brendastar 16.01.04, 11:31 Podajcie proszę nicki - sprawa jest dość pilna. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg 16.01.04, 11:35 zależy co chcesz kupować; najlepiej spojrzeć na liczbę przeprowadzonych trasakcni i wybrać tylko tych sprzedawców, którzy mają same pozytywne opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia.lomanczyk Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: 213.199.221.* 16.01.04, 11:52 Ja kupowalam juz u Mateusz124 - perfumy naprawde oryginalne, a do tego niespodzianka, bo dostalam lepszy produkt niz sie spodziewalam (zamiast testera bez opakowania - produkt jak z polki, w opakowaniu, jak ze sklepu). Na pl.rec.uroda dziewczyny polecaly takze Ziorek, babsss, gregwu. Ciekawi mnie tylko, skad ci ludzie maja takie tanie kosmetyki. Ziorek to chyba z jakichs wyprzedazy albo ma kogos znajomego w perfumerii (ma w ofercie mnostwo miniaturek, oraz jakies dziwne kolory podkladow). Wiem tez, ze przedstawiciele handlowi np. koncernu L'Oreal (ktory ma tez marki takie jak ellen betrix, biotherm, oraz wiele innych) dysponuja czesto spora iloscia produktow i probek do rozdania, moze nimi handluja? Hm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 14:13 "grycek"-zawsze u niego kupuje perfumy i jeszcze nigdy sie nie przejechalam.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lefkara Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: 212.160.146.* 16.01.04, 14:26 Zabcok - zdecydowane tak. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha221 Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.icpnet.pl 16.01.04, 21:21 wlasnie zobaczylam sobie aukcje pauliny(zabcok) ile razy u niej kupowalas??jestes pewna ze sa oryginalne?? Odpowiedz Link Zgłoś
honeytea Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg 16.01.04, 14:31 po tym co przeczytalam na tym forum i w komentarzach sprzedajacego Ziorek w zyciu nic bym od niego nie kupila. www.allegro.pl/show_user.php?uid=122267&type=fb_recvd_neg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: 213.25.149.* 16.01.04, 15:25 kupiłam maseczkę Esteu Lauder u mmagu i Clarinsa u firma2, były oryginalne, ale cena niewiele mniejsza niż w w perfumeri.Za 15 ml zapłaciłam ponad 30,00 zł. A może ktoś powie u kogo nie kupować. pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni_k Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 15:28 Ja polecam Pana o nicku szyll, sprzedaje perfumy, 100 % oryginał,przesyłka ekspresowa, dokładnie na drugi dzień ją miałam Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Ciekawy link dot. babsss 16.01.04, 20:13 Kopiuję ten link z pl.rec.uroda aukcja.republika.pl/ Zobaczcie same i oceńcie czy warto kupować u babsss.Chociaż być może to jednostkowy przypadek.Sama już nie wiem.Ale krem jest ewidentnie inny od oryginału.Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nitka Re: Ciekawy link dot. babsss IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 21:44 Słoiczek na zdięciu jest słoiczkiem produktów gratisowych albo próbnych Clinique. Większość tego co sprzedaje Babss to albo gratisy albo rozparcelowane zestawy reklamowe. Można je kupić w USA w perfumeriach kompanii EL znajdujących się w dużych outletach (10-30 USD w zależności od zawartości) W takich zsestawach znajdują się produkty mniejsze i zapakowane "biedniej" niż produkty kupowane w salonach firmowych. Nic jednak nie usprawiedliwia tego że krem jest ewidentnie zjełczały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babsss Re: Ciekawy link dot. babsss IP: *.acn.waw.pl 25.01.04, 07:36 Jedna z moich klientek przesłała mi informację o tym, że zostałem na tym forum wywołany do tablicy. Uznaję więc za stosowne pojawić się tu i wyjaśnić wątpliwości. Z innego wyglądu słoiczka nie robię tajemnicy, jest on przedstawiony bardzo dokładnie na mojej stronie z aukcją, i kupujący wie, co dostanie. Oto przykład jednej z aukcji, na której sprzedałem ten właśnie krem: www.allegro.pl/show_item.php?item=18316028 Pochodzi on z zestawu upominkowego Clinique, a opakowania takich kosmetyków zwykle różnią się od standardowo dostępnych w sklepie. A teraz przejdę do wyjaśnienia okolicznosci konkretnego przypadku, który kolega Andrzejas, tak wylewnie, choć niezgodnie z prawdą opisał na republice. Otóż krem ten wygrał on w przedświąteczny poniedziałek i po zakończeniu aukcji napisał do nas maila, że chce go odebrać jeszcze dziś, bo to ma być prezent gwiazdkowy. Niestety odbiór w wyznaczonym przez niego terminie nie był możliwy, gdyż przed świętami wyjechaliśmy z Warszawy. Tak też mu odpisałem, zauważając jednocześnie, że lepiej było o możliwy termin odbioru zapytać PRZED licytacją. Ostatecznie Andrzejas odebrał krem osobiście tydzień później. Mógł sprawdzić go dokładnie przed zapłatą i zgłosić ewentualne zastrzeżenia. Nie zrobił tego, skontaktował się z nami dopiero po upływie kolejnego tygodnia, żądając zwotu pieniędzy, gdyż krem jego zdaniem był zjełczały. W tym miejscu zaznaczę, że jakość każdegoy kosmetyku, który przekazuję kupującemu ZAWSZE bardzo dokładnie sprawdzam. Krem, który kupił Andrzejas był bez zarzutu, inaczej nie trafiłby w jego ręce. Nie wiem co działo się z kremem później, co takiego spowodowało, że zmienił się jego kolor i przybrał on konsystencję smalcu? Może Andrzejas przetrzymywał go w ukryciu np. na kaloryferze? I wreszcie co skłoniło go po tygodniu od zakupu do żądania zwrotu pieniędzy? Może jego dziewczyna rozmyśliła się, może zorientował się, że na prezenty dla niej wydał więcej niż powinien? Odmówiłem zwrotu pieniędzy, bo z powodów opisanych powyżej nie czuję się do tego zobligowany. Andrzejas postanowił więc "pokazać mi co potarfi" i podważył moją uczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
iza_lucja Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg 16.01.04, 20:55 na temat Ziorka można poczytać tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=9878911&v=2&s=0 ja polecam Nerli , sprzedaje wyłącznie kosmetyki Vichy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: 155.158.61.* 17.01.04, 15:57 polecam Grycka. Dobry kontak produkt orginalny szybko przesłany. i bardzo dobrze zapakowany. dotarł bez ucsczerbku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.chello.pl 17.01.04, 17:29 kupowalam u gościa z nickiem lysyma - prfumy na 100% oryginalne - polecam, kupowałam tez u zbyszekgdansk??? ( nie wiem może coś pokręciłam z nickiem), mimo małaj liczby komentarzy sprzedawca zaskoczył mnie błyskawiczną przesyłką (2 dni w okresie goraczki przedswiatecznej), perfumy równiez oryginalne jestem zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 allegro - prosze o pomoc 17.01.04, 17:45 HR Urban Active - oryginal? Kupilam na allegro.pl 5 ml probke kremu powyzszego. Mam jednak watpliwosci co do skladu. www.helenarubinstein.com/_int/_en/catalog/HRproduct.aspx? PrdCode=019021&categorycode=AXE_Skincare^F1_Correct^F2_Prevent_Corre na podanej wyzej stronie sa opisane skladniki kremu, ktorego probke wlasnei chce sprawdzic -czy jest oryginalna? 2 z nich (sladnikow) nie moge znalezc na podanej probce, a wg producenta (odpowiedzial na moj mail) JEDYNA roznica miedzy produktem pelnowymiarowym a probka moze wystepowac w SPF, a nie w skladzie. Czyli wszystkie wymienione na podanej stronie powinny byc na probce - a niestety 2 (z tzrech podanych, przy czym trzeci to SPF wlasnie!)nie ma opis probki: 5 ml, 5 g -0,17OZ URBAN ACTIVE AFE DEFENSE SYSTEM, normal to combination skin. na zgrzewie tubki widznieje napis: XW353 tubka jest niebiesko-metalicza i made in Monaco. Renia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niagara Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 17:46 Zdecydowanie Pani -Oriana- (nik pisze się z myślnikami) - rewelacyjne kosmetyki CHANEL i SHISEIDO, super ceny, błyskawiczna przesyłka i kontakt. To jest równiez wizażystka, więc potrafi świetnie doradzić w wyborze odcieni. Kupowałam od niej nie raz, polecałam koleżankom - żadna z nas się nie zawiodła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.04, 23:11 Czy ktos kupowal u Lindelou? Ma do sprzedazy kosmetyki Kerastase. Bardzo niska cena, ale nie wiem czy sa oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.04, 23:22 I jeszce jedno, mam 160 komentarzy od sprzedających więc chyba już mam doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.04, 23:19 Zdecydowanie polecam:gregwu, klubofaza, DURCA, velissa13, zabok. Odradzam LadySonia i tym podobne osoby sprzedające bazarowe podróby. Od w/w otrzymałam nawet negatywa bo chciałam wycofać się z zakupu pudru z napisem Lancome K. A co do Ziorka to UWAGA. Owszem sprzedaje oryginalne produkty, lecz jeżeli macie jakiekolwiek uwagi co do transakcji nie wystawiajcie mu komentarza. On napewno odpłaci negatywem, pomimo tego że najpierw otrzymał pieniądze i powinien pierwszy wystawić komentarz. Napewno pierwszy tego nie zrobi! Przy mojej transakcji też się pomylił oraz pobrał większą opłatę niż w rzeczywistości Poczta, ale nie zaryzykowałam i nie wystawiłam mu wcale koment. A on odmówił wystawienia mi. Odpowiedz Link Zgłoś
clodine Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg 26.01.04, 08:41 Tak jak dziewczyny wyzej polecam zabcok, mateusz124, grycek. Do tego dodam od siebie: ericossos - kupowalam u nich juz kilka markowych kosmetykow (najczesciej licytacja od 1 zl) i zawsze byly oryginalne, porzadnie zapakowane i inne niz wszystkie :) Moje najnowsze odkrycie to 36701 - Monika sprzedaje produkty clarinsa, sa swietnej jakosci, tak zapakowane ze az sie trudno do nich dobrac ;) ale dziewczyna i doradzi i pomoze w wyborze koloru. Lubie kupowac tez u: damola i amoka7 - maja tanio podklady, cienie, pudry, roze, takie kosmetyki ze sredniej polki tylko w nizszych cenach. U Ziorka kupowalam podklad, szybko wplacilam pieniazki, napisalam o jaki kolor mi ma przyslac, przesylka dotarla bez zarzutu. Widac mialam szczescie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 lenart1? 27.01.04, 10:35 czy wiecie coś na jego temat? Ma dopiero 4 opinie (pozytywne), ale może dopiero teraz zaczyna sprzedaż. Najgorsze jest to, że zapłacić trzeba przelewem przed otrzymaniem przesyłki. Ma rewelacyjne ceny, ale nie wiem dlaczego tak mało osób zainteresowało się tymi ofertami i nikt nie licytuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goha Re: sprostowanie - lenartp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 17:57 Zastanów się hugo boss 100ml za 49zł -instytucja harytatywna czy co?Poza tym ma po kilka egzemplarzy z każdego rodzaju!Ja bym nie ryzykowała cudów nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
honeytea Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg 27.01.04, 17:10 rowniez polecam sprzedajaca 'damola'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.chello.pl 27.01.04, 10:52 Plecam dziewczyne o niku "stylistka"sprzedaje kosmetyki do paznokci szybko i tanio.Towarek sprawdzilam ja i moje kolezanki super.Czesto odpowiada na pytania dotyczace paznokci wiele sie dowiedzialam.Przewaznie dodaje jakies gratisy naprawde ma profesjonalne kosmetyki,moje paznokcie wreszcie wygladaja super. Polecam:):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youare... Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 11:27 a czy ktoś kupowal moze u uzytkownika "kasiach5" ?":)jak wrazenia?bo planuję kupić od niej kilka rzeczy, ale mam wątpliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goha Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 18:02 Tez mnie skusiłaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: futura LISTA SUPER SPRZEDAJĄCYCH! Zobaczcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 18:23 Ja polecam: Kosmetyki firmowe, luksusowe: GREGWU - w pełni oryginalne kosmetyki, sprawdziłam w kilku zakupach ZABCOK - doskonałe ceny i oryginalne kosmetyki AK1USA - małe opakowania z usa, różne w niezłych cenach Włosy: PATRIFIA - super wybór profesjonalnych kosmetyków do włosów + fachowe rady i miłe gratisy Perfumy: JAREMIKI - testery perfum oryginalnych, dobre ceny i testery mają trwalsze zapachy :) Ciało: Konkretnie preparaty GUAM : MORMOTO - świetne ceny! U ZIORKA robiłam zakupy i jest w porządku, przynajmniej moim zadaniem NIE POLECAM NATOMIAST użytkownika AUTOZYSK - sprzedaje AGD z niemiec, straszny oszust, urządenia nie są tymi, które opisuje tylko jakimiś, brudnymi bublami i do tego używanymi, a pisze, że z magazynu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg IP: 213.25.149.* 28.01.04, 10:08 czy ktoś kupował u afaj_Iwona? Ma dużo Clarinsa za 1/3 ceny no i sama nie wiem pozdrawiam jola Odpowiedz Link Zgłoś
ab1960 Re: U kogo bezpiecznie kupować kosmetyki na Alleg 28.01.04, 12:10 wszystko zależy o jakie pytasz kosmetyki. Ja polecam polskie na bazie pranalewek homeopatycznych. Na Allegro możesz je kupić bezpiecznie u GosiL. ma ona swój sklep małgorzata.serwet.net.pl . Ja osobiście sie też tymi kosmetykami zajmuję ale nie sprzedaję na Allegro. Mozesz także skontaktować się ze mną mój e-mail: ab19860@gazeta.pl Pozdrawiam Wiesia Odpowiedz Link Zgłoś