma dużo Clarinsa za 1/3 ceny no i sama nie wiem
      pozdrawiam jola
    • ab1960 Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg 28.01.04, 12:10
      wszystko zależy o jakie pytasz kosmetyki. Ja polecam polskie na bazie
      pranalewek homeopatycznych. Na Allegro możesz je kupić bezpiecznie u GosiL. ma
      ona swój sklep małgorzata.serwet.net.pl .
      Ja osobiście sie też tymi kosmetykami zajmuję ale nie sprzedaję na Allegro.
      Mozesz także skontaktować się ze mną mój e-mail: ab19860@gazeta.pl
      Pozdrawiam Wiesia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka